Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
Odpowiedz

Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚

Oceń ten wątek:
  • Echo Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec, jak się czujesz? Udało Ci się dostać do dentysty :(?

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖ nieudana mezoterapia
    - 11.2024 ✖

---
    Każda kropla morzem dla mej łódki...
  • Echo Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia. wrote:
    Jestem po badaniu. Wejście do szyjki było tak zarośnięte, że nie mogłyśmy włożyć kamerki. Udało się uwolnić zrosty strumieniem wody (myślałam że padnę z bólu) i zobaczyłam własną macicę od środka 😱 W środku czyściutko, ujścia jajowodów drożne, żadnych polipów czy innych zmian. Doktor powiedziała, że te zrosty na wejściu mogły być przyczyną niepowodzeń (wnioskuję z tego, że plemnikom było ciężko dotrzeć?), ale nie tłumaczy to moich krótkich miesiączek. Sama nie wiem co o tym myśleć...

Lia, kochana :( Jak to dobrze, że zdecydowałaś się na badanie! Cieszę się, że już po wszystkim <3 Zrostów nie ma, wszystko wygląda idealnie i teraz możecie działać <3! Jak się czujesz? Dzisiaj koniecznie zrób coś przyjemnego dla siebie.

Krótkie miesiaczki mogą być od stresu, kiepskiej diety, odchudzania, przemęczenia, za dużej aktywności fizycznej. Masz za sobą bardzo profesjonalne badanie, które wykazało, że wszystko jest ok. Myślę, że nie musisz się tym martwić <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2023, 19:37

Lia. lubi tę wiadomość

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 11.2024 ✖

---
  • Pinkflower Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia. wrote:
    Jestem po badaniu. Wejście do szyjki było tak zarośnięte, że nie mogłyśmy włożyć kamerki. Udało się uwolnić zrosty strumieniem wody (myślałam że padnę z bólu) i zobaczyłam własną macicę od środka 😱 W środku czyściutko, ujścia jajowodów drożne, żadnych polipów czy innych zmian. Doktor powiedziała, że te zrosty na wejściu mogły być przyczyną niepowodzeń (wnioskuję z tego, że plemnikom było ciężko dotrzeć?), ale nie tłumaczy to moich krótkich miesiączek. Sama nie wiem co o tym myśleć...

Lia, super, że się na to zdecydowałaś. Mam nadzieję, że teraz już będzie tylko lepiej skoro udało się uwolnić zrosty. 🤞🤞🤞 Czytałam, że zrosty mogą się zrobić po poronieniu. To chyba czekam z nadzieją na moją drożność

Lia. lubi tę wiadomość

29🙋‍♀️ 31🙋‍♂️
    2023-2 💔

05.2024- powrót do starań

06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
    13.07 ⏸️
    22.07 pęcherzyk w macicy
    31.07, 5+6 ❤️
    07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
    19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
    26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
    10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
    17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
    25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
    16.10 205 gram księżniczki 🩷
    18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
    05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶

Zostań proszę 🙏🙏🙏
    Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈

Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
    💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
    Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150

preg.png
  • Echo Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska, u mnie kiepsko, nie mogę się podnieść :(

Elza, przytulam za biel :( <3 ale cieszę się, ze jesteś spokojniejsza po rozmowie z koordynatorką. Czy masz plan kiedy i gdzie chciałabyś spróbować ivf?

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 11.2024 ✖

---
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:

Elza, przytulam za biel :( <3 ale cieszę się, ze jesteś spokojniejsza po rozmowie z koordynatorką. Czy masz plan kiedy i gdzie chciałabyś spróbować ivf?
    We wrześniu będę składać wniosek o dofinansowanie z budżetu miasta. Liczę, ze od stycznia ruszymy ze wszystkim, idziemy do Salve

Echo, Pinkflower lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥

preg.png
  • Echo Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    We wrześniu będę składać wniosek o dofinansowanie z budżetu miasta. Liczę, ze od stycznia ruszymy ze wszystkim, idziemy do Salve

Brzmi jak bardzo dobry plan <3 Zdaniem koordynatorki z Czech bardzo często zdarza się, że samo umówienie ivf powoduje taki spokój u partnerów, że w wielu przypadkach zdarza sie zajść w ciążę naturalną w czasie oczekiwania ;)

Czy w międzyczasie chcesz wykonać jakieś badania albo monitoringi/stymulacje itd? Czy wolisz odpuścić i poczekać na ivf?

Elza1234 lubi tę wiadomość

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 11.2024 ✖

---
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Brzmi jak bardzo dobry plan <3 Zdaniem koordynatorki z Czech bardzo często zdarza się, że samo umówienie ivf powoduje taki spokój u partnerów, że w wielu przypadkach zdarza sie zajść w ciążę naturalną w czasie oczekiwania ;)

Czy w międzyczasie chcesz wykonać jakieś badania albo monitoringi/stymulacje itd? Czy wolisz odpuścić i poczekać na ivf?
    Z badań zostało mi ostatnie, allo mlr, 22.08 idę na pobranie z mężem, bo musimy oboje.
    Mąż dzisiaj odebrał wyniki przeciwciał IgA i IgG z nasienia - 0%- wiec rewelacja. Robił test swim up - tu nie wiem jak zinterpretować, bo nie ma zakresów referencyjnych.
    Robił tez ogólnie badanie - morfologia jest jeszcze wyższa niż była, 7% 🙈 napisałam mu smsa, ze gdyby miał inna żonę już by miał gromadkę dzieci..
    przede mną dwa cykle z aromkiem i jeśli się nadal nie uda, to jeszcze jeden cykl z gonapeptylem. W grudniu Paśnik No i show must go on :) nowy lekarz ma trochę inny pomysł na mój PCOS, wiec ustalilismy z mężem, ze te 3 cykle spróbujemy. Tak czy siak mieliśmy ustalenia, ze in vitro w styczniu po moich 30stych urodzinach

Echo lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️

preg.png
  • Echo Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, z Tobą będzie mieć najpiękniejsze i najcudowniejsze dziecko/dzieci na świecie <3 Wierzę, że jesteście na bardzo dobrej drodze do szczęścia 🍀 <3

Elza1234, Pinkflower lubią tę wiadomość

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 11.2024 ✖

---
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Kochana, z Tobą będzie mieć najpiękniejsze i najcudowniejsze dziecko/dzieci na świecie <3 Wierzę, że jesteście na bardzo dobrej drodze do szczęścia 🍀 <3
    Dziękuje ❤️
    A jak u Was sytuacja?
    Jaki macie plan na najbliższy czas po wizycie w Czechach?

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️

preg.png
  • Lia. Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam moje Kochane za tyle wsparcia ❤️ Jestem bardzo zmęczona dzisiejszym dniem. Chyba cały stres ze mnie zszedł.

Butterfly, mój cykl trwa 28 dni, a od owulacji biorę duphaston i progesteron besins.

Alauda, miałam 3 IUI w tamtym roku, jedna zakończyła się biochemem. Kilka tygodni po ostatniej IUI miałam histero zabiegową i się okazało, że miałam całą macicę sklejoną w środku zrostami, więc zarodek nie miał się gdzie przyczepić. Cykl po uwolnieniu zrostów byłam w ciąży. Te zrosty teraz musiały się zrobić po poronieniu.

Syska, myślę, że drożność jest dobrym pomysłem. Na pewno jest jakimś krokiem na przód. Tylko chcę żebyś wiedziała - nie wszystkie zrosty widać przy hsg. Ja miałam drożne jajowody, a zrosty wykryłam wiele miesięcy później.

Elza, proszę, nie myśl takimi kategoriami co by było gdyby.. Twój mąż kocha Ciebie i to z Tobą chce mieć te dzieci!

Echo, serce mi pęka jak piszesz ze tak źle u Ciebie 😔 Z chęcią bym Cię wyściskała i powiedziała, że będzie lepiej.

Ja (27):
    ☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
    ⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
    Mąż (37):
    ☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - cb 💔
    listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
    14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
    styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
    luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
    październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳

❄️ 3BB
  • Echo Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez to, że w tym miesiacu pan doktor ma urlop i najwcześniejsze przygotowanie do ivf można wykonać we wrześniu zyskaliśmy ok 3 tyg. na zastanowienie się co dalej. Rozważamy rozpoczęcie procedury od razu albo miesiąc później, czyli w październiku. Nie jest to łatwa decyzja, bo wszystko dzieje się bardzo szybko, a my nie jesteśmy przygotowani finansowo. Mamy też mętlik w głowie, bo chcielibyśmy starać się naturalnie, ale z drugiej strony panicznie boimy się zadziałać za późno z ivf, bo jest bardzo duże ryzyko, że może z tego nic nie wyjść :( prawda jest taka, że dopóki ktoś nie pobierze komórek i ich nie przebada to dalej nie będziemy nic wiedzieć. Dr nie jest też zwolennikiem badania zarodków, ale my jesteśmy zgodni, że chcemy to zrobić. Wiem, że powinnam teraz siedzieć i wertować wątki dotyczące ivf, ale jestem w tak bardzo zły stanie psychicznym, że nie chcę sobie dokładać stresu :( Przez brak snu i stres dzisiaj mój organizm odmówił posłuszeństwa i większość dnia spędziłam w łóżku..

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 11.2024 ✖

---
  • Echo Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia. wrote:
    Dziękuję Wam moje Kochane za tyle wsparcia ❤️ Jestem bardzo zmęczona dzisiejszym dniem. Chyba cały stres ze mnie zszedł.

Butterfly, mój cykl trwa 28 dni, a od owulacji biorę duphaston i progesteron besins.

Alauda, miałam 3 IUI w tamtym roku, jedna zakończyła się biochemem. Kilka tygodni po ostatniej IUI miałam histero zabiegową i się okazało, że miałam całą macicę sklejoną w środku zrostami, więc zarodek nie miał się gdzie przyczepić. Cykl po uwolnieniu zrostów byłam w ciąży. Te zrosty teraz musiały się zrobić po poronieniu.

Syska, myślę, że drożność jest dobrym pomysłem. Na pewno jest jakimś krokiem na przód. Tylko chcę żebyś wiedziała - nie wszystkie zrosty widać przy hsg. Ja miałam drożne jajowody, a zrosty wykryłam wiele miesięcy później.

Elza, proszę, nie myśl takimi kategoriami co by było gdyby.. Twój mąż kocha Ciebie i to z Tobą chce mieć te dzieci!

Echo, serce mi pęka jak piszesz ze tak źle u Ciebie 😔 Z chęcią bym Cię wyściskała i powiedziała, że będzie lepiej.

Dziękuję, jesteś kochana <3 Ja też bardzo chciałabym Cię wyściskać, tak wiele przeszłaś :( cieszę się, że cały czas walczysz i się nie poddajesz <3

A jak się nazywa badanie, które pokaże zrosty? Czyli nie da się zrobić jednocześnie drożności i zbadać macicy wraz z usunięciem zrostów? A da się przy okazji zbadać endometrium i pobrać wycinki? Przepraszam za glupie pytania, ale nic o tym nie wiem :( Przez Wasze opowieści zaczynam się zastanawiać czy jednak nie poszukać gdzieś prywatnie i zrobić to o czym mówicie :(

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 11.2024 ✖

---
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To badanie, które pokaże zrosty w macicy to histeroskopia. Da się pobrac endo na komórki NK i pobrac wymazy czy nie ma stanu zapalnego. Wg cennika który dostałam w salve u ich to kosztuje 1700 zł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2023, 21:56

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️

preg.png
  • Echo Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    To badanie, które pokaże zrosty w macicy to histeroskopia. Da się pobrac endo na komórki NK i pobrac wymazy czy nie ma stanu zapalnego. Wg cennika który dostałam w salve u ich to kosztuje 1700 zł.

Dziekuję. Może zadzwonię do tej kliniki, do której miałam już nie wracać i zapytam ile u nich to kosztuje i ile sie czeka

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 11.2024 ✖

---
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Jednorożec, jak się czujesz? Udało Ci się dostać do dentysty :(?
    Bardzo dziękuje że pytasz. Udało mi się dostać do dentysty. Okazało się że w piątym zębie mam stan zapalny i ubytek lekarz założył lekarstwa i plombę powiedział że jak po zejściu znieczulenia bedzie dalej boleć niestety kanał ale jest dobrze, coś delikatnie pobolewa ale nie jest to to co było rano

Pinkflower, Echo lubią tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • S.Roszpunka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia, bardzo się cieszę że jesteś po badaniu i że macica ma się dobrze. No i świetnie, że odnaleziono prawdopodobny problem. Po badaniu musicie jakiś czas odczekać ze staraniami, czy możecie od razu działać?

Elza, nigdy nie myśl o tym, że mąż moglby mieć z inną dzieci. Kocha Cię, jesteście RAZEM z tym problemem ❤️

A ja pół męczyłam się z migreną. Niestety nie udało mi się jej przetrwać zanim się rozkręciła. Duszno było cały dzień i to też nie ułatwiało. I za dużo emocji związanych z moją córką. W tym tygodniu juz drugi raz byliśmy u ortodonty. Ma takie combo ze zgryzem, że modlę się, by się udało to ogarnąć do chociaż jej 18 roku życia. Zwlekałam kilka lat, bo ona ma dentofobię. Została zrażona do wizyt u dentysty kilka lat temu i to jest dramat. We wtorek płakała na fotelu jak lekarka sprawdzala jej zęby i dzis płakała podczas skanowania jej zębów. Tak bardzo żal mi jej było, a mogłam jedynie do niej mówić, by ją uspokoić. Później sama mówiła, że nic ją nie bolało ani dziś ani we wtorek, tylko po prostu się bałam i było to nieprzyjemne. Nie wyobrażam sobie tego jak będą jej zakładać mikroimplanty do podniebienia, a później aparat.
    Wczoraj już zaczęłyśmy ćwiczenia logopedyczne (mam nadzieję, że sama dam radę, jak nie, to zasięgnę porady u innego logopedy).
    No nic, kładę się już do łóżka, bo padam, a jutro ok. 10 mają nam przywieźć dzidziusia (bratanka męża), bo się ich spytałam dzisiaj, czy mogłabym im go "porwać" na kilka godzin, a w końcu stanęło na tym, że możliwe, że będzie u nas spać. Także ciotka będzie musiała dać z siebie wszystko 😂

17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
    03.2023 💔
    09.2024 💔
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:

U nas tak było. W styczniu byłam u gina bo miałam niby torbiel endometrialną na jajniku. Zaczęliśmy rozmawiać o tym, że chyba już czas na in vitro. W lutym byłam w ciąży.

Elza1234, Echo lubią tę wiadomość

• Pinkflower Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:

Bardzo mocno kochana przytulam 🫂 Wiem, że każda z nas ma jakiś plan ale jednak te poszczególne etapy są trudne i przytłaczające. Bo chciałybyśmy po prostu trochę spokoju i oddechu.
    Mam nadzieję, że humor Ci się poprawi. Mocno trzymam kciuki 🤞🤞🤞😘 Zawsze tu pisz jeśli będziesz chciała się wygadac.

Echo lubi tę wiadomość

29🙋‍♀️ 31🙋‍♂️
    2023-2 💔

13.07 ⏸️
    22.07 pęcherzyk w macicy
    31.07, 5+6 ❤️
    26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178

Zostań proszę 🙏🙏🙏

preg.png
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Witam się z Wami w moim 1 dc. Wiedziałam, że sucz przyjdzie punktualnie. Po kim to takie złośliwe…
    Życzę Wam miłego dnia i smacznej kawusi ☀️

Echo, alauda, Lia., S.Roszpunka lubią tę wiadomość

• Pinkflower Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Hej dziewczyny. Witam się z Wami w moim 1 dc. Wiedziałam, że sucz przyjdzie punktualnie. Po kim to takie złośliwe…
    Życzę Wam miłego dnia i smacznej kawusi ☀️

Hejka, to są właśnie takie sukwy. Jak nie trzeba to są punktualne i na odwrót.
    Wzajemnie miłego dnia 😘

29🙋‍♀️ 31🙋‍♂️
    2023-2 💔

13.07 ⏸️
    22.07 pęcherzyk w macicy
    31.07, 5+6 ❤️
    26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178

Zostań proszę 🙏🙏🙏

preg.png
‹‹ 247 248 249 250 251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ