Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Kobea wrote:Ja robiłam Kiry z test dna bez hlac, tak mi zalecił Sydor bo jak AA wyjdzie to i tak leczenie jest jedno.
Dokładnie. Miałam takie same zalecenia od niego2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Kobea wrote:A nie chcesz Echo iść do tego Michała Strusia? On wydaje się być bardzo dokładny i profesjonalny .
Chcę mieć lekarza w mięrę blisko, bo jak będzie taka potrzeba/monitoring/zajdę w ciążę to będę musiała do niego jeździć co chwilę. Widzę, że przyjmuje w Niepołomicach i Skawinie. Do Niepołomic mam ok 1h drogi samochodem, a do Skawiny ok 30min... (teraz wg Google, więc nie wiem jak w godzinach szczytu). To jest mega daleko. Zastanawiam się nad tą Skawiną, tylko muszę tam zadzwonić zapytać jak z terminami.
Inna sprawa jest taka, że muszę zapytać czy takiemu lekarzowi nie przeszkadza to, że robie ivf w CZ.... więc spodziewam sie, że czeka mnie kilka wizyt u różnych lekarzy, bo mogą robić z tego problemWiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2023, 10:20
Pinkflower lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Kobea wrote:Ja drugie poronienie przeszłam gorzej, bo też myślałam że wszystko będzie ok i pierwsze to przypadek. A tu znowu plamienia, później krwiak, serce biło i przestało.
Prawie w depresję wpadłam ale powoli jakoś się wygrzebałam.
Kobea, rozumiem zapewne dlatego że byłaś na późniejszym etapie ciąży. Ja mam wrażenie, że teraz nje jest tak źle jak wtedy bo nawet nic nie zobaczyłam na usg. A wtedy już słyszałam serce parę razy na usg.
Tylko się modlę żeby się skończyło późniejszym okresem bo chce żyć jakos. A wtedy miesiąc mialam wyjęty z życia i było to wszystko straszne, to oczekiwanie na poronienie.29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Echo wrote:Syska, moja kochana Tak bardzo chciałabym Cię teraz przytulić i pocieszyć
Podpisuję się pod tym co już dziewczynki napisały. Jesteś wspaniałą, cudowną osobą, a jeśli ktoś uważa, że kogoś zawiodłaś, to ta osoba ma coś z głową.
Wspomniałaś, że umówiłaś sie już do lekarza, który zajmuje się leczeniem niepłodności. Czy mogę Cię prosić o namiary? Sama szukam lekarza, który mógłby mnie poprowadzić tu na miejścu, wiec każde polecenie jest dla mnie cenne. CZ mają tylko jedną rolę, zrobić ivf. Potrzebuję lekarza stacjonarnie.
Polecam Ci imunologa Wojciecha Sydora, który przyjmjuje w różnych miejscach, ale najczęściej zwalniają się terminy w tych dwóch lokalizacjach (warto dzwonić i pytać):
1. Centrum Nowoczesnych Terapii przy Placu Szczepańskim
2. SportMedicum przy ul. Rogozińskiego 6/u6
Jeśli będziesz zainteresowana diagnostyką w tym zakresie, to napiszę Ci co mi dokładnie zlecił na pierwszej wizycie.
Jeśli chodzi o badania, to polecam Wam zrobić KIRy w Dziale usług odpłatnych Szpitala Uniwersyteckiego, bo tam jest najtaniej - 850zł. https://szpitalzdrowia.pl/dzial-uslug-odplatnych-szpitala/
Wyniki miałam w ciagu 3 tyg. W tym samym miejscu robiłam również cross-match - to jest badanie, które wykonuje sie z partnerem żeby ocenić czy po poronieniu we krwi kobiety znajdują się przeciwciała zwalczające limfocyty jej partnera.
Badanie nasienia robiłam w Gyncentrum w Krakowie: https://gyncentrum.pl/cennik/
Ja bym na 100% w pierwszej kolejności wysłała męża na badanie nasienia (w Gyncentrum to się nazywa "komplet badań" (obejmuje wszystkie parametry tak jak dziewczynki wcześniej pisały), a do tego fragmentacja DNA oraz Test HBA i MIOXYS - test stresu oxydacyjnego). Następnie kariotypy (o nie zawsze i wszędzie pytają, w szczególności w klinikach leczenia niepłodności jest to pierwsze o co pytają) oraz KIRy, bo problemem nie jest zachodzenie w ciążę a jej utrzymanie. Dodatkowo cytokiny - badanie w Diagnostyce, bo wysyłają do laboratorium w Łodzi, a tylko takie są miarodajne.
Jeśli masz jakieś pytania o badania, to bardzo chętnie pomogę. Zrobiłam ich milion, mogę doradzić gdzie i co zrobić.
Echo, dziękuję za tyle informacji. Na pewno teraz mąż będzie się badał. Ja się zastanawiam czy nie poczekać do wizyty u tej lekarki od niepłodności. Wiadomo, że nie chodzi mi o badania hormonalne. Ale żeby do czasu jej wizyty mieć wyniki męża i z nimi iść a potem poczekać co ona by dalej kazala badać.
Echo, napisze na privEcho lubi tę wiadomość
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
syska wrote:Echo, dziękuję za tyle informacji. Na pewno teraz mąż będzie się badał. Ja się zastanawiam czy nie poczekać do wizyty u tej lekarki od niepłodności. Wiadomo, że nie chodzi mi o badania hormonalne. Ale żeby do czasu jej wizyty mieć wyniki męża i z nimi iść a potem poczekać co ona by dalej kazala badać.
Echo, napisze na priv
Dziękuję2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Dziewczyny, umowilam nas na 14 wrzesnia do tej kliniki PARENS. Pani mowila, zeby miec przynajmniej AMH i seminogram ale poczytam na stronie czego jeszcze wymgaja.
Tego wymagaja ode mnie
KOBIETA
CYTOLOGIA (WYNIK BADANIA WAŻNY 1 ROK)
WYMAZY Z POCHWY NA BAKTERIE I GRZYBY (BAKTERIOLOGICZNO – MYKOLOGICZNY)
WYMAZ Z KANAŁU SZYJKI (POBIERANY MIĘDZY 10 A 20 DNIEM CYKLU):
– UREAPLASMA, MYKOPLASMA
– CHLAMYDIA (METODĄ PCR*, JAKOŚCIOWO)
GRUPA KRWI (WYNIK WAŻNY BEZTERMINOWO)
BADANIA HORMONALNE:
– AMH
– FSH (MIĘDZY 2. A 3. DNIEM CYKLU)
– TSH ORAZ ANTYTPO
– PROLAKTYNA (POBRANA NA CZCZO OKOŁO GODZINY 9.00 RANO)
TOKSOPLAZMOZA (W KLASIE IGG ORAZ IGM)
RÓŻYCZKA (W KLASIE IGG)
Tylko no ja teraz tych badan nie zrobie. Zastanawiam sie czy nie przesunac tej wizyty ?
Czy jak teraz zacznie mi sie okres to ja moge zrobic wymazy i te badania ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2023, 11:42
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
Syska szczerze nie wiem. Wszystkie badania hormonalne nie wyjdą miarodajne, no bo potrzeba 6 tyg przerwy od momentu poronienia. Czy wymazy wyjdą prawidłowe? To Ci lekarz powie, jak pójdziesz na kontrolną wizytę w celu sprawdzenia czy się dobrze oczyściłaś. Ja bym chyba przesunęła wizytę i zrobiła wszystko przy drugiej miesiączce od poronienia. Pierwsza poronna, czyli następna, o ile minie te 6 tyg.
Edit. Czyli jednak trzecia miesiączka od poronienia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2023, 11:50
-
syska wrote:Dziewczyny, umowilam nas na 14 wrzesnia do tej kliniki PARENS. Pani mowila, zeby miec przynajmniej AMH i seminogram ale poczytam na stronie czego jeszcze wymgaja.
Tego wymagaja ode mnie
KOBIETA
CYTOLOGIA (WYNIK BADANIA WAŻNY 1 ROK)
WYMAZY Z POCHWY NA BAKTERIE I GRZYBY (BAKTERIOLOGICZNO – MYKOLOGICZNY)
WYMAZ Z KANAŁU SZYJKI (POBIERANY MIĘDZY 10 A 20 DNIEM CYKLU):
– UREAPLASMA, MYKOPLASMA
– CHLAMYDIA (METODĄ PCR*, JAKOŚCIOWO)
GRUPA KRWI (WYNIK WAŻNY BEZTERMINOWO)
BADANIA HORMONALNE:
– AMH
– FSH (MIĘDZY 2. A 3. DNIEM CYKLU)
– TSH ORAZ ANTYTPO
– PROLAKTYNA (POBRANA NA CZCZO OKOŁO GODZINY 9.00 RANO)
TOKSOPLAZMOZA (W KLASIE IGG ORAZ IGM)
RÓŻYCZKA (W KLASIE IGG)
Tylko no ja teraz tych badan nie zrobie. Zastanawiam sie czy nie przesunac tej wizyty ?
Czy jak teraz zacznie mi sie okres to ja moge zrobic wymazy i te badania ?
Toxo czy różyczkę możesz zrobić od razu, wymazy również możesz spokojnie zrobić na Chlamydie czy Ureaplasme.
Grupa krwi szczerze mówiąc póki co jest ci niepotrzebna.
Grupę wymagają do in vitro tak naprawdę dopiero.
To jest pewnie taki wykaz, która przyspiesza 1sza wizytę, ale jak opowiesz im swoją historie to i tak na pewno będą działaćPinkflower lubi tę wiadomość
-
Janowiec często podkresla, żeby właśnie robić wymazy PCR na Chlamydie, Uro i M. Genitalium przy poronieniach, bo mogą je powodować a nie musza dawać objawów
-
Elza1234 wrote:Janowiec często podkresla, żeby właśnie robić wymazy PCR na Chlamydie, Uro i M. Genitalium przy poronieniach, bo mogą je powodować a nie musza dawać objawów
Elza1234 lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Wymazy i przeciwciała możesz zrobić teraz
Amh nie wiem czy jest miarodajne w ciąży
FSH TSH i prolaktyna mogą być niemiarodajne przez hormony ciążowe
Może narazie nie odwołuj wizyty, bo to jeszcze ponad 2 tygodnie a nie wiesz jak wszystko się potoczy, czy później będzie termin. Możesz iść z częścią badań i opowiesz swoją historię, może będą mieli inny plan niż to co w wykazie badań.
Jeśli idziesz też w poniedziałek na wizytę to może dowiesz się co masz dalej robić i jak to wygląda na USG
-
Elza1234 wrote:Uważam, ze nie powinnaś przesuwać wizyt tylko iść bez hormonów.
Toxo czy różyczkę możesz zrobić od razu, wymazy również możesz spokojnie zrobić na Chlamydie czy Ureaplasme.
Grupa krwi szczerze mówiąc póki co jest ci niepotrzebna.
Grupę wymagają do in vitro tak naprawdę dopiero.
To jest pewnie taki wykaz, która przyspiesza 1sza wizytę, ale jak opowiesz im swoją historie to i tak na pewno będą działać
Elza, mysle, ze masz racje. Na rejestracji babka mówiła, ze takie minimum to AMH i seminogram. Najwyzej pojdziemy tylko z tym, dowiemy sie co i jak. A najwyzej potem jak lekarz kaze przyjsc dopiero z kompletem badan to tak zrobimy.29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
Magdanka wrote:Wymazy i przeciwciała możesz zrobić teraz
Amh nie wiem czy jest miarodajne w ciąży
FSH TSH i prolaktyna mogą być niemiarodajne przez hormony ciążowe
Może narazie nie odwołuj wizyty, bo to jeszcze ponad 2 tygodnie a nie wiesz jak wszystko się potoczy, czy później będzie termin. Możesz iść z częścią badań i opowiesz swoją historię, może będą mieli inny plan niż to co w wykazie badań.
Jeśli idziesz też w poniedziałek na wizytę to może dowiesz się co masz dalej robić i jak to wygląda na USG
Magdanka, tez masz racje. Podpytam moja ginke czy np wymazy moge zrobic gdyby to krwawienie przyszlo i sie skonczylo. A najwyzej bede przesuwac wizyte. Widze na znanym ze jest do niego sporo terminow wiec bede kontrolowac to. Tam mozna zrobic wszystkie badania na miejscu wiec to juz dla mnie duzy plus. Rewolucja bo zapisalam sie do mezczyzny ale musze sprobowac.29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
Chyba zrobiłam wszystko co mogę aktualnie. Jutro pojde powtorzyc bete i progesteron i pewnie odstawie duphaston. Bede czekac do poniedziałku wieczorem na wizytę.
Pomódlcie się prosze czy pomyślcie o mnie pozytywnie zebym w poniedzialek dowiedziala sie czegos konkretnego. Mam nadzieje, ze nie bede musiala co pare dni chodzic na kontrolne USG i sprawdzac co tam sie dzeje, tylko ze krwawienie sie zacznie. Czuje sie okresowo i mam wrazenie ze jakbym dupka odstwila to by sie zaczeło. Pojawił sie tez jakis jednorazowy sluz zabarwony na brązowo.
Jedna wizja tylko mnie dręczy oby to nie była pozamaciczna bo ją trudno zlokalizować a przeciez u mnie wczoraj nie bylo nic widac. Dlatego tak się tego obawiam.
Kończe juz swoj temat i nie drecze Was tym.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2023, 12:18
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
Nie masz co się obawiać mężczyzny, ja zawsze chodzę do facetów i wydaje mi się że są bardziej delikatni i potrafią bardziej pocieszyć. Mnie kiedyś kobieta ginekolog wyśmiała podczas badania- mówiła że moja pochwa wygląda jakbym współżyła godzinę temu 😬 a wcale tak nie było, poza tym miałam wtedy 18 lat. Nie wiem o co jej chodziło ale od tamtej pory wolę mężczyzn , żaden nie komentował mojego wyglądu
-
syska wrote:Chyba zrobiłam wszystko co mogę aktualnie. Jutro pojde powtorzyc bete i progesteron i pewnie odstawie duphaston. Bede czekac do poniedziałku wieczorem na wizytę.
Pomódlcie się prosze czy pomyślcie o mnie pozytywnie zebym w poniedzialek dowiedziala sie czegos konkretnego. Mam nadzieje, ze nie bede musiala co pare dni chodzic na kontrolne USG i sprawdzac co tam sie dzeje, tylko ze krwawienie sie zacznie. Czuje sie okresowo i mam wrazenie ze jakbym dupka odstwila to by sie zaczeło. Pojawił sie tez jakis jednorazowy sluz zabarwony na brązowo.
Jedna wizja tylko mnie dręczy oby to nie była pozamaciczna bo ją trudno zlokalizować a przeciez u mnie wczoraj nie bylo nic widac. Dlatego tak się tego obawiam.
Kończe juz swoj temat i nie drecze Was tym.Pinkflower lubi tę wiadomość