Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
syska wrote:Pojawił się problem, bo poprosiłam męża żeby nie mówił swoim rodzicom. Bo chce żeby jak najmniej osób wiedziało, wolę to przeżyć sama. Moi rodzice jedynie wiedzą ale nie da się tego ukryć mieszkając z nimi ale juz np moi bracia nie wiedzą. Mieliśmy jutro do teściów i coś nagadał że się źle czuje a oni zaczęli mówić to jest nieoficjalna wersja a jaka jest oficjalna. I on teraz mówi, że ma dość kłamstw i oszukiwania.
Mam dość
Bardzo mi przykro kochana, ja chyba bym wyszła z siebie masz prawo przez to przejść na własnych warunkach, a mąż powinien Cię w tym wspieraćPinkflower lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Echo wrote:Możesz zadzwonić gdzie tylko on przyjmuje (znajdziesz info o placówkach na znanylekarzu),ale jestem pewna,że w Parens nie dostaniesz wcześniej terminu niż w tych dwóch placówkach. Oni akurat mają najdłuższe terminy i jeszcze do tego wymagaja wcześniejszej, pełnej oplaty za wizytę, choćby była za trzy miesiące.
Jeśli chodzi o badania, to w każdej klinice leczenia niepłodności rozmowy wyglądają tak samo i tego samego wymagają. U immunologa nie jest inaczej. Przepisze Ci co mi zlecił na pierwszym spotkaniu. W Parens, tak jak w każdej innej klinice zapytają Cię o wszystkie badania jakie do tej pory zrobiłaś, w szczególności hormonalne (AMH, LH, FSH, TSH, prolaktyna), wymazy u Ciebie i u męża oraz wirusologie (tak, on też musi mieć zrobione na chlamydie, ureaplasma i mycoplasma, oraz HIV, HBS, hcv,wzwb, rzeżączka itd). Może nie wymagaja na pierwszej wizycie, ale ogólnie wymagają żeby zrobić kariotypy oraz podstawowe badania nasienia.
Dr Sydor zalecił mi:
- KIR,
- Cross-match,
- Profil cytokin - tylko i wyłącznie w Diagnostyce, bo wysyłają próbki do laboratorium w Łodzi (To jest super ważne!!!)
- anty-TPO,
- ANA2.
Dziękuję 😘 będę dzwonić w poniedziałek
Ale powiem Echo szczerze te badania są drogie i nei chce ich robić bez zaleceń lekarza. Bo nie wiem jak one się mają do ciąży teraz i po jakim czasie jak ona się skończy to mogę je zrobić. Nie chce sama o tym decydować.
Ale wiem, że chcesz mi pomócWiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2023, 16:09
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Syska nawet nie wiesz jak dobrze Cię rozumiem.
O moim poronieniu chciałam zeby wiedziało możliwie wąskie grono osób. Nie chciałam tego rozpowiadać bo uważałam to za dość intymną sprawę miałam wtedy jedną z gorszych awantur z moją mamą jak się dowiedziałam że bez mojej zgody papla o tym na prawo i lewo i to do osób które ja uważałam za ostatnie które mają prawo to wiedzieć. Z resztą moja mama w tamtym czasie kompeltnie mnie nie rozumiała powiedziała mi prosto w twarz za raz po moim powrocie ze szpitala że stało się to przeze mnie bo zaszłam w ciążę pół roku po porodzie. W życiu nie widziałam Pawła tak wściekłego a awantura która potem jej zgotował była najgorsza w historiiDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
syska wrote:Pojawił się problem, bo poprosiłam męża żeby nie mówił swoim rodzicom. Bo chce żeby jak najmniej osób wiedziało, wolę to przeżyć sama. Moi rodzice jedynie wiedzą ale nie da się tego ukryć mieszkając z nimi ale juz np moi bracia nie wiedzą. Mieliśmy jutro do teściów i coś nagadał że się źle czuje a oni zaczęli mówić to jest nieoficjalna wersja a jaka jest oficjalna. I on teraz mówi, że ma dość kłamstw i oszukiwania.
Mam dość
Syska bardzo mi przykro, że to wszystko Cię spotyka
Przytulam wirtualnie ❤Starania 2023:
I ciąża- poronienie 6.03- 7 tydz. (zabieg łyżeczkowania)
II ciąża- poronienie 7.10 - 6 tydz.
Mięśniaki macicy (śródścienne) -
Echo wrote:Bardzo mi przykro kochana, ja chyba bym wyszła z siebie masz prawo przez to przejść na własnych warunkach, a mąż powinien Cię w tym wspierać
On mnie wspiera i to bardzo. Jest że mną prawie cały czas ale zaczyna go to przerastać 😥29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
Moni89 wrote:Syska bardzo mi przykro, że to wszystko Cię spotyka
Przytulam wirtualnie ❤
Dziękuję Ci kochana 😘
Co u Ciebie? Pamiętam Cię z wątku o poronieniu
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
Jednorożec89 wrote:Syska nawet nie wiesz jak dobrze Cię rozumiem.
O moim poronieniu chciałam zeby wiedziało możliwie wąskie grono osób. Nie chciałam tego rozpowiadać bo uważałam to za dość intymną sprawę miałam wtedy jedną z gorszych awantur z moją mamą jak się dowiedziałam że bez mojej zgody papla o tym na prawo i lewo i to do osób które ja uważałam za ostatnie które mają prawo to wiedzieć. Z resztą moja mama w tamtym czasie kompeltnie mnie nie rozumiała powiedziała mi prosto w twarz za raz po moim powrocie ze szpitala że stało się to przeze mnie bo zaszłam w ciążę pół roku po porodzie. W życiu nie widziałam Pawła tak wściekłego a awantura która potem jej zgotował była najgorsza w historii
Ehh przykre, że miałaś taka sytuację.
Poprosiłam mame żeby nikomu nie mówiła. Bo ja nie chce litości ani żali nade mną ani telefonów z pytaniami jak sie czuje. Absolutnie nie chce żeby ktoś mi o tym przypominał29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
Badania genetyczne jak Kir możesz zrobić, wymazy też. Inne nie, bo np taki profil cytokin należy zrobić po owulacji w 2 części cyklu.
Tak jak Echo pisze Sydor jest bardzo dobry, ginekolog nie ma takiej wiedzy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2023, 16:55
Pinkflower lubi tę wiadomość
-
syska wrote:Dziękuję 😘 będę dzwonić w poniedziałek
Ale powiem Echo szczerze te badania są drogie i nei chce ich robić bez zaleceń lekarza. Bo nie wiem jak one się mają do ciąży teraz i po jakim czasie jak ona się skończy to mogę je zrobić. Nie chce sama o tym decydować.
Ale wiem, że chcesz mi pomóc
Jasne, zrobisz co zechcesz i kiedy zechcesz. Nie miałam zamiaru Ci niczego narzucać, nie wiedziałam że to może zostać tak odebrane. Zwłaszcza, że dopytywałas. Przeszłam przez trzy kliniki, dlatego dziele się wiedzą. Jak będziesz czegoś potrzebować, to daj znać.2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Syska kurczę nie wiem co Ci napisać… No dał ciała mąż. Super, że jesteście w tym razem, że Cię wspiera, ale nie powinien bez Twojej wyraźnej zgody mówić o tym komukolwiek, nawet swoim rodzicom. Tylko, że tu mogło też chodzić o to, że on również potrzebuje wsparcia i dlatego im powiedział. I to nie są żadne kłamstwa i nikogo nie oszukujecie. To jest temat, który dotyczy tylko Was dwojga. Mega intymny temat. I nikomu nie musicie mówić o tym, że się staracie o dziecko, ani o poronieniu.
Ahh… Ciężkie jest to wszystko 🥺 -
Kobea wrote:Badania genetyczne jak Kir możesz zrobić, wymazy też. Inne nie, bo np taki profil cytokin należy zrobić po owulacji w 2 części cyklu.
Mnie Sydor powiedział, że dzień cyklu nie ma znaczeniaPinkflower lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Jednorożec89 wrote:Syska nawet nie wiesz jak dobrze Cię rozumiem.
O moim poronieniu chciałam zeby wiedziało możliwie wąskie grono osób. Nie chciałam tego rozpowiadać bo uważałam to za dość intymną sprawę miałam wtedy jedną z gorszych awantur z moją mamą jak się dowiedziałam że bez mojej zgody papla o tym na prawo i lewo i to do osób które ja uważałam za ostatnie które mają prawo to wiedzieć. Z resztą moja mama w tamtym czasie kompeltnie mnie nie rozumiała powiedziała mi prosto w twarz za raz po moim powrocie ze szpitala że stało się to przeze mnie bo zaszłam w ciążę pół roku po porodzie. W życiu nie widziałam Pawła tak wściekłego a awantura która potem jej zgotował była najgorsza w historii
Okropnie mi przykro 😞 doskonale rozumiem jak się czułaś w tej sytuacji, ja chyba dostałabym szału...2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Echo wrote:Jasne, zrobisz co zechcesz i kiedy zechcesz. Nie miałam zamiaru Ci niczego narzucać, nie wiedziałam że to może zostać tak odebrane. Zwłaszcza, że dopytywałas. Przeszłam przez trzy kliniki, dlatego dziele się wiedzą. Jak będziesz czegoś potrzebować, to daj znać.
Wiem, kochana wiem dziękuję 😘
Zespol antyfosfolipidowy i trombofilie robiłam juz. Chyba nie każą powtarzać?
Napisałam na privEcho lubi tę wiadomość
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
Butterfly23 wrote:Syska kurczę nie wiem co Ci napisać… No dał ciała mąż. Super, że jesteście w tym razem, że Cię wspiera, ale nie powinien bez Twojej wyraźnej zgody mówić o tym komukolwiek, nawet swoim rodzicom. Tylko, że tu mogło też chodzić o to, że on również potrzebuje wsparcia i dlatego im powiedział. I to nie są żadne kłamstwa i nikogo nie oszukujecie. To jest temat, który dotyczy tylko Was dwojga. Mega intymny temat. I nikomu nie musicie mówić o tym, że się staracie o dziecko, ani o poronieniu.
Ahh… Ciężkie jest to wszystko 🥺
Nie, on nie powiedział. Ale mówi że chyba coś podejrzewają. No ale ja tam nie pojadę zeby siedziec na imprezie. Jak miałam zapowiedziane ze mam leżeć i jutro wyjdę tylko na badania.29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
Dziewczynki,co Was słychać? Wszystko w porządku? JaMiNi, jak się dzisiaj czujesz? Jednorożec, jest coś lepiej po tych globulkach?
Pinkflower lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Dziewczyny cały czas was czytam ale nie mam żadnej wiedzy jeśli chodzi o badania
Czekam na wyniki pandzia
Echo plamien prawie nic ale pobolewają mnie jajniki? Chyba bo czasem jest tylko w pachwinach, nie mogę dopuszczać do przepełnionego pęcherza, no i głównie jak chodzę wiec sobie poleguje i staram się nie zwariować i nie czytać internetu, chociaż leżenie mnie mega meczy. Nie wiem czy to pocieszające ze pobolewają mnie jajniki oba 🤔 trochę mam tez jakieś wzdęcia ale głównie siedzę i leżę wiec to raczej tez nie pomaga a kazda wizyta w wc to stres wiadomoEcho lubi tę wiadomość
-
pandzia 🐼 wrote:Muszę czymś zająć głowę bo oszaleje do wyników. Trochę mnie pobolewa w krzyżu i to mnie martwi, ale szyjka mega wysoko.
Wyniki beda pewnie koło 16
Dzisiaj test wyszedł z mocniejszymi kreseczkami
https://ibb.co/nsKStLR
Od góry 22.08; 24.08; 26.08
Pandzia, trzymamy kciuki 🤞🤞 czy wiadomo już coś?2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Ja mam dzisiaj totalny zjazd samopoczucia, nie spałam do 2, potem jakoś się udało, a dziś czuję się jakbym zabalowala na jakieś wielkiej imprezie, nic nie pomaga .... Nie mogę ani spać ani siedzieć, na szczęście pogoda dziś trochę bardziej sprzyjająca bo w końcu deszcz i lekkie ochłodzenie.. gotuje rosół z nadzieją że pomoże mi na żołądek chociaż.
Echo a ty jak? Plamienia dalej?
I czy Lia w końcu napisała co z tym crp, bo nie wiem czy przegapiłam czy co..
Syska ja ciebie kompletnie rozumiem , ja po poronieniu też nie chciałam żeby ktokolwiek wiedział, rodzice nie wiedza do tej pory... Mam nadzieję że masz dużo wsparcia u męża.
Jamini ja co prawda w dalszym etapie a i tak co wizyta w toalecie to sprawdzam papier... A twoje plamienia się skończyły? -
JaMiNi wrote:Dziewczyny cały czas was czytam ale nie mam żadnej wiedzy jeśli chodzi o badania
Czekam na wyniki pandzia
Echo plamien prawie nic ale pobolewają mnie jajniki? Chyba bo czasem jest tylko w pachwinach, nie mogę dopuszczać do przepełnionego pęcherza, no i głównie jak chodzę wiec sobie poleguje i staram się nie zwariować i nie czytać internetu, chociaż leżenie mnie mega meczy. Nie wiem czy to pocieszające ze pobolewają mnie jajniki oba 🤔 trochę mam tez jakieś wzdęcia ale głównie siedzę i leżę wiec to raczej tez nie pomaga a kazda wizyta w wc to stres wiadomo
Wiem, że jest Ci ciężko i pewnie nawet najciekawszy serial na świecie nie odciągnie Twoich myśli od tego co się dzieje. Dobrze, że mimo wszystko odpoczywasz i się nie przeciążasz 🍀❤️JaMiNi lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
izzy91 wrote:Ja mam dzisiaj totalny zjazd samopoczucia, nie spałam do 2, potem jakoś się udało, a dziś czuję się jakbym zabalowala na jakieś wielkiej imprezie, nic nie pomaga .... Nie mogę ani spać ani siedzieć, na szczęście pogoda dziś trochę bardziej sprzyjająca bo w końcu deszcz i lekkie ochłodzenie.. gotuje rosół z nadzieją że pomoże mi na żołądek chociaż.
Echo a ty jak? Plamienia dalej?
I czy Lia w końcu napisała co z tym crp, bo nie wiem czy przegapiłam czy co..
Syska ja ciebie kompletnie rozumiem , ja po poronieniu też nie chciałam żeby ktokolwiek wiedział, rodzice nie wiedza do tej pory... Mam nadzieję że masz dużo wsparcia u męża.
Jamini ja co prawda w dalszym etapie a i tak co wizyta w toalecie to sprawdzam papier... A twoje plamienia się skończyły?