Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiecie, że na facelle tych paskach jest napisane, żeby test robić w dniu lub po terminie miesiączki, a na strumieniowym, że można zrobić 4 dni przed spodziewaną miesiączką.
Przez ile sekund moczycie ten pasek? Wyrzuciłam pudełka z instrukcją i nie wiem 🙈 -
Ja nie mam siły do tego cyklu wciąż czekam na cholerną @ . Jak nie trzeba to przyjdzie jak w zegarku a jak potrzebna to się spóźnia. Testów nie robię nie ma sensuDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Elza, gratuluję zakupu 😂 inne wydają na sukienki, buty, a my na testy ciążowe - każdy jakiś nałóg ma 😁 Namówiłaś na zaktualizowanie zapasów 😂
Dziewczynki, sierpień był bardzo intensywny w dwie kreski. Dziś ostatni dzień miesiąca. Może przyniesie jeszcze którejś z Was coś dobrego? 🥺❤️Elza1234, Butterfly23, S.Roszpunka, Gradiola, Kadża lubią tę wiadomość
Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
Mąż (37):
☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
Jednorożec89 wrote:Ja nie mam siły do tego cyklu wciąż czekam na cholerną @ . Jak nie trzeba to przyjdzie jak w zegarku a jak potrzebna to się spóźnia. Testów nie robię nie ma sensu
Ja mam w miarę regularne cykle, 29 dni. Ale zdarzyło mi się nawet w tym roku mieć cykl 36 dniowy.
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Jednorożec89 wrote:Ja nie mam siły do tego cyklu wciąż czekam na cholerną @ . Jak nie trzeba to przyjdzie jak w zegarku a jak potrzebna to się spóźnia. Testów nie robię nie ma sensu
Próbowałaś 🛀🏼, 🍷 i 🐝?
I nie chodzi mi o kalambury 😂alauda, Butterfly23 lubią tę wiadomość
Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
Mąż (37):
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
Dziewczyny ja cały czas z wami jestem, trzymam kciuki z całych sił za testowanie, za syske i pandzie żeby w tej trudnej sytuacji przeszły to jak to możliwe najłagodniej, za nasza echo zeby kropek walczył,nie uciekam z wątku po prostu staram się nie zeschizowac a idzie mi różnie, gorzej niż lepiej
-
Tydzień mi się spóźnia:(Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Lia. wrote:Elza, gratuluję zakupu 😂 inne wydają na sukienki, buty, a my na testy ciążowe - każdy jakiś nałóg ma 😁 Namówiłaś na zaktualizowanie zapasów 😂
Dziewczynki, sierpień był bardzo intensywny w dwie kreski. Dziś ostatni dzień miesiąca. Może przyniesie jeszcze którejś z Was coś dobrego? 🥺❤️ -
Jednorożec89 wrote:Tydzień mi się spóźnia:(
Ale popatrz na to z tej strony - masz cała kuracje za sobąPCOS
3 lata starań
2 straty
2024 - in vitro
I transfer - ❌
II transfer - 💔
III transfer - ❌
IV transfer
10 dpt beta 448 🥹
14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
20 dpt zarodek z akcja serca ❤️🔥
L -
Butterfly23 wrote:Wiecie, że na facelle tych paskach jest napisane, żeby test robić w dniu lub po terminie miesiączki, a na strumieniowym, że można zrobić 4 dni przed spodziewaną miesiączką.
Przez ile sekund moczycie ten pasek? Wyrzuciłam pudełka z instrukcją i nie wiem 🙈Butterfly23 lubi tę wiadomość
-
Butterfly23 wrote:Ja zrobiłam 🙈 ale 8dpo to zdecydowanie za wcześnie. Chociaż i są takie przypadki. Oczywiście biel vizira. I jestem na siebie zła, że zrobiłam, bo życie tą nadzieją jest fajne… Jest taka ekscytacja przez kilka dni do tego testu. A dziś oczywiście biel i już myśli, że tak zostanie. Choć mój wykres jest piękny 🥹 i był spadek 6 dpo i teraz mknie się ku górze. Wiadomo, na progesteronie, ale miło na niego popatrzeć.
No dobra Kochana, 8 dpo to faktycznie stanowczo za wcześnie by mogło coś wyjść.
Zobacz, nasza Echo daje nam nadzieję, że i 11 dpo może wyjść biel vizira, a ciąża jest
Zaciskam mocno kciuki i nie puszczam przez kolejne dni ❤️ Ciąża z magicznego sierpnia jest nadal jak najbardziej możliwa 😉
A z ciekawości zapytam - jaki masz poziom proga na lekach?Butterfly23 lubi tę wiadomość
Ja (27):
Mąż (37):
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
❄️ 3BB -
Jamini, rozumiemy Wróc do nas, jak już będziesz spokojniejsza. W pewnym momencie radość z ciąży będzie wieksza niż stres❤️
Jendorożec, rzeczywiście wypadłoby, żeby małpa w końcu się pojawiła. Może ta infekcja miała wpływ na to spore opóźnienie.
Butterfly, teraz nie pozostaje mi nic innego, jak również dziś zatestować. Czuję, że to bez sensu, bo mam ewidentny PMS + 8dpo. Biel może zniechęci mnie do dalszego testowania przed @.
W kazdym badz razie - jeszcze jest wcześnie, więc trzymam nadal kciuki za Ciebie i za termin 15 maja
Butterfly23 lubi tę wiadomość
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Cześć siklam z rana na test i kreska blada. Beta pewnie sięga dna. Chyba odpuszczę sobie ten progesteron od wieczora. Jutro zrobię badania tak jak kazał lekarz. Tylko tak się zastanawiam ile mi zejdzie czasu od odstawienia leków do krwawienia... W weekend jestem w pracy a potem 3 dni wolnego, idealnie by było się wstrzelić w ten czas.2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
02.04 pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
16.04 mamy ♥️ 152ud, CRL 1.32
29.04 CRL 2.59
15.05 ♥️158ud, 5.29 Maluszka
20.05 I prenatalne, niskie ryzyka
12.06 150g dziewczynki 💗
02.07 262g 🎀
15.07 II prenatalne, 336g 🌸
30.07 530g 💖
27.08 1kg małej pandzi 🐼
19.09 III prenatalne, 1404g
24.09 1668g 🥰
22.10 2525g 💕
05.11 2936g
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match
❌
Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium -> antybiotyk
On:
✅
Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
👩🏼95'
👨🏼93'
-
pandzia 🐼 wrote:Cześć siklam z rana na test i kreska blada. Beta pewnie sięga dna. Chyba odpuszczę sobie ten progesteron od wieczora. Jutro zrobię badania tak jak kazał lekarz. Tylko tak się zastanawiam ile mi zejdzie czasu od odstawienia leków do krwawienia... W weekend jestem w pracy a potem 3 dni wolnego, idealnie by było się wstrzelić w ten czas.
Hej pandzia 😘
U mnie po 2 dniach od odstawienia zaczęło się plamienie a wczoraj już rozkręciło krwawienie. Myślę, że też po kilku dniach dostaniesz.
Przytulam Cię mocno 🫂pandzia 🐼 lubi tę wiadomość
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Lia. wrote:No dobra Kochana, 8 dpo to faktycznie stanowczo za wcześnie by mogło coś wyjść.
Zobacz, nasza Echo daje nam nadzieję, że i 11 dpo może wyjść biel vizira, a ciąża jest
Zaciskam mocno kciuki i nie puszczam przez kolejne dni ❤️ Ciąża z magicznego sierpnia jest nadal jak najbardziej możliwa 😉
A z ciekawości zapytam - jaki masz poziom proga na lekach? -
alauda wrote:Jamini, rozumiemy Wróc do nas, jak już będziesz spokojniejsza. W pewnym momencie radość z ciąży będzie wieksza niż stres❤️
Jendorożec, rzeczywiście wypadłoby, żeby małpa w końcu się pojawiła. Może ta infekcja miała wpływ na to spore opóźnienie.
Butterfly, teraz nie pozostaje mi nic innego, jak również dziś zatestować. Czuję, że to bez sensu, bo mam ewidentny PMS + 8dpo. Biel może zniechęci mnie do dalszego testowania przed @.
W kazdym badz razie - jeszcze jest wcześnie, więc trzymam nadal kciuki za Ciebie i za termin 15 maja
Aż mi się w głowie pojawił tekst piosenki: wszystko się może zdarzyć, gdy głowa pełna marzeń… ❤️alauda lubi tę wiadomość