Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Życzę Wam dziewczynki dobrego piątku 😘
Mnie od owulacji strasznie sutki bolą, są dziwnie nieprzyjemnie wrażliwe 🫤🤦🏼♀️
W ogóle od wczoraj włączyła mi się chęć oglądania na necie rzeczy dla maluszków - ubranka, wózki itp. Hamuję się z tym by to oglądać, bo wiem, że będę się nakręcać.
Echo, Lia., Pinkflower lubią tę wiadomość
17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
JaMiNi wrote:A co w przypadku ciąży przyznawać się lekarzowi sobie tak o bierzemy same? 🤔03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Lia. wrote:Teraz nagle wątek #staraniaoteczowegomalucha wykupi cały acard w aptekach 😂
Echo, a jak ktoś ma cały cykl wysokie libido? To jest dopiero zagwozdka dla apki 🤪
Butterfly, łączę się w teamie #bolesnaowulacja 😀 (tzn. łączyłam 😅) Duże, dorodne pęcherzyki u nas, to dobrze 😊 Oby były z tego duże, dorodne dzieci 🤣Lia. lubi tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Ja nie pomyślam o acardzie a cała ciążę brałam. Może też warto go włączyć? W sumie idę na zakupy i chyba go sobie kupię. Nie zaszkodzi
Lia., Butterfly23, Echo, S.Roszpunka lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
syska wrote:Ja Wam powiem, ze mam dzień zwatpienia. W tamtym miesiącu wszystko było jak trzeba i wspomaganie zastrzykiem I nic z tego nie wyszło. A w grudniu zaszłam w 1 cyklu I to było takie staranie że tak powiem kiedy nam się chciało. Miałam wtedy ogromnie dużo stresu że względu na zamknięcie roku w pracy, mało spałam, bylam zmęczona a mimo to się udało. I teraz sobie myślę może po poronieniu tam się coś popsuło?
Troszkę mi daje na głowę to że w konkretne dni się trzeba mocno starać czyli u nas teraz przypada na weekend. Jakoś tak mi się wydaje, że nic z tego nie będzie.
A wczoraj mówiłam mężowi że w lipcu to juz będę w ciąży. Także no sinusoida niezła
Kochana, idealnie Jeśli w weekend nie pracujecie, to jest to Wasza szansa na spędzenie miło czasu Postaraj się nie myśleć o staraniach, tylko spróbujcie się zrelaksować w swoim towarzystwie, idźcie spacer i dobry obiad 😊 ten czas ma być dla Was przyjemny, a starania od razu nabiorą innego charakteruLia., Pinkflower lubią tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖ nieudana mezoterapia
- 11.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
syska wrote:Ja Wam powiem, ze mam dzień zwatpienia. W tamtym miesiącu wszystko było jak trzeba i wspomaganie zastrzykiem I nic z tego nie wyszło. A w grudniu zaszłam w 1 cyklu I to było takie staranie że tak powiem kiedy nam się chciało. Miałam wtedy ogromnie dużo stresu że względu na zamknięcie roku w pracy, mało spałam, bylam zmęczona a mimo to się udało. I teraz sobie myślę może po poronieniu tam się coś popsuło?
Troszkę mi daje na głowę to że w konkretne dni się trzeba mocno starać czyli u nas teraz przypada na weekend. Jakoś tak mi się wydaje, że nic z tego nie będzie.
A wczoraj mówiłam mężowi że w lipcu to juz będę w ciąży. Także no sinusoida niezłaLia. lubi tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Mam wyniki trombofilii mthfr 1298a nieprawidłowy układ heterozygotyczny i tak samo PAI-1 nieprawidłowy heterozygotyczny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2023, 09:30
-
JaMiNi wrote:Mam wyniki trombofilii mthfr nieprawidłowy układ heterozygotyczny i tak samo PAI-1 nieprawidłowy heterozygotyczny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2023, 09:28
03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Echo wrote:Kochana, idealnie Jeśli w weekend nie pracujecie, to jest to Wasza szansa na spędzenie miło czasu Postaraj się nie myśleć o staraniach, tylko spróbujcie się zrelaksować w swoim towarzystwie, idźcie spacer i dobry obiad 😊 ten czas ma być dla Was przyjemny, a starania od razu nabiorą innego charakteru
Podpinam się pod tym! Syska! Pięknie Wam wypada owulka na weekend, wykorzystajcie miło ten czas. Idź gdzieś z mężem, wyłącz telefon, ciesz się, że mąż jest obok. Zobaczysz, że i wtedy na zbliżenia będziesz miała większą ochotę 😊Echo, Pinkflower lubią tę wiadomość
Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
Mąż (37):
☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
JaMiNi wrote:Mam wyniki trombofilii mthfr nieprawidłowy układ heterozygotyczny i tak samo PAI-1 nieprawidłowy heterozygotyczny
Mam tak samo, nie martw się tym. Przyjmuję dodatkowo folian, chociaż wg większośći lekarzy wcale nie jest konieczny, oraz wspomniany wcześniej Acard 😊
Jeśli masz na to środki, to warto żebyś sprawdziła sobie jeszcze homocysteinę, B12 i kwas foliowy. A jeśli chcesz iść głębiej w diagnostykę, to dodatkowo zespół antyfosfolipidowy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2023, 09:37
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Ja mam właśnie tylko hetero w MTHFR, w reszcie jest Ok. Może dlatego nigdy acardu mi nie zleciła? Nie wiem co robić w sumie
-
Butterfly23 wrote:Heterozygotyczny to jest ta delikatniejsza forma. Na MTHFR witaminy z grupy B metylowane. Nie możesz przyjmować zwykłego kwasu foliowego tylko folian. A na PAI jest właśnie acard i heparyna
Kochana, a orientujesz się może czy powinnam przestać przyjmować folian jak poziom kwasu foliowego mam dokładnie na górnej granicy zakresu referencyjnego? Przyjmuję Pregnę Start oraz folian jednocześnie, bo tak mi któryś lekarz zalecił - przyznaję, ze nie konsultowałam tego na wizycie w klinice.
Moje wyniki:
Kwas foliowy: 26,8 (zakres 3,89-26,8 )
Witamina D : 40,70Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2023, 09:42
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Właśnie czytam ze heterozygotyczny to taka lżejsza wersja
Echo a masz mthfr 677 czy tak jak na 1298a ? Bo widzę ze to dwa różne warianty
Zespół antyfosfolipidowy zrobię, homocysteine b12 i kwas foliowy tez chociaż i tak przyjmuje formy zmetylowane -
JaMiNi wrote:Właśnie czytam ze heterozygotyczny to taka lżejsza wersja
Echo a masz mthfr 677 czy tak jak na 1298a ? Bo widzę ze to dwa różne warianty
Zespół antyfosfolipidowy zrobię, homocysteine b12 i kwas foliowy tez chociaż i tak przyjmuje formy zmetylowane
MTHFR_1298A>CT
Żaden lekarz się tym nie przejął, a byłam u 6 i dodatkowo u świetnego immunologa. Jedynie Pai budzi niepokój i dlatego zalecają Acard profilaktycznie. Jeśli się nie mylę, to przy homo konieczna jest heparyna2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
JaMiNi wrote:Mam wyniki trombofilii mthfr 1298a nieprawidłowy układ heterozygotyczny i tak samo PAI-1 nieprawidłowy heterozygotyczny
Witaj w klubie zmutowanych 🙈 tak jak Butterfly napisała- witaminy metylowane i włączony Acard (i oby heparyna od pozytywnego testu) 😀17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
Elza1234 wrote:Ja mam właśnie tylko hetero w MTHFR, w reszcie jest Ok. Może dlatego nigdy acardu mi nie zleciła? Nie wiem co robić w sumie
A kiedy masz konsultację? Jeśli niedługo, to warto wstrzymać się z decyzją2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Echo wrote:Kochana, a orientujesz się może czy powinnam przestać przyjmować folian jak poziom kwasu foliowego mam dokładnie na górnej granicy zakresu referencyjnego? Przyjmuję Pregnę Start oraz folian jednocześnie, bo tak mi któryś lekarz zalecił - przyznaję, ze nie konsultowałam tego na wizycie w klinice.
Moje wyniki:
Kwas foliowy: 26,8 (zakres 3,89-26,
Witamina D : 40,70
A w pregna start jest zwykły kwas foliowy? My z MTHFR nie wchłaniamy zwykłego kwasu i on sobie krąży w żyłach, dlatego w wynikach wychodzi wysoko. Ja bym chyba odstawiła pregnę jeżeli tam jest zwykły kwas i przyjmowała sam folian 0,4
Pinkflower lubi tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Bezimienna wrote:Melduje spuszczoną krew na badania. Pani w diagnostyce powiedziała, że bardzo dużo kobiet robi te badania. Też melduje poranne kardio, bo wieczorem mąż zmęczony 😂.
To mogliby pomyśleć o jakimś super pakiecie, który byłby zdecydowanie tańszy od tego co teraz jest w ofercie 😅 Trzymam kciuki za wyniki2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Ja mam suple z healthlabs tam są formy zmetylowane i chyba mam tez folian swanson, akurat jadę na tydzień na wakacje nie będę brała witamin to sobie zbadam bo trzeba odstawić na tydzień chyba