Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Elza1234 wrote:Jutro mam wolne, w ndz znowu dyżur i będę w pracy do piątku włącznie. A potem tydzień urlopu )
Niech więc urlop będzie motywacją, do przetrwania kolejnych dni w pracyElza1234 lubi tę wiadomość
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
izzy91 wrote:Echo a dwa dni temu nie miałaś 20 parę? To nie byłby przyrost 100procent? Przepraszam jeśli coś mieszam, jestem słaba w matme
izzy91, teraz możez zwalać wszystko na mgłę ciążową .... Ale mimo to ,wyliczenie dobre83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
alauda wrote:izzy91, teraz możez zwalać wszystko na mgłę ciążową .... Ale mimo to ,wyliczenie dobre
Myślałam że to mit z tym baby brain ale coś w tym chyba jest 😁😁alauda, Butterfly23, Pinkflower lubią tę wiadomość
-
Dziewczynki, ja mogę kolejne pytanie z zupełnie innego tematu.
Macie do polecenia jakiś hotel ze spa coś w tym stylu ?
Myślimy żeby w październiku jechać gdzieś na 3 dni, odpocząć wreszcie. Wtedy już pewnie bedzie lipa z pogoda więc myślę że spa, basen było by ok29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
syska wrote:Dziewczynki, ja mogę kolejne pytanie z zupełnie innego tematu.
Myślimy żeby w październiku jechać gdzieś na 3 dni, odpocząć wreszcie. Wtedy już pewnie bedzie lipa z pogoda więc myślę że spa, basen było by ok
Białka Tatrzańska Hotel Zawrat
Świeradów Zdrój Sanatorium Sant Lucas (niech cię nie zwiedzie nazwa 😂, było super).Pinkflower lubi tę wiadomość
-
Myślimy żeby w październiku jechać gdzieś na 3 dni, odpocząć wreszcie. Wtedy już pewnie bedzie lipa z pogoda więc myślę że spa, basen było by okPinkflower lubi tę wiadomość
-
Bezimienna wrote:Międzyzdroje hotel Bagiński&Chabinka
Białka Tatrzańska Hotel Zawrat
Świeradów Zdrój Sanatorium Sant Lucas (niech cię nie zwiedzie nazwa 😂, było super).
Bezimienna, przyciągnęłam Cię chyba myślami. Zastanawiałam się własnie co u Ciebie83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Myślimy żeby w październiku jechać gdzieś na 3 dni, odpocząć wreszcie. Wtedy już pewnie bedzie lipa z pogoda więc myślę że spa, basen było by ok
Kiedyś koleżanka poleciła mi tą stronę - www.spadreams.pl .
Mają czasami ciekawe ofertyPinkflower lubi tę wiadomość
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Echo wrote:Dzień dobry dziewczynki ❤️ Miłego dnia i weekendu Wam życzę ☀️
Beta 48,8 mlU/ml
Progesteron 27,50 ng/ml
Przyrost nieprawidłowy.
Tu się nie zgodzę... Nieprawidłowy przyrost to miałam ja gdzie po 48h beta rosła mi o 60%, a tydzień po spodziewanej miesiączce miałam 45 mlU/ml i wtedy lekarze w szpitalu mi mówili, że niska beta to nic nie przesądza. Można mieć niską betę, ale najważniejszy jest poziom progesteronu i żeby go uzupełniać, a wynik 27,5 nie jest złym wynikiem. Najważniejszy przyrost o co najmniej 66% w ciągu 48 h , a ten u Ciebie naprawdę daje nadzieje ! Głowa do góry, nastawienie też ma ogromne znaczenia. Nie używamy słowa "nieprawidłowy" dopóki lekarz nie oceni sytuacji. Tak usłyszałam od mojego nowego ginka.Pinkflower lubi tę wiadomość
2019 ciąża zakończona cesarskim cięciem, Agatka
2021 maj poronienie samoistne w 8 tc ;(
2021 listopad ciąża pozamaciczna prawy jajowód uratowany ;(
Dłuuuuugo nic...............
2023 maj ciąża biochemiczna ;(
2023 lipiec poronienie, puste jajo płodowe;( -
Bezimienna, alauda, izzy dziękuję za polecenia ❤
O takie przyjaciółki walczyłam 😘izzy91 lubi tę wiadomość
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
Echo ta beta wcale nie jest taka tragiczna. Ja bym się jeszcze nie poddawała. Wiem że to męczące ale jak masz możliwość to zrób w niedzielę.
Mój romantyczny wieczór z mężem skutkuje kacem i deficytem snu, ale było bardzo miło. Okres nie przyszedł od tego ale to nicDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
alauda wrote:Bezimienna, przyciągnęłam Cię chyba myślami. Zastanawiałam się własnie co u Ciebie
Dobrze, że niedziela chociaż wolna ☺️. Dziś 24/25 dc, nie wiem dokładnie, bo nie pamiętam, ani się nie nastawiam na @ ani na 🫄.
Za to mam taki wysyp ma twarzy syfow, wyprysków, nie mogę ogarnąć. Od pół roku tak nie miałam, jest jakaś masakra. Zastanawiam się nad wprowadzeniem retinolu, bo nie mogę sobie poradzić z tym bez złuszczania. Dramat, wysypało mnie tak z 4-5 dni temu.🥲
W przyszłym miesiącu mam iść na monitoring i od okresu do pozwolenia od gin mamy bana na seksy, aby magazynować plemniki 🤣. Mój lekarz za monitoring bezwzględu na ilość wizyt bierze 300 zł❤️. -
Bezimienna wrote:Żyje .to na pewno, ale jestem sześć dni z rzędu w pracy, dziś piąty i powiem Wam, że już nie mam siły 🤣. W tym tygodniu jest festiwal dziwolągów, wracają starzy złodzieje i na dobrą sprawę trzeba za nimi łazić.
Dobrze, że niedziela chociaż wolna ☺️. Dziś 24/25 dc, nie wiem dokładnie, bo nie pamiętam, ani się nie nastawiam na @ ani na 🫄.
Za to mam taki wysyp ma twarzy syfow, wyprysków, nie mogę ogarnąć. Od pół roku tak nie miałam, jest jakaś masakra. Zastanawiam się nad wprowadzeniem retinolu, bo nie mogę sobie poradzić z tym bez złuszczania. Dramat, wysypało mnie tak z 4-5 dni temu.🥲
W przyszłym miesiącu mam iść na monitoring i od okresu do pozwolenia od gin mamy bana na seksy, aby magazynować plemniki 🤣. Mój lekarz za monitoring bezwzględu na ilość wizyt bierze 300 zł❤️.
Ile musicie się wstrzymywać z ❤️?
Bo z tego co podają wszelkie źródła po dłuższej abstynencji plemniczki się robią stare i mało ruchliwe, pogarsza się ich jakość.
Co do trądziku to ja od dwóch lat nie mogę sobie z nim poradzić 😔 Gdyby nie planowanie ciąży to już dawno przeszłabym na kurację retinolem, ale nie można go używać podczas starań. Jest bardzo toksyczny dla potencjalnego płodu. Lekarze mi mówią "albo trądzik albo ciąża".
Mogę Ci polecić wizytę u dobrej kosmetyczki, która zbada twoją cerę, przejrzy wyniki badań krwi i wgłębi się w dietę. Mi pomogła milion razy bardziej niż niejeden dermatolog.
Ale jeśli to jednorazowe, to nie musisz się bardzo martwić.Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
Mąż (37):
☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
Kochane, właśnie wróciłam z treningu i pędzę pod prysznic 💪 Zaraz będę nadrabiać,ale chciałam najpierw bardzo Wam podziękować, że macie w sobie tyle optymizmu i wiary, czego nam teraz bardzo brakuje. Nie śpię i ledwo co jem od paru dni, więc brakuje mi nawet siły żeby o tym rozmawiać, przepraszam 😞
Moje wyniki są takie:
28.08 17,5 (12dpo)
30.08 23,9
01.09 48,8
Pani dr R. chce żebym powtórzyła betę we wtorek i myślę, że to brzmi rozsądnie. Wtedy mogłabym też zrobić morfologie, TSH wit. D itd. Mam potężne zarosty w żyłach i muszę dać im odpocząć.
Co do treningu siłowego,to widzę, że co lekarz czy fizjo to inna opinia. Kilka dni temu czytałam o nowych zleceniach przy pcos na profilu dr Strusa. On zdecydowanie zaleca trening siłowy. Niemniej dieta jest najważniejsza i tego nie przeskoczymy. Dlatego ja z moja IO idę zjeść drożdżówkę na śniadanie 💪 #yoloWiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2023, 12:17
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Witam sie z Wami w piatek, piateczek, piatunio.
Echo, czekamy dalej i wciąż trzymamy kciuki 😘
Wczoraj kreska testowa z testu owu była już prawie taka sama jak kontrolna. Także możliwe że pik był nawet w nocy hahaha. Wczoraj też ból owulacyjny bardzo mocny, dziś już słabszy, ale za to zaskoczyło mnie lekkie plamienie. Nawet nie plamienie, a śluz lekko podbarwiony na różowo. Ostatnio tak miałam chyba jako nastolatka. Temperatura nisko, więc pozostaje tylko podziałać dzisiaj 😂 a za 2 dni wiadomo test ciążowy robić oczywiście 😂😂
Dziś do przedszkola przyszły nowe przedszkolaczki, trzylatki. Och jakieś słodziaki 😍 biedne zagubione, płaczące 🥹 ciotka Roszpunka chętnie by je wszystkie wyprzytulała hihialauda, Echo lubią tę wiadomość
17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
Bezimienna, że też te dziwolągi nie boją się wracać. Może myślą, że ich nie pamiętasz.... albo w końcu zeszli na dobrą drogę.
A jeśli chodzi o wysyp na twarzy - to może zmieniłaś coś w diecie albo stres? Ale tak jak Lia napisala, poczekaj z retinolem do @. Z tego co zrozumiałam, chcesz zastować jakiś peeling a nie kurację izotkiem... Ale z peelingiem i tak poczekałabym kilka dni. Ale oczywiście na @ nie czekamy83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Lia. wrote:Ile musicie się wstrzymywać z ❤️?
Bo z tego co podają wszelkie źródła po dłuższej abstynencji plemniczki się robią stare i mało ruchliwe, pogarsza się ich jakość.
Co do trądziku to ja od dwóch lat nie mogę sobie z nim poradzić 😔 Gdyby nie planowanie ciąży to już dawno przeszłabym na kurację retinolem, ale nie można go używać podczas starań. Jest bardzo toksyczny dla potencjalnego płodu. Lekarze mi mówią "albo trądzik albo ciąża".
Mogę Ci polecić wizytę u dobrej kosmetyczki, która zbada twoją cerę, przejrzy wyniki badań krwi i wgłębi się w dietę. Mi pomogła milion razy bardziej niż niejeden dermatolog.
Ale jeśli to jednorazowe, to nie musisz się bardzo martwić.
Ogólnie wyniki badań mam wzorcowe, zakończyliśmy szukać przyczyny straty, a w immunologię głęboką nie chce iść za bardzo teraz. 😁 więc luzuje głowę. Bo w końcu dzbanie w żyłę się skończy 😂.
Pinkflower lubi tę wiadomość
-
Pandzia, masz wyniki? 🤞
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2023, 12:42
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
alauda wrote:Bezimienna, że też te dziwolągi nie boją się wracać. Może myślą, że ich nie pamiętasz.... albo w końcu zeszli na dobrą drogę.
A jeśli chodzi o wysyp na twarzy - to może zmieniłaś coś w diecie albo stres? Ale tak jak Lia napisala, poczekaj z retinolem do @. Z tego co zrozumiałam, chcesz zastować jakiś peeling a nie kurację izotkiem... Ale z peelingiem i tak poczekałabym kilka dni. Ale oczywiście na @ nie czekamy -
Roszpunka ja jeszcze dzisiaj mojemu zrobiłam wakacje od przedszkola. Idzie w poniedziałek. Przyzwyczaiłam się do niego w domu, było tak fajnie że jakoś szkoda mi było dziasiaj go dawać chociaż on chciał
S.Roszpunka lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas