Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Echo wrote:Biedna 😞 zawsze masz migreny w okolicy 🦍? To musi być wykańczające, bardzo Ci współczuję 😞
Jeśli chodzi o Encorton, to te badania nie mają w ogóle związku. Ja mam zapisany przez dr Sydora z powodu potencjalnego odchylenia w zespole antyfosfolipidowym i cytokinach. Oczywiście warto zrobić badanie na różyczkę itd.,bo są to standardowe badania przed zajściem w ciążę, ale nie ma nic wspólnego z Encortonem 🤔
Tłumaczyła to tym, że jak są jakieś stany zapalne w organizmie, to encorton je rozdmucha. -
Lia. wrote:Izzy, uwielbiam czytać, że Cię tak mdli, przepraszam 😂 Ale dużo wczoraj myślałam o Tobie i naprawdę myślę, że Twoja ciąża jest bardzo silna, a te mdłości to wszystko potwierdzają. Im bardziej sponiewiera tym lepiej 😅 Znaczy, że Dzidziuś tam jest i ma się dobrze.
Izzy, ja też myślę, że Twoja ciąża jest od początku bardzo silna i mam same dobre przeczucia ❤️❤️❤️
Oczywiście życzę Ci bardzo nudnej ciąży i oby mdłości były jedyna niedogoscia 🙏🥰❤️ A jak na codzien funkcjonujesz? Wychodzisz z domku?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2023, 10:04
Lia., Pinkflower lubią tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Lia. wrote:Izzy, uwielbiam czytać, że Cię tak mdli, przepraszam 😂 Ale dużo wczoraj myślałam o Tobie i naprawdę myślę, że Twoja ciąża jest bardzo silna, a te mdłości to wszystko potwierdzają. Im bardziej sponiewiera tym lepiej 😅 Znaczy, że Dzidziuś tam jest i ma się dobrze.
Butterfly, jejku biedna jesteś z tym bólem głowy. Czy masz możliwość zostać w domu i się położyć? To musi być okropne, jakby ci mało tego wszystkiego było... 😔
Hmm, nie widzę związku między tymi badaniami a podaniem encortonu. Choć rzeczywiście je się często robi w klinikach na samym początku diagnostyki, aby sprawdzić, czy nie będzie ryzyka dla potencjalnej ciąży. Może doktor wchodząc w mocniejszy kaliber leków chce być pewna, że jesteś zdrowa. Nie pamiętam czy je miałam, ale te wszystkie chlamydie, HIV itd na pewno, sprawdzali też przebyte choroby i kazali mi się zaszczepić. Więc może ma to sens.
Rozumiem Cię, że nie masz już siły. Gdybyśmy miały przebadać wszystko to moglybyśmy to robić do starości. Mozna też przebadać wszystko, ale po pewnym czasie i tak trzeba to powtórzyć. To jest dobijające. Starania to wieczne czekanie. Dlatego myślę o podejściu do ivf, bo po prostu psychicznie nie mam na to wszystko dłużej siły. Choć za chwilę pojawia się głos z tyłu głowy "idziesz na skróty, na łatwiznę, poddajesz się". Ale chyba tylko druga staraczka rozumie, czym jest każdy kolejny miesiąc starań. U mnie łącznie 26ty, nie licząc już u Ciebie Kochana.
Myślisz, że aż 2 cykle czekałabyś na wyniki tych badań czy poszłoby szybciej?
Bóle głowy mam od dziecka. Co 2-3 miesiące mega mi się nasilają bóle tydzień przed małpą. Jestem dziś w domu i nie wychodzę z łóżka.Echo, Lia. lubią tę wiadomość
-
Butterfly23 wrote:Kochana nie idziesz na żadne skróty i nigdy tak nie myśl. Ivf nie jest skrótem. To nie jest nic przyjemnego przez to przechodzić. Dzwoniłam się zarejestrować. Wizyta 10.10. I na tej wizycie pobierze mi wymazy. Jestem gotowa spróbować w ciemno z tym encortonem.
Bóle głowy mam od dziecka. Co 2-3 miesiące mega mi się nasilają bóle tydzień przed małpą. Jestem dziś w domu i nie wychodzę z łóżka.
Butterfly23, 10 wizyta u Sydora ? Czy coś przekręcam?29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Butterfly, jejku biedna jesteś z tym bólem głowy. Czy masz możliwość zostać w domu i się położyć? To musi być okropne, jakby ci mało tego wszystkiego było... 😔
Hmm, nie widzę związku między tymi badaniami a podaniem encortonu. Choć rzeczywiście je się często robi w klinikach na samym początku diagnostyki, aby sprawdzić, czy nie będzie ryzyka dla potencjalnej ciąży. Może doktor wchodząc w mocniejszy kaliber leków chce być pewna, że jesteś zdrowa. Nie pamiętam czy je miałam, ale te wszystkie chlamydie, HIV itd na pewno, sprawdzali też przebyte choroby i kazali mi się zaszczepić. Więc może ma to sens.
Rozumiem Cię, że nie masz już siły. Gdybyśmy miały przebadać wszystko to moglybyśmy to robić do starości. Mozna też przebadać wszystko, ale po pewnym czasie i tak trzeba to powtórzyć. To jest dobijające. Starania to wieczne czekanie. Dlatego myślę o podejściu do ivf, bo po prostu psychicznie nie mam na to wszystko dłużej siły. Choć za chwilę pojawia się głos z tyłu głowy "idziesz na skróty, na łatwiznę, poddajesz się". Ale chyba tylko druga staraczka rozumie, czym jest każdy kolejny miesiąc starań. U mnie łącznie 26ty, nie licząc już u Ciebie Kochana.
Myślisz, że aż 2 cykle czekałabyś na wyniki tych badań czy poszłoby szybciej?
Lia, ivf to nie jest droga na skróty. Dopiero z tego forum dowiedziałam się jak to wygląda, ile wizyt u lekarza, punkcji, czekania. To jest duże wyzwanie jeśli mogę to tak nazwać. Wiemy wszystkie, ze chcesz być mama i nieważne w jaki sposób to się stanie ale życzę Ci żeby udało się jak najszybciej. ❤Echo, Lia., izzy91 lubią tę wiadomość
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
Butterfly23 wrote:A Ty jak się czujesz? Coś Cię męczy jeszcze prócz bezsenności?
Wczoraj bardzo mnie bolało w prawym boku,ale dzisiaj jest już lepiej. Myślę, że ten ból może być związany z moimi przygodami z nerkami lub są to zrosty po wyrostku...
Poza bezsennościa nie mam żadnych objawów, nie wierzę, że cokolwiek się dzieje 😞2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Butterfly23 wrote:10.10 wizyta u mojej pani dr, na której chce mi pobrać wymazy na MUCHy
Aaa rozumiem.29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
Echo wrote:Wczoraj bardzo mnie bolało w prawym boku,ale dzisiaj jest już lepiej. Myślę, że ten ból może być związany z moimi przygodami z nerkami lub są to zrosty po wyrostku...
Poza bezsennościa nie mam żadnych objawów, nie wierzę, że cokolwiek się dzieje 😞Echo lubi tę wiadomość
-
Echo wrote:Izzy, ja też myślę, że Twoja ciąża jest od początku bardzo silna i mam same dobre przeczucia ❤️❤️❤️
Oczywiście życzę Ci bardzo nudnej ciąży i oby mdłości były jedyna niedogoscia 🙏🥰❤️ A jak na codzien funkcjonujesz? Wychodzisz z domku?
Ja tak po cichu liczę że ten 2 trymestr (który zacznę za tydzień 😱) przyniesie ulgę w samopoczuciu 😀 po niedzielnym spotkaniu z kibelkiem jest już lepiej, nie wymiotuje jednak mdłości zostały. Odstawiłam tabletki na mdłości i przypuszczam że to weekendowe pogorszenie to właśnie tego skutek. Ale kiedys musiałabym z nich zejść. Na codzien raczej zalegam przed tv, jedyna aktywność to spacery z psem. Na szczęście mój mąż staje na wysokości zadania, gotuje, robi zakupy, sprząta, spełnia moje jedzeniowe zachcianki więc jestem mu bardzo wdzięczna ❤️Echo, Butterfly23, Lia., Pinkflower lubią tę wiadomość
-
Butterfly23 wrote:To, że nie ma objawów o niczym nie świadczy. Twoja ciąża jest jeszcze wczesna. Objawy to tak naprawdę w okolicach 7 tyg się nasilają. Ale też nie muszą.
Lia., Butterfly23, Echo lubią tę wiadomość
-
Syska, Butterfly, popłakałam się 😭 Chyba potrzebowałam to usłyszeć. Dziękuję 🙏🏼
Butterfly23, Pinkflower, Echo lubią tę wiadomość
Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
Mąż (37):
☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
Butterfly23 wrote:Wiesz co by było drogą na skróty? Gdybyś nie robiła nic i czekała na ciążę.
Dokładnie! Dziewczynki mają rację, IVF daleko do drogi na skróty. To jest bardzo poważny proces i nie ma w nim nic łatwego 😞Lia., Kasiek789 lubią tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Lia. wrote:Syska, Butterfly, popłakałam się 😭 Chyba potrzebowałam to usłyszeć. Dziękuję 🙏🏼
Lia ❤❤❤
Ja sobie obiecałam, że tez spróbujemy wszystkiego czego się tylko da. Przed chwilą sobie uświadomiłam, że na 20 miałam termin porodu i starałam się o tym nie myśleć. Ale ogarnął mnie taki ogromny żal i się popłakałam. Ile jeszcze łez potrzeba żebyśmy mogły tulić swoje dzieci. 💔
A najbardziej wiecie co mnie wkurza, że znajdzie się jakaś mądrą pi#$%#@ co z marszu zapyta a czemu Ty jeszcze nie masz dzieci ? Tak jak mnie ta w pracy ostatnio. Bezczelni sa ludzie tak bardzo. Ja chyba zacznę juz odpowiadać zgodnie z prawdą żeby kogoś zamknąć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2023, 10:39
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
Daje znać jest zarodek z akcja serca i tu niestety lekarka puściła na głos wiec już mam schize 😫 i tak teraz do mnie doszło ze tydzień temu zarodek miał 0,12 a dzisiaj 0,35 czy tk nie za mało ? W sensie taki przyrost względem ostatniego usg
No i lekarka powiedziała ze czasem nieuchwytne plamienia niestety oznaczają wadę genetyczna czasem się ciąża sama poroni i zatrzyma a czasem wyjdzie na badaniach prenatalnych -
Echo wrote:Cały czas odświeżam forum z nadzieją na wieści od JaMiNi🍀❤️
Mam to samo!
IVf to żadne skróty, to droga naookoło niestety. W normalnym świecie każda para która chce mieć dzieci powinna je mieć naturalnie i bez problemów ale niestety to tak nie działa.
Dobrze że żyjemy w takich czasach że medycyna daje nam nadziejęLia. lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
JaMiNi wrote:Daje znać jest zarodek z akcja serca i tu niestety lekarka puściła na głos wiec już mam schize 😫 i tak teraz do mnie doszło ze tydzień temu zarodek miał 0,12 a dzisiaj 0,35 czy tk nie za mało ? W sensie taki przyrost względem ostatniego usg
No i lekarka powiedziała ze czasem nieuchwytne plamienia niestety oznaczają wadę genetyczna czasem się ciąża sama poroni i zatrzyma a czasem wyjdzie na badaniach prenatalnych
Czyli wizyta Cię w ogóle nie uspokoiła,a wręcz jest gorzej 😞 💔 Czy ta lekarka dała Ci jakieś zalecenia? Kochana, czy nie chciałabyś zasięgnąć drugiej opinii?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2023, 10:51
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Echo wrote:Czyli wizyta Cię w ogóle nie uspokoiła,a wręcz jest gorzej 😞 💔 Kochana, czy nie chciałabyś zasięgnąć drugiej opinii?
JaMiNi, szczerze to pomyślałam to samo co Echo. Może dobrze było by skonsultować się z innym ginekologiem?
Krwiak zniknął czy dalej jest ?
Ściskam 🫂Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2023, 10:52
Echo lubi tę wiadomość
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️