Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Butterfly23 wrote:Lia to wszystko brzmi bardzo mądrze i sensownie. Twoja lekarz chciała dobrze. Chciała żebyś szybko zaszła w ciąże i włączyła ciężkie leki. Twoja głowa też mocno odpocznie jak nie będziesz musiała tego wszystkiego brać. To nie są witaminki. A mówił coś o Twoich kirach?
Napiszesz ile kosztuje u niego wizyta?
Drożność kosztuje chyba ok 1000 zł w klinikach niepłodności. Na pewno na stronie Bociana jest w cenniku.
Jak zaczęłaś pisać, że przepiękny jest to myślałam, że napiszesz, że lekarz, nie Kraków 🤣
Jamini kciuki za dzisiejszą wizytę 🤞🏻
Masz rację! Od dawna czułam, że powinnam odstawić te leki. No i one też osłabiają komórki jajowe, więc taka zabawa w głupiego
Tak, mówił o kirach. Powiedział że po prostu muszę włączyć accofil w ciąży, bo w opisie po poronieniu widać było, że miałam jakieś zmiany w kosmowce, na które accofil by pomógł.
Pierwsza wizyta kosztuje 300 zł, można płacić u niego blikiem Hahah i Kraków jest piękny i dr Sydor też nienajgorszy 🤣 Spodziewałam się jakiegoś nawiedzonego doktorka (bo z takimi głównie miałam do czynienia), a był naprawdę spoko!
Kiedy Ty chciałabyś się do niego wybrać? Wiem, że te badania kosztują niestety jak i sama podróż. Ale wiesz co? Myślę, że lepiej pojechać raz do specjalisty niż chodzić po randomowych lekarzach. Bo jak się podsumuje, to wyjdzie na to samo.
Może pomyślisz nad umówieniem wizyty już teraz? Niestety trochę się czeka na nie.Echo lubi tę wiadomość
Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
Mąż (37):
☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
Jednorożec89 wrote:Moja poprzednia gin twierdziła że jak zaszłam w ciążę trzy razy to po co drożność. No przecież zachodze... Ale to tak nie działa, ja miałam dwa CC i dwa razy byłam łyżeczkowana i to samo e sobie jest mocnym wskazaniem do badania bo różne rzeczy w czasie tych zabiegów mogły się wydarzyć
Ja jak pojawiłam się u lekarki. zeby rozpocząć przygotowania do iui, to powiedziala mi, że cc jest juz wskazaniem do laparoskopowego badania drożności.
Ale ja się wtedy uparłam i powiedzialam, że chcę zapłacić i miec sono-hsg a jeśli cos wyjdzie nie tak, to pójdę na laparo. Na szczęscie oba były drożne.
Jednak badania bylo mniej przyjemne niż 3 lata wcześniej/ Zakładam, że jakies mikrozłogi były w tych jajowodach. Wiec uwazam. ze po takich zabiegach tym badziej warto zrobic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2023, 09:05
Echo lubi tę wiadomość
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Lia, ojej, to juz w nocy wracaliście? Mieliscie w takim razie bardzo intensywny dzien.
Az wstyd się przyznać, ale nidgy nie byłam w Krakowie ale z tego co Dziewczyny piszą chyba warto
Lekarz robiący wczoraj usg to byl chirurg onkolog, wiec chyba znal się na rzeczy. Mojemu męzowi ostatnio usuwał i znamię i tłuszczaka. I jemu zlecił usuwanie, bo juz był pokaźncyh rozmiarów. U mnie to mała kulka ale jesli bedzie rosła, to wtedy będziemy usuwać.Lia. lubi tę wiadomość
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
alauda wrote:Lia, ojej, to juz w nocy wracaliście? Mieliscie w takim razie bardzo intensywny dzien.
Az wstyd się przyznać, ale nidgy nie byłam w Krakowie ale z tego co Dziewczyny piszą chyba warto
Lekarz robiący wczoraj usg to byl chirurg onkolog, wiec chyba znal się na rzeczy. Mojemu męzowi ostatnio usuwał i znamię i tłuszczaka. I jemu zlecił usuwanie, bo juz był pokaźncyh rozmiarów. U mnie to mała kulka ale jesli bedzie rosła, to wtedy będziemy usuwać.
Oczywiście, że warto 😘❤️! Przyjedźcie wszystkie,to zorganizujemy spotkanie 🥂🍻✨😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2023, 09:14
Lia., Butterfly23, S.Roszpunka lubią tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
alauda wrote:Echo, mocno trzymam kciuki za betę Nie daj nam długo czekać i jak tylko będą wyniki , to siup na forum
Zawsze od razu daje znać, tylko tym razem zaspałam i będą później 🙈 całą noc przeżywałam to pobranie..
A tak na marginesie, to mam dwie aplikacje. Jedna uznaje ostatnią miesiączkę jako tydzień 0, a druga (ovu) jako pierwszy tydzień. Ovu się myli, prawda? Uznaje się ostatnią miesiączkę jako 0tc.?2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Echo, jestem za! ❤️
Alauda, trzeba to jak najszybciej nadrobić i zwiedzić Kraków 😘 Ja byłam wczoraj sama, bez męża. Prawie 24 godziny na nogach. Ale warto było 😊
Syska, u Ciebie wszystko jeszcze jest tak świeże, a już i tak walczysz ❤️ Też widzę w Tobie ogromną zmianę porównując Syskę z początków forum i teraz. Myślę, że te wszystkie doświadczenia nas kształtują i mimo, że są tak bolesne, przerodzą się w wyjątkową miłość do naszych dzieci 🤍
Porób na spokojnie zalecone badania. Myślę, że dobrze by iść z częścią z nich do Sydora, by wiedział, na czym stoi. Ale może taką skomplikowaną i drogą immunologię można sobie na razie odpuścić i poczekać co on powie. Na pewno kiry to dobry pomysł, bo to badanie robi się raz w życiu. Dalej z pewnością Cię on pokieruje. Czy Twoja doktor wspominała ewentualnie coś o kariotypach? To też takie podstawowe badanie w diagnostyce poronień, które wystarczy zrobić raz.Pinkflower, Echo lubią tę wiadomość
Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
Mąż (37):
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
Echo wrote:Zawsze od razu daje znać, tylko tym razem zaspałam i będą później 🙈 całą noc przeżywałam to pobranie..
A tak na marginesie, to mam dwie aplikacje. Jedna uznaje ostatnią miesiączkę jako tydzień 0, a druga (ovu) jako pierwszy tydzień. Ovu się myli, prawda? Uznaje się ostatnią miesiączkę jako 0tc.?
1 dc to 1 dzień ciąży, jeśli do niej dojdzie.
Bardzo polecam Ci tę stronę, będziesz miała wszystko dokładnie opisane: https://www.pampers.pl/ciaza/kalkulator-terminu-porodu
Daj znać, co Ci wyszło! 😘alauda, Echo, Kasiek789 lubią tę wiadomość
Ja (27):
Mąż (37):
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
❄️ 3BB -
Lia super że wyjazd się udał i że jesteś zadowolona z wizyty. I dzięki za info dot mutacji, widzę że mam te same, mój gin też twierdził żeby to olać więc nie biorę żadnych leków, dobrze wiedzieć że polecany immunolog też ma takie zdanie bo jednak jakas wątpliwość mi w głowie siedziała 😁
Jamini kciuki za wizytę!
Echo czekamy na betę 😘
Wybaczcie że nie odnióse się do wszystkich ale muszę dozować czas czytania forum żeby mnie nie zemdlilo 🤣Lia., Butterfly23, Echo lubią tę wiadomość
-
Echo dziękuję, że pytasz. Mam ochotę sobie głowę odciąć tak mnie boli. I nie przejdzie dopóki nie dostanę okresu 🥺 a dziś raczej nie dostanę. A Ty jak się czujesz? Coś Cię męczy jeszcze prócz bezsenności?
Lia tak, zadzwonię zaraz i się umówię. 300 zł to naprawdę dobra cena. Ja nie chodzę po żadnych lekarzach prywatnie, bo szkoda mi i czasu i kasy. Jak mam iść już to do kogoś konkretnego, kto może coś wnieść w moją historie. I dr Sydor taki się wydaje.
Jestem po rozmowie z moją panią dr. Encorton na tak, ale najpierw muszę zbadać morfologię, ob, MUCHy, toksoplazmozę i różyczkę. Trochę mnie to zdziwiło, nie powiem 🤨 Lia czy Ty też musiałaś to wszystko badać przed wdrożeniem encortonu? Wymazy na MUCHy zrobię już prywatnie, bo na tym mi bardzo zależy, ale toksoplazmoza i różyczka?
Byłam pewna, że powie mi tak wdrażamy i bym wzięła od nowego cyklu. Ale jak mam robić te wszystkie badania, czekać na wyniki to miną kolejne dwa cykle i nie chce mi się czekać… 😫 chciałabym już 😞
Ja już chce albo w te, albo we wtę. Już mam dość tego czekania, życia od okresu do okresu. EhhhLia., Echo lubią tę wiadomość
-
Echo, tak jak Lia napisała - liczymy od ostatniej miesiączki:)
Domyślam się, że się stresujesz. Pewnie sama nie mogłabym spać. Jeszcze po pierwszej ciąży traktowałam wszystko na luzie a teraz kiedy wiem, że nie zawsze jest tak pięknie i kolorowo, trzęsłabym gaciami przed każdą betą czy wizytą u lekarza.Echo, Lia. lubią tę wiadomość
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Jamini już jest pewnie pod gabinetem albo już na usg. Z tego co kojarzę miala mieć wizytę na 9:30. Trzymamy mocno kciuki
Pinkflower, Echo, Lia. lubią tę wiadomość
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Lia. wrote:Echo, jestem za! ❤️
Alauda, trzeba to jak najszybciej nadrobić i zwiedzić Kraków 😘 Ja byłam wczoraj sama, bez męża. Prawie 24 godziny na nogach. Ale warto było 😊
Syska, u Ciebie wszystko jeszcze jest tak świeże, a już i tak walczysz ❤️ Też widzę w Tobie ogromną zmianę porównując Syskę z początków forum i teraz. Myślę, że te wszystkie doświadczenia nas kształtują i mimo, że są tak bolesne, przerodzą się w wyjątkową miłość do naszych dzieci 🤍
Porób na spokojnie zalecone badania. Myślę, że dobrze by iść z częścią z nich do Sydora, by wiedział, na czym stoi. Ale może taką skomplikowaną i drogą immunologię można sobie na razie odpuścić i poczekać co on powie. Na pewno kiry to dobry pomysł, bo to badanie robi się raz w życiu. Dalej z pewnością Cię on pokieruje. Czy Twoja doktor wspominała ewentualnie coś o kariotypach? To też takie podstawowe badanie w diagnostyce poronień, które wystarczy zrobić raz.
Walczę, mam taka nadzieję, że coś w tych badaniach wyjdzie. Coś takiego że bedzie dało się temu w jakiś sposob zapobiec/zaleczyć.
No tak, ja już jestem innym człowiekiem, więcej wiem. Chociaż wolałbym nie wiedzieć. Po prostu zostawie ten 18 października i pójdę do niego z badaniami czy bez. Zobaczymy jak się cykl potoczy, kiedy bedzie miesiączka itd. Muszę czekać i tyle a w międzyczasie działać ze soba.
Powiedziała, że kariotypy zależy czy coś wyjdzie w tych wcześniejszych badaniach, tak mi się wydaje. Poruszę z nią ten temat bardziej w poniedziałek. Ona też w zależności od wyników naszych mówiła że bedzie nas wysyłać i polecać androloga, immunologa to właśnie już mówiła o sydorze.
Staram się też jej zaufać, więc stosuje się do jej zalecen. Ona pracowała tez w parens jakiś czas. Ale nie ukrywam, że mam już zlasowany mózg od tego wszystkiego. Nie spodziewałam się nigdy, że będę musiała się znać na takich badaniach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2023, 09:50
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Lia. wrote:1 dc to 1 dzień ciąży, jeśli do niej dojdzie.
Bardzo polecam Ci tę stronę, będziesz miała wszystko dokładnie opisane: https://www.pampers.pl/ciaza/kalkulator-terminu-porodu
Daj znać, co Ci wyszło! 😘
Wyszło,że 5tc., więc podobnie do ovu 🤔 czyli miesiączka to 1tc.,a nie 0tc.
Znalazłam też taki kalkulator:
https://marianmalinowski.pl/kalkulator-porodu/2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Butterfly23 wrote:Echo dziękuję, że pytasz. Mam ochotę sobie głowę odciąć tak mnie boli. I nie przejdzie dopóki nie dostanę okresu 🥺 a dziś raczej nie dostanę. A Ty jak się czujesz? Coś Cię męczy jeszcze prócz bezsenności?
Lia tak, zadzwonię zaraz i się umówię. 300 zł to naprawdę dobra cena. Ja nie chodzę po żadnych lekarzach prywatnie, bo szkoda mi i czasu i kasy. Jak mam iść już to do kogoś konkretnego, kto może coś wnieść w moją historie. I dr Sydor taki się wydaje.
Jestem po rozmowie z moją panią dr. Encorton na tak, ale najpierw muszę zbadać morfologię, ob, MUCHy, toksoplazmozę i różyczkę. Trochę mnie to zdziwiło, nie powiem 🤨 Lia czy Ty też musiałaś to wszystko badać przed wdrożeniem encortonu? Wymazy na MUCHy zrobię już prywatnie, bo na tym mi bardzo zależy, ale toksoplazmoza i różyczka?
Byłam pewna, że powie mi tak wdrażamy i bym wzięła od nowego cyklu. Ale jak mam robić te wszystkie badania, czekać na wyniki to miną kolejne dwa cykle i nie chce mi się czekać… 😫 chciałabym już 😞
Ja już chce albo w te, albo we wtę. Już mam dość tego czekania, życia od okresu do okresu. Ehhh
Biedna 😞 zawsze masz migreny w okolicy 🦍? To musi być wykańczające, bardzo Ci współczuję 😞
Jeśli chodzi o Encorton, to te badania nie mają w ogóle związku. Ja mam zapisany przez dr Sydora z powodu potencjalnego odchylenia w zespole antyfosfolipidowym i cytokinach. Oczywiście warto zrobić badanie na różyczkę itd.,bo są to standardowe badania przed zajściem w ciążę, ale nie ma nic wspólnego z Encortonem 🤔2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Izzy, uwielbiam czytać, że Cię tak mdli, przepraszam 😂 Ale dużo wczoraj myślałam o Tobie i naprawdę myślę, że Twoja ciąża jest bardzo silna, a te mdłości to wszystko potwierdzają. Im bardziej sponiewiera tym lepiej 😅 Znaczy, że Dzidziuś tam jest i ma się dobrze.
Butterfly, jejku biedna jesteś z tym bólem głowy. Czy masz możliwość zostać w domu i się położyć? To musi być okropne, jakby ci mało tego wszystkiego było... 😔
Hmm, nie widzę związku między tymi badaniami a podaniem encortonu. Choć rzeczywiście je się często robi w klinikach na samym początku diagnostyki, aby sprawdzić, czy nie będzie ryzyka dla potencjalnej ciąży. Może doktor wchodząc w mocniejszy kaliber leków chce być pewna, że jesteś zdrowa. Nie pamiętam czy je miałam, ale te wszystkie chlamydie, HIV itd na pewno, sprawdzali też przebyte choroby i kazali mi się zaszczepić. Więc może ma to sens.
Rozumiem Cię, że nie masz już siły. Gdybyśmy miały przebadać wszystko to moglybyśmy to robić do starości. Mozna też przebadać wszystko, ale po pewnym czasie i tak trzeba to powtórzyć. To jest dobijające. Starania to wieczne czekanie. Dlatego myślę o podejściu do ivf, bo po prostu psychicznie nie mam na to wszystko dłużej siły. Choć za chwilę pojawia się głos z tyłu głowy "idziesz na skróty, na łatwiznę, poddajesz się". Ale chyba tylko druga staraczka rozumie, czym jest każdy kolejny miesiąc starań. U mnie łącznie 26ty, nie licząc już u Ciebie Kochana.
Myślisz, że aż 2 cykle czekałabyś na wyniki tych badań czy poszłoby szybciej?Echo, izzy91 lubią tę wiadomość
Ja (27):
Mąż (37):
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
❄️ 3BB -
Zwracam honor białej spódnicy. Najwidoczniej wczoraj za krótko ją nosiłam.
Butterfly, potwierdzam działa. Może przywołasz szybciej @.Echo, Lia., Butterfly23, izzy91, Elza1234 lubią tę wiadomość
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
alauda wrote:Zwracam honor białej spódnicy. Najwidoczniej wczoraj za krótko ją nosiłam.
Butterfly, potwierdzam działa. Może przywołasz szybciej @.
yeeeees!! 🤣🤣🤣Ja (27):
Mąż (37):
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
❄️ 3BB -
alauda wrote:Zwracam honor białej spódnicy. Najwidoczniej wczoraj za krótko ją nosiłam.
Butterfly, potwierdzam działa. Może przywołasz szybciej @.
Oooo kochana, wrzucamy ją do sprawdzonych metod 💪 dziękujemy,że to przetestowałas!
Oby 🦍 przyszła ostatni raz.. 🍀❤️ nie lubimy jejLia. lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki...