Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeszcze nie próbowałam białych spodni a mam w planie galering w tym tygodniu. Zrobię go w białych gaciach.
Jeśli chodzi o konie to ja to uwielbiam nie maltretuje ich i wiem że w mojej stajni też krzywda się nie dzieje. To jest super miejsce i dla ludzi i dla zwierząt. Mnie po prostu takie głupoty wyprowadzają z równowagi a jak jestem zła to płacze.
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Lia szczerze nie znalazłam żadnej historii żeby ktoś plamił cały czas, przy każdym skorzystaniu z toalety mam na papierze, a plamienia mi się ciągnął jeszcze przed pozytywnym testem (zawsze mam plamienia przed@ nawet tygodniowe nie znam powodu)
-
Lia, jak wizyta ?
Lia. lubi tę wiadomość
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
JaMiNi wrote:Lia szczerze nie znalazłam żadnej historii żeby ktoś plamił cały czas, przy każdym skorzystaniu z toalety mam na papierze, a plamienia mi się ciągnął jeszcze przed pozytywnym testem (zawsze mam plamienia przed@ nawet tygodniowe nie znam powodu)
Ja wierzę że będzie wszytko dobrze:)Dawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
JaMiNi wrote:Lia szczerze nie znalazłam żadnej historii żeby ktoś plamił cały czas, przy każdym skorzystaniu z toalety mam na papierze, a plamienia mi się ciągnął jeszcze przed pozytywnym testem (zawsze mam plamienia przed@ nawet tygodniowe nie znam powodu)
-
@Lia to co napisalas, bardzo mnie wzruszyło. Dziękuję! Ogólnie mam bardzo sentymentalny wieczór, odezwała się do mnie moja dawna szefowa, tyle dobrych emocji! 💚 I was uwielbiam 💚
@JaMiNi wiem, że jest ci ciężko ale myślę że okruszek walczy! 🤞🤞🤞Lia., Echo lubią tę wiadomość
👗35l. AMH 2.2
👖36l.
Pierwsza ciąża
27.04.2023 💔 8tc
A teraz:
1.08.2023 ⏸️ Beta 76
3.08 Beta 308
21.08 mamy ❤️ w 6t3d
20.09 3.96 cm w 10t6d
27.09 5.3 cm prenatalne - zdrowy brzdąc:)
18.10/15.11 wszystko ok!
6.12 459g naszego ☀️
27.12 to 💓
17.01 już 1300g 🌞
7.02/28.02 wszystko ok!
19.03 Klara jest już z nami! 36i4, 53 cm, 2750g -
Butterfly23 wrote:Ale Ty masz cały czas brązową krew?
-
JaMiNi, wszystkie kciuki znowu na pokład dla Kropka 🤞🤞🤞😘🫂29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Jednorozec89 mogłabym myśleć ze to krwiak gdyby nie miala problemu z plamieniami co cykl w poprzedniej ciąży tez miałam plamienia które mimo luteiny byly
-
JaMiNi wrote:To nawet nie jest brązowa krew jak po okresie to taki śluz kawa z mlekiemDawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
Jednorożec, uśmiałam się 😂 Białe gacie to jest to.
JaMiNi kochana, wiem dobrze co przeżywasz. Postaraj się choć do jutra zachować spokój. Ileż ja się historii naczytałam, w których dziewczyny plamiły, krwawiły żywą krwią i wszystko było dobrze. Nawet moja doktor mówiła, że jest to codzienność w jej pracy i najczęściej mimo stresu zakończenie jest pozytywne. Chciałabym odjąć Ci choć troszkę tych nerwów 🥺Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
Mąż (37):
☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
Już wszystko opisuję! Przepraszam, musiałam zebrać myśli 🥺
Po pierwsze chciałam powiedzieć, że Kraków jest PRZEPIĘKNY ❤️ i zaliczyłam oczywiście piwerko na starówce 😂 Nawdychałam się też krakowskiego powietrza. Teraz nic tylko czekać na efekty!
Doktor Sydor przemiły. Naprawdę fajny lekarz, z którym można normalnie porozmawiać. Zadaje cenne pytania, słucha dokładnie i wszystko notuje. Pyta o starania i leki, więc dobrze się przygotować, zapisać. Nie skupia się na hormonach, ale poza tym każda informacja jest dla niego ważna.
Jego zdaniem nie potrzebuję tych wszystkich leków immunosupresyjnych, mogę je odstawić. Nie ma żadnych wskazań do ich przyjmowania, komórki NK mam w normie. Z tego się bardzo cieszę, bo mega się bałam, że wyniszczę organizm tym wszystkim.
Stwierdził, że z tymi mutacjami nie potrzebuję ani heparyny ani acardu, w ogóle mam nie zwracać na nie uwagi. Co więcej, w ciąży najprawdopodobniej tak krwawiłam przez połączenie tych leków -> moja doktor chciała dobrze, a w efekcie acard i moja grupa krwi 0- nasila krwotoki. Także w przypadku ciąży wystarczy neoparin 0,4.
Ogólnie zalecił ponowne badanie drożności, bo po poronieniach lubi się coś tam "przytkać" - czyli to samo, co mówili Sysce. Homocysteinę mam zbijać powoli, ale nie przejmować się nią tak bardzo, bo ludzie mają gorsze wyniki (pokazywał mi żeby pocieszyć).
Mam testować wcześnie i włączać accofil dopiero od pozytywnego testu. Z badania po poronieniu wyczytał, że coś było nie tak z naczynkami? a accofil właśnie na to by pomógł, więc to jest dobry lek dla mnie. Nie ma wskazania do podania immunoglobulin.
W razie gdyby naturalne starania nie przynosiły efektu, mam odstawić wszystkie leki i po 4 tygodniach zbadać cross match, profil cytokin, allo mlr. Ale nie nalegał na to. Ogólnie powiedział, że wydaje mu się, że zrosty miały największy wpływ na niepowodzenia. Nie miał się do czego przyczepić. IUI możemy powtórzyć, skoro z jednego uzyskałam ciążę.
Także tak to wygląda. Nastawienie było takie, że jesteśmy zdrowi i kolejną ciążę podtrzymamy accofilem. Tylko jeszcze trzeba w nią zajść 🥺 Więc chyba zluzuję z szukaniem dziury w całym, będę poprawiać komórki suplami przez najbliższe kilka miesięcy i jeśli nic się nie zadzieje to na zimę podejdziemy do ivf, by przyspieszyć to wszystko.. Bo ja już naprawdę nie mam siły czekać...
Co o tym myślicie? Czy ma ręce i nogi to, co mówię?Echo, Kasiek789, Pinkflower lubią tę wiadomość
Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
Mąż (37):
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
BIAŁE SPODNIE!!! Lia dobrze podpowiada😘! Ja już zapomniałam o tym sposobie, a jest super skuteczny 💪 Kiedyś tylko na nie spojrzałam i od razu wszystko wróciło do normy 🐵🙊🙉🙈 Teraz unikam, wiadomo.
#sprawdzoneinfoLia. lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Lia a decydujesz się podejść do tej drożności?
Ja słyszałam to samo że poronienie i i do tego łyżeczkowanie może sporo namieszac w drożnościDawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
Echo, masz zakaz noszenia białych spodni 😂 Najszybciej za 8 miesięcy!
Jednorożec, jesteś kolejną której tak powiedziano, więc coś może w tym być! Zapytam się w piątek w klinice, czy mogliby ją powtórzyć, że dostałam takie zalecenia od lekarza z Polski, zobaczymy co oni na to. A Ty się zdecydujesz? Ciekawe jaki to jest koszt prywatnie...Echo lubi tę wiadomość
Ja (27):
Mąż (37):
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
❄️ 3BB -
Lia. wrote:Już wszystko opisuję! Przepraszam, musiałam zebrać myśli 🥺
Po pierwsze chciałam powiedzieć, że Kraków jest PRZEPIĘKNY ❤️ i zaliczyłam oczywiście piwerko na starówce 😂 Nawdychałam się też krakowskiego powietrza. Teraz nic tylko czekać na efekty!
Doktor Sydor przemiły. Naprawdę fajny lekarz, z którym można normalnie porozmawiać. Zadaje cenne pytania, słucha dokładnie i wszystko notuje. Pyta o starania i leki, więc dobrze się przygotować, zapisać. Nie skupia się na hormonach, ale poza tym każda informacja jest dla niego ważna.
Jego zdaniem nie potrzebuję tych wszystkich leków immunosupresyjnych, mogę je odstawić. Nie ma żadnych wskazań do ich przyjmowania, komórki NK mam w normie. Z tego się bardzo cieszę, bo mega się bałam, że wyniszczę organizm tym wszystkim.
Stwierdził, że z tymi mutacjami nie potrzebuję ani heparyny ani acardu, w ogóle mam nie zwracać na nie uwagi. Co więcej, w ciąży najprawdopodobniej tak krwawiłam przez połączenie tych leków -> moja doktor chciała dobrze, a w efekcie acard i moja grupa krwi 0- nasila krwotoki. Także w przypadku ciąży wystarczy neoparin 0,4.
Ogólnie zalecił ponowne badanie drożności, bo po poronieniach lubi się coś tam "przytkać" - czyli to samo, co mówili Sysce. Homocysteinę mam zbijać powoli, ale nie przejmować się nią tak bardzo, bo ludzie mają gorsze wyniki (pokazywał mi żeby pocieszyć).
Mam testować wcześnie i włączać accofil dopiero od pozytywnego testu. Z badania po poronieniu wyczytał, że coś było nie tak z naczynkami? a accofil właśnie na to by pomógł, więc to jest dobry lek dla mnie. Nie ma wskazania do podania immunoglobulin.
W razie gdyby naturalne starania nie przynosiły efektu, mam odstawić wszystkie leki i po 4 tygodniach zbadać cross match, profil cytokin, allo mlr. Ale nie nalegał na to. Ogólnie powiedział, że wydaje mu się, że zrosty miały największy wpływ na niepowodzenia. Nie miał się do czego przyczepić. IUI możemy powtórzyć, skoro z jednego uzyskałam ciążę.
Także tak to wygląda. Nastawienie było takie, że jesteśmy zdrowi i kolejną ciążę podtrzymamy accofilem. Tylko jeszcze trzeba w nią zajść 🥺 Więc chyba zluzuję z szukaniem dziury w całym, będę poprawiać komórki suplami przez najbliższe kilka miesięcy i jeśli nic się nie zadzieje to na zimę podejdziemy do ivf, by przyspieszyć to wszystko.. Bo ja już naprawdę nie mam siły czekać...
Co o tym myślicie? Czy ma ręce i nogi to, co mówię?
Ja liczyłam na taki właśnie wpis 🙏🙏🙏 Serio siedzę latami na tym forum. Zaliczyłam przeciez 2 ciąże, P, profesor J. W głowę zachodziłam po co Twoja dr takie silne leki walk w ciemno !!! Ja bym sie teraz słuchała Sydora.Lia. lubi tę wiadomość
🔹Ja 38 l.:
Endometrioza
MTHFR C677T hetero, PAI-1 homo
Mięśniaki, AMH: 1,07 (11/22)
Cross match - 39%, Allo MLR - 27,9 %, KIR Bx (brakuje 2DS3)
🔹Mąż 39 l.: DFI: 38%, morfo 2%
🔹Kariotypy oboje ✅
03/2019: 💔 👼
2021: polip endometrialny (histero), podejrzenie wodniaka
2022: laparo - diagnoza endometriozy
01/2023 IVF
20.01. Punkcja - 8 komórek, 6 dojrzałych, 5 zapłodnionych, 4 blastki
25.01. ET 5.2.2. Clexane, Acard, Encorton, Siofor 500
03.03. 💔 7tc 💙👼
03.10 🍁 FET 3.1.2. Clexane, Acard, Prograf 0,5, Accofil, Siofor 500
5dpt ⏸️bHCG: 7dpt - 61 9dpt - 152, 11dpt - 286 12dpt - 505, 21dpt - 14321 💗
7+5 CRL: 1,39 cm, FHR: 154 bpm
11+4 Nifty - ryzyka niskie 🎀 👧🏻
13.06.2024 39+0, CC, 3660 gr, 58 cm 🩷 Mała na świecie!
❄️❄️ (5.1.1., 5.2.2.) -
Lia dobrze ze wizyta udana i ze lekarz ma takie spojrzenie na to wszystko, czyli on uważa ze przy hetero nie ma sensu acardu i heparyny. Myśle ze dobrze myślisz z powtórzeniem drożności oraz suplementacja na spokojnie
Lia. lubi tę wiadomość
-
Kasiek789 wrote:Ja liczyłam na taki właśnie wpis 🙏🙏🙏 Serio siedzę latami na tym forum. Zaliczyłam przeciez 2 ciąże, P, profesor J. W głowę zachodziłam po co Twoja dr takie silne leki walk w ciemno !!! Ja bym sie teraz słuchała Sydora.
Dziękuję Kasiek ❤️ Zawsze bardzo mnie wspierasz.
Czy myślisz, że dr J. miałaby podobne podejście? Nie rozdaje tych leków jak cukierki?Ja (27):
Mąż (37):
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
❄️ 3BB -
Lia. wrote:Echo, masz zakaz noszenia białych spodni 😂 Najszybciej za 8 miesięcy!
Jednorożec, jesteś kolejną której tak powiedziano, więc coś może w tym być! Zapytam się w piątek w klinice, czy mogliby ją powtórzyć, że dostałam takie zalecenia od lekarza z Polski, zobaczymy co oni na to. A Ty się zdecydujesz? Ciekawe jaki to jest koszt prywatnie...Lia. lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas