X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
Odpowiedz

Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚

Oceń ten wątek:
  • Echo Autorytet

Wysłany: 6 września 2023, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia. wrote:
    Już wszystko opisuję! Przepraszam, musiałam zebrać myśli 🥺

Po pierwsze chciałam powiedzieć, że Kraków jest PRZEPIĘKNY ❤️ i zaliczyłam oczywiście piwerko na starówce 😂 Nawdychałam się też krakowskiego powietrza. Teraz nic tylko czekać na efekty!

Doktor Sydor przemiły. Naprawdę fajny lekarz, z którym można normalnie porozmawiać. Zadaje cenne pytania, słucha dokładnie i wszystko notuje. Pyta o starania i leki, więc dobrze się przygotować, zapisać. Nie skupia się na hormonach, ale poza tym każda informacja jest dla niego ważna.

Jego zdaniem nie potrzebuję tych wszystkich leków immunosupresyjnych, mogę je odstawić. Nie ma żadnych wskazań do ich przyjmowania, komórki NK mam w normie. Z tego się bardzo cieszę, bo mega się bałam, że wyniszczę organizm tym wszystkim.
    Stwierdził, że z tymi mutacjami nie potrzebuję ani heparyny ani acardu, w ogóle mam nie zwracać na nie uwagi. Co więcej, w ciąży najprawdopodobniej tak krwawiłam przez połączenie tych leków -> moja doktor chciała dobrze, a w efekcie acard i moja grupa krwi 0- nasila krwotoki. Także w przypadku ciąży wystarczy neoparin 0,4.

Ogólnie zalecił ponowne badanie drożności, bo po poronieniach lubi się coś tam "przytkać" - czyli to samo, co mówili Sysce. Homocysteinę mam zbijać powoli, ale nie przejmować się nią tak bardzo, bo ludzie mają gorsze wyniki (pokazywał mi żeby pocieszyć).

Mam testować wcześnie i włączać accofil dopiero od pozytywnego testu. Z badania po poronieniu wyczytał, że coś było nie tak z naczynkami? a accofil właśnie na to by pomógł, więc to jest dobry lek dla mnie. Nie ma wskazania do podania immunoglobulin.

W razie gdyby naturalne starania nie przynosiły efektu, mam odstawić wszystkie leki i po 4 tygodniach zbadać cross match, profil cytokin, allo mlr. Ale nie nalegał na to. Ogólnie powiedział, że wydaje mu się, że zrosty miały największy wpływ na niepowodzenia. Nie miał się do czego przyczepić. IUI możemy powtórzyć, skoro z jednego uzyskałam ciążę.

Także tak to wygląda. Nastawienie było takie, że jesteśmy zdrowi i kolejną ciążę podtrzymamy accofilem. Tylko jeszcze trzeba w nią zajść 🥺 Więc chyba zluzuję z szukaniem dziury w całym, będę poprawiać komórki suplami przez najbliższe kilka miesięcy i jeśli nic się nie zadzieje to na zimę podejdziemy do ivf, by przyspieszyć to wszystko.. Bo ja już naprawdę nie mam siły czekać...

Co o tym myślicie? Czy ma ręce i nogi to, co mówię?

Lia, liczę, że te wszystkie zalecenia i badania nie będą potrzebne, bo zadziała magia Krakowa i %%% 🍀🙏🌈❤️ Bardzo chciałabym żebyś nie musiała już przez to wszystko przechodzić 🍀❤️

Myślę, że to dobrze, że zasięgnelas opinii u immunologa, bo przynajmniej teraz możesz spokojnie odstawić część leków. Niezależnie od tego jak do tego dojdzie (naturalnie, iui czy IVF) wiesz już co na Ciebie dobrze działa, a czego lepiej unikać, np. łączenia Acardu z Neoparinem. Przeszłaś długa drogę i wciąż nie jest łatwo, ale wierzę, że z każdym krokiem zbliżasz się do celu. Może faktycznie zima przyniesie Ci szczęście 🍀🙏✨🌈❤️

A co z homocysteina? Chcesz spróbować ja zbić suplementami?

Lia. lubi tę wiadomość

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
    Każda kropla morzem dla mej łódki...
  • Echo Autorytet

Wysłany: 6 września 2023, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:
    Ja dzisiaj byłam trochę zabiegana. Z rana poleciałam do urzędu. Pracowałam z domu, miałam sporo roboty a w międzyczasie smażenie placków itp. Po południu poleciałam do chirurga na usg, bo wyskoczył mi dziwny guzek pod skora - nic groźnego ale nie usuwamy, bo jest przy żyle, wiec jak mi nie przeszkadza to mam z nim chodzić☺️ a od razu potem mialam wizytę u podologa - spa dla stop☺️

Małpa nadal sie u mnie nie rozkręciła wiec dołączam do teamu Jednorożca. Może przez infekcje przyjdzie z opóźnieniem🤷🏻‍♀️ Plamienia są ale jeszcze nie uderzyła z grubej rury…😌

A ten guzek tak nagle się pojawił? Nazwał go jakoś? Może się wchłonąć?

Spa dla stopek brzmi super <3

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 7 września 2023, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia - to wszystko brzmi w opór mądrze :)
    Moja gin również nalegała na drożność po moich stratach, wiec coś w tym jest :)
    Miłego dnia dziewczyny :)

Echo, Lia. lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
  • pandzia 🐼 Autorytet

Wysłany: 7 września 2023, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia, cieszę się,że jesteś zadowolona z wizyty. A % w Krakowie na pewno zrobi swoje 🥂
    JaMiNi myślę cały czas o Tobie, zaciskam mocno kciuki, a Ty proszę odrzuć złe myśli przed tą wizytą 🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2023, 06:35

Lia. lubi tę wiadomość

2023:
    2x CB
    2x puste jajo płodowe
    💔
    2024:
    Marzec ⏸️
    Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
    02.04 pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
    16.04 mamy ♥️ 152ud, CRL 1.32
    29.04 CRL 2.59
    15.05 ♥️158ud, 5.29 Maluszka
    20.05 I prenatalne, niskie ryzyka
    12.06 150g dziewczynki 💗
    02.07 262g 🎀
    15.07 II prenatalne, 336g 🌸
    30.07 530g 💖
    27.08 1kg małej pandzi 🐼
    19.09 III prenatalne, 1404g
    24.09 1668g 🥰
    22.10 2525g 💕

APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match

Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium -> antybiotyk

On:

Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
    👩🏼95'
    👨🏼93'
    preg.png
  • alauda Autorytet

Wysłany: 7 września 2023, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    A ten guzek tak nagle się pojawił? Nazwał go jakoś? Może się wchłonąć?

Spa dla stopek brzmi super <3

Pewnie byl od jakiegos czasu, ale go nie czułam. Dopiero jak córka usiadła mi na nodze , poczułam ból jakby siniak. To najzwyklejszy tłuszczak, a boli bo jest niestety umiejscowiony przy żyle. Wchłonąc się raczej nie wchłonie, oby tylko nie rósł większy :)

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️

05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
  • Pinkflower Autorytet

Wysłany: 7 września 2023, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia ❤❤ bardzo się cieszę z takiego obrotu spraw, że doktor wszystko przeanalizował i dał wskazówki. I że możesz odstawic te ciężkie leki.
    Niech się dzieje teraz magia 😘

JaMiNi 🤞🤞🤞🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2023, 07:36

Lia. lubi tę wiadomość

29🙋‍♀️ 31🙋‍♂️
    2023-2 💔

05.2024- powrót do starań

06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
    13.07 ⏸️
    22.07 pęcherzyk w macicy
    31.07, 5+6 ❤️
    07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
    19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
    26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
    10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
    17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
    25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
    16.10 205 gram księżniczki 🩷
    18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷

Zostań proszę 🙏🙏🙏
    Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈

Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
    💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
    Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150

preg.png
  • alauda Autorytet

Wysłany: 7 września 2023, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia, bardzo się cieszę, ze jesteś zadowolona z wizyty i że nie musisz brać tony leków bez powodu. To nigdy nie jest obojętne dla organizmu.

A jeśli chodzi o drożność, to mnie zaskoczyłaś. Byłam po poronieniu u swojej lekarki, do której chodzę jak potrzebuję wizyty na cito. Ona tez prowadziła moją pierwszą ciążę.
    Zapytałam się jej, czy nie powinnam po łyżeczkowaniu powtórzyć drożności, ale powiedziała, że nie, że to nie powinno mieć wpływu.
    Ale przyznam, że jakoś intuicja mi podpowiada, że jednak powinnam ją mieć. A teraz po wieściach od Ciebie, na pewno będę na to naciskać. Elza również napisala, że miała ją zaleconą.

Poza tym ostatni raz miałam robioną drożność w marcu więc juz trochę czasu minęlo. Dodam, że w tym cyklu od razu zaszłam w ciążę.

Zostajecie na dłużej w Krakowie czy wracacie do domu?

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
  • alauda Autorytet

Wysłany: 7 września 2023, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamini, kciuki już trzymam🤞🏼🤞🏼🤞🏼🤞🏼🤗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2023, 07:37

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 7 września 2023, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia to wszystko brzmi bardzo mądrze i sensownie. Twoja lekarz chciała dobrze. Chciała żebyś szybko zaszła w ciąże i włączyła ciężkie leki. Twoja głowa też mocno odpocznie jak nie będziesz musiała tego wszystkiego brać. To nie są witaminki. A mówił coś o Twoich kirach?
    Napiszesz ile kosztuje u niego wizyta?
    Drożność kosztuje chyba ok 1000 zł w klinikach niepłodności. Na pewno na stronie Bociana jest w cenniku.
    Jak zaczęłaś pisać, że przepiękny jest to myślałam, że napiszesz, że lekarz, nie Kraków 🤣
    Jamini kciuki za dzisiejszą wizytę 🤞🏻

Lia. lubi tę wiadomość

• alauda Autorytet

Wysłany: 7 września 2023, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dodam tylko, że biała spódnica nie działa jako wywoływacz @. Może jednak warto spróbować ze spodniami 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2023, 07:39

Lia. lubi tę wiadomość

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 7 września 2023, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tą homocysteiną, to jest dokładnie jak ze wszystkimi badaniami. Połowa populacji ma MTHFR, kir AA, allo mlr 0%, nie wiedzą o tym i zachodzą w ciąże.

Echo, Lia., Pinkflower lubią tę wiadomość

• Echo Autorytet

Wysłany: 7 września 2023, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMiNi trzymamy kciuki 🤞🤞🍀❤️❤️

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
  • Echo Autorytet

Wysłany: 7 września 2023, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:
    Dziewczyny, dodam tylko, że biała spódnica nie działa jako wywoływacz @. Może jednak warto spróbować ze spodniami 🤣

Dobrze wiedzieć 😆

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 7 września 2023, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo powtarzasz dziś betę? Kiedy robisz morfologię?

• Echo Autorytet

Wysłany: 7 września 2023, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Echo powtarzasz dziś betę? Kiedy robisz morfologię?

Powtarzam, tylko zaspałam 🙈 po Accofilu mam problem z bezsennościa, znowu nie spałam całą noc i dopiero ruszyłam z domu 🙈 morfologiie robiłam we wtorek

A Ty jak się dzisiaj czujesz? Wszystko w porządku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2023, 08:24

Lia., alauda lubią tę wiadomość

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
  • Lia. Autorytet

Wysłany: 7 września 2023, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki w czwartek ❤️ To już prawie jak piątek!

JaMiNi, wszystkie kciuki na pokład ❤️

Echo, ciocie czekają na wyniki bety 🥹 Będzie dobrze, Mama!

Syska, Pandzia, mam nadzieję, że doktor Wam też pomoże i będziecie zadowolone z wizyty. Widać, że zna się na tym, co robi i jest pewny swoich słów. Czy będziecie próbowały dostać się wcześniej czy październik Wam odpowiada, aby porobić jeszcze jakieś badania?

Echo, Kasiek789 lubią tę wiadomość

Ja (27):
    ☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
    ⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
    Mąż (37):
    ☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - cb 💔
    listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
    14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
    styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
    luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
    październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳

❄️ 3BB
  • Lia. Autorytet

Wysłany: 7 września 2023, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:
    Lia, bardzo się cieszę, ze jesteś zadowolona z wizyty i że nie musisz brać tony leków bez powodu. To nigdy nie jest obojętne dla organizmu.

A jeśli chodzi o drożność, to mnie zaskoczyłaś. Byłam po poronieniu u swojej lekarki, do której chodzę jak potrzebuję wizyty na cito. Ona tez prowadziła moją pierwszą ciążę.
    Zapytałam się jej, czy nie powinnam po łyżeczkowaniu powtórzyć drożności, ale powiedziała, że nie, że to nie powinno mieć wpływu.
    Ale przyznam, że jakoś intuicja mi podpowiada, że jednak powinnam ją mieć. A teraz po wieściach od Ciebie, na pewno będę na to naciskać. Elza również napisala, że miała ją zaleconą.

Poza tym ostatni raz miałam robioną drożność w marcu więc juz trochę czasu minęlo. Dodam, że w tym cyklu od razu zaszłam w ciążę.

Zostajecie na dłużej w Krakowie czy wracacie do domu?

Kochana, skonsultujesz tego tłuszczaka z lekarzem? One niestety jak są źle umiejscowione to mogą boleć jak w Twoim przypadku (też kiedyś miałam). I mogą się powiększać :/ Dlatego często usuwa się je w prostym zabiegu. Myślę, że warto zbadać tę zmianę dokładniej.

Co do drożności to też nie pomyślałabym, że coś się może w niej zmienić po poronieniu, w końcu skoro ciąża była, to znaczy że jajowody drożne.. Ale widocznie nie. Doktor powiedział, że po takim czasie warto je nawet przepchać z tego śluzu i poodginać, bo później do 6 miesięcy łatwiej zajść (jesteś tego najlepszym przykładem). Coś w tym musi być, skoro tyle o tym mówią. No i łyżeczkowanie to kolejne wskazanie do drożności (po poronieniu ale też np. po histeroskopii).

Niestety nie zostaję w Krajowie, choć bardzo bym chciała! Naprawdę mega mi się podobało, pogoda cudowna, widziałam piękne miejsca, jadłam dobre jedzonko, poznałam przemiłych ludzi. Wczoraj w nocy miałam samolot do domu i dziś ogólnie ledwo żyję 😅 Ale było warto, na pewno jeszcze tam wrócę ❤️ I mam nadzieję, że Kraków przyniesie coś dobrego 😘

Echo lubi tę wiadomość

Ja (27):
    ☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
    ⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
    Mąż (37):
    ☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - cb 💔
    listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
    14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
    styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
    luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
    październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳

❄️ 3BB
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 7 września 2023, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja poprzednia gin twierdziła że jak zaszłam w ciążę trzy razy to po co drożność. No przecież zachodze... Ale to tak nie działa, ja miałam dwa CC i dwa razy byłam łyżeczkowana i to samo e sobie jest mocnym wskazaniem do badania bo różne rzeczy w czasie tych zabiegów mogły się wydarzyć

Lia. lubi tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Pinkflower Autorytet

Wysłany: 7 września 2023, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia. wrote:
    Cześć dziewczynki w czwartek ❤️ To już prawie jak piątek!

JaMiNi, wszystkie kciuki na pokład ❤️

Echo, ciocie czekają na wyniki bety 🥹 Będzie dobrze, Mama!

Syska, Pandzia, mam nadzieję, że doktor Wam też pomoże i będziecie zadowolone z wizyty. Widać, że zna się na tym, co robi i jest pewny swoich słów. Czy będziecie próbowały dostać się wcześniej czy październik Wam odpowiada, aby porobić jeszcze jakieś badania?

Lia, ja to cały czas analizuje. Narazie chyba zostawiam październik. Ale nie wykluczam, że może zmienię zdanie. Myślałam żeby może iść do niego jak zrobię już to co zleciła moja ginekolog allo, kiry i hla-c. W sumie to nawet nie wiem czy wyrobię się z tym do 18 października. Bo mam to zrobić po miesiaczce plus na te wyniki się długo czeka.
    Skupiam się na małych kroczkach, w przyszłym tygodniu jak już ustaną wszystkie plamienia to idę na wymazy. A wcześniej w poniedziałek idę do swojej ginekolog na kontrolę, chce mieć choć trochę spokoju w głowie, że tam nic nie zostało. No i mąż bedzie robił badanie nasienia. Mam zamiar tez wysłać go na hormony. Znowu mam o to wszystko trochę stresu plus cały czas dzieją się rzeczy na budowie, co chwilę jakieś dostawy. Ktoś z nas musi być na miejscu żeby ogarniać albo zapłacić i tak grafik jest cały czas napięty.

A Ty jak uważasz lepiej iść już z jakimiś wynikami?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2023, 08:51

Echo lubi tę wiadomość

29🙋‍♀️ 31🙋‍♂️
    2023-2 💔

05.2024- powrót do starań

06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
    13.07 ⏸️
    22.07 pęcherzyk w macicy
    31.07, 5+6 ❤️
    07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
    19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
    26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
    10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
    17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
    25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
    16.10 205 gram księżniczki 🩷
    18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷

Zostań proszę 🙏🙏🙏
    Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈

Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
    💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
    Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150

preg.png
  • Echo Autorytet

Wysłany: 7 września 2023, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Moja poprzednia gin twierdziła że jak zaszłam w ciążę trzy razy to po co drożność. No przecież zachodze... Ale to tak nie działa, ja miałam dwa CC i dwa razy byłam łyżeczkowana i to samo e sobie jest mocnym wskazaniem do badania bo różne rzeczy w czasie tych zabiegów mogły się wydarzyć

To przerażające, że w takich okolicznościach lekarz nie zaleca skutecznego zabiegu...

Jak się dzisiaj czujesz? Kochana, bardzo długo już czekasz na 🦍, martwię się

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
‹‹ 381 382 383 384 385 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ