Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Echo- fizycznie czuje się Ok, nic mnie nie boli, psychicznie mam takie fale. Właśnie pół dnia spędziłam u rodziny, wiec nie miałam czasu myśleć.
A Ty jak się czujesz?PCOS
3 lata starań
2 straty
2024 - in vitro
I transfer - ❌
II transfer - 💔
III transfer - ❌
IV transfer
10 dpt beta 448 🥹
14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
20 dpt zarodek z akcja serca ❤️🔥 -
Echo o to faktycznie lekarz super skoro ci odpisał mimo ze byłaś tylko u niego na jednej wizycie, mam nadzieje ze czujesz się zaopiekowana i robisz wszystko co możesz 🤞
Jak ja się czuje, no psychicznie ciężko wiecie mi aż głupio i wstyd o tym mówić ale dzisiaj się popłakałam ze ja nie wiem czy mam się cieszyć ze serduszko jest bo skoro przez te plamienia ta ciąża ma się skończyć to im później tym gorzej albo jak się okaże ze z dzieckiem coś nie tak, a później się popłakałam ze wogole tak pomyślałam i pomyślałam i przez to będzie coś tak bo to tak jak ja bym tego dziecka nie chciała. Wiec już jestem spanikowana kolejna wizyta ze pójdę do lekarza i dowiem się złych rzeczy a do wizyty jeszcze 10 dniWiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2023, 20:04
-
Kędziorka wrote:O, ja też ze śląska, z okolic Katowic ☺️
Ja również z okolic Katowic ❤️ 😁
Wron Kraa, nie byłam tam. Muszę zobaczyć na necie co tam jest w tym Exotarium, dziękuję 😘
Niuniuś nabrał innego znaczenia...... 😂😂😂
Pinkflower, Butterfly23, Echo lubią tę wiadomość
17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
Echo, widziałam już wcześniej Twoją wiadomości odnośnie bety. Myślałam o Tobie cały dzień.
Fakt, ze przyrost jest mały ale jest, wiec tak jak pisałaś - walczymy o tego Kropka💪🏻❤️
Cieszę sie bardzo, ze dr S. Ci odpisał i wdrożył nowe zalecenia. Beta musi odbić w górę!❤️Echo lubi tę wiadomość
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Nie miałam czasu cały dzień zajrzeć i z grubsza nadrabiam.
Echo bardzo Ci współczuję tych nerwów.
Nawet nie potrafię sobie wyobrazić co czujesz, ale jesteś dobrze zaopiekowana przez dr. S. Robisz co możesz dla tej ciąży a ja wierzę że jeszcze będzie dobrze. W luxmedzie to cud że wiedzieli gdzie USG wsadzić.Echo lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Echo, ja tylko wpadam napisać, że na styczniowych Ancalime miała jeden z przyrostów 44%, a od kilku dni tuli swoją córeczkę ❤️🍀
alauda, izzy91, Butterfly23, Pinkflower, Kędziorka lubią tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Kedziorka, witamy🤗 Chociaz przykro, ze trafiłaś akurat na ten wątek. Ale pewnie niedługo będziemy sie wszystkie cieszyć z Twoich dwóch kresek☺️
Już teraz śmiało możecie sie starać od tego cyklu. Ja dwa miesiące po ciąży biochemicznej zaszłam w szczęśliwa ciążę, wiec może coś w tym jest, ze organizm pamięta. Jednak po ostatnim poronieniu moj organizm chyba popadł w demencję ale walczymy dalej💪🏻Kędziorka lubi tę wiadomość
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
agentka93 wrote:Echo, ja tylko wpadam napisać, że na styczniowych Ancalime miała jeden z przyrostów 44%, a od kilku dni tuli swoją córeczkę ❤️🍀
Takich wiadomości tu potrzebujemy, dziękujemy agentka93😘83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Dziewczyny! 400 strona! Ale my jesteśmy produktywne 😂
Szkoda, że te nasze jajeczka z nas przykładów nie biorą 🤣
Echo bardzo się cieszę, że napisałaś do lekarza. Powtarzasz betę w poniedziałek?
Roszpunka ja kocham zoo we Wrocławiu. Moim marzeniem jest tam pracować 😍
A ja czuje się ujowo i niestabilnie 🙃S.Roszpunka, Kędziorka, Lia., Kadża lubią tę wiadomość
-
alauda wrote:Kedziorka, witamy🤗 Chociaz przykro, ze trafiłaś akurat na ten wątek. Ale pewnie niedługo będziemy sie wszystkie cieszyć z Twoich dwóch kresek☺️
Już teraz śmiało możecie sie starać od tego cyklu. Ja dwa miesiące po ciąży biochemicznej zaszłam w szczęśliwa ciążę, wiec może coś w tym jest, ze organizm pamięta. Jednak po ostatnim poronieniu moj organizm chyba popadł w demencję ale walczymy dalej💪🏻
To trzymam za Ciebie kciuki, żeby organizm się ogarnął 🤞🏻🤞🏻
Mimo tego, że dopiero dzisiaj zaczęłam się oczyszczać, to mam nadzieję, że powoli będziemy szli do przodu.
Powiedzcie, co suplementujecie? Widziałam listę z pierwszej strony, u mnie to: fertistim rano, potem witamina d, po 12h od pierwszej saszetki fertistim biorę drugą, a pół h przed spaniem 200, jeżeli mam stresujący dzień to 300mg magnezu.👩🏼: 32
👦🏻: 30
3 poronienia za nami. Aktualnie starania o pierwsze 👶🏼 💜 -
Kędziorka wrote:To trzymam za Ciebie kciuki, żeby organizm się ogarnął 🤞🏻🤞🏻
Mimo tego, że dopiero dzisiaj zaczęłam się oczyszczać, to mam nadzieję, że powoli będziemy szli do przodu.
Powiedzcie, co suplementujecie? Widziałam listę z pierwszej strony, u mnie to: fertistim rano, potem witamina d, po 12h od pierwszej saszetki fertistim biorę drugą, a pół h przed spaniem 200, jeżeli mam stresujący dzień to 300mg magnezu.
Który magnez bierzesz? -
Lia, może to faktycznie znak, żeby starać się naturalnie? 😊 ja mam takie przeczucie,że po histeroskopii się uda 🧡
Echo, swietnie, że Sydor się odezwał mam nadzieję,że Cię to uspokoi na ten moment. Bety bym też już nie sprawdzała do wizyty. Chyba,że to Ci jakoś pomoże ☺️
Magdanka, nie było foty kropka! Tak się cieszę, że jest wszystko w porządku 🥰
JaMiNi teraz to jest tylko.takie gdybanie a może tak, a może tak... A jedno jest pewne- stres na pewno w niczym nie pomoże, czekamy do kolejnej wizyty 🧡
Ja miałam dzisiaj (tzn wczoraj) mega zjazd psychiczny. Płakałam prawie cały dzień. Z mojej beznadziejności i ogólnie. Nawet nie jestem w stanie wytłumaczyć dlaczego. W dodatku mąż mnie nie potrafi zrozumieć w takiej sytuacji, jak wrócił z pracy to pytał czy ktoś umarł że tak płacze. Trochę się pospinalismy.
W piątek zrobił badania nasienia. Tak jak mąż syski. Mar ok, morf 1% tylko. Tak to wszystko ok, bardzo duża ilość plemników, bez aglutynacji. Ostatnio w czerwcu morf była 12% więc spora różnica ale jakoś bardzo się nie przejmuje, to da się podrasować.
Dopiero teraz miałam czas żeby napisać na spokojnie. Tak to podczytywalam i cały czas myślami z Wami. 🌸
Zoo we Wrocławiu uwielbiam. Byłam dwa razy ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2023, 01:54
Pinkflower, Lia. lubią tę wiadomość
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
02.04 pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
16.04 mamy ♥️ 152ud, CRL 1.32
29.04 CRL 2.59
15.05 ♥️158ud, 5.29 Maluszka
20.05 I prenatalne, niskie ryzyka
12.06 150g dziewczynki 💗
02.07 262g 🎀
15.07 II prenatalne, 336g 🌸
30.07 530g 💖
27.08 1kg małej pandzi 🐼
19.09 III prenatalne, 1404g
24.09 1668g 🥰
22.10 2525g 💕
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match
❌
Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium -> antybiotyk
On:
✅
Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
👩🏼95'
👨🏼93'
-
Kedziorka, moze przy Twoim AMH warto by było wprowadzić ubichinol q10, inozytol i melatoinę. Wszystko to podrasowuje komórki jajowe. Ja sama mam AMH 0,56, wiec przynajmniej koenzym to taki „must have”.
Kędziorka lubi tę wiadomość
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
agentka93 wrote:Echo, ja tylko wpadam napisać, że na styczniowych Ancalime miała jeden z przyrostów 44%, a od kilku dni tuli swoją córeczkę ❤️🍀
Hej! Doceniam, że chcesz mnie pocieszyć, ale Ancalime miała przyrost 44% w momencie, w którym to jest normalne. Info z jej stopki:
18.01. Beta 3454 prog 9,5
24.01. Beta 10319 (44%)2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Elza1234 wrote:Echo- fizycznie czuje się Ok, nic mnie nie boli, psychicznie mam takie fale. Właśnie pół dnia spędziłam u rodziny, wiec nie miałam czasu myśleć.
A Ty jak się czujesz?
Tak właśnie podejrzewałam, że u Ciebie nie jest najlepiej Ja też fizycznie dobrze ale psychicznie słabo. Czytam obecnie "Niewidzialnych rodziców", co skłania mnie momentami do głębszych refleksji. Jeśli jeszcze nie czytałaś, a myślałaś o tym, to bardzo polecam.2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
JaMiNi wrote:Echo o to faktycznie lekarz super skoro ci odpisał mimo ze byłaś tylko u niego na jednej wizycie, mam nadzieje ze czujesz się zaopiekowana i robisz wszystko co możesz 🤞
Jak ja się czuje, no psychicznie ciężko wiecie mi aż głupio i wstyd o tym mówić ale dzisiaj się popłakałam ze ja nie wiem czy mam się cieszyć ze serduszko jest bo skoro przez te plamienia ta ciąża ma się skończyć to im później tym gorzej albo jak się okaże ze z dzieckiem coś nie tak, a później się popłakałam ze wogole tak pomyślałam i pomyślałam i przez to będzie coś tak bo to tak jak ja bym tego dziecka nie chciała. Wiec już jestem spanikowana kolejna wizyta ze pójdę do lekarza i dowiem się złych rzeczy a do wizyty jeszcze 10 dni
Wyobrażam sobie ten rollercoaster emocjonalny i naprawdę się nie dziwię. Wiesz jak sobie kiedyś wyobrażałam ciążę? Po pozytywnym teście kupuję buciki albo body z jakimś fajnym napisem dla męża, oboje cieszymy sie od samego początku i nie możemy przestać się uśmiechać. Już na samym początku, tak w okolicy 6tc informujemy rodziców i przyjaciół, a nasza radość z każdym dniem jest coraz większa. Powoli kupujemy kolejne rzeczy dla maluszka, przygotowujemy pokoik, wybieram wyprawkę, a moim największym problemem są rozstępy bo z tej radości zapomniałam kupić odpowiedniego olejku/masła do ciała. Wiem, że tak inni ludzie funkcjonują, a ja głupia myślałam,że mnie to też dotyczy. Moja rzeczywistość jest taka, że nie pamiętam już kiedy ostatni raz się uśmiechnęłam.
Kochana, przez te 10 dni nic nie przyspieszymy, ale głęboko wierzę, że za 10 dni obraz w USG będzie dużo bardziej optymistyczny i może do tego czasu krwawienia ustąpią🍀? Bardzo mocno trzymam kciuki2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
S.Roszpunka wrote:
Niuniuś!!!
Katowice i w ogóle Śląsk uwielbiam fantastyczni ludzie 😘S.Roszpunka, Kędziorka lubią tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
alauda wrote:Echo, widziałam już wcześniej Twoją wiadomości odnośnie bety. Myślałam o Tobie cały dzień.
Fakt, ze przyrost jest mały ale jest, wiec tak jak pisałaś - walczymy o tego Kropka💪🏻❤️
Cieszę sie bardzo, ze dr S. Ci odpisał i wdrożył nowe zalecenia. Beta musi odbić w górę!❤️
A jak u Ciebie Alauda? Wszystko w porządku ?2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Butterfly23 wrote:Dziewczyny! 400 strona! Ale my jesteśmy produktywne 😂
Szkoda, że te nasze jajeczka z nas przykładów nie biorą 🤣
Echo bardzo się cieszę, że napisałaś do lekarza. Powtarzasz betę w poniedziałek?
Roszpunka ja kocham zoo we Wrocławiu. Moim marzeniem jest tam pracować 😍
A ja czuje się ujowo i niestabilnie 🙃
Zgodnie z poleceniem dr. S oraz mojej gin w klinice mam sprawdzać betę co 48h, więc w poniedziałek rano znowu jadę do Diagnostyki. Muszę obserwować przyrost żeby wiedzieć czy Accofil w ogóle działa. Jak ja zazdroszczę dziewczynom, które robią przyrost tylko raz i wszystko jest w porządku...
Butterfly, a jak głowa? Jest coś lepiej? Nawet nie zdawałam sobie sprawy, że można mieć takie bóle migrenowe przed prawie każdym cyklem, bardzo Ci tego współczuje2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki...