Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Kędziorka wrote:Hej dziewczyny, chciałabym dołączyć jeżeli mogę. 31/08 zobaczyłam pierwszy raz dwie kreski na teście. Niestety nasze szczęście nie trwało długo, po 4 dniach przyrost bety jedynie 47%, 3 dni po przyroście beta już spadła. Dzisiaj zaczęłam się oczyszczać. Czerwone krwawienie, brak skrzepów.
We wtorek po południu wizyta u lekarza, rano mam zrobić kontrolną betę, żeby się dowiedzieć jak bardzo spadła.
Moje pytanie brzmi: czy dzisiejszy dzień mogę uznać jako 1 dzień kolejnego cyklu?
Chcemy iść za ciosem i od następnego cyklu chcemy już się starać o 🌈 maluszka 🥺.
Przepraszam, jeżeli napisałam post w złym miejscu, pozdrawiam.
Tak, dziś jest Twój 1 dc jeżeli już krwawisz. Co do starań na kolejny miesiąc, to dopiero jak się oczyścisz i nie będzie przeciwskazań, lekarz powinien wyrazić zgodę. Jeżeli zaleci Ci trzy miesięczną bądź półroczną przerwę, zapytaj dlaczego. Czy coś Ci jeszcze zalega, czy coś jest nie tak.
Edit: sprawdziłam na stopkę i widzę, że to biochem. To myślę, że nie powinno być żadnych przeciwskazań żebyście zaczęli od następnego cyklu. Trzymam ogromne kciuki 🤞🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2023, 15:34
Kędziorka lubi tę wiadomość
-
Butterfly23 wrote:Hej. Witaj na naszym wątku. Post napisałaś w bardzo dobrym miejscu. Aczkolwiek bardzo mi przykro, że musiałaś dołączyć do naszego grona 🥺
Tak, dziś jest Twój 1 dc jeżeli już krwawisz. Co do starań na kolejny miesiąc, to dopiero jak się oczyścisz i nie będzie przeciwskazań, lekarz powinien wyrazić zgodę. Jeżeli zaleci Ci trzy miesięczną bądź półroczną przerwę, zapytaj dlaczego. Czy coś Ci jeszcze zalega, czy coś jest nie tak.
Edit: sprawdziłam na stopkę i widzę, że to biochem. To myślę, że nie powinno być żadnych przeciwskazań żebyście zaczęli od następnego cyklu. Trzymam ogromne kciuki 🤞🏻
Cześć, dziękuję za przyjęcie 😊
Czytałam trochę (może to mój błąd i trochę się zafiksowałam 😝), że najczęściej po biochemie dziewczyny zachodzą w 1, 2 cyklu, bo organizm pamięta ciążę. Nie wiem na ile to prawda.
Mam nadzieję, że lekarz z kliniki da mi 🟢 światło.👩🏼: 32
👦🏻: 30
3 poronienia za nami. Aktualnie starania o pierwsze 👶🏼 💜 -
Echo kochana 🥺 mam nadzieję że to jednorazowe spowolnienie, domyślam się jaki musisz mieć teraz mętlik w głowie... Ja nie puszczam kciuków..
Magdanka nie miałam wczoraj okazji więc dziś - gratuluję! Super że ciąża rozwija się dobrze i że ty też dobrze się czujesz. Oby tak dalej 😘
Kędziorka witamy. Przykro mi że cię to spotkało faktycznie mówią że po biochemię szybciej o ciążę, ja jakoś w to nie do końca wierzę, myślę że to loteria, ale oczywiście życzę żeby jak najszybciej wam się powiodło ze szczęśliwym zakończeniem
U mnie w dalszym ciągu slabe samopoczucie fizyczne ale staram się to przetrwać i za bardzo nie narzekać. Do tego w nocy obudził nas pies który się dziwnie krztusil, na szczęście po paru minutach przeszło i w dzień zachowuje się normalnie, ale oczywiście moje przewrażliwienie i pół nocy już nie przespane bo się martwiłam że coś się będzie dalej działo 😵💫Kędziorka lubi tę wiadomość
-
Kędziorka, witam Cię serdecznie w naszym gronie. Rozgość się ❤️😘
.
Ale mnie zmuliło spanie po tym zoo 😂 i jak sie obudzilam, to poczułam, ze boli mnie gardlo.
Stwierdzam, że nie podoba mi się chorzowskie zoo. Jakoś jest tak mało oznaczone w jakim kierunku się idzie. Podobało mi się warszawskie zoo - bylysmy z Madzią rok albo 2 lata temu jakoś. Przyjaciółka mi poleca opolskie zoo.
A Wy które polskie zoo lubicie? 🙂Kędziorka lubi tę wiadomość
17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
Kędziorka wrote:Hej dziewczyny, chciałabym dołączyć jeżeli mogę. 31/08 zobaczyłam pierwszy raz dwie kreski na teście. Niestety nasze szczęście nie trwało długo, po 4 dniach przyrost bety jedynie 47%, 3 dni po przyroście beta już spadła. Dzisiaj zaczęłam się oczyszczać. Czerwone krwawienie, brak skrzepów.
We wtorek po południu wizyta u lekarza, rano mam zrobić kontrolną betę, żeby się dowiedzieć jak bardzo spadła.
Moje pytanie brzmi: czy dzisiejszy dzień mogę uznać jako 1 dzień kolejnego cyklu?
Chcemy iść za ciosem i od następnego cyklu chcemy już się starać o 🌈 maluszka 🥺.
Przepraszam, jeżeli napisałam post w złym miejscu, pozdrawiam.
Kędziorka, bardzo mi przykro, że przez to przechodzisz. Na tym wątku otrzymasz dużo wsparcia i pomocy. Mam nadzieję, że szybko otrzymasz zielone światło i już nigdy nie będziesz cierpieć 💔 Trzymaj się ❤️Kędziorka lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Kędziorka, witaj. Przykro mi bardzo za Twoje przejścia. Wiemy wszystkie co to znaczy 🥺
Kibicuje w dalszych staraniach 🤞🫂🤞29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Echo, jak się czujesz?
Myślę o Tobie cały dzień 😘Echo lubi tę wiadomość
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
S.Roszpunka wrote:Kędziorka, witam Cię serdecznie w naszym gronie. Rozgość się ❤️😘
.
Ale mnie zmuliło spanie po tym zoo 😂 i jak sie obudzilam, to poczułam, ze boli mnie gardlo.
Stwierdzam, że nie podoba mi się chorzowskie zoo. Jakoś jest tak mało oznaczone w jakim kierunku się idzie. Podobało mi się warszawskie zoo - bylysmy z Madzią rok albo 2 lata temu jakoś. Przyjaciółka mi poleca opolskie zoo.
A Wy które polskie zoo lubicie? 🙂
Roszpunka, polecam wrocławskie zoo 😊29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
Wracam z obiadu rodzinnego i już na spokojnie nadrabiam wiadomości. Wcześniej odpisywałam w biegu, a to nigdy nie wychodzi dobrze.
Izzy, już niedługo będziesz się lepiej czuć i w końcu trochę odetchniesz 😘 a takie nieprzespane noce są najgorsze, oby dzisiaj już nic Was nie budziło. Trzymaj się tam nasza mamusiu 😘❤️
Roszpunko, niestety nie pomogę, może dziewczyny coś poleca. Mierzysz cały czas temperature? 🤒
Syska, przytulam mocno ❤️ a co do Luxmedu,to ja do nich podchodze z dużą obojętnością. Należą mi się badania, więc to egzekwuje ale nie przejmuje się, że pani dr przy becie 1000 i widocznym pęcherzyku ciążowym straszy mnie ciąża biochemiczna, a przed USG pouczała, że jest coś takiego jak ciąża pozamaciczna, puste jajo płodowe itd, więc żebym nie oczekiwała zbyt wiele po tym USG. No whatever, niech mówi co chce. Ja mam teraz dobrą opiekę gdzieś indziej i się nie przejmuję.
Butterfly, dziękuję 😘 Jak się dzisiaj czujesz? Wszystko w porządku?
Lia, jak u Ciebie😘? Czy udało Ci się odreagować nieprzyjemna wizytę? Jakie macie teraz nastawienie do iui? Mam na myśli czy nie zmieniliście zdania i odpuszczacie temat? Odpocznij przez weekend ❤️
Elza, jak się czujesz 😘?
JaMiNi, czy u Ciebie wszystko ok? Jak samopoczucie? Martwię się 😘
Wron Kraa, napisz co u Ciebie. Czy ślimaczki odwiedzasz?Lia. lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Dziewczynki, właśnie odpisał mi dr S.! Pierwszy raz w życiu napisałam wiadomość do lekarza, i to jeszcze w weekend...ale zrobię wszystko dla tej malutkiej kropeczki, która dzisiaj widziałam 🥺💔
Napisał,że to bardzo niepokojące i zwiększył mi dawkę Accofilu. Od dzisiaj 1/3 amp codziennie i mam dalej obserwować betę.
Jest taki kochany 🥺 nie spodziewałam się, że mi odpisze 🥺❤️ to naprawdę dobry lekarz
PS. Dziękuję Lia za podpowiedź. To po Twojej wiadomości zdecydowałam się na ten krok 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2023, 19:20
Pinkflower, S.Roszpunka, Lia., Wron Kraa, izzy91, Butterfly23, pandzia 🐼 lubią tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Echo wrote:Wracam z obiadu rodzinnego i już na spokojnie nadrabiam wiadomości. Wcześniej odpisywałam w biegu, a to nigdy nie wychodzi dobrze.
Izzy, już niedługo będziesz się lepiej czuć i w końcu trochę odetchniesz 😘 a takie nieprzespane noce są najgorsze, oby dzisiaj już nic Was nie budziło. Trzymaj się tam nasza mamusiu 😘❤️
Roszpunko, niestety nie pomogę, może dziewczyny coś poleca. Mierzysz cały czas temperature? 🤒
Syska, przytulam mocno ❤️ a co do Luxmedu,to ja do nich podchodze z dużą obojętnością. Należą mi się badania, więc to egzekwuje ale nie przejmuje się, że pani dr przy becie 1000 i widocznym pęcherzyku ciążowym straszy mnie ciąża biochemiczna, a przed USG pouczała, że jest coś takiego jak ciąża pozamaciczna, puste jajo płodowe itd, więc żebym nie oczekiwała zbyt wiele po tym USG. No whatever, niech mówi co chce. Ja mam teraz dobrą opiekę gdzieś indziej i się nie przejmuję.
Butterfly, dziękuję 😘 Jak się dzisiaj czujesz? Wszystko w porządku?
Lia, jak u Ciebie😘? Czy udało Ci się odreagować nieprzyjemna wizytę? Jakie macie teraz nastawienie do iui? Mam na myśli czy nie zmieniliście zdania i odpuszczacie temat? Odpocznij przez weekend ❤️
Elza, jak się czujesz 😘?
JaMiNi, czy u Ciebie wszystko ok? Jak samopoczucie? Martwię się 😘
Wron Kraa, napisz co u Ciebie. Czy ślimaczki odwiedzasz?
Echo ❤
Rozumiem z luxemdem. Nie rozumiem ich podejścia czemu ginekolodzy są tak do bani. Może to tylko u nas tak. Wieczne olanie, lekceważenie wszystkiego.
Pamietam przy 1 ciąży jak miałam betę 55 chyba to mi właśnie powiedziała, że tyle to jest nic. Ale żeby przy 1000 takie głupoty mówić. Zastanawiam się czy lekarze zatrudniając się tam podpisują jakie pismo, że będą chamscy, olewczy i wszystko co najgorsze. Nie wiem, jest to bardzo przykre 😪29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
Cześć dziewczyny 💓 bardzo dziękuję za ciepłe przywitanie 🫶🏻
Właśnie gotuję rosół na jutro, żeby się wzmocnić.
Wróciliśmy z mężem z zakupów spożywczych. Pochodziłam trochę po sklepie i znów zaczyna mnie brzuch boleć, muszę chwilę odsapnąć.
Roszpunka, mieszkasz gdzieś na Śląsku, czy po prostu lubisz tak chodzić do zoo? 😃 Ja byłam tylko raz w zoo, jak miałam chyba 13 lat, to było jeszcze w czasach dinozaurów 🤣Pinkflower lubi tę wiadomość
👩🏼: 32
👦🏻: 30
3 poronienia za nami. Aktualnie starania o pierwsze 👶🏼 💜 -
syska wrote:Echo, jak się czujesz?
Myślę o Tobie cały dzień 😘
Czuję się bardzo przybita tą betą, ale będę walczyć do upadłego. Ten mały okruszek tam jest i z niewiadomego powodu się poddaje,ale ja o niego będę walczyć.
A Ty jak się czujesz nasza kochana? Pewnie wypłakałas już wszystkie łzy 😞❤️ nie ukrywam,że bardzo przeżywam co sie Tobie stało i każdego dnia i tym myślę 💔2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Echo wrote:Dziewczynki, właśnie odpisał mi dr Sydor! Pierwszy raz w życiu napisałam wiadomość do lekarza, i to jeszcze w weekend...ale zrobię wszystko dla tej malutkiej kropeczki, która dzisiaj widziałam 🥺💔
Napisał,że to bardzo niepokojące i zwiększył mi dawkę Accofilu. Od dzisiaj 1/3 amp codziennie i mam dalej obserwować betę.
Jest taki kochany 🥺 nie spodziewałam się, że mi odpisze 🥺❤️ to naprawdę dobry lekarz
PS. Dziękuję Lia za podpowiedź. To po Twojej wiadomości zdecydowałam się na ten krok 😘
Wspaniały jest ten lekarz naprawdę ❤ Tak się cieszę, że też do niego pójdę.
Trzymamy kciuki i wierzymy dalej ❤🤞Echo lubi tę wiadomość
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
Kędziorka, jestem rasową Ślązaczką 😂😁
Echo, mierzę nadal temp 🙂 jestem pod wrażeniem tego lekarza. Niesamowite to jest jak dba o pacjentki. Lekarz z powołania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2023, 19:11
Echo, Lia., Kędziorka lubią tę wiadomość
17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
Echo wrote:Czuję się bardzo przybita tą betą, ale będę walczyć do upadłego. Ten mały okruszek tam jest i z niewiadomego powodu się poddaje,ale ja o niego będę walczyć.
A Ty jak się czujesz nasza kochana? Pewnie wypłakałas już wszystkie łzy 😞❤️ nie ukrywam,że bardzo przeżywam co sie Tobie stało i każdego dnia i tym myślę 💔
Mam nadzieję, że beta odbije. 🤞🤞🤞🤞
Ja zależy od dnia, raz lepiej raz gorzej. Mam różne myśli wiadomo i niestety ale nie jestem w stanie nie myśleć o temacie ciąży/dziecka. Jak sie czegoś nie może mieć to wiadomo, że pragnie się jeszcze bardziej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2023, 19:14
Echo lubi tę wiadomość
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
syska wrote:Echo ❤
Rozumiem z luxemdem. Nie rozumiem ich podejścia czemu ginekolodzy są tak do bani. Może to tylko u nas tak. Wieczne olanie, lekceważenie wszystkiego.
Pamietam przy 1 ciąży jak miałam betę 55 chyba to mi właśnie powiedziała, że tyle to jest nic. Ale żeby przy 1000 takie głupoty mówić. Zastanawiam się czy lekarze zatrudniając się tam podpisują jakie pismo, że będą chamscy, olewczy i wszystko co najgorsze. Nie wiem, jest to bardzo przykre 😪
Ja zaczynam myśleć, że Luxmed płaci tak mało,że nikt z dobrym CV tam nie pracuje. Są tak źli w tym co robią i tak partola robotę, że już tylko Luxmed ich zatrudnia...Lia. lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
syska wrote:Mam nadzieję, że beta odbije. 🤞🤞🤞🤞
Ja zależy od dnia, raz lepiej raz gorzej. Mam różne myśli wiadomo i niestety ale nie jestem w stanie nie myśleć o temacie ciąży/dziecka. Jak sie czegoś nie może mieć to wiadomo, że pragnie się jeszcze bardziej.
Wiem kochana, doskonale Cię rozumiem 😞💔 Nikt nie powinien tak cierpieć 😞 Jestem jednak przekonana, że dr Sydor otoczy Cię bardzo dobra opieką i z jego pomocą będzie tylko lepiej 🍀❤️2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Kędziorka, witaj, rozgość się ❤️ Skoro już trafiłaś na to forum to cieszę się, że akurat do nas 😘
Echo, jak dobrze że możesz liczyć na lekarza ❤️ To znaczy, że robi swoją pracę z powołania a nie tylko dla pieniędzy. Chciałam do Ciebie pisac na priv żeby właśnie zapytać jak sie czujesz, bo wierzę że nie jest Ci latwo 🥺 Ale bardzo się cieszę, że walczysz o Okruszka i się nie poddajesz. Jesteś pod najlepszą opieką, pamiętaj! I dajesz z siebie wszystko ❤️ Jak się udał obiad, odciągnęłaś trochę myśli?
My mamy bardzo fajny weekend poza domem. Prawdopodobnie rezygnujemy z iui (choć nie chcę mówić że na 100%, bo wiecie jak się zdanie zmienia pod wpływem emocji) i czekamy na nasz grudniowy cud. Zaangażowałam męża do szukania nowej kliniki, w której moglibyśmy podejść do ivf. Powoli oswajam się z tą myślą. Z dnia na dzień jestem coraz bardziej pewna tej decyzji, a dr Sydor utwierdził mnie tylko w przekonaniu, że będzie dobrze 🤍Pinkflower, Echo, Kędziorka lubią tę wiadomość
Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
Mąż (37):
☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
@Roszpunko podpisuje się pod Wrocławiem (warto w tygodniu bo w weekendy są dzikie tłumy), to zoo na ładnych kilka godzin zwiedzania. Takie duże jest też godne polecenia w Berlinie. A z rodzimych to jest Poznań - nowe zoo jest ogromne i piękne, a stare malutkie ale bardzo urocze. Mieszkałam kilka lat obok i słuchanie drących się gibonów w nocy w centrum miasta było niesamowite.
A byłaś w Sosnowcu w Exotarium po remoncie? Ja byłam jeszcze przed a i tak mi się podobało.
@Echo że też pamiętasz moje 🐌. Na szczęście nie wspinają się na jeżyny i maliny, a tylko po to ostatnio na działkę chodzę. Ponoć bomba witamin dla ☀️
Echo lubi tę wiadomość
👗35l. AMH 2.2
👖36l.
Pierwsza ciąża
27.04.2023 💔 8tc
A teraz:
1.08.2023 ⏸️ Beta 76
3.08 Beta 308
21.08 mamy ❤️ w 6t3d
20.09 3.96 cm w 10t6d
27.09 5.3 cm prenatalne - zdrowy brzdąc:)
18.10/15.11 wszystko ok!
6.12 459g naszego ☀️
27.12 to 💓
17.01 już 1300g 🌞
7.02/28.02 wszystko ok!
19.03 Klara jest już z nami! 36i4, 53 cm, 2750g