Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
JaMiNi wrote:Tak echo już czytałam i wszystko rozumiem w czym rzecz 😊
Przepraszam, teraz zauważyłam
To cholernie przykre, że niektórzy lekarze tak mocno trzymają się przepisów i jak nie ma trzech poronień (tak, trzech!) to nie chcą leczyć tak jak powinni, tylko robią to w sposób zachowawczy. On mi to dokładnie wyjaśnił, że mógłby teraz po pierwszym poronieniu dać mi jeden lek. Po drugim dołożyć drugi i obserwować czy wszystko jest ok. A po trzecim poronieniu dołączyć kolejny... ale tak nie zrobi, bo nie widzi w tym sensu. Żadne z nas nie chce tracić ciąży, więc trzeba zastosować konkretne działania.Lia., Butterfly23 lubią tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Echo, Twoje słowa tylko utwierdziły mnie w przekonaniu, że jesteśmy pod dobrą opieką. To mądre z jego strony, że nie chce eksperymentować, tylko robi wszystko, by tę ciążę utrzymać. Nieważne, która to z kolei. I ciekawe jest jego zdanie dotyczące mutacji hetero, uspokoiło mnie bardzo.
Doktor mi mówił na wizycie, że trzeba uważać przy łączeniu acardu z heparyną, bo może powodować krwotoki niebezpieczne dla ciąży. A szczególnie acard przy grupie krwi 0-. No to już wiem dlaczego się tak wykrwawiłam kilka razy... Ale lepiej wiedzieć później niż w ogóle 😊
Zatrważające jest to, jak inne zdanie ma każdy lekarz.
Dziewczynki, polecanko - oglądaliśmy z mężem przed chwilą "What happened to monday" - bardzo fajny film, na cda jest dostępny 😊
Dobranoc 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2023, 22:45
Butterfly23, Echo, Pinkflower lubią tę wiadomość
Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
Mąż (37):
☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
Echo wrote:Nasze sytuacje są bardzo różne, wiec mamy różne zalecenia
Echo lubi tę wiadomość
-
Lia przypomnisz jak Tobie zalecił acard i heparynę w ciąży? Ja dostałam zalecenia od gina acard 150 i heparyna dawki nie znam, ale na pewno standardowa 0,4. Z tym, że ja mam wszystkie mutacje homo, a jestem kuźwa w 100% hetero 😂
Dzięki za polecajkę, zapisuje ☺️ my polecamy na netflixie miniserial „ukochane dziecko”. Obejrzeliśmy dwa odcinki. Zagmatwany jak nie wiem co, ale wciąga. Fabuła trochę podobne do filmu „pokój” jeśli oglądałyście.
Echo bardzo się cieszę, że jesteś spokojniejsza ❤️
Echo lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczynki ☀️😘❤️ Dzisiaj znowu spałam za krótko 🙈 Obudziłam się za wcześnie z myślą, że miałam szukać pracy a cały tydzień spędziłam na koncentrowaniu się na ciąży i sprawach dookoła ciąży 🙈 Dzisiaj mamy w planie zakupy i obiad z rodzinką, więc będę wolna dopiero wieczorem i pewnie wtedy padnę 🙊
A jak u Was i jaki macie plan na weekend 😘? Życzę Wam wspaniałego weekendu i dużo odpoczynku ❤️❤️❤️S.Roszpunka, Lia. lubią tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Witajcie w sobotę ❤️
Echo, my dziś mamy w planach ZOO 🙂 dawno nie byliśmy.
Wczoraj byliśmy z mężem w galerii żeby kupić Madzi prezent na urodziny. Kupiliśmy etui na telefon z Harrego Pottera, torebkę z Harrego Pottera, pizamę z Harrego Pottera i portfel (nie z Harrego Pottera) 😂
Przy okazji sobie kupiłam torebkę, ale nie z Harrego 😂
Rok temu miała urodziny w tematyce jednorożca (Madzia uwielbia i w sumie mnie też nimi zaraziła), a w tym roku o tematyce HP 😂 tym my ją z Robertem zaraziliśmy 😂
Ja mam dlugi weekend, bo wzięłam na poniedziałek i wtorek 2 dni opieki na Madzię. Ostatnie jakie mogę wykorzystać w jej życiu 😱 we wtorek mamy ortodontę, więc lekko się stresujemy.
Z innej beczki, temperatura robi mi nadzieję.... dziś 37.09 😱Echo lubi tę wiadomość
17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
S.Roszpunka wrote:Witajcie w sobotę ❤️
Echo, my dziś mamy w planach ZOO 🙂 dawno nie byliśmy.
Wczoraj byliśmy z mężem w galerii żeby kupić Madzi prezent na urodziny. Kupiliśmy etui na telefon z Harrego Pottera, torebkę z Harrego Pottera, pizamę z Harrego Pottera i portfel (nie z Harrego Pottera) 😂
Przy okazji sobie kupiłam torebkę, ale nie z Harrego 😂
Rok temu miała urodziny w tematyce jednorożca (Madzia uwielbia i w sumie mnie też nimi zaraziła), a w tym roku o tematyce HP 😂 tym my ją z Robertem zaraziliśmy 😂
Ja mam dlugi weekend, bo wzięłam na poniedziałek i wtorek 2 dni opieki na Madzię. Ostatnie jakie mogę wykorzystać w jej życiu 😱 we wtorek mamy ortodontę, więc lekko się stresujemy.
Z innej beczki, temperatura robi mi nadzieję.... dziś 37.09 😱
O wow! Szykują się bajkowe urodziny 😍😍😍 Super,że tak tematycznie!
Ooo temperatura wysoka ❤️ który to dpo? Jak się ogólnie czujesz? Trzymamy kciuki 🤞🤞🍀2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Hej dziewczyny 🥰
Miałam wam wczoraj wysłać fotkę paznokci, ale no nie ma co pokazywać. Siedziałam w salonie 3 godziny bo kobietka musiała mi je poprawiać. Chciałam babyboomera lub frencha, co uważam że nie wymaga ogromnych umiejętności kosmetyczki która zajmuje się paznokciami od lat. Pani od razu zaczęła cmokać że chyba nie ma tyle czasu (2h), ale spróbuje. Po pierwsze pozacinała mi skórki, leciała krew no ale dobra zacisnęłam zęby, później zaczęła mazać na paznokciach tak że miałam nierówne plamy, a nie babyboomera. Po tym ja powiedziałam że mi się to nie podoba i ja tak nie wyjdę bo będę się wstydzić i skoro nie radzi sobie ze wzorami to mogła od razu powiedzieć.
Przyszła szefowa i była awantura bo kazała jej poprawiać, a pani kosmetyczka zaczęła krzyczeć że to przez szefową bo nie chce im zamawiać produktów 😂
Nie wiem czyja była wina ale faktycznie nie mogłam wybrać wielu wzorów bo nie miała lakierów no ale przecież to nie moja wina. Finalnie i tak zapłaciłam 120 zł ☹️ i mam zrobione jednym kolorem, skórki bolą ☹️ -
Roszpunka- u mnie tez już 36.94, wiec mądra nasikalam na test, ale bialo rzecz jasna.
Wg mój mąż odkrył moja paczkę z 15 testami ciążowym, podszedł do mnie i sprawdził czy nie mam gorączki 😅 a potem rzucił tekstem, ze mi to pewnie starczy do końca roku.
A ja takie wtf? Oby do okresu starczyło xDMagdanka, Lia., Echo, S.Roszpunka, Butterfly23 lubią tę wiadomość
PCOS
3 lata starań
2 straty
2024 - in vitro
I transfer - ❌
II transfer - 💔
III transfer - ❌
IV transfer
10 dpt beta 448 🥹
14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
20 dpt zarodek z akcja serca ❤️🔥 -
Magdanka wrote:Hej dziewczyny 🥰
Miałam wam wczoraj wysłać fotkę paznokci, ale no nie ma co pokazywać. Siedziałam w salonie 3 godziny bo kobietka musiała mi je poprawiać. Chciałam babyboomera lub frencha, co uważam że nie wymaga ogromnych umiejętności kosmetyczki która zajmuje się paznokciami od lat. Pani od razu zaczęła cmokać że chyba nie ma tyle czasu (2h), ale spróbuje. Po pierwsze pozacinała mi skórki, leciała krew no ale dobra zacisnęłam zęby, później zaczęła mazać na paznokciach tak że miałam nierówne plamy, a nie babyboomera. Po tym ja powiedziałam że mi się to nie podoba i ja tak nie wyjdę bo będę się wstydzić i skoro nie radzi sobie ze wzorami to mogła od razu powiedzieć.
Przyszła szefowa i była awantura bo kazała jej poprawiać, a pani kosmetyczka zaczęła krzyczeć że to przez szefową bo nie chce im zamawiać produktów 😂
Nie wiem czyja była wina ale faktycznie nie mogłam wybrać wielu wzorów bo nie miała lakierów no ale przecież to nie moja wina. Finalnie i tak zapłaciłam 120 zł ☹️ i mam zrobione jednym kolorem, skórki bolą ☹️
Fatalnie 🙈 to miał być czas dla Ciebie i relaks 🙈 Myślę,że warto poszukać innego salonu, bo szkoda nerwów 😞2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Elza1234 wrote:Roszpunka- u mnie tez już 36.94, wiec mądra nasikalam na test, ale bialo rzecz jasna.
Wg mój mąż odkrył moja paczkę z 15 testami ciążowym, podszedł do mnie i sprawdził czy nie mam gorączki 😅 a potem rzucił tekstem, ze mi to pewnie starczy do końca roku.
A ja takie wtf? Oby do okresu starczyło xD
Haha mąż życia nie zna 🤣 Czy dobrze licze, że w czwartek wypada 12dpo?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2023, 08:19
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Cześć dziewczynki! Nooo Wasze temperatury są obiecujące 😍
Magdanka, co za tragedia, byłaś już wcześniej w tym salonie? 😬 Najgorzej że Ci krzywdę zrobiła 😔
Roszpunka, planujecie jakąś imprezę urodzinową dla Madzi? 😊
Butterfly, dzięki za polecanko! Kurcze, uwielbiam takie straszne filmy, ale umiarkowanie straszne, bo po horrorach nie mogę spać 😅 Ten "pokój" wydawał mi się być czymś w stylu horroru? Więc nie ryzykowałam 🙈
Wklejam zdjęcie zaleceń 😘: https://ibb.co/MfnBDqx
Ja w ogóle acardu nie dostałam po moich historiach. Ale Ty masz inne mutacje, to całkowicie inna sytuacja.Echo, Butterfly23 lubią tę wiadomość
Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
Mąż (37):
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
Echo wrote:Haha mąż życia nie zna 🤣 Czy dobrze licze, że w czwartek wypada 12dpo?
I choćby skaly sraly wstrzymam się już z sikaniem na testy, bo ta biel dzisiaj doprowadziła mnie już do płaczu. A w środku czuje złość i smutek.
Jeżeli się nie udało - wystarczy, ze raz to zobaczę, a nie będę sobie codziennie pokazywać jak bardzo moje komórki jajowe są chujowe.
Wyjeżdżamy na weekend do mojego rodzinnego domu, także oderwę może się od tego. Ten cykl miał być na luzie - i był, ale tylko do owulacji. Teraz włączyła mi się stara „staraczka wariatka” i nie lubię tegoPCOS
3 lata starań
2 straty
2024 - in vitro
I transfer - ❌
II transfer - 💔
III transfer - ❌
IV transfer
10 dpt beta 448 🥹
14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
20 dpt zarodek z akcja serca ❤️🔥 -
Echo, 8dpo dopiero 🙂
Elza, mąż się na sikaniu nie zna 😂
Magdanka, brak słów. A to jest miejsce gdzie stale chodzisz?
Lia, tak, w przyszłą sobotę beda koleżanki Madzi i wtedy tort, a dzień później babcia (o ile będzie się dobrze czuć, bo to jednak 90 letnia kobieta).Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2023, 08:32
Lia. lubi tę wiadomość
17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
Dzień dobry!
Lia kochana tak wiem, nasze historie są zupełnie inne, pytałam z ciekawości, bo coś mi świtało ale dokładnie nie pamiętałam co 😊
My zaraz lecimy na taki targ gdzie się lokalni rozstawiają, później też jak Echo mamy spend rodzinny.
A jutro sobie gdzieś jedziemy, ale jeszcze nie wiemy gdzie 😁 taka jednodniowa wycieczka.
Elza dlaczego Ty sobie to robisz? 🥺 to jest bez sensu sikanie tak wcześnie. Minimum 10 dpo ale to też i dla sportu.
Echo kiedy i czy w ogóle powtarzasz jeszcze betę? I czy na ten temat dr Sydor coś powiedział?
Magdanka zmień stylistkę, naprawdę. Bo to, że nie potrafi robić boomera i frencha wbrew pozorom nie każda umie i to jest w porządku. Ale powinna Cię o tym poinformować. Ale zajechanie skórek? No to już wieloletniej stylistce nie wypada.
Roszpunka trzymam kciuki 😍🤞🏻 -
Nadrobilam!
@Magdanka niesamowicie się cieszę że ❤️ pika! Obys nie musiała się już tak martwić, jak dotychczas!
Wczoraj rozmawialiście o wytycznych dot. suplementacji i żywienia. Mnie pochłonęła lektura poradnika (146stron) z IMiD. Jeśli chcecie rzućcie okiem, mi mocno otworzyło oczy np. na zwiększone zapotrzebowanie na białko w ciąży czy tłuszcze. O suplementach i dietach też jest sporo, a do tego linki do badań, więc wygląda wiarygodnie.
https://drive.google.com/file/d/1c4vNmAX07beRNdTuoU8_FXy7HVZ9-2vh/view?usp=sharing
Widzę że zapowiada się u was aktywny weekend! Kocham zoo! @Roszpunka jakie odwiedzasz? W Krakówie?
U mnie wieczorem impreza firmowa, wlece tam tylko przekazać prezenty, bo czuję że mnie zetnie z nóg, jak codzien koło 22:)👗35l. AMH 2.2
👖36l.
Pierwsza ciąża
27.04.2023 💔 8tc
A teraz:
1.08.2023 ⏸️ Beta 76
3.08 Beta 308
21.08 mamy ❤️ w 6t3d
20.09 3.96 cm w 10t6d
27.09 5.3 cm prenatalne - zdrowy brzdąc:)
18.10/15.11 wszystko ok!
6.12 459g naszego ☀️
27.12 to 💓
17.01 już 1300g 🌞
7.02/28.02 wszystko ok!
19.03 Klara jest już z nami! 36i4, 53 cm, 2750g -
Echo wrote:Zrobiłam dzisiaj. Wynik: 1020,5, czyli przyrost o 37%
Echo, nadrabiałam forum i przy Twoim poście się popłakałam. Nie wierzę w to. Mam nadzieję, że to jakiś chwilowy spadek bo przyrost wciąż jest. Przytulam Cię mocno 🫂🫂🫂🫂🫂29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Echo wrote:Zrobiłam dzisiaj. Wynik: 1020,5, czyli przyrost o 37%
Echo 🥺
Sydor coś mówił na temat tych niskich przyrostów oprócz tego że nie są spowodowane accofilem?
Chciałabym Ci coś poradzić, ale się totalnie nie znam na przyrostach.
Nie poddawaj się jeszcze 🥺 Biedna nasza. Może jeszcze odbije do góry.Ja (27):
Mąż (37):
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
❄️ 3BB