Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Magdanka, ale się cieszę ❤️ Wszystko będzie dobrze 😘
Echo, daj znać, co się dowiedziałaś ❤️Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
Mąż (37):
☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
Elza, masz już wyniki allo mlr ?29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
syska wrote:Elza, masz już wyniki allo mlr ?
Pinkflower lubi tę wiadomość
PCOS
3 lata starań
2 straty
2024 - in vitro
I transfer - ❌
II transfer - 💔
III transfer - ❌
IV transfer
10 dpt beta 448 🥹
14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
20 dpt zarodek z akcja serca ❤️🔥 -
U dr Sydora było turbo opóźnienie, weszłam prawie 2h później 🙈
Mam kontynuować leczenie i obserwować organizm. Accofil po 12tc odstawić ,a Encorton brać do 12tc i potem powolna redukcja.
Źle badałam morfologie 🙈 Kolejne badanie krwi powinnam wykonać 24h po zastrzyku, bo tylko wtedy będziemy wiedzieć jakie są maksymalne wartości i dać mu znać jak wyniki. To oznacza, że muszę zrobić badanie o 22:00 😅 Jeśli wyniki będą za wysokie, to będziemy myśleć o zmodyfikowaniu dawki.
Po 12tc. zdecyduje czy włączyć heparynę. Uważa,że na tak wczesnym etapie nie powinno się jej włączać, bo może dojść do krwawień i obumarcia płodu,za duże ryzyko. Nawet Acard powinno się zwiększyć po 12tc.,ale jak już biorę 150mg to niech tak zostanie.
Powiedział też, że Accofil nie powoduje obniżenia wartości betyHCG ani innych zmian w tym zakresie. Wartości są niskie, ale Accofil nie ma z tym nic wspólnego. Najważniejsze, że przyrost jest prawidłowy i teraz trzeba czekać co pokaże USG.2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
A jutro dla beki jadę do Luxmedu do ginekologa 🤣 so much fun 🤣! Dam Wam znać czy dalej trzymają poziom
Butterfly23, alauda, Lia. lubią tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Echo wrote:A jutro dla beki jadę do Luxmedu do ginekologa 🤣 so much fun 🤣! Dam Wam znać czy dalej trzymają poziom
Mi jeden ginekolog też powiedział, że heparynę powinno się włączyć dopiero po rozpoczęciu akcji serduszka.Echo lubi tę wiadomość
-
No można zwariować co lekarz to teoria i później można oszaleć 🫣
Echo a ty nie miałaś mieć ginekologa 11?
Magdanka jak ty wytrzymasz 5 tygodni 🧐 -
JaMiNi wrote:No można zwariować co lekarz to teoria i później można oszaleć 🫣
Echo a ty nie miałaś mieć ginekologa 11?
Magdanka jak ty wytrzymasz 5 tygodni 🧐
Tak, mam 11.09 w poniedziałek wizytę w klinice ale dla żartu idę jutro do Luxmedu 😆 w końcu mają w systemie jeden wynik betyHCG, to niech działają 😆2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Butterfly23 wrote:😂😂😂😂
Mi jeden ginekolog też powiedział, że heparynę powinno się włączyć dopiero po rozpoczęciu akcji serduszka.
Coś w tym musi być. On mi to tłumaczył dlaczego tak a nie inaczej, ale nie udało mi się wszystkiego zapamiętać 🙈 w każdym razie brzmiało to naprawdę sensownie. Trochę się zmartwiłam tym Acardem, ale jak już jestem na tej dawce, to może już tak zostać. Problem byłby gdyby pojawiły się jakieś krwawienia. Wypytywał o to i o obrzęki, ale nic takiego się nie dzieje (na szczęście)2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Echo to w sumie dobrze że nie musisz nic modyfikować, znaczy że to co robisz teraz jest dobre 🙂 w dalszym ciągu trzymam kciuki za Twojego kropka 🤞🤞🤞
JaMiNi 5 tygodni to strasznie długo, dlatego zapisze się też do poradni w szpitalu i stamtąd będę miała na pewno wizytę oraz wybiorę się za dwa tygodnie po zwolnienie więc przy okazji zrobimy podgląd USG 🙂 nie wytrzymałabym ponad miesiąca 😁 -
Magdanka wrote:Echo to w sumie dobrze że nie musisz nic modyfikować, znaczy że to co robisz teraz jest dobre 🙂 w dalszym ciągu trzymam kciuki za Twojego kropka 🤞🤞🤞
JaMiNi 5 tygodni to strasznie długo, dlatego zapisze się też do poradni w szpitalu i stamtąd będę miała na pewno wizytę oraz wybiorę się za dwa tygodnie po zwolnienie więc przy okazji zrobimy podgląd USG 🙂 nie wytrzymałabym ponad miesiąca 😁
Czyli już nie będziesz się ukrywać? Dobrze, że myślisz o zwolnieniu, bo pewnie pracujesz na grafik i byłoby Ci bardzo ciężko2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Ah, jeszcze pytałam o kwas foliowy i jego zdaniem mthfr hetero nie ma żadnego znaczenia, a mam za wysoki poziom, bo po prostu biorę za wysoka dawkę. Zamiast 800 powinnam brać 400 i tyle. Jeśli mam już wykupione leki, to mogę je po prostu brać co drugi dzień. Ciekawe, prawda? Zapytam jeszcze o to ginekologa i porównam opinie 🤔
Wybaczcie haos, ale zadawałam mu bardzo dużo pytań i było mocno merytorycznie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2023, 19:54
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Echo wrote:Czyli już nie będziesz się ukrywać? Dobrze, że myślisz o zwolnieniu, bo pewnie pracujesz na grafik i byłoby Ci bardzo ciężko
Za dwa tygodnie pójdę na zwolnienie, środowisko pracy jest zbyt ryzykowne żeby tam dłużej pracować, nawet jak czuje się dobrze. Narazie nie będę nikomu mówić o ciąży . Najbliższym powiem po badaniach prenatalnych 🙂 teraz jest według mnie za wcześnieEcho lubi tę wiadomość
-
Magdanka wrote:Za dwa tygodnie pójdę na zwolnienie, środowisko pracy jest zbyt ryzykowne żeby tam dłużej pracować, nawet jak czuje się dobrze. Narazie nie będę nikomu mówić o ciąży . Najbliższym powiem po badaniach prenatalnych 🙂 teraz jest według mnie za wcześnie
Brzmi to bardzo rozsądnie. Myślę, że zrobiłabym tak samo na Twoim miejscu. Cieszę się, że się dobrze czujesz 😘 Dzisiejsza wizyta dodała Ci otuchy?Magdanka lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
O to ciekawe z tym kwasem mi lekarka kazała brać duże dawki i biorę te 800, oszaleć można od nadmiaru informacji u to takich różnych 😅
Ja w pracy nie mówiłam o ciąży po prostu informuje ze mam przedłużone zwolnienie ze względów zdrowotnych chociaż zdaje sobie sprawę ze kadry wiedza bo zwolnienie ciazowe ale ja bym bardzo chciała wrócić do pracy jak tylko to będzie możliwe. Zreszta narazie tak wczesnie i tak niepewnie ze nie chce o tym mówić.