Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Syska czytałam ze allines ma średnie działanie,akurat u dietetyków których obserwuje na insta czytalam ze nie maja efektów
Dziewczyny a ja tak pomyślałam głupio,ze biorę duże dawki progesteronu a plamie, a z drugiej strony w każdym w nich jest w skutkach ubocznych plamienie, czy to się tez tyczy ciąży ? Może mi jednak progesteron dopochwowy podrażnia skoro mam taka cytologię, ja już głupieje 🤷♀️ mam zwiekszona dawkę od wczoraj 2x1 dopochwow efekt żaden tyle ze więcej ze mnie wypływa bo tabletka
Generalnie staram to sobie jakoś z sensem wytłumaczyć i zracjonalizowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2023, 13:47
-
pandzia 🐼 wrote:S. Roszpunka ja już 5dc ale wczoraj glowa też mi Pękala 🤣 🤯
A piłaś może siemię lniane? Na żołądek
Piłam. Ale niestety na mnie nie działają takie rzeczy. Teraz to mnie żołądek boli od tabletek przeciwbolowych. Wczoraj paracetamole, w nocy 1 pyralgina i 2 ibupromy, w ciągu dnia już też 2 ibupromy 😭17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
Lia, niepoważni są w tej klinice. Ale tak jak dziewczyny napisały- może tak miało być. Może miesiąc przerwy Wam się przyda.
JaMiNi, jasne że ciąży się to też tyczy.
Zgłaszam, że nasikałam na test! Ale co ja poradzę, jak wykres ładny 🤷🏼♀️ #sikanieW7dpoCzasStart
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2023, 14:28
Lia., Echo, Pinkflower lubią tę wiadomość
17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
S. Roszpunka a sikaj na zdrowie trzymam kciuki za wysikanie dwóch kresek bo teraz to za szybko 😃
S.Roszpunka lubi tę wiadomość
-
JaMiNi wrote:S. Roszpunka a sikaj na zdrowie trzymam kciuki za wysikanie dwóch kresek bo teraz to za szybko 😃
Wiem, że za szybki hahahaha ja w ogóle nawet nie liczę na 2 kreski w tym cyklu. Po prostu chciałam sobie siknąć dla urozmaicenia 😂
Butterfly, masakra z tymi bólami głowy. Na mnie Nimesil nic nie działa. Czasami mam takie bóle głowy, że zupełnie nic nie działa. W lutym to mnie tak glowa bolała jak przed okresem, a okazało się że w ciąży jestem i Paracetamol to były dla mnie landrynki 🤷🏼♀️17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
JaMiNi wrote:Syska czytałam ze allines ma średnie działanie,akurat u dietetyków których obserwuje na insta czytalam ze nie maja efektów
Dziewczyny a ja tak pomyślałam głupio,ze biorę duże dawki progesteronu a plamie, a z drugiej strony w każdym w nich jest w skutkach ubocznych plamienie, czy to się tez tyczy ciąży ? Może mi jednak progesteron dopochwowy podrażnia skoro mam taka cytologię, ja już głupieje 🤷♀️ mam zwiekszona dawkę od wczoraj 2x1 dopochwow efekt żaden tyle ze więcej ze mnie wypływa bo tabletka
Generalnie staram to sobie jakoś z sensem wytłumaczyć i zracjonalizować
Dzięki za info 😘
Co do progesteronu to ja już się w tym wszystkim gubię.29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
S.Roszpunka wrote:Wiem, że za szybki hahahaha ja w ogóle nawet nie liczę na 2 kreski w tym cyklu. Po prostu chciałam sobie siknąć dla urozmaicenia 😂
Butterfly, masakra z tymi bólami głowy. Na mnie Nimesil nic nie działa. Czasami mam takie bóle głowy, że zupełnie nic nie działa. W lutym to mnie tak glowa bolała jak przed okresem, a okazało się że w ciąży jestem i Paracetamol to były dla mnie landrynki 🤷🏼♀️Echo, S.Roszpunka lubią tę wiadomość
-
Butterfly23 wrote:Mnie w ciąży też głowa bolała przeokrutnie. To był hardcore. Ale wiem, że jestem w stanie wszystko znieść dla małego bejbika 🥺
Wiecie dziewczyny, że mnie teraz też bolała mega głowa i to było wtedy jak zaczęłam testować. Potem ten ból przeszedł i ja czułam że coś może być nie tak. Tak samo krzyz mnie bolał i w tym samym dniu piersi zaczęły mniej boleć. Ale no może po prostu tak akurat mam, że jestem w stanie to już wyczuć. 🥺😪29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
Butterfly, coś Ty, nie mówiłam jej o zaleceniach Sydora. Jakby usłyszała coś na temat immunologii to by mnie czosnkiem i krzyżem straszyła 😂 W DE mega to krytykują 😕
A jeśli chodzi o drożność to tak, powiedziałam że lekarz z Polski mi to zlecił. Ona natomiast stwierdziła, że przeglądała moją dokumentację i nic nie wskazuje na niedrożne jajowody. Po poronieniach i łyżeczkowaniach mogą się one blokować od strony macicy, a w ostatniej histero ujścia zostały ocenione jako drożne. No i co ja mam jej powiedzieć
A u Ciebie okres już się rozkręcił? Zauważasz mniejsze plamienia od czasu, gdy bierzesz większe dawki proga?
JaMiNi, dużo słyszałam że dziewczyny biorące dowcipną luteinę plamią, tu możesz mieć dobry trop. Tam w środku jest wszystko bardzo mocno ukrwione w ciąży. Czy lekarz nie mógłby Ci przepisać jakichś doustnych tabletek? Np. duphaston albo progesteron besins? To jest miiiiilion razy łatwiejsze w użytkowaniu.Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
Mąż (37):
☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
Lia. wrote:A u Ciebie okres już się rozkręcił? Zauważasz mniejsze plamienia od czasu, gdy bierzesz większe dawki proga?
Lia. lubi tę wiadomość
-
Lia ja akurat luteiny doustnej nie mam tylko utrogestan ale mi wyszło w cytologi stan zapalny szyjki (posiew miałam czysty) ja biorę doustnie duphaston i luteinę podjęzykowa tez, włączyła mi lekarka przy krwiaku jeszcze dopochwowo
-
Butterfly23 wrote:Tak, ja dziś 2 dc. Wczoraj dostałam miesiączkę na wieczór. Przedwczoraj i wczoraj plamiłam, ale nie były to brązowe plamienia. Widzę bardzo dużą różnice i po progesteronie i heparynie. Mam świeżo czerwoną krew, okres jest obfitszy, ale dalej mam takie mikro skrzepy.
Tymi skrzepami bym się chyba nie przejmowała. Tak wygląda miesiączka, że skrzepiki są. Każda z nas też jest inna. Jeśli nie masz innych dolegliwości z tym związanych i lekarze nie zauważyli nieprawidłowości to nie rób sobie stresu 😊 Cieszę się, że okresy wróciły do normalności, bo te plamienia mega denerwują.Butterfly23 lubi tę wiadomość
Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
Mąż (37):
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
JaMiNi wrote:Lia ja akurat luteiny doustnej nie mam tylko utrogestan ale mi wyszło w cytologi stan zapalny szyjki (posiew miałam czysty) ja biorę doustnie duphaston i luteinę podjęzykowa tez, włączyła mi lekarka przy krwiaku jeszcze dopochwowo
Acha, może tam się lepiej wchłania, nie wiem.
Ale coś mi się wydaje że ten krwiak się oczyszcza i stąd masz plamienia. Postaraj się tym tak nie stresować, bo jesteś zabezpieczona jak najlepiej możesz, a stresem więcej wam zaszkodzisz niż pomożesz. Najlepiej jakbyś się oszczędzała i dużo polegiwala w ciągu dnia 😊Ja (27):
Mąż (37):
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
❄️ 3BB -
Mnie też dziasiaj mega boli głowa. Paweł wziął dzieci a ja mogę w końcu w spokoju zdychać pod kocykiem bo dosłownie umieram . Oby to na okres było 🤞🤞🤞
Pinkflower lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Hej dziewczyny, melduje się już po wizycie.
Według USG 7+2 tc i według om również więc idealnie się zgadza. Serduszko biło z prędkością 150 u/min 🙂 jak narazie wszystko wygląda dobrze, a tak się bałam bo ustąpiły objawy ciążowe ale jak widać niepotrzebnie się stresowałam.
Założyliśmy kartę ciąży i następna wizyta na badaniach prenatalnych za 5 tygodni. Ale i tak jeszcze zapisze się do poradni na NFZ żeby robić sobie badania bezpłatnie, bo tu chodzę prywatnie 🙂
Jutro spokojnie mogę bawić się na weselu 🥳Wron Kraa, Pinkflower, Butterfly23, Echo, alauda, Lia., Elza1234, Gradiola, S.Roszpunka, pandzia 🐼 lubią tę wiadomość
-
Magdanka wrote:Hej dziewczyny, melduje się już po wizycie.
Według USG 7+2 tc i według om również więc idealnie się zgadza. Serduszko biło z prędkością 150 u/min 🙂 jak narazie wszystko wygląda dobrze, a tak się bałam bo ustąpiły objawy ciążowe ale jak widać niepotrzebnie się stresowałam.
Założyliśmy kartę ciąży i następna wizyta na badaniach prenatalnych za 5 tygodni. Ale i tak jeszcze zapisze się do poradni na NFZ żeby robić sobie badania bezpłatnie, bo tu chodzę prywatnie 🙂
Jutro spokojnie mogę bawić się na weselu 🥳
Gratulacje i baw się cudownie 😘❤Magdanka lubi tę wiadomość
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
Magdanka wrote:Hej dziewczyny, melduje się już po wizycie.
Jutro spokojnie mogę bawić się na weselu 🥳
Aaaa😍😍😍! Wspaniała wiadomość 🥰😍😘❤️2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki...