X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
Odpowiedz

Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚

Oceń ten wątek:
  • Echo Autorytet

Wysłany: 10 września 2023, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pandzia 🐼 wrote:
    Lia, może to faktycznie znak, żeby starać się naturalnie? 😊 ja mam takie przeczucie,że po histeroskopii się uda 🧡
    Echo, swietnie, że Sydor się odezwał :) mam nadzieję,że Cię to uspokoi na ten moment. Bety bym też już nie sprawdzała do wizyty. Chyba,że to Ci jakoś pomoże ☺️
    Magdanka, nie było foty kropka! Tak się cieszę, że jest wszystko w porządku 🥰
    JaMiNi teraz to jest tylko.takie gdybanie a może tak, a może tak... A jedno jest pewne- stres na pewno w niczym nie pomoże, czekamy do kolejnej wizyty 🧡
    Ja miałam dzisiaj (tzn wczoraj) mega zjazd psychiczny. Płakałam prawie cały dzień. Z mojej beznadziejności i ogólnie. Nawet nie jestem w stanie wytłumaczyć dlaczego. W dodatku mąż mnie nie potrafi zrozumieć w takiej sytuacji, jak wrócił z pracy to pytał czy ktoś umarł że tak płacze. Trochę się pospinalismy.
    W piątek zrobił badania nasienia. Tak jak mąż syski. Mar ok, morf 1% tylko. Tak to wszystko ok, bardzo duża ilość plemników, bez aglutynacji. Ostatnio w czerwcu morf była 12% więc spora różnica ale jakoś bardzo się nie przejmuje, to da się podrasować.
    Dopiero teraz miałam czas żeby napisać na spokojnie. Tak to podczytywalam i cały czas myślami z Wami. 🌸

Zoo we Wrocławiu uwielbiam. Byłam dwa razy ☺️

Kochana, myślałam o Tobie wczoraj <3 ale celowo Cię nie wywoływałam, bo domyślałam się, że musisz przejść przez żałobę w dziewiatym dniu miesiąca :( Akurat wczoraj była wyjątkowa data, 09.09., musiało Ci być bardzo ciężko :( Jak się dzisiaj czujesz? Czy krwawienie już ustało? Masz rację co do morfologii, można to podrasować. Dobrze, że zrobiliście badanie, bo wiecie co robić dalej.

Jeśli chodzi o mnie, to mam zalecenie sprawdzać w dalszym ciagu betę, bo tylko tak dowiemy sie czy zwiększenie dawki Accofilu cokolwiek zmieniło.

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
    Każda kropla morzem dla mej łódki...
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 10 września 2023, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wierzę że ta beta jutro pięknie odbije.
    Piecze mnie jak sikam. Czyli zbliża się infekcja pęcherza. Wzięłam końską dawką furaginy. Zaparzyła sobie pokrzywę i leżę z temoforem pod kołdrą. Może się nie rozwinie. Zawsze coś

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Echo Autorytet

Wysłany: 10 września 2023, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Echo wierzę że ta beta jutro pięknie odbije.
    Piecze mnie jak sikam. Czyli zbliża się infekcja pęcherza. Wzięłam końską dawką furaginy. Zaparzyła sobie pokrzywę i leżę z temoforem pod kołdrą. Może się nie rozwinie. Zawsze coś

O rany, biedaku :( najpierw jedna infekcja a teraz druga, co za koszmar! Mam nadzieję, że szybko poczujesz się lepiej <3 @ nie przyszła, prawda?

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
  • pandzia 🐼 Autorytet

Wysłany: 10 września 2023, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Kochana, myślałam o Tobie wczoraj <3 ale celowo Cię nie wywoływałam, bo domyślałam się, że musisz przejść przez żałobę w dziewiatym dniu miesiąca :( Akurat wczoraj była wyjątkowa data, 09.09., musiało Ci być bardzo ciężko :( Jak się dzisiaj czujesz? Czy krwawienie już ustało? Masz rację co do morfologii, można to podrasować. Dobrze, że zrobiliście badanie, bo wiecie co robić dalej.

Jeśli chodzi o mnie, to mam zalecenie sprawdzać w dalszym ciagu betę, bo tylko tak dowiemy sie czy zwiększenie dawki Accofilu cokolwiek zmieniło.

To był ciężki dzień. Krwawienie już ustaje, tylko plamienia- więc z tym ok 👍
    Co do Twojego wpisu wyżej - też tak sobie to wyobrażałam. Radość, wizyta i kolejna wizyta.. a teraz nie wiem czy kupić biurko do pokoju gdzie miało stać łóżeczko czy dalej czekać. Niektóre kobiety ani razu na bety nie sprawdzają. A my jak szalone idziemy się kłuć,zeby sprawdzić czy wszystko ok, bo przecież już było źle. I tak bardzo bardzo chcę,żeby u Ciebie się wszystko unormowało, może kropek płata figle plus te leki. Cały czas wierzę, że będzie dobrze. 🧡🤞

Echo, Pinkflower lubią tę wiadomość

2023:
    2x CB
    2x puste jajo płodowe
    💔
    2024:
    Marzec ⏸️
    Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
    02.04 pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
    16.04 mamy ♥️ 152ud, CRL 1.32
    29.04 CRL 2.59
    15.05 ♥️158ud, 5.29 Maluszka
    20.05 I prenatalne, niskie ryzyka
    12.06 150g dziewczynki 💗
    02.07 262g 🎀
    15.07 II prenatalne, 336g 🌸
    30.07 530g 💖
    27.08 1kg małej pandzi 🐼
    19.09 III prenatalne, 1404g
    24.09 1668g 🥰
    22.10 2525g 💕

APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match

Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium -> antybiotyk

On:

Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
    👩🏼95'
    👨🏼93'
    preg.png
  • pandzia 🐼 Autorytet

Wysłany: 10 września 2023, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec, coś często te infekcje się u Ciebie pojawiają :/

2023:
    2x CB
    2x puste jajo płodowe
    💔
    2024:
    Marzec ⏸️
    Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
    02.04 pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
    16.04 mamy ♥️ 152ud, CRL 1.32
    29.04 CRL 2.59
    15.05 ♥️158ud, 5.29 Maluszka
    20.05 I prenatalne, niskie ryzyka
    12.06 150g dziewczynki 💗
    02.07 262g 🎀
    15.07 II prenatalne, 336g 🌸
    30.07 530g 💖
    27.08 1kg małej pandzi 🐼
    19.09 III prenatalne, 1404g
    24.09 1668g 🥰
    22.10 2525g 💕

APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match

Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium -> antybiotyk

On:

Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
    👩🏼95'
    👨🏼93'
    preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 10 września 2023, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Tak właśnie podejrzewałam, że u Ciebie nie jest najlepiej :( Ja też fizycznie dobrze ale psychicznie słabo. Czytam obecnie "Niewidzialnych rodziców", co skłania mnie momentami do głębszych refleksji. Jeśli jeszcze nie czytałaś, a myślałaś o tym, to bardzo polecam.
    Jestem w trakcie czytania.
    Rzeczywiście książka daje mocno do myślenia.
    Ale ja bym chyba w tym momencie chciała przestać o tym myśleć wszystkim 🙈 czasem mam wrażenie ze jestem już tym tematem tak okropnie zmęczona

Butterfly23, Echo, Pinkflower, Lia. lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
  • Kędziorka Koleżanka

Wysłany: 10 września 2023, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Ja mam wypisane w stopce wszystko co łykam. I ja i mąż. Dodatkowo jeszcze cynk muszę nam zakupić.
    Który magnez bierzesz?
    Mój magnez to: https://drnatural.pl/mineraly/magnez/doctors-best-high-absorption-magnesium-120-tabletek

Butterfly23 lubi tę wiadomość

👩🏼: 32

👦🏻: 30

3 poronienia za nami. Aktualnie starania o pierwsze 👶🏼 💜
  • Kędziorka Koleżanka

Wysłany: 10 września 2023, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:
    Kedziorka, moze przy Twoim AMH warto by było wprowadzić ubichinol q10, inozytol i melatoinę. Wszystko to podrasowuje komórki jajowe. Ja sama mam AMH 0,56, wiec przynajmniej koenzym to taki „must have”.
    Właśnie mam kupiony ubiquinol ze swansona. Nie wiem tylko, w którym momencie dnia go łykać 🙈
    Moje amh jest przekłamane przez lewy jajnik. Doktor z kliniki powiedział, że prawy śmiga jak ta lala (z niego była owulacja w poprzednim cyklu i z niego była ta cb 💔), a lewy jest tragiczny i z niego raczej ciąży nie będzie, dlatego te moje amh jest tak niskie 🥺

• Echo Autorytet

Wysłany: 10 września 2023, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Jestem w trakcie czytania.
    Rzeczywiście książka daje mocno do myślenia.
    Ale ja bym chyba w tym momencie chciała przestać o tym myśleć wszystkim 🙈 czasem mam wrażenie ze jestem już tym tematem tak okropnie zmęczona

Wiem, ja też... W ogóle chciałabym chociaż na chwilę od tego wszystkiego się oderwać...
    A Wy rozważacie jakąś przerwę?

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
  • Echo Autorytet

Wysłany: 10 września 2023, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kędziorka wrote:
    To trzymam za Ciebie kciuki, żeby organizm się ogarnął 🤞🏻🤞🏻
    Mimo tego, że dopiero dzisiaj zaczęłam się oczyszczać, to mam nadzieję, że powoli będziemy szli do przodu.
    Powiedzcie, co suplementujecie? Widziałam listę z pierwszej strony, u mnie to: fertistim rano, potem witamina d, po 12h od pierwszej saszetki fertistim biorę drugą, a pół h przed spaniem 200, jeżeli mam stresujący dzień to 300mg magnezu.

Kochana, czy badasz poziom B12, ferrytyny, żelaza i magnezu? Jeśli nie, to warto to sprawdzić.

Ja na poprawę komórek brałam: ubichinol, maca, bee polen, wit. d. wit. e, wit. c, Prenacaps OVI, Prenacaps DHA, melatoninę, oraz witaminy ciążowe takie jak PregnaStart/PueriaUno

Kędziorka lubi tę wiadomość

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
  • Echo Autorytet

Wysłany: 10 września 2023, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kędziorka wrote:
    Właśnie mam kupiony ubiquinol ze swansona. Nie wiem tylko, w którym momencie dnia go łykać 🙈
    Moje amh jest przekłamane przez lewy jajnik. Doktor z kliniki powiedział, że prawy śmiga jak ta lala (z niego była owulacja w poprzednim cyklu i z niego była ta cb 💔), a lewy jest tragiczny i z niego raczej ciąży nie będzie, dlatego te moje amh jest tak niskie 🥺

Nie ma to znaczenia o której godzinie go weźmiesz. Ja wszystko przyjmowałam rano.

Na szczęście wystarczy jeden jajnik i jedna dobra komórka <3 Już niedługo zaczniesz nowe starania <3

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 10 września 2023, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pandzia 🐼 wrote:
    Jednorożec, coś często te infekcje się u Ciebie pojawiają :/
    Akurat z pęcherzem mam problem od dzieciństwa. Zapalenie pęcherze pojawia się u mnie cyklicznie kilka razy do roku. Jak byłam mała to było do tego stopnia że nawet przejście bosymi stopami po płytkach kończyło się infekcją... jak miałam osiem lat tydzień w szpitalu spędziłam z tego powodu. Próbowali mnie zdjagnozować ale nic im nie wyszło

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Kędziorka Koleżanka

Wysłany: 10 września 2023, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Kochana, czy badasz poziom B12, ferrytyny, żelaza i magnezu? Jeśli nie, to warto to sprawdzić.

Ja na poprawę komórek brałam: ubichinol, maca, bee polen, wit. d. wit. e, wit. c, Prenacaps OVI, Prenacaps DHA, melatoninę, oraz witaminy ciążowe takie jak PregnaStart/PueriaUno
    Żelazo badałam, jest w normie. Ferrytyny i magnezu nie 🙈
    Dziękuje, sporo tego 🫨 poczytam coś dzisiaj o tym, może jeszcze domówię jakieś suple 🤞🏻

• Kędziorka Koleżanka

Wysłany: 10 września 2023, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Nie ma to znaczenia o której godzinie go weźmiesz. Ja wszystko przyjmowałam rano.

Na szczęście wystarczy jeden jajnik i jedna dobra komórka <3 Już niedługo zaczniesz nowe starania <3

Dziękuję, to pocieszające 💓 dziękuję za wsparcie 🥺

Echo lubi tę wiadomość

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 10 września 2023, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Zgodnie z poleceniem dr. S oraz mojej gin w klinice mam sprawdzać betę co 48h, więc w poniedziałek rano znowu jadę do Diagnostyki. Muszę obserwować przyrost żeby wiedzieć czy Accofil w ogóle działa. Jak ja zazdroszczę dziewczynom, które robią przyrost tylko raz i wszystko jest w porządku...

Butterfly, a jak głowa? Jest coś lepiej? Nawet nie zdawałam sobie sprawy, że można mieć takie bóle migrenowe przed prawie każdym cyklem, bardzo Ci tego współczuje
    Dziękuje kochana. Ja mam ogólnie takie bóle. Właśnie przed cyklem mam co 3 miesiące jakoś. Ale odcinają mnje wtedy totalnie. Codziennie mnie boli ale to już jest ból max 4/10, także nawet tabletek nie biorę.

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 10 września 2023, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kędziorka wrote:
    Wieczorem najlepiej.
    Miałaś robioną drożność? I co to znaczy, że jest tragiczny?

• Echo Autorytet

Wysłany: 10 września 2023, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pandzia 🐼 wrote:
    To był ciężki dzień. Krwawienie już ustaje, tylko plamienia- więc z tym ok 👍
    Co do Twojego wpisu wyżej - też tak sobie to wyobrażałam. Radość, wizyta i kolejna wizyta.. a teraz nie wiem czy kupić biurko do pokoju gdzie miało stać łóżeczko czy dalej czekać. Niektóre kobiety ani razu na bety nie sprawdzają. A my jak szalone idziemy się kłuć,zeby sprawdzić czy wszystko ok, bo przecież już było źle. I tak bardzo bardzo chcę,żeby u Ciebie się wszystko unormowało, może kropek płata figle plus te leki. Cały czas wierzę, że będzie dobrze. 🧡🤞

Często takie biurko jest symboliczne i część z nas zwleka z podobnymi decyzjami, bo obawia się, że jak je w końcu kupi to tak jakby się poddała... Takie życie w rozkroku jest naprawdę wykańczające, bo niczego nie da się zaplanować.

Pandzia, przypomnij proszę kiedy masz wizytę u dr. S. U Ciebie ta immunologia może odgrywać kluczową rolę 😢

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 10 września 2023, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Wiem, ja też... W ogóle chciałabym chociaż na chwilę od tego wszystkiego się oderwać...
    A Wy rozważacie jakąś przerwę?
    Cholera wie. Następny cykl jeszcze próbuje na aromku, a 1.10 mam wizytę u tego nowego ginekologa.
    On coś wspominał ze można spróbować jeszcze cykl z zastrzykami z gonapeptylu, ale pogadam z nim o tym, czy to naprawdę ma sens. Skoro moje komórki są beznadziejne to czy jest sens, żebym to robiła.
    No a po nowym roku in vitro
    Wiec powiem Ci, ze licho z tym odpoczynkiem

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
  • Echo Autorytet

Wysłany: 10 września 2023, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Dziękuje kochana. Ja mam ogólnie takie bóle. Właśnie przed cyklem mam co 3 miesiące jakoś. Ale odcinają mnje wtedy totalnie. Codziennie mnie boli ale to już jest ból max 4/10, także nawet tabletek nie biorę.

Okropne... ale domyślam się, że po tylu latach nauczyłaś się z tym jakoś żyć i wiesz jak na to reagować. Możesz wtedy liczyć na pomoc męża? Powinien Ci donosić smakołyki, cokolwiek w takim momencie pomaga :D <3 <3

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
  • Echo Autorytet

Wysłany: 10 września 2023, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Cholera wie. Następny cykl jeszcze próbuje na aromku, a 1.10 mam wizytę u tego nowego ginekologa.
    On coś wspominał ze można spróbować jeszcze cykl z zastrzykami z gonapeptylu, ale pogadam z nim o tym, czy to naprawdę ma sens. Skoro moje komórki są beznadziejne to czy jest sens, żebym to robiła.
    No a po nowym roku in vitro
    Wiec powiem Ci, ze licho z tym odpoczynkiem

No tak, jest dość intensywnie... Myślę, że ivf może być o tyle dobrym rozwiązaniem, że wyselekcjonują tyko te najlepsze komórki, więc już nie będzie takiej loterii 🍀

Elza1234 lubi tę wiadomość

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
‹‹ 399 400 401 402 403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ