Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Butterfly23 wrote:Wieczorem najlepiej.
Miałaś robioną drożność? I co to znaczy, że jest tragiczny?
Jeszcze nie. Byliśmy na wizycie w klinice 23/08, obejrzał mnie, potwierdził, że owulacja była, dał mi plan działania. Wtedy go o to nie dopytałam, co miał na myśli odnośnie tego jajnika.
Na tej wizycie miałam też pobieraną krew na amh i wymaz na chlamydie- wynik negatywny.
Kolejna wizyta 31/08, ale rano zrobiłam test i były ⏸️ 🥺, więc na razie leczenie zeszło na dalszy plan. Beta z tego dnia 15,90, prog 22,49 ng/mL, powiedziałam mu o tym wyniku. Powiedział, żeby umówić się na wizytę w okolicach 12 września.
W zeszły poniedziałek powtarzałam betę w klinice, zobaczył wynik, w czwartek kazał powtórzyć z progesteronem. W czwartek już niestety Beta tylko 18,90, prog 3,59.
We wtorek rano powtarzam betę jak bardzo spadła, po południu mam umówioną wizytę. Wtedy dopytam go o ten mój lewy jajnik, co tam na nim siedzi. I pewnie wtedy będzie wdrażał dalszy plan działania.👩🏼: 32
👦🏻: 30
3 poronienia za nami. Aktualnie starania o pierwsze 👶🏼 💜 -
Czytam o ubichinolu i w jednych źródłach podają, że najlepiej jest stosować razem z posiłkiem, w godzinach porannych i/ lub około południa, a w innych, że mogą być stosowane o każdej porze dnia. Kędziorka, bierz kiedy Ci pasuje
Kędziorka lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Kędziorka wrote:Jeszcze nie. Byliśmy na wizycie w klinice 23/08, obejrzał mnie, potwierdził, że owulacja była, dał mi plan działania. Wtedy go o to nie dopytałam, co miał na myśli odnośnie tego jajnika.
Na tej wizycie miałam też pobieraną krew na amh i wymaz na chlamydie- wynik negatywny.
Kolejna wizyta 31/08, ale rano zrobiłam test i były ⏸️ 🥺, więc na razie leczenie zeszło na dalszy plan. Beta z tego dnia 15,90, prog 22,49 ng/mL, powiedziałam mu o tym wyniku. Powiedział, żeby umówić się na wizytę w okolicach 12 września.
W zeszły poniedziałek powtarzałam betę w klinice, zobaczył wynik, w czwartek kazał powtórzyć z progesteronem. W czwartek już niestety Beta tylko 18,90, prog 3,59.
We wtorek rano powtarzam betę jak bardzo spadła, po południu mam umówioną wizytę. Wtedy dopytam go o ten mój lewy jajnik, co tam na nim siedzi. I pewnie wtedy będzie wdrażał dalszy plan działania.
Do kogo i do jakiej kliniki chodzisz? Czy jest to klinika leczenia niepłodności? Czy AMH jest jedynym badaniem jakie robiłaś? Czy sprawdzałaś LH, FSH, TSH, prolaktynę? Czy w związku z tym, że jesteś młoda ale masz niskie AMH lekarz wspominał, że powinnaś zbadać coś jeszcze? Np. kariotypy i FMR1?
Jestem bardzo ciekawa co on takiego zobaczył w usg, że taki wyrok wydał... Tak na marginesie, to myślałam, że mój lewy jajnik nie działa i nie mam z niego owulacji, a obecna ciąża jest właśnie z niego. Nie stresuj się tym póki co, bo jeszcze nie wszystko jest przesądzone a nawet jeśli coś jest nie tak, to naprawdę wystarczy jeden jajnik i jedna dobra komórka tylko tyle potrzebujeszWiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2023, 09:26
Kędziorka lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Echo wrote:Do kogo i do jakiej kliniki chodzisz? Czy jest to klinika leczenia niepłodności? Czy AMH jest jedynym badaniem jakie robiłaś? Czy sprawdzałaś LH, FSH, TSH, prolaktynę? Czy w związku z tym, że jesteś młoda ale masz niskie AMH lekarz wspominał, że powinnaś zbadać coś jeszcze? Np. kariotypy i FMR1?
Mój najwyższy wynik to 33 ng/mL, miesiąc później 26,10, potem 19,50.
Brałam cyclodynon przez 3 miesiące na zbicie tej prolaktyny.
Tsh 0,8, lh 3,60 mlU/mL, Fsh 6,70.
O kariotypach i FMR1 nigdy nic nie wspominał 🙈
👩🏼: 32
Echo wrote:
Jestem bardzo ciekawa co on takiego zobaczył w usg, że taki wyrok wydał... Tak na marginesie, to myślałam, że mój lewy jajnik nie działa i nie mam z niego owulacji, a obecna ciąża jest właśnie z niego. Nie stresuj się tym póki co, bo jeszcze nie wszystko jest przesądzone a nawet jeśli coś jest nie tak, to naprawdę wystarczy jeden jajnik i jedna dobra komórka tylko tyle potrzebujesz
Nie mam pojęcia, co takiego zobaczył. Chyba wtedy ze stresu nie zapytałam. Byłam trochę wkurzona po tej wizycie, bo w przeciągu pół roku 4 lekarzy mnie badało i żaden nie dał diagnozy na podstawie usg, ze z lewym jajnikiem może być coś nie tak. Tylko on to powiedział. Sama już nie wiedziałam, czy miał taki dobry sprzęt, pewnie miał największą wiedzę z nich wszystkich.
Tego lewego jajnika nie potrafił zlokalizować na usg, musiałam dać piąstki pod pupę, żeby coś zobaczył. Może jest jakiś ukryty gdzieś z tyłu, kij wie 🤷🏼♀️
Dziękuję za dobre słowo 💓💓🫶🏻👩🏼: 32
Echo wrote:Do kogo i do jakiej kliniki chodzisz? Czy jest to klinika leczenia niepłodności? Czy AMH jest jedynym badaniem jakie robiłaś? Czy sprawdzałaś LH, FSH, TSH, prolaktynę? Czy w związku z tym, że jesteś młoda ale masz niskie AMH lekarz wspominał, że powinnaś zbadać coś jeszcze? Np. kariotypy i FMR1?
Ah, zapomniałam jeszcze powiedzieć, że przez 2 lata chodziłam z polipem endometrialnym- był zlokalizowany przy ujściu prawego jajowodu. Miał 8mm. Po jednym cyklu brania cyclodynonu złuszczył się 💓
Dla lekarki, do której wtedy chodziłam moja wysoka prolaktyna ani ten polip nie stanowiły problemu, wiec ten cyclodynon brałam na własną rękę.👩🏼: 32
Kędziorka wrote:Chodzę do angeliusa, do dr Mańki. Tak, to klinika leczenia niepłodności. Badałam prolaktynę kilkukrotnie, zawsze rano, zachowałam higienę badania. Nie badałam nigdy z obciążeniem.
Mój najwyższy wynik to 33 ng/mL, miesiąc później 26,10, potem 19,50.
Brałam cyclodynon przez 3 miesiące na zbicie tej prolaktyny.
Tsh 0,8, lh 3,60 mlU/mL, Fsh 6,70.
O kariotypach i FMR1 nigdy nic nie wspominał 🙈
Dobrze, że pilnujesz poziomu hormonów, to jest naprawdę bardzo ważne. Zbyt wysoki poziom prolaktyny jest bardzo niepokojący i może blokować zajście w ciążę. Zazwyczaj jest leczony Dostinexem, ale w tym zakresie powinnaś porozmawiać z endokrynologiem. Zapytałam o pozostałe badania, bo przy obniżonym poziomie AMH i młodym wieku większość lekarzy je zleca w pierwszej kolejności oraz równolegle badania nasienia. Widocznie lekarz w tamtym momencie nie widział takiej konieczności. Ciekawa jestem jakie da Ci dalsze zalecenia na następnej wizycie. O której się widzicie 12.09.? Jest to Twoje pierwsze niepowodzenie, prawda?Kędziorka lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Kędziorka wrote:Ah, zapomniałam jeszcze powiedzieć, że przez 2 lata chodziłam z polipem endometrialnym- był zlokalizowany przy ujściu prawego jajowodu. Miał 8mm. Po jednym cyklu brania cyclodynonu złuszczył się 💓
Dla lekarki, do której wtedy chodziłam moja wysoka prolaktyna ani ten polip nie stanowiły problemu, wiec ten cyclodynon brałam na własną rękę.Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Kędziorka wrote:Ah, zapomniałam jeszcze powiedzieć, że przez 2 lata chodziłam z polipem endometrialnym- był zlokalizowany przy ujściu prawego jajowodu. Miał 8mm. Po jednym cyklu brania cyclodynonu złuszczył się 💓
Dla lekarki, do której wtedy chodziłam moja wysoka prolaktyna ani ten polip nie stanowiły problemu, wiec ten cyclodynon brałam na własną rękę.
Niekompetencja niektóych lekarzy jest przerażająca... jak to dobrze, że już do niej nie chodzisz...Kędziorka lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Echo wrote:Dobrze, że pilnujesz poziomu hormonów, to jest naprawdę bardzo ważne. Zbyt wysoki poziom prolaktyny jest bardzo niepokojący i może blokować zajście w ciążę. Zazwyczaj jest leczony Dostinexem, ale w tym zakresie powinnaś porozmawiać z endokrynologiem. Zapytałam o pozostałe badania, bo przy obniżonym poziomie AMH i młodym wieku większość lekarzy je zleca w pierwszej kolejności oraz równolegle badania nasienia. Widocznie lekarz w tamtym momencie nie widział takiej konieczności. Ciekawa jestem jakie da Ci dalsze zalecenia na następnej wizycie. O której się widzicie 12.09.? Jest to Twoje pierwsze niepowodzenie, prawda?
Jadę po pracy, na 16.
Badania nasienia miał mąż robione w czerwcu przez stowarzyszenie nasz bocian- załapał się na darmowe w Mysłowicach. Wtedy wyszły ok, jedynie miał aglutynację 1 stopnia.
Dr Mańka kazał powtórzyć teraz w sierpniu i tutaj aglutynacji nie ma. Zastanawiam się, skoro czas „odnowy” nasienia to 3 miesiące, to czy w ciągu 2 miesięcy mogło się to zmienić 🤷🏼♀️ czy po prostu jest tak dlatego, że było to robione w innym laboratorium 🤷🏼♀️
Dodam, że mąż tak jak ja pije fertistim dla mężczyzn, zmieniliśmy bieliznę na luźniejszą, je orzechy (ale orzechami się zajadł i przed tym pierwszym badaniem 😝)
Tak, to była moja pierwsza ciąża i pierwsze niepowodzenie 🥺💔👩🏼: 32
Jednorożec89 wrote:Naprawdę Ci lekarze to jakaś masakra jak 1,5 roku chodziłam z nie zdiagnozowanym ubytkiem w bliźnie po CC moja poprzednia pani doktor jej nie zauważyła każde usg twierdziła że jest książkowe a jak pytałam o drożność po łyżeczkowaniu to nie widziała potrzeby. Przez nią zmarnowałam prawie dwa lata starań
Koszmar... 💔
Jednorożec, może powinnaś jej podrzucić pomysł żeby sie zatrudniła w Luxmedzie? Tam takich biorą z wielką radościąButterfly23, Lia. lubią tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Jednorożec89 wrote:Naprawdę Ci lekarze to jakaś masakra jak 1,5 roku chodziłam z nie zdiagnozowanym ubytkiem w bliźnie po CC moja poprzednia pani doktor jej nie zauważyła każde usg twierdziła że jest książkowe a jak pytałam o drożność po łyżeczkowaniu to nie widziała potrzeby. Przez nią zmarnowałam prawie dwa lata starań
Eh, masakra. Współczuje 🥺
Ta lekarka, do której poszłam, to była polecana przez moją koleżankę z pracy.👩🏼: 32
Echo wrote:Koszmar... 💔
Jednorożec, może powinnaś jej podrzucić pomysł żeby sie zatrudniła w Luxmedzie? Tam takich biorą z wielką radością
Mąż ma wykupiony pakiet w luxmedzie. Czyli rozumiem, że ciąży tam nie prowadzić? 😏👩🏼: 32
Echo tak, na męża zawsze mogę liczyć ❤️
Mój jajnik lewy też jest ukryty. Gimnastykują się, żeby go znaleźć. Pytam, że może to coś nie tak, może jest przyklejony do ściany? Nie nie, wszystko w porządku. I ja zawsze owuluje z lewego. I ciąża też była z lewego. I przypomniało mi się, że na drożności lekarz powiedział, że wszystko ok, ale lewy jajowód jest delikatnie skręcony, ale to nic takiego. 🤨
Teraz to już nie wiem co o tym myśleć… Chyba czeka mnie powtórka hsg.
Echo lubi tę wiadomość
-
Echo wrote:Koszmar... 💔
Jednorożec, może powinnaś jej podrzucić pomysł żeby sie zatrudniła w Luxmedzie? Tam takich biorą z wielką radością
Ona została ginem bo jej matka jest ginem ale pojęcie ma takie jak ja o balecie. Pracuje w gabinecie u mamusi i na oddziale ale tam nie ma nic do gadania bo są lepsi od niej, jak on łożyska od mieśniaka nie odróżniaDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Hej dziewczynki, przytulam każda z Was i życzę miłego dnia 😘☀️🥰
Butterfly23, dziękuję za polecenie Żmijowiska, skończyliśmy wczoraj i nie mogłam zasnąć z emocji.
Proszę o kciuki jutro o 15 za mnie bo boję się tej wizyty kontrolnej. Czy to normalne że mnie dalej co jakiś czas kłuje lewy jajnik ? Może tam się wszystko rozciągnęło i teraz wraca do siebie?Echo, Kędziorka, Butterfly23 lubią tę wiadomość
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
syska wrote:Hej dziewczynki, przytulam każda z Was i życzę miłego dnia 😘☀️🥰
Butterfly23, dziękuję za polecenie Żmijowiska, skończyliśmy wczoraj i nie mogłam zasnąć z emocji.
Proszę o kciuki jutro o 15 za mnie bo boję się tej wizyty kontrolnej. Czy to normalne że mnie dalej co jakiś czas kłuje lewy jajnik ? Może tam się wszystko rozciągnęło i teraz wraca do siebie?
Trzymam kciuki, daj znać po wizycie 🫶🏻🤞🏻Pinkflower lubi tę wiadomość
👩🏼: 32
Kędziorka wrote:Mąż ma wykupiony pakiet w luxmedzie. Czyli rozumiem, że ciąży tam nie prowadzić? 😏
Nie polecam 🙈Kędziorka lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Butterfly23 wrote:Echo tak, na męża zawsze mogę liczyć ❤️
Mój jajnik lewy też jest ukryty. Gimnastykują się, żeby go znaleźć. Pytam, że może to coś nie tak, może jest przyklejony do ściany? Nie nie, wszystko w porządku. I ja zawsze owuluje z lewego. I ciąża też była z lewego. I przypomniało mi się, że na drożności lekarz powiedział, że wszystko ok, ale lewy jajowód jest delikatnie skręcony, ale to nic takiego. 🤨
Teraz to już nie wiem co o tym myśleć… Chyba czeka mnie powtórka hsg.
Kochany mąż 🥰❤️😍
Z tego co piszesz wszystko jest gitez, po prostu się chowa skubaniec, ale działa świetnie 🌟 może szczęśliwa ciąża będzie właśnie z tego jajnika 🍀🥰❤️
#szczesliwyjajnikPinkflower, Butterfly23 lubią tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
syska wrote:Hej dziewczynki, przytulam każda z Was i życzę miłego dnia 😘☀️🥰
Proszę o kciuki jutro o 15 za mnie bo boję się tej wizyty kontrolnej. Czy to normalne że mnie dalej co jakiś czas kłuje lewy jajnik ? Może tam się wszystko rozciągnęło i teraz wraca do siebie?
Trzymam bardzo mocno kciuki 🤞🤞🍀❤️ ❤️ wszystko będzie dobrze, musi być 😘
Polecam zrobić listę pytań żeby o niczym nie zapomnieć 😘
Ja też dziękuję za polecenie "Ukochane dziecko". Zabieram się za "Żmijowisko" i liczę na dalsze polecajki ☀️Pinkflower lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki...