X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
Odpowiedz

Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚

Oceń ten wątek:
  • Pinkflower Autorytet

Wysłany: 28 września 2023, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec, sto lat i wszystkiego najlepszego 😘 spełnienia wszystkich marzeń 🍾🎂

Jednorożec89 lubi tę wiadomość

29🙋‍♀️ 31🙋‍♂️
    2023-2 💔

05.2024- powrót do starań

06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
    13.07 ⏸️
    22.07 pęcherzyk w macicy
    31.07, 5+6 ❤️
    07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
    19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
    26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
    10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
    17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
    25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
    16.10 205 gram księżniczki 🩷
    18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷

Zostań proszę 🙏🙏🙏
    Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈

Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
    💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
    Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150

preg.png
  • alauda Autorytet

Wysłany: 28 września 2023, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorozec, wszystkiego najepszego z okazji urodzin! Duzo zdrowia - to najwazniejsze a przy okazji spelnienia marzen. Moze niekoniecznie tych wszystkich tak od razu, ale na początek chociaż tych najwazniejszych dla Ciebie 😘 ❤️

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️

05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 28 września 2023, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja was kocham!! Bardzo dziękuję 😍😍😍😍😍

Pinkflower, Echo lubią tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Echo Autorytet

Wysłany: 28 września 2023, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec nasza kochana, wszystkiego najlepszego <3 <3 <3 Niech wszystkie Twoje marzenia się spełnią <3 <3 <3

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
    Każda kropla morzem dla mej łódki...
  • Echo Autorytet

Wysłany: 28 września 2023, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:
    Cześć Dziewczyny,

Rzadko się udzielam, ale podczytuję Was regularnie. Nastał trudny okres na naszym wątku. Więcej smutnych historii niż tych pozytywnych.

Echo, pytałaś co u mnie. Dziękuję. Wszystko w porządku. Nie miałam czasu na forum, bo w rodzinie mieliśmi jelitówkę. U mnie skończyło się jedynie na gorączce i bólu brzucha, ale córka musiała zostać w domu do wtorku, więc cięzko wyrwać się do toalety a co dopiero napisać coś na telefonie. Poza tym unikam przy niej telefonu jak ognia, bo nie chcę być jednym z tych rodziców wpatrzonych non stop w ekran. Dawałabym jej zły przykład.

Entuzjazm ze starań o kolejne dziecko opadł mi praktycznie do poziomu 0. Dostałam w twarz, jak u Ciebie, Echo wszytko się posypało, a z każdą kolejną historią na wątku, jest tylko gorzej.
    Wy, Młode dziewczyny macie takie problemy, a czego ja 40-stka mam oczekiwać. Cuda się zdarzaja, sama tak pisałam, ale chyba w tym wypadku trzeba być realistką.
    Poza tym większość z Was stara się o pierwsze dziecko, sama pamiętam jakie miałam ciśnienie, jak nam wtedy nie wychodziło.... więc az głupio mi narzekać. Mam wspaniałą córkę, a Wy walczycie, żeby mieć chociaż to jedno dziecko.

Może mój wpis jest trochę melancholijny, ale wcale się tak nie czuję :) Po prostu coś inaczej poukładało mi się w głowie. Nawet nie wiem ile jestem dpo i wcale mnie to nie interesuje. Jesli @ spozni mi sie tydzien albo dwa, to wtedy zauważę pewnie, że coś jest na rzeczy. Nie mam zamiaru testowac i nakręcać się niepotrzebnie.

Magdanka, życzę Ci dużo siły. Jestem z Tobą cały czas myślami. Pewnie głupio to zabrzmi, ale mam nadzieję, że wszystko potoczy się szybko, bez komplikacji. Tak bardzo jest mi przykro💔

Biedna :( Jak się dzisiaj czujesz/czujecie? Takie jelitówki potrafią wymęczyć :(

Jesteś wspaniałą mamą, wiesz <3 ? Podziwiam Twoje podejście do używania telefonu przy dziecku, jesteś dla mnie wzorem do naśladowania <3

Jeśli chodzi o starania, to przypomnij mi proszę czy rozważasz podejście do kolejnego iui albo ewentualnie do ivf? Doskonale rozumiem Twoje podejście, bo ciągłe testowanie, śledzenie owulacji, temperatury i innych objawów jest naprawdę wykańczające. Zastanawiam się jednak czy nie udałoby Wam się załapać na jakieś dofinansowanie do ivf.

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
  • S.Roszpunka Autorytet

Wysłany: 28 września 2023, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!

Jednorożec, wszystkiego dobrego, niech się spełnią Twoje marzenia 🤗

Magdanka, przytulam 💔

17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
    03.2023 💔
    09.2024 💔
  • Pinkflower Autorytet

Wysłany: 28 września 2023, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbyłam właśnie ta koleżankę, która ostatnio napisała że jest w ciąży z zaskoczenia. Ale nie mam siły na rozmowę z nią. Czy jestem okropna ?😔

29🙋‍♀️ 31🙋‍♂️
    2023-2 💔

13.07 ⏸️
    22.07 pęcherzyk w macicy
    31.07, 5+6 ❤️
    26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178

Zostań proszę 🙏🙏🙏

preg.png
  • Pinkflower Autorytet

Wysłany: 28 września 2023, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Jak ja was kocham!! Bardzo dziękuję 😍😍😍😍😍

Świętujesz dziś jakoś? 😘

29🙋‍♀️ 31🙋‍♂️
    2023-2 💔

13.07 ⏸️
    22.07 pęcherzyk w macicy
    31.07, 5+6 ❤️
    26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178

Zostań proszę 🙏🙏🙏

preg.png
  • Magdanka Autorytet

Wysłany: 28 września 2023, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska nie jesteś okropna, musisz teraz dbać o swoje dobro i nie myśl o tym co ona sobie może pomyśleć. Ona nie pomyślała pisząc do Ciebie takie głupoty.

Ja o 11 dostałam cytotec ale narazie nic nie ruszyło, trochę boli brzuch i mam skurcze ale bez krwawienia. O 19 dostanę kolejną dawkę i rano USG czy coś ruszyło. Ale myślę że i tak będzie zabieg i chyba nawet bym wolała niż siedzieć w tym szpitalu niewidomo ile.

08.2022 7tc 💔
    09.2023 10tc 💔

07.09.24 ⏸️🤞

💉💊Euthyrox, acard, encorton, clexane, accofil, cyclogest

preg.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 28 września 2023, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syska wrote:
    Świętujesz dziś jakoś? 😘

Chyba nie, ewentualnie wyciągnę wieczorem jakieś winko z lodówki i obejrzymy nowego znachora, ale w sobotę teściowa bierze dzieci i idziemy na kolację gdzieś, nie wiem gdzie mam mieć niespodziankę

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2023, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec wszystkiego dobrego, spełnienia tych najskrytszych marzeń, pogody ducha i dużo zdrówka🎉

Magdanka trzymam kciuki, aby wszystko poszło po Twojej myśli i mogła szybko wrócić do domu.

Syska, uważam, że dobrze postąpiłas, patrz na swoje zdrowie psychiczne, bo nikt inny tak jak Ty nie wiem jak Ci ciężko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2023, 15:56

• Echo Autorytet

Wysłany: 28 września 2023, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdanka wrote:
    Syska nie jesteś okropna, musisz teraz dbać o swoje dobro i nie myśl o tym co ona sobie może pomyśleć. Ona nie pomyślała pisząc do Ciebie takie głupoty.

Ja o 11 dostałam cytotec ale narazie nic nie ruszyło, trochę boli brzuch i mam skurcze ale bez krwawienia. O 19 dostanę kolejną dawkę i rano USG czy coś ruszyło. Ale myślę że i tak będzie zabieg i chyba nawet bym wolała niż siedzieć w tym szpitalu niewidomo ile.

Kochana, a jak się ogólnie czujesz? Niczego Ci tam nie brakuje? Mam nadzieję, że nie trzymają Cię cały czas bez jedzenia i picia 🥺

Trzymam mocno kciuki żeby wszystko się szybko oczyciscilo 🍀💔❤️

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
  • Echo Autorytet

Wysłany: 28 września 2023, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syska wrote:
    Zbyłam właśnie ta koleżankę, która ostatnio napisała że jest w ciąży z zaskoczenia. Ale nie mam siły na rozmowę z nią. Czy jestem okropna ?😔

Kochana, ona nie może oczekiwać, że będziesz teraz wokół niej skakać. Musisz przede wszystkim siebie chronić i jeśli to jest na to sposób, to bardzo dobrze zrobiłaś 😘 Widzisz, ja wczoraj wprost powiedziałam:
    "Mierze się z problemami o których nie chce rozmawiać i przez to nie mam przestrzeni na spotkania/rozmowy. Moja nieobecność nie ma z Wami nic wspólnego." Myślisz ,że mi odpisała coś w stylu "rozumiem, w razie czego możesz na mnie liczyć"? Nie, w odpowiedzi usłyszałam pretensje, że się nie spotykamy i że nie jadę z nimi na wakacje. Ludzie są poebani, tyle w temacie.

Edit. Dziękuję Elza jeszcze raz za Twoją podpowiedz. Jak widzisz wykorzystałam to.

Edit dwa: przepraszam za wyrzut złości

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2023, 16:34

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
  • Echo Autorytet

Wysłany: 28 września 2023, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stela wrote:
    Jednorożec wszystkiego dobrego, spełnienia tych najskrytszych marzeń, pogody ducha i dużo zdrówka🎉

Magdanka trzymam kciuki, aby wszystko poszło po Twojej myśli i mogła szybko wrócić do domu.

Syska, uważam, że dobrze postąpiłas, patrz na swoje zdrowie psychiczne, bo nikt inny tak jak Ty nie wiem jak Ci ciężko.

Stela,co u Ciebie słychać? Wszystko w porządku?

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
  • pandzia 🐼 Autorytet

Wysłany: 28 września 2023, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec, dużo, dużo, zdrówka ! Życzę Ci, żebyś znalazła przeszkodę, która blokuje spełnienie marzenia o trzecim maluszku 😊 ❤️

Magdanka, jak sytuacja?

Echo, dopiero teraz mi się udało nadgonic Was. Ja czuję się dobrze, czasami mam takie zawieszenie i dlatego też potrzebowałam chwili odpoczynku od wątku. Jestem jakoś w 24/25dc i nie mam pojęcia czy była owulacja.. robiłam testy i były wczoraj ciemne ale nie mogłam stwierdzić czy to pik. Czekam na okres bo na początku cyklu idę do ginekologa na USG jajników i ocene budowy macicy i z wynikami badań z krwi. Myślę, że wtedy ustalimy co dalej.
    Dobrze, że nie zdecydowałaś się na badanie materiału poronnego- jest kosztowne, a w Twoim przypadku jak chcesz zbadać zarodki raczej nie potrzebne. Ja robiłam z test DNA to drozsze, myślałam że się nie uda bo to puste jajo i nie zaznaczyłam opcji oznaczenia płci. Teraz żałuję . Jak już robiłam to badanie to chciałabym wiedzieć. Płaciłam najpierw ok 300 zł za analizę porównawcza (oddawałam próbkę śliny) jak się okazało, że można przeprowadzić badanie to wtedy doplacalam resztę.
    Piszę, bo ktoś chyba pytał jak to wygląda.

Alauda, masz świetne podejście do rodzicielstwa :) nie tylko telefon, bajki ale poświęcenie swojego czasu dla dziecka, super 😊😊

Wychodzi na to, że sporo nas byłoby wrześniowymi mamusiami :) mi minął pierwszy termin ciąży właśnie we wrześniu. Ciąża z 1cyklu staran. Ale co z tego, jak nic z tego :(

Kasiek, 2.10 zbliża się wielkimi krokami! Wnieś trochę słońca na ten wątek!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2023, 16:38

2023:
    2x CB
    2x puste jajo płodowe
    💔
    2024:
    Marzec ⏸️
    Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
    02.04 pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
    16.04 mamy ♥️ 152ud, CRL 1.32
    29.04 CRL 2.59
    15.05 ♥️158ud, 5.29 Maluszka
    20.05 I prenatalne, niskie ryzyka
    12.06 150g dziewczynki 💗
    02.07 262g 🎀
    15.07 II prenatalne, 336g 🌸
    30.07 530g 💖
    27.08 1kg małej pandzi 🐼
    19.09 III prenatalne, 1404g
    24.09 1668g 🥰
    22.10 2525g 💕

APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match

Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium -> antybiotyk

On:

Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
    👩🏼95'
    👨🏼93'
    preg.png
  • alauda Autorytet

Wysłany: 28 września 2023, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Biedna :( Jak się dzisiaj czujesz/czujecie? Takie jelitówki potrafią wymęczyć :(

Jesteś wspaniałą mamą, wiesz <3 ? Podziwiam Twoje podejście do używania telefonu przy dziecku, jesteś dla mnie wzorem do naśladowania <3

Jeśli chodzi o starania, to przypomnij mi proszę czy rozważasz podejście do kolejnego iui albo ewentualnie do ivf? Doskonale rozumiem Twoje podejście, bo ciągłe testowanie, śledzenie owulacji, temperatury i innych objawów jest naprawdę wykańczające. Zastanawiam się jednak czy nie udałoby Wam się załapać na jakieś dofinansowanie do ivf.

Już jest po sprawie. Młoda już wczoraj wróciła do zlobka, wiec druga infekcja w tym sezonie zaliczona ✔️.

Szkoda tylko, ze moj mąż nie za bardzo kryje sie z telefonem. Już zwracałam mu uwagę. Przynosi to efekt na kilka dni i później znów to samo. Ale stwierdziłam, ze chociaż ja będe świecić przykładem☺️

Postanowiliśmy, ze do ivf nie podchodzimy. To jest bardzo duze obciążenie dla kobiety i dlatego nie pójdziemy ta droga. Co innego gdybyśmy nie mieli dziecka. Pewnie w tym momencie już byłabym po kilku procedurach. Poza tym nie sadze, ze zalapalibysmy sie na dofinansowanie w moim wieku i z moim AMH. Sama nie wiem jakie są wytyczne.
    Maz chce spróbować iui, ja raczej nie. Jeśli jajo bedzie zle genetycznie, to iui i tak nie pomoże. A skoro udało nam sie zajść w ciąze naturalnie, to iui i tak nie zwiększy naszych szans za bardzo.

Echo, masz juz wyniki bety i crp? Chyba dzisiaj byłaś na badaniu, prawda?

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
  • alauda Autorytet

Wysłany: 28 września 2023, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdanka wrote:

Pamietam, ze mnie co cytotecu tez nic nie ruszyło. Żadnych skurczy, żadnej kropelki krwi.

Jesteś dzielna. Trzymaj sie tam mocno 🖤 może druga dawka coś rozkręci …

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2023, 16:57

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
  • Magdanka Autorytet

Wysłany: 28 września 2023, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Kochana, a jak się ogólnie czujesz? Niczego Ci tam nie brakuje? Mam nadzieję, że nie trzymają Cię cały czas bez jedzenia i picia 🥺

Trzymam mocno kciuki żeby wszystko się szybko oczyciscilo 🍀💔❤️

Opieka jest bardzo dobra, co chwilę przychodzą i pytają czy wszystko dobrze. Jest mało dziewczyn na oddziale, zrobiłam obchód po korytarzu to naliczyłam 4 osoby.
    Właśnie dostałam kolejne 4 tabletki cytotecu ale boje się że nie będę umiała sama złapać materiału do badania genetycznego.
    Właśnie byłam świadkiem sceny że przyszła dziewczyna i płakała straszliwie że szpital nie zabezpieczyl dobrze jej kosmówki i nie była w stanie wykonać badania genetycznego. A oni zwalali na nią że to ona źle wyłapała materiał 😕

08.2022 7tc 💔
    09.2023 10tc 💔

07.09.24 ⏸️🤞

💉💊Euthyrox, acard, encorton, clexane, accofil, cyclogest

preg.png
  • Echo Autorytet

Wysłany: 28 września 2023, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:
    Już jest po sprawie. Młoda już wczoraj wróciła do zlobka, wiec druga infekcja w tym sezonie zaliczona ✔️.

Szkoda tylko, ze moj mąż nie za bardzo kryje sie z telefonem. Już zwracałam mu uwagę. Przynosi to efekt na kilka dni i później znów to samo. Ale stwierdziłam, ze chociaż ja będe świecić przykładem☺️

Postanowiliśmy, ze do ivf nie podchodzimy. To jest bardzo duze obciążenie dla kobiety i dlatego nie pójdziemy ta droga. Co innego gdybyśmy nie mieli dziecka. Pewnie w tym momencie już byłabym po kilku procedurach. Poza tym nie sadze, ze zalapalibysmy sie na dofinansowanie w moim wieku i z moim AMH. Sama nie wiem jakie są wytyczne.
    Maz chce spróbować iui, ja raczej nie. Jeśli jajo bedzie zle genetycznie, to iui i tak nie pomoże. A skoro udało nam sie zajść w ciąze naturalnie, to iui i tak nie zwiększy naszych szans za bardzo.

Echo, masz juz wyniki bety i crp? Chyba dzisiaj byłaś na badaniu, prawda?

Cieszę się, że lepiej się czujecie ❤️❤️ W temacie korzystania z telefonu i nie tylko, polecam Wam książkę "Cyfrowa demencja". Tutaj link do opisu:

https://lubimyczytac.pl/ksiazka/201490/cyfrowa-demencja-w-jaki-sposob-pozbawiamy-rozumu-siebie-i-swoje-dzieci

Myślę,że nawet męża mogłoby zainteresować ☺️
    Rozumiem dlaczego odpuszczasz IVF i iui. Masz rację, naturalnie masz duże szanse. Zwłaszcza,że jak widać komórki masz dobre, bo już jedno dziecko masz zdrowe ❤️

Tak, robiłam dzisiaj badania,ale w Luxmedzie, więc przy dobrych wiatrach wyniki będą wieczorem. Jak nie, to dopiero jutro 😅

Od tygodnia czuje się chora, a przede wszystkim boli mnie gardło. Myślę,że to dobry moment żeby odwiedzić internistę. Jestem bardzo ciekawa jak mnie będzie leczyć w obecnej sytuacji.

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
  • Echo Autorytet

Wysłany: 28 września 2023, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdanka wrote:
    Opieka jest bardzo dobra, co chwilę przychodzą i pytają czy wszystko dobrze. Jest mało dziewczyn na oddziale, zrobiłam obchód po korytarzu to naliczyłam 4 osoby.
    Właśnie dostałam kolejne 4 tabletki cytotecu ale boje się że nie będę umiała sama złapać materiału do badania genetycznego.
    Właśnie byłam świadkiem sceny że przyszła dziewczyna i płakała straszliwie że szpital nie zabezpieczyl dobrze jej kosmówki i nie była w stanie wykonać badania genetycznego. A oni zwalali na nią że to ona źle wyłapała materiał 😕

Na forum widziałam bardzo dużo takich historii 🥺💔 koszmar...

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
‹‹ 452 453 454 455 456 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ