X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
Odpowiedz

Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚

Oceń ten wątek:
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 1 października 2023, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Kfc jest pyszne!
    No jest jest, niestety 😂 ale tak myślałam, że może zamówimy coś lepszego, ale kfc wygrało 😂

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 1 października 2023, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak lubicie kurczaki to serdecznie polecam mój przepis: 1 kg skrzydełek, odciąć lotki i przekroić na pół, przyprawić swoimi ulubionymi przyprawami, można dodać sos sojowy/ maggi lub sos worcestershire, wymieszać i wstawić do lodówki najlepiej na kilka h. Wyciągnąć, dodać 3 łyżki mąki kukurydzianej, wymieszać i do piekarnika. Nie powiem Wam ile piec bo ja robię w air fryerze i to jest 160st 15 min, obrócić i 180 st 10 min. W piekarniku najlepiej chyba 200 st i po 20 min z każdej strony. Upieczone skrzydełka wymieszać z sosem sweet chilli. No pyszka 😍
    I w ogóle mega Wam polecam air fryera. Można tam zrobić wszystko, wychodzi bardzo smaczne a o połowę szybciej niż w piekarniku.

Pinkflower, S.Roszpunka, Kasiek789 lubią tę wiadomość

• Kobea Autorytet

Wysłany: 1 października 2023, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka🌷
    Ja dziś w robicie siedzę 😢

Będę zapisywać przepisy bo uwielbiam gotować ♥️

A KFC nigdy nie jadłam 😂

2 poronienia, 11tc i 7tc.
    age.png
  • Pinkflower Autorytet

Wysłany: 1 października 2023, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23, to musi byc pyszne. Zapisuje przepis.

Zaczęła mi się ostra schiza przed tym jutrzejszym badaniem. Przerasta mnie to lekko a co dopiero będzie czekać na wyniki.

Mam nadzieję, że okres się nade mną zlituje i w tym tygodniu zacznie. Wtedy odwołam wizytę ginekologiczną z kolejnego poniedziałku i zaoszczędzę 250 zł.

29🙋‍♀️ 31🙋‍♂️
    2023-2 💔

05.2024- powrót do starań

06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
    13.07 ⏸️
    22.07 pęcherzyk w macicy
    31.07, 5+6 ❤️
    07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
    19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
    26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
    10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
    17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
    25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
    16.10 205 gram księżniczki 🩷
    18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷

Zostań proszę 🙏🙏🙏
    Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈

Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
    💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
    Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150

preg.png
  • S.Roszpunka Autorytet

Wysłany: 1 października 2023, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska, kciuki trzymam 😘

Butterfly, jakby co to się nie przejmuję bezowulacyjnym cyklem hahaha wręcz z mężem się śmiejemy, że możemy bzykać się do woli i nie będziemy mieć wpadki na stare lata 😂 także śmiejemy się z tego. A stresy wciąż są, ciężko sobie z nimi radzę, jeszcze się pojawiła w moim życiu znowu osoba, która jest dość toksyczna, a zarazem jest dobrym człowiekiem. Kiedyś się przyjaźniłyśmy. W pewnym momencie postanowiłam się od niej odsunac i żyło mi się dobrze..... dluuuuga historia.
    Przepis zapisuję, dziękuję.

Mój mąż dzisiaj upiekł pleśniaka, więc mieliśmy do kawusi 😍
    Mamy misję z Robertem - Magdalenka chce zamiast biurka toaletkę, wymyśliła jakieś ledy przy suficie 🤦🏼‍♀️ nie nadążam 😂

Pinkflower lubi tę wiadomość

17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
    03.2023 💔
    09.2024 💔
  • Echo Autorytet

Wysłany: 1 października 2023, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly, nie możesz odejść 🥺 bez Ciebie to nie to samo, potrzebujemy Cię 🥺💔❤️ Jesteś wyjątkowa ❤️❤️❤️

Lia, siostrzyczko,,Ty też nie odchodź 🥺💔❤️ bardzo brakowało tu Ciebie 💔

Mam wyrzuty sumienia. Myślę, że to przeze mnie ten wątek stał się tak przygnębiający 😔 przepraszam 😔 Nie chce żeby z mojego powodu ktokolwiek chciał rezygnowal z tej wspaniałej społeczności ❤️ Postaram się być bardziej pozytywna, a w gorszych momentach po prostu się wyciszyć.

Kasiek, tak mocno trzymam kciuki, że już sinieją 🤞🤞🍀❤️ Zdawaj relacje z każdego etapu ❤️

Syska, wszystko będzie dobrze 😘 pij dużo wody na codzien, to bardzo ważne z wielu powodów.

Izzy, cudownie słyszeć,.że u Ciebie wszystko w porządku i już myślisz o imionach ❤️

Roszpunko, infekcja może mieć na to wpływ niestety 😞

Elza, super,że uczestniczysz w takich konferencjach/spotkaniach. Ja zawsze lubiłam takie wypady, bo można na nich spotkać ciekawych ludzi 😊

Kobra, jak się czujesz?

Jednorożec, trzymamy kciuki za dalsze leczenie. Dawaj znać co u Ciebie i jak się czujesz 😘

Bezimienna, co u Ciebie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2023, 20:26

Pinkflower lubi tę wiadomość

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
    Każda kropla morzem dla mej łódki...
  • Kasiek789 Autorytet

Wysłany: 1 października 2023, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Dziewczyny jak lubicie kurczaki to serdecznie polecam mój przepis: 1 kg skrzydełek, odciąć lotki i przekroić na pół, przyprawić swoimi ulubionymi przyprawami, można dodać sos sojowy/ maggi lub sos worcestershire, wymieszać i wstawić do lodówki najlepiej na kilka h. Wyciągnąć, dodać 3 łyżki mąki kukurydzianej, wymieszać i do piekarnika. Nie powiem Wam ile piec bo ja robię w air fryerze i to jest 160st 15 min, obrócić i 180 st 10 min. W piekarniku najlepiej chyba 200 st i po 20 min z każdej strony. Upieczone skrzydełka wymieszać z sosem sweet chilli. No pyszka 😍
    I w ogóle mega Wam polecam air fryera. Można tam zrobić wszystko, wychodzi bardzo smaczne a o połowę szybciej niż w piekarniku.

Właśnie slyszałam ze air fryer fajny, tylko ja już miejsca w kuchni nie mam :/

🔹Ja 38 l.:
    Endometrioza
    MTHFR C677T hetero, PAI-1 homo
    Mięśniaki, AMH: 1,07 (11/22)
    Cross match - 39%, Allo MLR - 27,9 %, KIR Bx (brakuje 2DS3)
    🔹Mąż 39 l.: DFI: 38%, morfo 2%
    🔹Kariotypy oboje ✅

03/2019: 💔 👼
    2021: polip endometrialny (histero), podejrzenie wodniaka
    2022: laparo - diagnoza endometriozy

01/2023 IVF
    20.01. Punkcja - 8 komórek, 6 dojrzałych, 5 zapłodnionych, 4 blastki
    25.01. ET 5.2.2. Clexane, Acard, Encorton, Siofor 500
    03.03. 💔 7tc 💙👼

03.10 🍁 FET 3.1.2. Clexane, Acard, Prograf 0,5, Accofil, Siofor 500
    5dpt ⏸️bHCG: 7dpt - 61 9dpt - 152, 11dpt - 286 12dpt - 505, 21dpt - 14321 💗
    7+5 CRL: 1,39 cm, FHR: 154 bpm
    11+4 Nifty - ryzyka niskie 🎀 👧🏻

13.06.2024 39+0, CC, 3660 gr, 58 cm 🩷 Mała na świecie!

age.png

❄️❄️ (5.1.1., 5.2.2.)
  • Kasiek789 Autorytet

Wysłany: 1 października 2023, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Butterfly, nie możesz odejść 🥺 bez Ciebie to nie to samo, potrzebujemy Cię 🥺💔❤️ Jesteś wyjątkowa ❤️❤️❤️

Mam wyrzuty sumienia. Myślę, że to przeze mnie ten wątek stał się tak przygnębiający 😔 przepraszam 😔 Nie chce żeby z mojego powodu ktokolwiek chciał rezygnowal z tej wspaniałej społeczności ❤️ Postaram się być bardziej pozytywna, a w gorszych momentach po prostu się wyciszyć.

Kasiek, tak mocno trzymam kciuki, że już sinieją 🤞🤞🍀❤️ Zdawaj relacje z każdego etapu ❤️

Syska, wszystko będzie dobrze 😘 pij dużo wody na codzien, to bardzo ważne z wielu powodów.

Izzy, cudownie słyszeć,.że u Ciebie wszystko w porządku i już myślisz o imionach ❤️

Elza, super,że uczestniczysz w takich konferencjach/spotkaniach. Ja zawsze lubiłam takie wypady, bo można na nich spotkać ciekawych ludzi 😊

Kobra, jak się czujesz?

Jednorożec, trzymamy kciuki za dalsze leczenie. Dawaj znać co u Ciebie i jak się czujesz 😘

Bezimienna, co u Ciebie?

Echo absolutnie tak nie myśl !!! Tak wyszło, że ta ciąża sie nie udała teraz i nie ma co zaklinać rzeczywistości, ze jest inaczej.
    Ja ciagle chodzę do psychologa i jestem b zadowolona bo ona mnie „ochładza” ze wszystkim emocji. I uważa ze temat poronień czy niepłodności ogólnie powinno się bardziej normalizować. Wiec uciekanie od tych historii nic nie da. To jest prawdziwe życie i trzeba oswajać naprawdę różne scenariusze.
    Jesteśmy tu po to aby się wspierać w każdej sytuacji 🍀❤️

Echo lubi tę wiadomość

🔹Ja 38 l.:
    Endometrioza
    MTHFR C677T hetero, PAI-1 homo
    Mięśniaki, AMH: 1,07 (11/22)
    Cross match - 39%, Allo MLR - 27,9 %, KIR Bx (brakuje 2DS3)
    🔹Mąż 39 l.: DFI: 38%, morfo 2%
    🔹Kariotypy oboje ✅

03/2019: 💔 👼
    2021: polip endometrialny (histero), podejrzenie wodniaka
    2022: laparo - diagnoza endometriozy

01/2023 IVF
    20.01. Punkcja - 8 komórek, 6 dojrzałych, 5 zapłodnionych, 4 blastki
    25.01. ET 5.2.2. Clexane, Acard, Encorton, Siofor 500
    03.03. 💔 7tc 💙👼

03.10 🍁 FET 3.1.2. Clexane, Acard, Prograf 0,5, Accofil, Siofor 500
    5dpt ⏸️bHCG: 7dpt - 61 9dpt - 152, 11dpt - 286 12dpt - 505, 21dpt - 14321 💗
    7+5 CRL: 1,39 cm, FHR: 154 bpm
    11+4 Nifty - ryzyka niskie 🎀 👧🏻

13.06.2024 39+0, CC, 3660 gr, 58 cm 🩷 Mała na świecie!

age.png

❄️❄️ (5.1.1., 5.2.2.)
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 1 października 2023, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo, absolutnie nie Ty jesteś powodem przygnębienia na naszym wątku. Powodem tym są niepowodzenia każdej z nas. Jesteś cudowną, ciepłą osobą. Przeżywasz teraz swoją tragedię a i tak zawsze interesujesz się nami. Pisz zawsze tak jak czujesz i potrzebujesz. Czy to coś smutnego, czy radosnego. Po to tu jesteśmy. Ale ostatnio po prostu to się nagromadziło z każdej strony.
    Roszpunka ahhh ile ja bym dała za taką toaletkę 😍
    Syska, pobranie wygląda jak każde normalne, ale to oczekiwanie na wyniki jest ciężkie. Pamiętaj o piciu wody.
    Kasiek, ja już sprzęty upycham na szafkach bo też nie mam gdzie trzymać 🙈
    Kobea naprawdę? O wow 😁 a McDonald’s jadłaś?

Echo lubi tę wiadomość

• S.Roszpunka Autorytet

Wysłany: 1 października 2023, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo, kochana, to absolutnie nie jest personalnie do żadnej z nas. Każda kobieta, która przechodziła poronienie wie jak się czuje inna kobieta, która traci ciążę. Każda z nas marzy o szczęściu w postaci maleństwa, żeby je przytulić. Dlatego czyjaś strata tak bardzo boli każdą z nas. Nie tak ma wyglądać życie... wszystkie walczymy o to nasze małe-wielkie szczęście. I wierzę w to, że wszystkie będziemy w końcu pisać o kupkach, mlekach, bolących sutkach, kółkach, ubrankach itd. Jak się czujesz? Coś ruszyło więcej? Przytulam Cię mocno 😘🤗❤️

Lia., Echo lubią tę wiadomość

03.2023 💔
    09.2024 💔
  • Pinkflower Autorytet

Wysłany: 1 października 2023, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:

Kobra, jak się czujesz?

Bezimienna, co u Ciebie?

Nie, Echo nie mów tak. My tutaj po to jesteśmy żeby się wygadać i wysłuchać. Jak najbardziej pisz o wszystkim co czujesz. Zawsze to trochę ulży. Nie musisz sie wyciszać w złych momentach 😘

Echo lubi tę wiadomość

29🙋‍♀️ 31🙋‍♂️
    2023-2 💔

13.07 ⏸️
    22.07 pęcherzyk w macicy
    31.07, 5+6 ❤️
    26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178

Zostań proszę 🙏🙏🙏

preg.png
  • Magdanka Autorytet

Wysłany: 1 października 2023, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też odniosłam wrażenie że mówicie o mnie, że to przez moje ostatnie wiadomości jesteście takie przygnębione. Aż mnie zamurowało jak przeczytałam, że chciałyście odejść. Przepraszam, nie planowałam dostarczać wam takich informacji, mam nadzieję że od teraz będzie na wątku już tylko lepiej... ja się starać nie będę więc przykrych informacji już nie dołożę, a o luźnych tematach też chętnie porozmawiam żeby przewietrzyć głowę.

08.2022 7tc 💔
    09.2023 10tc 💔

07.09.24 ⏸️🤞

💉💊Euthyrox, acard, encorton, clexane, accofil, cyclogest

preg.png
  • S.Roszpunka Autorytet

Wysłany: 1 października 2023, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdanka wrote:
    Ja też odniosłam wrażenie że mówicie o mnie, że to przez moje ostatnie wiadomości jesteście takie przygnębione. Aż mnie zamurowało jak przeczytałam, że chciałyście odejść. Przepraszam, nie planowałam dostarczać wam takich informacji, mam nadzieję że od teraz będzie na wątku już tylko lepiej... ja się starać nie będę więc przykrych informacji już nie dołożę, a o luźnych tematach też chętnie porozmawiam żeby przewietrzyć głowę.

Dlaczego nie będziesz się starać?

03.2023 💔
    09.2024 💔
  • izzy91 Autorytet

Wysłany: 1 października 2023, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo, Magdanka - absolutnie nie bierzcie tego do siebie. Juz duzo razy było mówione że jest tu miejsce na wszystkie emocje. Spotkało was znów coś strasznego i jak najbardziej możecie się tu wygadać. Pewnie każda z nas będzie miała chwilę w której będzie potrzebowała przerwy od forum, z różnych powodów, ale zawsze część z nas zostaje na posterunku 😘

Pinkflower, Echo, Butterfly23, Lia., Kasiek789 lubią tę wiadomość

03.2023 - 9tc 💔

25.03.2024 - Zuzia 💓 3300g, 53cm 🌈

age.png
  • alauda Autorytet

Wysłany: 1 października 2023, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, znów zniknęłam na weekend, bo telefon zszedł na drugi plan 😉

Butterfly, cieszę się, ze sie odezwalas i wróciłaś❤️ i jak najbardziej jestem za innymi tematami. Trochę odsunie to myśli od tych mniej przyjemnych tematów🤗

Echo, No coś Ty! To nie przez Ciebie! 🤗 W ostatnim czasie niestety było to wiele smutnych historii ale jesteśmy tu po to, żeby sie wspierać, bo często gdzieś poza forum ciężko o zrozumienie. Musimy sie wspierać🌸

My dziś byliśmy w odwiedzinach u rodziny. Odpoczelismy z mężem, bo córa super bawiła sie z kuzynką (jest między nimi 3 lata roznicy). Chyba jest w tym ziarenko prawdy, ze rodzeństwo „wychowuje” sie razem i trochę ułatwia to sprawę. Chociaż na pewno sa i te gorsze chwile.

PMS rozkręca sie u mnie pełną parą. Kłótnia z mężem już zaliczona✔️ Nigdy mi sie to nie zdarza przed @, ale ból „wydmuszek” mega! Gdyby nie to, ze rozkręca mi sie krwawienie, to pomyślałabym, ze sie udało. Może to od ziółek na drugą fazę cyklu tak te cycole bola🤔

Edit. Magdanka Ty również tak nie myśl! 🤗❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2023, 21:03

Echo, Butterfly23, Lia. lubią tę wiadomość

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️

05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
  • Pinkflower Autorytet

Wysłany: 1 października 2023, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdanka wrote:

Magdanka, proszę nie myśl tak. Mogłabym pomyśleć tak samo. Ale to przecież nie nasza wina, że tak się życie potoczyło. Wiadomo, że super gdyby wszystko szło jak trzeba prawidłowo. Te smutne sytuacje na każdą z nas wpływają, czasem brakuje słów już żeby pocieszyć. 🫂

Butterfly23 lubi tę wiadomość

29🙋‍♀️ 31🙋‍♂️
    2023-2 💔

13.07 ⏸️
    22.07 pęcherzyk w macicy
    31.07, 5+6 ❤️
    26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178

Zostań proszę 🙏🙏🙏

preg.png
  • Echo Autorytet

Wysłany: 1 października 2023, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteście kochane ❤️❤️❤️ Ja po prostu jestem świadoma jak dużo negatywnych/smutnych postów tutaj ostatnio wrzuciłam i w sumie juz wczoraj chciałam Was za to przeprosić 🥺

Powiem Wam, że u mnie temat poronienia nie jest już tematem nr 1, bo mój mąż bardzo cierpi i będzie musiał poddać się poważnej operacji kręgosłupa 😞 nie chce wdawać się w szczegóły, ale możecie sobie wyobrazić w jakim stresie żyjemy 😞
    Ja też chętnie porozmawiam o przyjemniejszych tematach 😘

Jeśli chodzi o air fryera, to teraz nie posiadam, ale swojego czasu miałam dużo z nim do czynienia i bardzo polecam. Warto jednak kupić większy, pojemniejszy 😊

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
    Każda kropla morzem dla mej łódki...
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 1 października 2023, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdanka wrote:
    Kochana absolutnie! Każda porażka jest przez nas wszystkie ciężko znoszona. I tak grosz, do grosza… i się po prostu uzbierało. Ja pokładałam nadzieję w tym cyklu, bo to był nasz ostatni naturalny cykl. I to był mój tzw gwóźdź do trumny. Ale nie Ty jesteś powodem przygnębienia. Powodem jest ta niesprawiedliwość, cierpienie przez które musimy przechodzić. WSZYSTKIE. Zżyłyśmy się bardzo ze sobą i ja nie umiałam wyłączyć forum i nie myśleć o Was. O tym jakie życie jest ujowe i jak nas traktuje… A jeżeli chodzi o Ciebie to mega mocno Cię podziwiam jak przeszłaś przez to, jak podeszłaś rzeczowo do tematu, zaczęłaś zbierać informacje o badaniach, o tym, że już nie podejmiesz starań bez dodatkowych badań.
    Powiedz jak się czujesz?

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 1 października 2023, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu Echo 😫 ale to tak jest kuźwa. Jak się wali to wszystko. Bardzo mi przykro i ogromnie współczuję mężowi. Mnie czasami boli kręgosłup to wysiadam, a co on dopiero się musi namęczyć… Czy data operacji jest już znana?
    Pijesz herbatkę z malin? Rozkręciły Ci się te plamienia? I przypomnij proszę kiedy idziesz do tej przychodni?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2023, 21:20

• S.Roszpunka Autorytet

Wysłany: 1 października 2023, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Jesteście kochane ❤️❤️❤️ Ja po prostu jestem świadoma jak dużo negatywnych/smutnych postów tutaj ostatnio wrzuciłam i w sumie juz wczoraj chciałam Was za to przeprosić 🥺

Powiem Wam, że u mnie temat poronienia nie jest już tematem nr 1, bo mój mąż bardzo cierpi i będzie musiał poddać się poważnej operacji kręgosłupa 😞 nie chce wdawać się w szczegóły, ale możecie sobie wyobrazić w jakim stresie żyjemy 😞
    Ja też chętnie porozmawiam o przyjemniejszych tematach 😘

Jeśli chodzi o air fryera, to teraz nie posiadam, ale swojego czasu miałam dużo z nim do czynienia i bardzo polecam. Warto jednak kupić większy, pojemniejszy 😊

Oj,współczuję mu operacji. Wiem że są różne schorzenia kręgosłupa, ale mnie operacja kręgosłupa uratowała zdrowie i poprawiła jakość życia.

03.2023 💔
    09.2024 💔
‹‹ 459 460 461 462 463 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ