Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Lia. wrote:Ten obrazek dobrze przedstawia zależności:
https://www.fertimedica.pl/wp-content/uploads/2021/06/schemat.png
Można mieć kir AA i bez problemu zajść i donosić ciążę, jeśli mąż ma HLA-C1C1. Tak jest bodajże w Japonii, gdzie większość kobiet ma kir AA, ale panowie to "dobre hla-c", dzięki czemu się uzupełniają i nie ma żadnych problemów.
Jeśli mąż miałby hla-c1c2 to jest to jakby pośredni wariant, loteria. Albo się uda albo nie. Wtedy wskazany jest accofil.
Gdy mąż ma natomiast hla-c2c2 to jest słabo, organizm matki po rozpoznaniu zarodka ma automatycznie tendencję do jego zwalczania. W tym przypadku accofil jest niezbędny.
Ja nie badałam hla-c u męża, po 3 poronieniach z tym kirem automatycznie dostałam accofil, bo coś jest na pewno nie tak.
Może Ty będziesz miała BX z większością kirów implantacyjnych i ominą Cię zastrzyki 🍀
Dziękuję Lia ❤😘
Nie wiem co myśleć ale moze dobrze żeby gdzieś coś wyszło. Bo jak nie to nie wiem. Byle by nie allo mlr złe bo będę mieć mega ciężki orzech do zgryzienia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2023, 12:05
Lia. lubi tę wiadomość
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Butterfly, mi się wydaje, że jeśli masz kiry implantacyjne (najważniejsze są te DSy), to nie ma znaczenia hla-c męża i nie trzeba brać accofilu. Masz szczęście 🍀
Ale piszę jedynie to, co gdzieś tam wyczytałam na forach czy w artykułach, nie mam żadnego wykształcenia medycznego 🥺 To jest wszystko nadal niestety na etapie badań..
A co do homocysteiny, tak, dziękuję za przypomnienie! 😘 Wg pani dietetyk możemy obniżyć ją:
1. Pijąc codziennie napary z zielonej herbaty
2. Ograniczając spożycie białka zawartego w produktach mlecznych i sojowych , za to jeść więcej roślin straczkowych, zbóż, kasz
3. Ograniczając spożycie alkoholu i kawy
4. Jedząc produkty, w których zawarty jest kwas alfa-lipinowy, tj. pomidory, groszek, brokuły, szpinak, orzechy, jaja, ryż, brukselka
5. Wprowadzając aktywność fizyczną (np. krótkie spacery)Butterfly23 lubi tę wiadomość
Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
Mąż (37):
☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
syska wrote:Dziękuję Lia ❤😘
Nie wiem co myśleć ale moze dobrze żeby gdzieś coś wyszło. Bo jak nie to nie wiem. Byle by nie allo mlr złe bo będę mieć mega ciężki orzech do zgryzienia.
Będziemy myśleć jak już coś wyjdzie. Nie zamartwiaj się na zapas 🍀Pinkflower lubi tę wiadomość
Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
Mąż (37):
☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
Syska super że się udało pobrać krew, widać że dobrze się przygotowałaś i pielęgniarka dała radę pobrać ❤️ masz już jakiś punkt odhaczony, brawo ❤️
Pinkflower lubi tę wiadomość
-
Lia, Magdanka ❤
Tak, piłam wodę od rana co chwilę. Ciężko było znaleźć żyłę, sinior jest ale ważne ze się udało. Taka moja uroda chybaalauda lubi tę wiadomość
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
Ja też czekam na te wyniki jak tylko będę idę od razu do gina po leki dla siebie i Pawła w najszybszym możliwym terminie i na czas leczenie aż do powtórnego wymazu zero 🐝🐝🐝🐝🐝
alauda, Pinkflower lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Lia. wrote:Butterfly, mi się wydaje, że jeśli masz kiry implantacyjne (najważniejsze są te DSy), to nie ma znaczenia hla-c męża i nie trzeba brać accofilu. Masz szczęście 🍀
Ale piszę jedynie to, co gdzieś tam wyczytałam na forach czy w artykułach, nie mam żadnego wykształcenia medycznego 🥺 To jest wszystko nadal niestety na etapie badań..
A co do homocysteiny, tak, dziękuję za przypomnienie! 😘 Wg pani dietetyk możemy obniżyć ją:
1. Pijąc codziennie napary z zielonej herbaty
2. Ograniczając spożycie białka zawartego w produktach mlecznych i sojowych , za to jeść więcej roślin straczkowych, zbóż, kasz
3. Ograniczając spożycie alkoholu i kawy
4. Jedząc produkty, w których zawarty jest kwas alfa-lipinowy, tj. pomidory, groszek, brokuły, szpinak, orzechy, jaja, ryż, brukselka
5. Wprowadzając aktywność fizyczną (np. krótkie spacery)Lia. lubi tę wiadomość
-
Ja umówiłam się do lekarza na jutro. Trzeba od czegoś zacząć i ustalić jakiś plan.
Nie wiem, czy teraz jest dobry czas na sprawdzenie grubości endo, skoro juz zaczynam coś tam plamić🤔
Do tego martwią mnie te plamienia/krwawienia, wiec może lekarz coś na to doradzi. Na 30 dniowy cykl, w jakies 4-6 dni nic ze mnie nie leci....
A i może umówię się znów na drożnosc.
Mówię Wam, taaaaaaaak mi się nie chce, ale jak teraz z tym nie ruszę, to będę to odkładać i odkładać.....🤯Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2023, 14:24
Pinkflower lubi tę wiadomość
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
alauda wrote:Ja umówiłam się do lekarza na jutro. Trzeba od czegoś zacząć i ustalić jakiś plan.
Nie wiem, czy teraz jest dobry czas na sprawdzenie grubości endo, skoro juz zaczynam coś tam plamić🤔
Do tego martwią mnie te plamienia/krwawienia, wiec może lekarz coś na to doradzi. Na 30 dniowy cykl, w jakies 4-6 dni nic ze mnie nie leci....
A i może umówię się znów na drożnosc.
Mówię Wam, taaaaaaaak mi się nie chce, ale jak teraz z tym nie ruszę, to będę to odkładać i odkładać.....🤯
Alauda, dobrze zrobiłaś. Ciężko zacząć ale jak już zaczniesz to ruszy wszystko do przodu. 🤞
Czyli prawie caly miesiąc masz plamienia ? 😔29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
syska wrote:Alauda, dobrze zrobiłaś. Ciężko zacząć ale jak już zaczniesz to ruszy wszystko do przodu. 🤞
Czyli prawie caly miesiąc masz plamienia ? 😔
Tak, niestety. Jakby podciągnąć plamienia pod miesiączkę, to trwa ona 10 dni. Później 4 dni spokoju. Przyszła owulacja - i znów krwawienie. Znow dwa dni przerwy i teraz znów plamienie a @ pewnie przyjdzie dopiero w weekend. MASAKRA.83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Alauda jak to się mówi pierwsze koty za płoty. Ty zrobiłaś już pierwszy krok. Wiesz co, jeżeli nie masz jeszcze miesiączki to stan Twojego endometrium teraz może dużo powiedzieć. Czy jest wystarczająco grube, czy nie jest przerośnięte.
Ty tak plamisz prawie cały miesiąc? Kurczę to bardzo niedobrze. Ale pytanie czym to może być spowodowane. Nie daj się zbyć lekarzowi, że taka Twoja uroda. -
Butterfly23 wrote:Alauda jak to się mówi pierwsze koty za płoty. Ty zrobiłaś już pierwszy krok. Wiesz co, jeżeli nie masz jeszcze miesiączki to stan Twojego endometrium teraz może dużo powiedzieć. Czy jest wystarczająco grube, czy nie jest przerośnięte.
Ty tak plamisz prawie cały miesiąc? Kurczę to bardzo niedobrze. Ale pytanie czym to może być spowodowane. Nie daj się zbyć lekarzowi, że taka Twoja uroda.
Nie miałam tak wcześniej. Przed pierwszą ciążą miesiączki trwały u mnie 3 dni. Wcześniej mialam problem z plamieniami w fazie lutealnej, ale po 3 miesiecznej kuracji dupkiem ustały. Czasami mialam plamienia okoloowulacyjne, ale nie krwawienia.
Jak wrocił mi okres po pierwszej ciąży, miesiączki wydłużyly się do 6-7 dni. OK. Pewnie może tak być. Ale nie miałam plamien w innych dniach cyklu.
A po poronieniu, jak już myslalam, że w koncu cykle wrociły do normy, to taka niespodzianka. Skoro wcześniej nie plamiłam, to coś musi byc na rzeczy83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Właśnie dzwonili do mnie z laboratorium, że nie są w stanie zbadać kosmówki bo jej tam nie ma. Tylko same moje tkanki i krew.. genetyk mówił, że to może być wina lekarza który za bardzo zmiażdżył tkanki bo przecież zarodek nie był taki mały. Kurrrwa tak to jest ufać komukolwiek, miał to zrobić dobrze bo wiedział że mi zależy a teraz jestem zostałam z wielkim niczym.
Miało być pozytywnie, ale chyba już się nie da 😭😭😭 -
Dziewczyny przepraszam ze się nie odzywam ale to co się przytrafiło Magdance mnie całkowicie zdołowało i musiałam się odciąć od forum 😔 cały czas o was myśle i trzymam kciuki, dzisiaj miałam wizytę i stres był niesamowity ale wszystko ok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2023, 07:12
Lia. lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Ja po wizycie. Ledwo jeden pęcherz urósł i pękł. Przy takiej mocnej stymulacji kiepski wynik. Chociaż endo mam ładne, 14 mm.
Lekarz powiedział, ze decyzja o in vitro jest świetna decyzja, ale żeby nie marnować, to dwa kolejne miesiące mam się postymulować dalej Aromkiem w połączeniu z bardzo mała dawka dexametazonu (ma podobno pobudzić jajniki).
Ogólnie czułam, ze tak będzie.
Nastawiam się już na styczeń, bo nie wierze, ze uda się inaczej.PCOS
3 lata starań
2 straty
2024 - in vitro
I transfer - ❌
II transfer - 💔
III transfer - ❌
IV transfer - 10dpt beta 448 🥹
11dpt beta 724 🥳
12 dpt beta 986 ❤️
14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️ -
Elza1234 wrote:Cześć dziewczyny
Ja po wizycie. Ledwo jeden pęcherz urósł i pękł. Przy takiej mocnej stymulacji kiepski wynik. Chociaż endo mam ładne, 14 mm.
Lekarz powiedział, ze decyzja o in vitro jest świetna decyzja, ale żeby nie marnować, to dwa kolejne miesiące mam się postymulować dalej Aromkiem w połączeniu z bardzo mała dawka dexametazonu (ma podobno pobudzić jajniki).
Ogólnie czułam, ze tak będzie.
Nastawiam się już na styczeń, bo nie wierze, ze uda się inaczej.
Ale może akurat tak sie zdarzyło w tym cyklu. Ja czasami przy stymulacji mialam jeden pecherzyk a czasami az trzy.
Moze w kolejnym cyklu cos sie ruszy🤞🏼Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2023, 15:09
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️