X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
Odpowiedz

Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚

Oceń ten wątek:
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 2 października 2023, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek, jak się czujesz przed jutrzejszym dniem? O której masz wizytę?

• S.Roszpunka Autorytet

Wysłany: 2 października 2023, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    To jest chore przez co oni Echo każą Ci przechodzić…
    Stela mocno Cię przytulam ❤️ te sny są straszne… A to przez co przeszłaś… nie mam słów, których mogłabym użyć żeby Cię pocieszyć 🥺 czy korzystałaś z pomocy terapeuty/ psychologa?

Dziewczyny, 50% kobiet zadeklarowało, że nie pójdzie na wybory, bo nie mają na kogo głosować. To są kolejne wybory, kiedy musimy głosować „przeciw” a nie „za”. Ale błagam Was. Jeżeli nie wiecie na kogo głosować, nieważne. Ale idźcie na te wybory. Jeżeli nie chcecie dla siebie, to dla swoich córek, małych dziewczynek, które na pewno macie w rodzinie. Na Internecie są testy, które pomogą nam wybrać na kogo głosować.

Ja się wybieram..... nie wiem na kogo będę głosować, ale pójdę. Nie ważne na którą partię, najważniejsze by nie na tę, która tak nienawidzi kobiet......

Butterfly23, Pinkflower lubią tę wiadomość

17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
    03.2023 💔
    09.2024 💔
  • Magdanka Autorytet

Wysłany: 2 października 2023, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też oczywiście idę głosować, my kobiety jesteśmy ważne i nasze głosy się liczą ❤️

Butterfly23, Pinkflower, pandzia 🐼 lubią tę wiadomość

08.2022 7tc 💔
    09.2023 10tc 💔

07.09.24 ⏸️🤞

💉💊Euthyrox, acard, encorton, clexane, accofil, cyclogest

preg.png
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 2 października 2023, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w szoku, że my kobiety dostajemy najwięcej po dupie, a aż połowa z nas nie chce nic zmienić. Na tiktoku pod filmikami o głosowaniu, kobiety piszą, że one nie idą, bo nie mają na kogo głosować. Ja myślałam, że te sondaże to wiecie, trochę podkoloryzowane są, ale nie!
    A później będzie płacz, że w Polsce jest tak źle i nic się nie zmieniło…

Magdanka, Pinkflower lubią tę wiadomość

• Pinkflower Autorytet

Wysłany: 2 października 2023, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23, oczywiście że idę na wybory. Powiem szczerze że pierwsze chyba tak swiadome. Dzieje się źle, musimy to zmienić.
    Poczytajcie programy dziewczyny. Głosujmy na ludzi, którzy chcą dla nas dobrze a nie mają nas za nic i nam uwłaczają.

https://www.instagram.com/reel/Cx4yVXjotk7/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2023, 22:55

Butterfly23 lubi tę wiadomość

29🙋‍♀️ 31🙋‍♂️
    2023-2 💔

05.2024- powrót do starań

06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
    13.07 ⏸️
    22.07 pęcherzyk w macicy
    31.07, 5+6 ❤️
    07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
    19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
    26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
    10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
    17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
    25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
    16.10 205 gram księżniczki 🩷
    18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷

Zostań proszę 🙏🙏🙏
    Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈

Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
    💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
    Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 3 października 2023, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam latarnik wyborczy :)
    Ja akurat mam określone poglądy partyjne, ale wszystkim niezdecydowanym polecam te stronę :)
    Głosujcie dziewczyny, te wybory jeszcze nigdy nie były tak ważne

Butterfly23, Pinkflower, Bezula lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 10dpt beta 448 🥹
    11dpt beta 724 🥳
    12 dpt beta 986 ❤️
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
  • Echo Autorytet

Wysłany: 3 października 2023, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w szoku. Ja zawsze chodzę na wybory i tym razem nie będzie inaczej 💪

Dzisiaj śniło mi się, że na następnej wizycie w szpitalu zrobili mi kolejne USG i tym razem pojawił się zarodek ale brakowało mu połowy twarzy, był zdeformowany. Chociaż jest to powód do legalnej aborcji,to zamiast tego dali mi leki na podtrzymanie ciąży i kazali się oszczędzać. Sny odzwierciedlają też nasze najgłębsze obawy 🥺

Butterfly23 lubi tę wiadomość

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
    Każda kropla morzem dla mej łódki...
  • Echo Autorytet

Wysłany: 3 października 2023, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek, trzymamy kciuki ❤️❤️❤️

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
    Każda kropla morzem dla mej łódki...
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 3 października 2023, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo polubiłam za wybory.
    Sen okropny 🥺 ale tak jak piszesz, to jest odzwierciedlenie tego co w nas siedzi. To musi mieć gdzieś ujście i najczęściej właśnie ma w snach.

Dzień dobry! Ja witam się z okropnym bólem głowy 😫 przez to, że ten jeb*ny okres się rozkręca i rozkręcić nie może. Ale myślę, że dziś przyjdzie pan i łaskawca. Gdyby okres był polityczny, wiem do jakiej partii by należał 🤣

Kasiek mocne kciuki zaciśnięte! 🍀🥹

Miłego dnia dziewczynki i smacznej kawusi ☀️☕️

• Bezimienna Autorytet

Wysłany: 3 października 2023, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Wam wszystkim, potrzebuje od Was wiadro zimnej wody na głowę 🫣.
    Jestem na wakacjach, drineczki, piwko, wszystko spoko. Ale @ nie przychodzi od 2 dni. Jedynie co robiłam w tym cyklu, to testy owulacyjne. Pozytywny w 12dc i 13 dc. Potem już negatywne i zmiana śluzu, cykle zazwyczaj 26 dni... Dziś leci 28dc, moja faza lutealna trwa 12 dni, max 13 poprzedzona plamieniem... zabrałam ze sobą stado tamponów, żadnego testu ciążowego. Przedwczoraj różowe plamienie, dosłownie kapka na papierze, wczoraj brązowe. I żyje sobie w zawieszeniu. Nie wierzę, żeby od 1 ❤️ podczas dni płodnych udało się zajść w ciążę. Ale chyba potrzebuje powrotu na ziemię, bo moja głowa za bardzo chce. 💩 Wczoraj myślałam, że pojawi się okres bo miałam takie kłucia w podbrzuszu, ale no nie bardzo. Dla bezpieczeństwa nie pije, ale też szkoda mi siana na testy. We Włoszech w zeszłym roku zostawiłam 100 zł za dwa testy. Na Majorce pewnie nie jest lepiej. 😵‍💫
    Ps żeby było śmieszniej, accardu nie wzięłam ze sobą, ale też mówię bez sensu, kupować ty na gwałt jak ciąży nie będzie. Dobrze, że eurhyrox wzięłam. 🫣 lepszy był sen, z testem ciążowym na którym były cztery kreski 😂. Oszaleć można. Moja głowa tak nie szaleje przez cały cykl, to ostatnie dni to jest istny cyrk.

Echo, bardzo mi przykro, że u Ciebie stan w zawieszeniu trwa dalej. A możesz pójść do innego szpitala? 🥲

Na wybory idę..idę głosować przeciw, a nie za...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2023, 07:23

• alauda Autorytet

Wysłany: 3 października 2023, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna, urlopik! Super! :)

Moze @ spóźnia Ci się przez wyjazd? Wyjazdy, choroby, stres... tak wiele może mieć wpływ na spoznienie się miesiączki. Nie chciałabyś dla pewności kupić chociaż jednego testu?

U mnie jakby juz pojawilo się plamienie, to cykl jest pozamiatany. Ale to u mnie.... kobiety maja plamienia implantacyjne, więc ja chyba dla pewnosci kupilabym jeden test. Jakby cos bylo na rzeczy, to na pewno pojawilaby się juz kreska.

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️

05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
  • alauda Autorytet

Wysłany: 3 października 2023, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek, kciuki za dzisiejszy transfer🤞 Daj znać jak się czujesz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2023, 07:42

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️

05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
  • JaMiNi Autorytet

Wysłany: 3 października 2023, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek kciuki 🤞🤞🤞
    Echo kochana to straszne co przechodzisz, mi nikt w szpitalu bety nie robił tylko usg, ale powiem ci ze miesiąc tak chodziłam tylko ze ja bardzo chciałam uniknąć szpitala szczególnie miejscowego (jedna łazienka na cały oddział) w końcu pojechałam godzinę od domu, ale co ja wyczyniała żeby mnie samo ruszyło, oprócz liści malin inne zioła, ruch 🙄 u mnie w 7tc był tylko pęcherzyk ciążowy z zoltkowym później dopiero jakiś tam zarodek który wolno rósł bez akcji serca, to jest chory kraj jak traktują kobiety 😡😡😡 ważniejsza beta niż psychika

05.2023 👼🏻
    07.09 3,5 mm, mamy ♥️ zostań z nami okruszku 🫶
    19.09 1,79 cm 8+2 tc♥️
    02.10 3,33 cm 😍
    28.03.2024 35+2tc 2640g💙
    age.png
  • JaMiNi Autorytet

Wysłany: 3 października 2023, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna odpoczywaj kochana, jeśli chodzi o plamienie to tylko przypominam ze u mnie już przed testem pozytywnym miałam plamienie i to nie było różowe nawet 😉 a plamienia miałam co miesiąc przed @ i byłam pewna ze w momencie ciąży te plamienia się nie pojawia a jednak cykl wyglądał jak co miesiąc

05.2023 👼🏻
    19.09 1,79 cm 8+2 tc♥️
    02.10 3,33 cm 😍
    28.03.2024 35+2tc 2640g💙
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2023, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W wyborach jak najbardziej mam zamiar brać udział. Mam nadzieję, że więcej ludzi się przebudzi i nie poprze tego rządu🤮. Nie mam zamiaru natomiast brać udziału w referendum. Dużo ludzi nie wie o tym, że pytania są tak skonstruowane, że nie da się na nie uczciwe odpowiedzieć, równocześnie nie popierając pisu. Pytanią są sugestywne, są narzędziem propagandowym, aby wzbudzic strach przed innymi opozycjami. Nie ma w nich cech demokratycznych. Żeby referendum było ważne musi być oddanych ważnych powyżej 50 % głosów. Dlatego nie pobieramy karty do referendum. I teraz dziewczyny ważny apel. Przy pobieraniu kart do głosowania, zaznaczcie komisji, która protokołuje ich przebieg, aby odnotować fakt, że nie bierzesz udziału w referendum!!!

Jasiek dzisiaj ważny dzień dla Ciebie, ja również trzymam mocne kciuki za Ciebie ✊🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2023, 07:50

Pinkflower lubi tę wiadomość

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 3 października 2023, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna, masz dwa wyjścia. Albo siedzieć i tracić głowę i psuć sobie urlop, albo iść kupić test i mieć czarno na białym na czym stoisz.

alauda, JaMiNi, pandzia 🐼 lubią tę wiadomość

• Bezimienna Autorytet

Wysłany: 3 października 2023, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMiNi wrote:
    Bezimienna odpoczywaj kochana, jeśli chodzi o plamienie to tylko przypominam ze u mnie już przed testem pozytywnym miałam plamienie i to nie było różowe nawet 😉 a plamienia miałam co miesiąc przed @ i byłam pewna ze w momencie ciąży te plamienia się nie pojawia a jednak cykl wyglądał jak co miesiąc
    Zobaczymy, może dziś @ ruszy. 😵‍💫 szkoda że nie mam termometru, bo od razu bym wiedziała bez testów co się dzieje. 🫣
    Przed wyjazdem robiłam test i się nic nie pojawiło.

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 3 października 2023, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stela wrote:
    W wyborach jak najbardziej mam zamiar brać udział. Mam nadzieję, że więcej ludzi się przebudzi i nie poprze tego rządu🤮. Nie mam zamiaru natomiast brać udziału w referendum. Dużo ludzi nie wie o tym, że pytania są tak skonstruowane, że nie da się na nie uczciwe odpowiedzieć, równocześnie nie popierając pisu. Pytanią są sugestywne, są narzędziem propagandowym, aby wzbudzic strach przed innymi opozycjami. Nie ma w nich cech demokratycznych. Żeby referendum było ważne musi być oddanych ważnych powyżej 50 % głosów. Dlatego nie pobieramy karty do referendum. I teraz dziewczyny ważny apel. Przy pobieraniu kart do głosowania, zaznaczcie komisji, która protokołuje ich przebieg, aby odnotować fakt, że nie bierzesz udziału w referendum!!!
    Dobrze, że o tym piszesz. Pytanie, czy będzie miejsce na taką adnotację… ehhh wszystko zrobią żeby nas udupczyć
    Edit. Właśnie mi się wyświetlił artykuł na ten temat.
    Co należy zrobić żeby nie głosować w referendum:
    zgłosić komisji brak chęci do pobierania karty do referendum;
    zadbać o to, by adnotacja o nieprzyjęciu karty została wpisana do protokołu;
    podpisać się.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2023, 08:00

Stela lubi tę wiadomość

• JaMiNi Autorytet

Wysłany: 3 października 2023, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie mnie tez przeraża ile kobiet nie wie na kogo zagłosować/ nie będzie brało udziału w wyborach, tez jakoś szczególnie się polityka nie interesuje, ale nie wyobrażam sobie nie głosować 😳 tak samo przeraża mnie ile kobiet jest za konfederacja ( myśle ze kazda z nas tutaj po przejściach nie jest za opcja ktora jest przeciwko kobietom i sie nikomu nie narażę )

Bezula, Butterfly23 lubią tę wiadomość

05.2023 👼🏻
    19.09 1,79 cm 8+2 tc♥️
    02.10 3,33 cm 😍
    28.03.2024 35+2tc 2640g💙
    age.png
  • Pinkflower Autorytet

Wysłany: 3 października 2023, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, nadrabiam dzis. Wczoraj wyjechałam z domu 6.30 wrociłam o 20.

Echo, zobaczysz co powiedza w czwartek w szpitalu. Mam nadzieję, że coś zaproponują. Jeśli nie możesz spróbować w innym szpitalu ale wiem, ze takie chodzenie to nic przyjemnego. Przykro mi, że tak się dzieje 😭

Kasiek, mocne 🤞🤞🤞🤞😘

JaMiNi, gratulacje małego człowieczka 🥰😘

Bezimienna, ja bym leciała po test. Będziesz wiedzieć co i jak. Gdzie jesteście, w ciepełku ?

Stela, dzięki za info. Muszę w takim razie przemyśleć co z tym referendum zrobić.

29🙋‍♀️ 31🙋‍♂️
    2023-2 💔

05.2024- powrót do starań

06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
    13.07 ⏸️
    22.07 pęcherzyk w macicy
    31.07, 5+6 ❤️
    07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
    19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
    26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
    10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
    17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
    25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
    16.10 205 gram księżniczki 🩷
    18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷

Zostań proszę 🙏🙏🙏
    Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈

Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
    💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
    Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150

preg.png
‹‹ 463 464 465 466 467 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ