Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Madganka, szok!!!!😭 Tak martwiłas się, że nie uda Ci się zlapac maeriału do badania a tu juz jest się prawie pewnym, że skoro lekarz go zabezpiecza, to musi byc dobrze.
Hmm... tak sie zastanawiam, czy lekarz nie odróżnia kosmówki od innych tkanek, bo wszystko jest jeszcze takie male?
Pamietam, ze dziewczyny pisaly mi chyba tutaj, ze nie cały materiał jest wysyłany do badania, bo moj wynik histopato mowił, ze nie było zarodka w materiale. A przeciez widziałam go na usg!
Ale u Ciebie powinni zabezpieczyc, to co potrzeba i tak jak potrzeba, bo zalezalo Ci na tych badaniach 😞Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2023, 15:09
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Genetyk powiedział że zarodek nie był taki mały żeby go nie odroznić bo miał około 2 cm, zwłaszcza że rano w USG był jeszcze cały. Powiedział, że został pewnie zbyt mocno zmiażdżony lub źle podzielony i ta część w której znajdowała się kosmówka poszła do histpatu. Mówił też, że materiał innej pani z tego szpitala był poprawnie pobrany, tylko u mnie ten problem.
Zastanawiam się co mój lekarz odjebał, przecież robi te zabiegi na okrągło i wiedział jak mi zależy, sam mnie nakłanial do badania.
Napisałam do niego o tej sytuacji i zapytałam co ja mam teraz zrobić, czekam na odpowiedź. -
Magdanka wrote:Właśnie dzwonili do mnie z laboratorium, że nie są w stanie zbadać kosmówki bo jej tam nie ma. Tylko same moje tkanki i krew.. genetyk mówił, że to może być wina lekarza który za bardzo zmiażdżył tkanki bo przecież zarodek nie był taki mały. Kurrrwa tak to jest ufać komukolwiek, miał to zrobić dobrze bo wiedział że mi zależy a teraz jestem zostałam z wielkim niczym.
Miało być pozytywnie, ale chyba już się nie da 😭😭😭
Ja pier... Nie Magdanka, nie da się w tej sytuacji pozytywnie. Nie wierzę w to co się dzieje. Jak tu zaufać lekarzom 🤬😔🫂29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Magdanka wrote:Właśnie dzwonili do mnie z laboratorium, że nie są w stanie zbadać kosmówki bo jej tam nie ma. Tylko same moje tkanki i krew.. genetyk mówił, że to może być wina lekarza który za bardzo zmiażdżył tkanki bo przecież zarodek nie był taki mały. Kurrrwa tak to jest ufać komukolwiek, miał to zrobić dobrze bo wiedział że mi zależy a teraz jestem zostałam z wielkim niczym.
Miało być pozytywnie, ale chyba już się nie da 😭😭😭 -
Elza1234 wrote:Cześć dziewczyny
Ja po wizycie. Ledwo jeden pęcherz urósł i pękł. Przy takiej mocnej stymulacji kiepski wynik. Chociaż endo mam ładne, 14 mm.
Lekarz powiedział, ze decyzja o in vitro jest świetna decyzja, ale żeby nie marnować, to dwa kolejne miesiące mam się postymulować dalej Aromkiem w połączeniu z bardzo mała dawka dexametazonu (ma podobno pobudzić jajniki).
Ogólnie czułam, ze tak będzie.
Nastawiam się już na styczeń, bo nie wierze, ze uda się inaczej. -
Butterfly, co za sen 🙈!
Alauda, to wszystko co piszesz jest bardzo niepokojące 😞 Poronienie potrafi mocno namieszać i w takim przypadku najlepiej jest iść do lekarza na samym początku cyklu żeby móc obserwować zamiany w jego trakcie. Mam nadzieję,że szybko otrzymasz właściwą pomoc 😘
Syska, nie martw się na zapas 😘 zwłaszcza,że niezależnie od tego co wyjdzie badaniach lekarze wiedzą jak sobie z tym radzić. Trzymam mocno kciuki 🤞🤞🍀
Jednorożec, cieszę się, że tak fajnie spędziłaś weekend I chociaż na chwilę oderwałas się od problemów zdrowotnych ❤️
Magdanka, okropnie mi przykro 😞💔 tak wiele musiałas wycierpieć, a oni zachowali się na zasadzie "you had one job".... Niestety tu na forum jest bardzo dużo takich historii i to naprawdę daje do myślenia...co z tymi lekarzami jest nie tak...
Elza, jak sie czujesz z tymi zaleceniami? Chcesz kontynuować stymulację? Do stycznia już nie tak daleko 🤞🤞
JaMiNi, tak się cieszę, że u Ciebie wszystko w porządku ❤️❤️ jak się czujesz? Czy jesteś teraz trochę spokojniejsza? Wszystko u Ciebie ok?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2023, 16:41
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Butterfly23 wrote:Hej. I podejmiesz się tej stymulacji? Pamiętam, że chciałaś już z tym odpuścić.
Chciał początkowo dać mi zastrzyki (coś takiego jak przy in vitro), ale jak usłyszał, ze mam dość i ze od stycznia in vitro, to powiedział, ze mogę tylko brać Aromek przed dwa cykle, żeby mieć chociaż szanse na jakaś owulacje.
Brzmi to dla mnie wszystko jak plan i mu wierze
1 raz wg na wizycie był mój mąż. To było takie wsparcie, nie do opisania.
U starej pani doktor nie ma mowy, żeby chłop wchodził, nawet jak to ciążowe usg..Echo, pandzia 🐼 lubią tę wiadomość
PCOS
3 lata starań
2 straty
2024 - in vitro
I transfer - ❌
II transfer - 💔
III transfer - ❌
IV transfer - 10dpt beta 448 🥹
11dpt beta 724 🥳
12 dpt beta 986 ❤️
14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️ -
Dziewczynki, u mnie nic się nie zmieniło. Pije herbatke, a dzisiaj byłam w poradni przyszpitalnej. Dokładnie tej samej, w której byłam gdy pierwszy raz roniłam. W USG widoczny pęcherzyk ciążowy ale za to pojawił się pęcherzyk żółtkowy. Wciąż brak zarodka i brak serduszka. Jedno USG to dla nich za mało, więc muszę przyjść drugi raz w czwartek żeby ocenić czy ciąża rozwija się prawidłowo. Na ten moment nie mogą tego ocenić, bo tylko USG w szpitalu się liczy (takie z Luxmedu jest nieważne). Poza tym nie przekonalo ich to, że betę zrobiłam 14 razy, bo na ten moment tylko ona świadczy o nieprawidłowości. To za mało, musi być powtórzone USG.
Nic nie pisałam wcześniej,bo było mi ciężko dojść do siebie... Spędziłam tam 2,5h czekając otoczona kobietami w ciąży i kobietami, które niedawno urodziły i czekały z niemowlakami na rękach. To była istna tortura.2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Hej🙂
Nie lubię McDonalda też 😂 ale jadłam cos może kilka razy 😄
Burger i pizza to jest mój fastfood♥️
Magdanka, porażka z tym pobraniem...
Jeżeli chodzi o Kiry to ja nie mam żadnych ds, mam tylko jeden który jest aktywująco/hamujący. Accofil niby zwiększa szanse 5krotnie.
Homocysteina na pewno można obniżyć witaminami z grupy b metylowanymi. Trzeba mieć też dobry wynik Wit B12. Często właśnie wegetarianie mają problem z homocysteina.
-
Butterfly23 wrote:Zobaczymy czy Ci będzie do śmiechu, jak na porodówce Cię na takim posadzą 😂🤣
Luzik, marne szanse, że będę rodzić naturalnie jakbym faktycznie była w ciąży 😂 więc jak będę leżeć na stole to chyba sami nie będą dookoła za moim brzuchem biegać 😂17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
JaMiNi wrote:
Jaki fajny mały człowieczek 😍17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
Echo wrote:Dziewczynki, u mnie nic się nie zmieniło. Pije herbatke, a dzisiaj byłam w poradni przyszpitalnej. Dokładnie tej samej, w której byłam gdy pierwszy raz roniłam. W USG widoczny pęcherzyk ciążowy ale za to pojawił się pęcherzyk żółtkowy. Wciąż brak zarodka i brak serduszka. Jedno USG to dla nich za mało, więc muszę przyjść drugi raz w czwartek żeby ocenić czy ciąża rozwija się prawidłowo. Na ten moment nie mogą tego ocenić, bo tylko USG w szpitalu się liczy (takie z Luxmedu jest nieważne). Poza tym nie przekonalo ich to, że betę zrobiłam 14 razy, bo na ten moment tylko ona świadczy o nieprawidłowości. To za mało, musi być powtórzone USG.
Nic nie pisałam wcześniej,bo było mi ciężko dojść do siebie... Spędziłam tam 2,5h czekając otoczona kobietami w ciąży i kobietami, które niedawno urodziły i czekały z niemowlakami na rękach. To była istna tortura.
Echh strasznie Cię meczą 😔17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
Magdanka wrote:Genetyk powiedział że zarodek nie był taki mały żeby go nie odroznić bo miał około 2 cm, zwłaszcza że rano w USG był jeszcze cały. Powiedział, że został pewnie zbyt mocno zmiażdżony lub źle podzielony i ta część w której znajdowała się kosmówka poszła do histpatu. Mówił też, że materiał innej pani z tego szpitala był poprawnie pobrany, tylko u mnie ten problem.
Zastanawiam się co mój lekarz odjebał, przecież robi te zabiegi na okrągło i wiedział jak mi zależy, sam mnie nakłanial do badania.
Napisałam do niego o tej sytuacji i zapytałam co ja mam teraz zrobić, czekam na odpowiedź.
Madzia, czy dobrze rozumiem, że kosmówka poszła do badania histopatologicznego? Jeśli tak, to oni ją zabezpieczą w takim bloczku prafinowym i będziesz mogła go wypożyczyć w każdym momencie, by zrobić dalsze badania, np. genetyczne.Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
Mąż (37):
☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
Lia. wrote:Madzia, czy dobrze rozumiem, że kosmówka poszła do badania histopatologicznego? Jeśli tak, to oni ją zabezpieczą w takim bloczku prafinowym i będziesz mogła go wypożyczyć w każdym momencie, by zrobić dalsze badania, np. genetyczne.
Lia, niestety nie wiem czy kosmówka poszła do badania histopatologicznego, to jedna z możliwości że jakieś jej części mogą się tam znajdować. Jeśli tam nie znajdą to ja naprawdę nie mam pojęcia jak lekarz pobierał materiał.. na wiadomość mi nie odpisał i raczej nie odpisze ☹️
Poprzednim razem w histpacie też nie wykryli kosmówki, ale to był 7tc albo nawet trochę wcześniej więc może było trudniej.
Tak sobie myślę, że badanie genetyczne i tak by wiele nie wniosło do mojej diagnozy, ale i tak cholernie przykro. -
nick nieaktualnyMagdanka bardzo mi przykro ☹️
Echo przepraszam, ale nie nie pamiętam od kiedy wiesz, że ta ciąża nie rozwija się nieprawidłowo? To dołujące, że każą ciągle czekać.
Mnie tez dopadł kiepski nastrój. Też miałam sen, śniło mi się że idę korytarzem w szpitalu, jestem w trakcie poronienia a między nogami moje dziecko nie może wyjść i trzymam je rękoma, żeby nie upadło na posadzkę, i szukam położnej, nigdzie nie umiem jej znaleźć. I się na szczęście w tym momencie obudziłam. Tak wyglądało moje poronienie. Ja ciągle porzed oczami mam jego malutkie nóżki😭. Do mnie ten sen wraca już po raz kolejny. Nie wiem czy pamiętacie, że 15 października mamy dzień dziecka utraconego. W tym dniu wyjeżdżam do miasta, w którym straciłam tą ciążę, bo wiem, że mój synek będzie wtedy pochowany z innymi dziećmi, odprawiona zostanie msza.
Przepraszam Was za taki podły wpis, ale czuję, że mi się już nazbierało złej energii☹️Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2023, 19:31
-
Stela kochanie, co za emocjonalny sen ☹️ widać jak mocno to wszystko przeżywasz... dobrze, że będziesz w stanie pożegnać synka, również pomodlę się za niego
-
Stela wrote:Magdanka bardzo mi przykro ☹️
Echo przepraszam, ale nie nie pamiętam od kiedy wiesz, że ta ciąża nie rozwija się nieprawidłowo? To dołujące, że każą ciągle czekać.
Mnie tez dopadł kiepski nastrój. Też miałam sen, śniło mi się że idę korytarzem w szpitalu, jestem w trakcie poronienia a między nogami moje dziecko nie może wyjść i trzymam je rękoma, żeby nie upadło na posadzkę, i szukam położnej, nigdzie nie umiem jej znaleźć. I się na szczęście w tym momencie obudziłam. Tak wyglądało moje poronienie. Ja ciągle porzed oczami mam jego malutkie nóżki😭. Do mnie ten sen wraca już po raz kolejny. Nie wiem czy pamiętacie, że 15 października mamy dzień dziecka utraconego. W tym dniu wyjeżdżam do miasta, w którym straciłam tą ciążę, bo wiem, że mój synek będzie wtedy pochowany z innymi dziećmi, odprawiona zostanie msza.
Przepraszam Was za taki podły wpis, ale czuję, że mi się już nazbierało złej energii☹️
Bardzo mi przykro kochana, tak wiele przeszłaś 😞💔 Dziękuję,że przypomniałaś o tej wyjątkowej dacie.
Wiem, że ciąża nie rozwija się prawidłowo od 07/09 września. Czyli prawie miesiąc. W szpitalu powiedziano mi,że dopóki beta rośnie to nic nie zrobią. Poza tym czekanie trzy tygodnie na poronienie jest wg nich normalne,a jak trzeba, to czeka się nawet dłużej. Zobaczymy co powiedzą w czwartek 🤷🏼♀️2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Echo wrote:Bardzo mi przykro kochana, tak wiele przeszłaś 😞💔 Dziękuję,że przypomniałaś o tej wyjątkowej dacie.
Wiem, że ciąża nie rozwija się prawidłowo od 07/09 września. Czyli prawie miesiąc. W szpitalu powiedziano mi,że dopóki beta rośnie to nic nie zrobią. Poza tym czekanie trzy tygodnie na poronienie jest wg nich normalne,a jak trzeba, to czeka się nawet dłużej. Zobaczymy co powiedzą w czwartek 🤷🏼♀️
To jest przerażające Ile masz jeszcze czekać... przecież to nieludzkie ;(( U mnie też beta rosła (robili mi kilka razy w szpitalu i były duże przyrosty) a mimo to, od razu dali mi tabletki poronne i zabieg. Powiedzieli, że ciąża nie rozwija się prawidłowo i to wystarczyło. Więc jak widać wszystko zależy od szpitala -
To jest chore przez co oni Echo każą Ci przechodzić…
Stela mocno Cię przytulam ❤️ te sny są straszne… A to przez co przeszłaś… nie mam słów, których mogłabym użyć żeby Cię pocieszyć 🥺 czy korzystałaś z pomocy terapeuty/ psychologa?
Dziewczyny, 50% kobiet zadeklarowało, że nie pójdzie na wybory, bo nie mają na kogo głosować. To są kolejne wybory, kiedy musimy głosować „przeciw” a nie „za”. Ale błagam Was. Jeżeli nie wiecie na kogo głosować, nieważne. Ale idźcie na te wybory. Jeżeli nie chcecie dla siebie, to dla swoich córek, małych dziewczynek, które na pewno macie w rodzinie. Na Internecie są testy, które pomogą nam wybrać na kogo głosować.