Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Butterfly23 wrote:Dziewczyny a gdzie kupujecie pościel? Mam kilka z home&you i każda jest inna 🙈
Ja mam mega stara z Ikei i marzę nowej 🙈Butterfly23 lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
A ja nie wiedziałam, że tam można dostać pościel 😅 jakoś tak zawsze szybko przemykam przez sklep i nie przechodzę przez ten dział z rzeczami do domu2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Echo w tym dziale kryją się perełki, mam z tamtąd wiele przyborów do kuchni i też bawełniane majtki, które polecam 😁
Echo, Kasiek789 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry, w końcu weekend ☀️
Czy Wam też jest tak zimno🥶?
Jakie macie plany?
Dzisiaj mój 4 dzień krwawienia i mam dylemat czy iść ze znajomymi na burgera czy lepiej powiedzieć, że mam zatrucie pokarmowe i zostać w domu 🙈
Miłego dnia ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2023, 07:16
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Dzień dobry 🩵 Zimno, wieje i leje a planowaliśmy pojechać z pieskami do lasu 😞 także plan na weekend: ogarnąć mieszkanie bo niezly syf mamy. Tydzien temu w weekend nas nje było, więc 2 tyg bez porządnego sprzątania.
A propos pościeli to muszę ja właśnie poprać i poprasować. Może coś pogotuję, książka. A jutro już chyba zrobię test bo to będzie 5 dzień po transferze = 10 dpo. Coś powinno przebijać jeśli Kropek się zagnieździł. Ale coś czuję, że chyba nie🔹Ja 38 l.:
Endometrioza
MTHFR C677T hetero, PAI-1 homo
Mięśniaki, AMH: 1,07 (11/22)
Cross match - 39%, Allo MLR - 27,9 %, KIR Bx (brakuje 2DS3)
🔹Mąż 39 l.: DFI: 38%, morfo 2%
🔹Kariotypy oboje ✅
03/2019: 💔 👼
2021: polip endometrialny (histero), podejrzenie wodniaka
2022: laparo - diagnoza endometriozy
01/2023 IVF
20.01. Punkcja - 8 komórek, 6 dojrzałych, 5 zapłodnionych, 4 blastki
25.01. ET 5.2.2. Clexane, Acard, Encorton, Siofor 500
03.03. 💔 7tc 💙👼
03.10 🍁 FET 3.1.2. Clexane, Acard, Prograf 0,5, Accofil, Siofor 500
5dpt ⏸️bHCG: 7dpt - 61 9dpt - 152, 11dpt - 286 12dpt - 505, 21dpt - 14321 💗
7+5 CRL: 1,39 cm, FHR: 154 bpm
11+4 Nifty - ryzyka niskie 🎀 👧🏻
13.06.2024 39+0, CC, 3660 gr, 58 cm 🩷 Mała na świecie!
❄️❄️ (5.1.1., 5.2.2.) -
Cześć dziewczyny
Ja właśnie wróciłam z psem i szykuje się na 2 h zajęć na siłowni.
A potem jedziemy do ikei po szafę, szafkę na książki i fotel do małego pokoju. Oficjalnie ogłaszam, ze pokój został odczarowany ściany są pomalowane, można urządzać!
Echo, pytanie jak Ty się czujesz fizycznie i psychicznie i czego potrzebujesz.
Ja, jak wiedziałam, ze 1 ciąża nie rokuje i się skończy, naklamalam i zostałam w domu, bo miewałam wtedy ataki paniki i non stop płakałam. Przy drugiej stracie żyłam już jak gdyby nigdy nic.
Także wszystko zależy od tego, czego potrzebujesz.
Kasiek, oby Twoje przeczucie było złe i jednak okruszek się zagnieździł.Echo, Butterfly23, Kasiek789 lubią tę wiadomość
PCOS
3 lata starań
2 straty
2024 - in vitro
I transfer - ❌
II transfer - 💔
III transfer - ❌
IV transfer - 10dpt beta 448 🥹
11dpt beta 724 🥳
12 dpt beta 986 ❤️
14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️ -
Kasiek789 wrote:Dzień dobry 🩵 Zimno, wieje i leje a planowaliśmy pojechać z pieskami do lasu 😞 także plan na weekend: ogarnąć mieszkanie bo niezly syf mamy. Tydzien temu w weekend nas nje było, więc 2 tyg bez porządnego sprzątania.
A propos pościeli to muszę ja właśnie poprać i poprasować. Może coś pogotuję, książka. A jutro już chyba zrobię test bo to będzie 5 dzień po transferze = 10 dpo. Coś powinno przebijać jeśli Kropek się zagnieździł. Ale coś czuję, że chyba nie
Cały czas trzymamy kciuki 🤞🤞🍀🌈❤️ Jest jeszcze za wcześnie, poczekaj może do poniedziałku lub wtorku. Mnie nigdy nie wychodziły testy wcześniej niż w 12dpo2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Elza1234 wrote:Cześć dziewczyny
Ja właśnie wróciłam z psem i szykuje się na 2 h zajęć na siłowni.
A potem jedziemy do ikei po szafę, szafkę na książki i fotel do małego pokoju. Oficjalnie ogłaszam, ze pokój został odczarowany ściany są pomalowane, można urządzać!
Echo, pytanie jak Ty się czujesz fizycznie i psychicznie i czego potrzebujesz.
Ja, jak wiedziałam, ze 1 ciąża nie rokuje i się skończy, naklamalam i zostałam w domu, bo miewałam wtedy ataki paniki i non stop płakałam. Przy drugiej stracie żyłam już jak gdyby nigdy nic.
Także wszystko zależy od tego, czego potrzebujesz.
Kasiek, oby Twoje przeczucie było złe i jednak okruszek się zagnieździł.
Co za wspaniała wiadomość 😍 Pewnie jesteście podekscytowani? Jestem bardzo ciekawa efektu 😍 Takie urządzanie zawsze sprawiało mi radość, więc mam nadzieję, że i Wy będziecie mieć przy tym dobra zabawę.
Jeśli chodzi o moje samopoczucie, to jestem bardzo tym wszystkim przybita i już brakuje mi łez 😔 Mój mąż bardzo cierpi, ale musi czekać na wizytę w szpitalu żeby umówić operacje. Ja z kolei od miesiąca wiedziałam,że ciąża się nie rozwija i jak już zaczęlo się krwawienie, to miałam nadzieję,że szybko się oczyści. Stresuje mnie ta niepewność w którym momencie ostatecznie poronie, bo zdecydowanie nie chce żeby to się stało daleko od domu. Za pierwszym razem wszystko trwało 24h i miałam nadzieję, że teraz będzie tak samo, a mecze się już czwarty dzień i zaczynam się martwić,że się nie uda. Ja naprawdę nie chce łyżeczkowania...2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Dzień dobry kochane ♥️
Co do pościeli to ja polecam kupować w home and you jak jest promocja druga rzecz 10 procent, to wtedy wychodzi fajnie cenowo za dwa komplety 😊 ( szczególnie fajnie bo my spimy pod dwoma kołdrami więc mamy przynajmniej takie same 😅) w Lidlu kupiłam kiedyś pościel taka polarowa i na zimowe miesiące jest mega!
Echo zrób jak czujesz. Z jednej strony pewnie dobrze zrobiłoby ci oderwanie się od tego wszystkiego ale z drugiej jak masz się stresować że krwawienie się pogorszy albo coś to zostań w domu. Może marne pocieszenie ale tak jak mówiłam ja krwawilam dwa tygodnie ponad i oczyscilam się sama. Więc czas trwania chyba nie wpływa na to czy będzie trzeba lyzeczkowac. Trzymam kciuki żeby poszło samo.
Kasiek mocne kciuki za jutro! Ja w żadnej ciąży nie czułam zagnieżdżenia więc wszystko jest możliwe
Elza jak będziesz chciała to pochwal się efektem pokoju
My dziś zbieramy się do rodziców na tydzień, jutro pewnie wyskoczyny na grzyby 😊 czy jest tu jakas fanką grzybobrania? 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2023, 08:36
Echo lubi tę wiadomość
-
izzy91 wrote:Dzień dobry kochane ♥️
Co do pościeli to ja polecam kupować w home and you jak jest promocja druga rzecz 10 procent, to wtedy wychodzi fajnie cenowo za dwa komplety 😊 ( szczególnie fajnie bo my spimy pod dwoma kołdrami więc mamy przynajmniej takie same 😅) w Lidlu kupiłam kiedyś pościel taka polarowa i na zimowe miesiące jest mega!
Echo zrób jak czujesz. Z jednej strony pewnie dobrze zrobiłoby ci oderwanie się od tego wszystkiego ale z drugiej jak masz się stresować że krwawienie się pogorszy albo coś to zostań w domu. Może marne pocieszenie ale tak jak mówiłam ja krwawilam dwa tygodnie ponad i oczyscilam się sama. Więc czas trwania chyba nie wpływa na to czy będzie trzeba lyzeczkowac. Trzymam kciuki żeby poszło samo.
Kasiek mocne kciuki za jutro! Ja w żadnej ciąży nie czułam zagnieżdżenia więc wszystko jest możliwe
Elza jak będziesz chciała to pochwal się efektem pokoju
My dziś zbieramy się do rodziców na tydzień, jutro pewnie wyskoczyny na grzyby 😊 czy jest tu jakas fanką grzybobrania? 🤣
Dziękuję Izzy Bardzo mnie tym pocieszyłaś Oby i mnie się udało bez ingerencji lekarzy.
Ja jestem wielką fanką grzybów, ale niestety w mojej rodzinie nikt ich nie zbierał i przez to sama tego nie potrafię2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Izzy, mam jeszcze pytanko, jesli nie masz nic przeciwko. Jak sobie radziłaś przez te dwa tygodnie? Czy wspomagałaś się jakimiś ziołami/lekami/ćwiczeniami?
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Echo wrote:Izzy, mam jeszcze pytanko, jesli nie masz nic przeciwko. Jak sobie radziłaś przez te dwa tygodnie? Czy wspomagałaś się jakimiś ziołami/lekami/ćwiczeniami?
Jedyne co to brałam garściami przeciwbólowe. A tak to niczym innym nie pomagałam bo nawet nie wiedziałam co zrobić. Tyle tego lecialo że bałam się obrócić na drugi bok a co dopiero ćwiczyć 🫣Echo lubi tę wiadomość
-
izzy91 wrote:Nie mam, śmiało pytaj
Jedyne co to brałam garściami przeciwbólowe. A tak to niczym innym nie pomagałam bo nawet nie wiedziałam co zrobić. Tyle tego lecialo że bałam się obrócić na drugi bok a co dopiero ćwiczyć 🫣
Dziękuję ❤️
Mam tak samo 🙈 Czasem jest ok, ale momentami mam potężne krwawienie z dużymi skrzepami i skurczami. W szpitalu doradzono mi krótkie spacery i brać nospe, bo działa rozkurczowo i może trochę ten proces przyspieszyć.
Na marginesie odwołałam wszystkie treningi i spotkania na najbliższe dwa tygodnie. Przechodzę żałobę i ciężko jest mi teraz o czymkolwiek innym myśleć. Biorę jednak pod uwagę dzisiejsze wyjście,bo widzę,że mój mąż bardzo potrzebuje wyjść z domu. Jak nie będę się dobrze czuć,to pójdzie sam i to też będzie okWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2023, 09:20
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Echo wrote:Dziękuję ❤️
Mam tak samo 🙈 Czasem jest ok, ale momentami mam potężne krwawienie z dużymi skrzepami i skurczami. W szpitalu doradzono mi krótkie spacery i brać nospe, bo działa rozkurczowo i może trochę ten proces przyspieszyć.
Na marginesie odwołałam wszystkie treningi i spotkania na najbliższe dwa tygodnie. Przechodzę żałobę i ciężko jest mi teraz o czymkolwiek innym myśleć. Biorę jednak pod uwagę dzisiejsze wyjście,bo widzę,że mój mąż bardzo potrzebuje wyjść z domu. Jak nie będę się dobrze czuć,to pójdzie sam i to też będzie ok
Może teraz nie zablysne mądrością, ale czy to właśnie nie chodzi o to żeby te skurcze były? Jakoś mi się tak wydawało że one pomagają się oczyścić, ale może coś pokrecilam 🥴 -
izzy91 wrote:Rób wszystko zgodnie ze sobą ♥️
Może teraz nie zablysne mądrością, ale czy to właśnie nie chodzi o to żeby te skurcze były? Jakoś mi się tak wydawało że one pomagają się oczyścić, ale może coś pokrecilam 🥴
Tak, zdecydowanie. Muszą być skurcze, bo bez nich się nie oczyści. Może pani doktor wie coś czego ja nie wiem2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Izzy ja w czwartek przyniosłam cały koszyk prawdziwków większość ususzyłam na wigilię ale wczoraj były placki ziemniaczane z grzybami a dla dzieci racuszki. Dzisiaj rano Paweł pojechał i już dzwonił jak ja to zrobiłam bo on nie ma prawie nic😅😅😅😅
Stresuje się już poniedziałkowym ginem. Oby powiedział że jest ok a potem żeby jak najszybciej przyszła @ żebym miała już etap drożności z głowyDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Dzień dobry!
Ciemno, chłodno i wieje wiatr.
Echo to decyzja należy do Ciebie. Czy dasz radę z nimi siedzieć? Kochana, Ty już możesz być po poronieniu. Jeżeli leci z Ciebie już taka miesiączkowa krew, bez większych skrzepów. Ja po tabletkach, gdzie już na USG było widać, że się oczyściłam krwawiłam jeszcze 11 dni. I zdarzały się skrzepy i nawet takie większe tkanki.
Izzy ja bardzo lubię grzyby, ale zbierać nie. Nienawidzę pająków, przeróżnego robactwa. Ze mną pod namiot nie pojedziecie 🤣
Kasiek jeśli zdecydujesz się jutro na test, pamiętaj, że to jest jeszcze wcześnie i może nic nie wyjść. Ale mocno mocno trzymam kciuki 🍀
Elza mega się cieszę, że pokój odczarowany 🥳 to jest Twój mały sukces ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2023, 09:59
Echo, Elza1234 lubią tę wiadomość
-
Butterfly23 wrote:Dzień dobry!
Ciemno, chłodno i wieje wiatr.
Echo to decyzja należy do Ciebie. Czy dasz radę z nimi siedzieć? Kochana, Ty już możesz być po poronieniu. Jeżeli leci z Ciebie już taka miesiączkowa krew, bez większych skrzepów. Ja po tabletkach, gdzie już na USG było widać, że się oczyściłam krwawiłam jeszcze 11 dni. I zdarzały się skrzepy i nawet takie większe tkanki.
Izzy ja bardzo lubię grzyby, ale zbierać nie. Nienawidzę pająków, przeróżnego robactwa. Ze mną pod namiot nie pojedziecie 🤣
Kasiek jeśli zdecydujesz się jutro na test, pamiętaj, że to jest jeszcze wcześnie i może nic nie wyjść. Ale mocno mocno trzymam kciuki 🍀
Elza mega się cieszę, że pokój odczarowany 🥳 to jest Twój mały sukces ❤️
Byłoby cudownie mieć to już za sobą 🥺 Ja też poprzednim razem krwawilam dokładnie 11 dni. Tylko teraz nie zauważyłam/nie poczułam żeby poronilo się to co miało się poronić. Chyba, że się rozpadło i to przegapiłam 🥺 Ciagle mam silne skurcze i duże skrzepy, więc na dwoje babka wróżyła. Zobaczymy co wyjdzie w USG.
Kochana, przybijam piątkę. Ja też nienawidzę robactwa, więc mnie też nie zaciągnięcie pod namiot 😅
Jak się czujesz i co u Ciebie słychać?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2023, 10:42
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Jednorożec89 wrote:Izzy ja w czwartek przyniosłam cały koszyk prawdziwków większość ususzyłam na wigilię ale wczoraj były placki ziemniaczane z grzybami a dla dzieci racuszki. Dzisiaj rano Paweł pojechał i już dzwonił jak ja to zrobiłam bo on nie ma prawie nic😅😅😅😅
Stresuje się już poniedziałkowym ginem. Oby powiedział że jest ok a potem żeby jak najszybciej przyszła @ żebym miała już etap drożności z głowy
Dawaj znać jak będziesz po wizycie. Trzymamy kciuki żeby wszystko było po Twojej myśli 😘 okropnie długo się z tym wszystkim męczysz, przydałaby się odrobina spokoju2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki...