X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
Odpowiedz

Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚

Oceń ten wątek:
  • Echo Autorytet

Wysłany: 6 października 2023, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Dziewczyny a gdzie kupujecie pościel? Mam kilka z home&you i każda jest inna 🙈

Ja mam mega stara z Ikei i marzę nowej 🙈

Butterfly23 lubi tę wiadomość

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
    Każda kropla morzem dla mej łódki...
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 6 października 2023, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam właśnie dużo pozytywów o pościeli z biedronki czy z lidla, ale jak jestem tam na zakupach to nigdy nie ma 😂

• Echo Autorytet

Wysłany: 6 października 2023, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiedziałam, że tam można dostać pościel 😅 jakoś tak zawsze szybko przemykam przez sklep i nie przechodzę przez ten dział z rzeczami do domu

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
  • Magdanka Autorytet

Wysłany: 6 października 2023, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo w tym dziale kryją się perełki, mam z tamtąd wiele przyborów do kuchni i też bawełniane majtki, które polecam 😁

Echo, Kasiek789 lubią tę wiadomość

08.2022 7tc 💔
    09.2023 10tc 💔

07.09.24 ⏸️🤞

💉💊Euthyrox, acard, encorton, clexane, accofil, cyclogest

preg.png
  • Echo Autorytet

Wysłany: 7 października 2023, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, w końcu weekend ☀️

Czy Wam też jest tak zimno🥶?

Jakie macie plany?

Dzisiaj mój 4 dzień krwawienia i mam dylemat czy iść ze znajomymi na burgera czy lepiej powiedzieć, że mam zatrucie pokarmowe i zostać w domu 🙈

Miłego dnia ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2023, 07:16

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
  • Kasiek789 Autorytet

Wysłany: 7 października 2023, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 🩵 Zimno, wieje i leje :-( a planowaliśmy pojechać z pieskami do lasu 😞 także plan na weekend: ogarnąć mieszkanie bo niezly syf mamy. Tydzien temu w weekend nas nje było, więc 2 tyg bez porządnego sprzątania.
    A propos pościeli to muszę ja właśnie poprać i poprasować. Może coś pogotuję, książka. A jutro już chyba zrobię test bo to będzie 5 dzień po transferze = 10 dpo. Coś powinno przebijać jeśli Kropek się zagnieździł. Ale coś czuję, że chyba nie :/

🔹Ja 38 l.:
    Endometrioza
    MTHFR C677T hetero, PAI-1 homo
    Mięśniaki, AMH: 1,07 (11/22)
    Cross match - 39%, Allo MLR - 27,9 %, KIR Bx (brakuje 2DS3)
    🔹Mąż 39 l.: DFI: 38%, morfo 2%
    🔹Kariotypy oboje ✅

03/2019: 💔 👼
    2021: polip endometrialny (histero), podejrzenie wodniaka
    2022: laparo - diagnoza endometriozy

01/2023 IVF
    20.01. Punkcja - 8 komórek, 6 dojrzałych, 5 zapłodnionych, 4 blastki
    25.01. ET 5.2.2. Clexane, Acard, Encorton, Siofor 500
    03.03. 💔 7tc 💙👼

03.10 🍁 FET 3.1.2. Clexane, Acard, Prograf 0,5, Accofil, Siofor 500
    5dpt ⏸️bHCG: 7dpt - 61 9dpt - 152, 11dpt - 286 12dpt - 505, 21dpt - 14321 💗
    7+5 CRL: 1,39 cm, FHR: 154 bpm
    11+4 Nifty - ryzyka niskie 🎀 👧🏻

13.06.2024 39+0, CC, 3660 gr, 58 cm 🩷 Mała na świecie!

age.png

❄️❄️ (5.1.1., 5.2.2.)
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 7 października 2023, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Ja właśnie wróciłam z psem i szykuje się na 2 h zajęć na siłowni.
    A potem jedziemy do ikei po szafę, szafkę na książki i fotel do małego pokoju. Oficjalnie ogłaszam, ze pokój został odczarowany :) ściany są pomalowane, można urządzać!
    Echo, pytanie jak Ty się czujesz fizycznie i psychicznie i czego potrzebujesz.
    Ja, jak wiedziałam, ze 1 ciąża nie rokuje i się skończy, naklamalam i zostałam w domu, bo miewałam wtedy ataki paniki i non stop płakałam. Przy drugiej stracie żyłam już jak gdyby nigdy nic.
    Także wszystko zależy od tego, czego potrzebujesz.
    Kasiek, oby Twoje przeczucie było złe i jednak okruszek się zagnieździł.

Echo, Butterfly23, Kasiek789 lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 10dpt beta 448 🥹
    11dpt beta 724 🥳
    12 dpt beta 986 ❤️
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
  • Echo Autorytet

Wysłany: 7 października 2023, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek789 wrote:
    Dzień dobry 🩵 Zimno, wieje i leje :-( a planowaliśmy pojechać z pieskami do lasu 😞 także plan na weekend: ogarnąć mieszkanie bo niezly syf mamy. Tydzien temu w weekend nas nje było, więc 2 tyg bez porządnego sprzątania.
    A propos pościeli to muszę ja właśnie poprać i poprasować. Może coś pogotuję, książka. A jutro już chyba zrobię test bo to będzie 5 dzień po transferze = 10 dpo. Coś powinno przebijać jeśli Kropek się zagnieździł. Ale coś czuję, że chyba nie :/

Cały czas trzymamy kciuki 🤞🤞🍀🌈❤️ Jest jeszcze za wcześnie, poczekaj może do poniedziałku lub wtorku. Mnie nigdy nie wychodziły testy wcześniej niż w 12dpo

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
  • Echo Autorytet

Wysłany: 7 października 2023, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    Ja właśnie wróciłam z psem i szykuje się na 2 h zajęć na siłowni.
    A potem jedziemy do ikei po szafę, szafkę na książki i fotel do małego pokoju. Oficjalnie ogłaszam, ze pokój został odczarowany :) ściany są pomalowane, można urządzać!
    Echo, pytanie jak Ty się czujesz fizycznie i psychicznie i czego potrzebujesz.
    Ja, jak wiedziałam, ze 1 ciąża nie rokuje i się skończy, naklamalam i zostałam w domu, bo miewałam wtedy ataki paniki i non stop płakałam. Przy drugiej stracie żyłam już jak gdyby nigdy nic.
    Także wszystko zależy od tego, czego potrzebujesz.
    Kasiek, oby Twoje przeczucie było złe i jednak okruszek się zagnieździł.

Co za wspaniała wiadomość 😍 Pewnie jesteście podekscytowani? Jestem bardzo ciekawa efektu 😍 Takie urządzanie zawsze sprawiało mi radość, więc mam nadzieję, że i Wy będziecie mieć przy tym dobra zabawę.

Jeśli chodzi o moje samopoczucie, to jestem bardzo tym wszystkim przybita i już brakuje mi łez 😔 Mój mąż bardzo cierpi, ale musi czekać na wizytę w szpitalu żeby umówić operacje. Ja z kolei od miesiąca wiedziałam,że ciąża się nie rozwija i jak już zaczęlo się krwawienie, to miałam nadzieję,że szybko się oczyści. Stresuje mnie ta niepewność w którym momencie ostatecznie poronie, bo zdecydowanie nie chce żeby to się stało daleko od domu. Za pierwszym razem wszystko trwało 24h i miałam nadzieję, że teraz będzie tak samo, a mecze się już czwarty dzień i zaczynam się martwić,że się nie uda. Ja naprawdę nie chce łyżeczkowania...

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
  • izzy91 Autorytet

Wysłany: 7 października 2023, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane ♥️

Co do pościeli to ja polecam kupować w home and you jak jest promocja druga rzecz 10 procent, to wtedy wychodzi fajnie cenowo za dwa komplety 😊 ( szczególnie fajnie bo my spimy pod dwoma kołdrami więc mamy przynajmniej takie same 😅) w Lidlu kupiłam kiedyś pościel taka polarowa i na zimowe miesiące jest mega!

Echo zrób jak czujesz. Z jednej strony pewnie dobrze zrobiłoby ci oderwanie się od tego wszystkiego ale z drugiej jak masz się stresować że krwawienie się pogorszy albo coś to zostań w domu. Może marne pocieszenie ale tak jak mówiłam ja krwawilam dwa tygodnie ponad i oczyscilam się sama. Więc czas trwania chyba nie wpływa na to czy będzie trzeba lyzeczkowac. Trzymam kciuki żeby poszło samo.

Kasiek mocne kciuki za jutro! Ja w żadnej ciąży nie czułam zagnieżdżenia więc wszystko jest możliwe :)

Elza jak będziesz chciała to pochwal się efektem pokoju :)

My dziś zbieramy się do rodziców na tydzień, jutro pewnie wyskoczyny na grzyby 😊 czy jest tu jakas fanką grzybobrania? 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2023, 08:36

Echo lubi tę wiadomość

03.2023 - 9tc 💔

25.03.2024 - Zuzia 💓 3300g, 53cm 🌈

age.png
  • Echo Autorytet

Wysłany: 7 października 2023, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izzy91 wrote:
    Dzień dobry kochane ♥️

Co do pościeli to ja polecam kupować w home and you jak jest promocja druga rzecz 10 procent, to wtedy wychodzi fajnie cenowo za dwa komplety 😊 ( szczególnie fajnie bo my spimy pod dwoma kołdrami więc mamy przynajmniej takie same 😅) w Lidlu kupiłam kiedyś pościel taka polarowa i na zimowe miesiące jest mega!

Echo zrób jak czujesz. Z jednej strony pewnie dobrze zrobiłoby ci oderwanie się od tego wszystkiego ale z drugiej jak masz się stresować że krwawienie się pogorszy albo coś to zostań w domu. Może marne pocieszenie ale tak jak mówiłam ja krwawilam dwa tygodnie ponad i oczyscilam się sama. Więc czas trwania chyba nie wpływa na to czy będzie trzeba lyzeczkowac. Trzymam kciuki żeby poszło samo.

Kasiek mocne kciuki za jutro! Ja w żadnej ciąży nie czułam zagnieżdżenia więc wszystko jest możliwe :)

Elza jak będziesz chciała to pochwal się efektem pokoju :)

My dziś zbieramy się do rodziców na tydzień, jutro pewnie wyskoczyny na grzyby 😊 czy jest tu jakas fanką grzybobrania? 🤣

Dziękuję Izzy <3 Bardzo mnie tym pocieszyłaś <3 Oby i mnie się udało bez ingerencji lekarzy.

Ja jestem wielką fanką grzybów, ale niestety w mojej rodzinie nikt ich nie zbierał i przez to sama tego nie potrafię :(

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
  • Echo Autorytet

Wysłany: 7 października 2023, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzy, mam jeszcze pytanko, jesli nie masz nic przeciwko. Jak sobie radziłaś przez te dwa tygodnie? Czy wspomagałaś się jakimiś ziołami/lekami/ćwiczeniami?

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
  • izzy91 Autorytet

Wysłany: 7 października 2023, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Izzy, mam jeszcze pytanko, jesli nie masz nic przeciwko. Jak sobie radziłaś przez te dwa tygodnie? Czy wspomagałaś się jakimiś ziołami/lekami/ćwiczeniami?
    Nie mam, śmiało pytaj :)
    Jedyne co to brałam garściami przeciwbólowe. A tak to niczym innym nie pomagałam bo nawet nie wiedziałam co zrobić. Tyle tego lecialo że bałam się obrócić na drugi bok a co dopiero ćwiczyć 🫣

Echo lubi tę wiadomość

03.2023 - 9tc 💔

age.png
  • Echo Autorytet

Wysłany: 7 października 2023, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izzy91 wrote:
    Nie mam, śmiało pytaj :)
    Jedyne co to brałam garściami przeciwbólowe. A tak to niczym innym nie pomagałam bo nawet nie wiedziałam co zrobić. Tyle tego lecialo że bałam się obrócić na drugi bok a co dopiero ćwiczyć 🫣

Dziękuję ❤️

Mam tak samo 🙈 Czasem jest ok, ale momentami mam potężne krwawienie z dużymi skrzepami i skurczami. W szpitalu doradzono mi krótkie spacery i brać nospe, bo działa rozkurczowo i może trochę ten proces przyspieszyć.

Na marginesie odwołałam wszystkie treningi i spotkania na najbliższe dwa tygodnie. Przechodzę żałobę i ciężko jest mi teraz o czymkolwiek innym myśleć. Biorę jednak pod uwagę dzisiejsze wyjście,bo widzę,że mój mąż bardzo potrzebuje wyjść z domu. Jak nie będę się dobrze czuć,to pójdzie sam i to też będzie ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2023, 09:20

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
  • izzy91 Autorytet

Wysłany: 7 października 2023, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Dziękuję ❤️

Mam tak samo 🙈 Czasem jest ok, ale momentami mam potężne krwawienie z dużymi skrzepami i skurczami. W szpitalu doradzono mi krótkie spacery i brać nospe, bo działa rozkurczowo i może trochę ten proces przyspieszyć.

Na marginesie odwołałam wszystkie treningi i spotkania na najbliższe dwa tygodnie. Przechodzę żałobę i ciężko jest mi teraz o czymkolwiek innym myśleć. Biorę jednak pod uwagę dzisiejsze wyjście,bo widzę,że mój mąż bardzo potrzebuje wyjść z domu. Jak nie będę się dobrze czuć,to pójdzie sam i to też będzie ok
    Rób wszystko zgodnie ze sobą ♥️
    Może teraz nie zablysne mądrością, ale czy to właśnie nie chodzi o to żeby te skurcze były? Jakoś mi się tak wydawało że one pomagają się oczyścić, ale może coś pokrecilam 🥴

03.2023 - 9tc 💔

age.png
  • Echo Autorytet

Wysłany: 7 października 2023, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izzy91 wrote:
    Rób wszystko zgodnie ze sobą ♥️
    Może teraz nie zablysne mądrością, ale czy to właśnie nie chodzi o to żeby te skurcze były? Jakoś mi się tak wydawało że one pomagają się oczyścić, ale może coś pokrecilam 🥴

Tak, zdecydowanie. Muszą być skurcze, bo bez nich się nie oczyści. Może pani doktor wie coś czego ja nie wiem

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 7 października 2023, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzy ja w czwartek przyniosłam cały koszyk prawdziwków większość ususzyłam na wigilię ale wczoraj były placki ziemniaczane z grzybami a dla dzieci racuszki. Dzisiaj rano Paweł pojechał i już dzwonił jak ja to zrobiłam bo on nie ma prawie nic😅😅😅😅

Stresuje się już poniedziałkowym ginem. Oby powiedział że jest ok a potem żeby jak najszybciej przyszła @ żebym miała już etap drożności z głowy

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 7 października 2023, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Ciemno, chłodno i wieje wiatr.
    Echo to decyzja należy do Ciebie. Czy dasz radę z nimi siedzieć? Kochana, Ty już możesz być po poronieniu. Jeżeli leci z Ciebie już taka miesiączkowa krew, bez większych skrzepów. Ja po tabletkach, gdzie już na USG było widać, że się oczyściłam krwawiłam jeszcze 11 dni. I zdarzały się skrzepy i nawet takie większe tkanki.
    Izzy ja bardzo lubię grzyby, ale zbierać nie. Nienawidzę pająków, przeróżnego robactwa. Ze mną pod namiot nie pojedziecie 🤣
    Kasiek jeśli zdecydujesz się jutro na test, pamiętaj, że to jest jeszcze wcześnie i może nic nie wyjść. Ale mocno mocno trzymam kciuki 🍀
    Elza mega się cieszę, że pokój odczarowany 🥳 to jest Twój mały sukces ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2023, 09:59

Echo, Elza1234 lubią tę wiadomość

• Echo Autorytet

Wysłany: 7 października 2023, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Dzień dobry!
    Ciemno, chłodno i wieje wiatr.
    Echo to decyzja należy do Ciebie. Czy dasz radę z nimi siedzieć? Kochana, Ty już możesz być po poronieniu. Jeżeli leci z Ciebie już taka miesiączkowa krew, bez większych skrzepów. Ja po tabletkach, gdzie już na USG było widać, że się oczyściłam krwawiłam jeszcze 11 dni. I zdarzały się skrzepy i nawet takie większe tkanki.
    Izzy ja bardzo lubię grzyby, ale zbierać nie. Nienawidzę pająków, przeróżnego robactwa. Ze mną pod namiot nie pojedziecie 🤣
    Kasiek jeśli zdecydujesz się jutro na test, pamiętaj, że to jest jeszcze wcześnie i może nic nie wyjść. Ale mocno mocno trzymam kciuki 🍀
    Elza mega się cieszę, że pokój odczarowany 🥳 to jest Twój mały sukces ❤️

Byłoby cudownie mieć to już za sobą 🥺 Ja też poprzednim razem krwawilam dokładnie 11 dni. Tylko teraz nie zauważyłam/nie poczułam żeby poronilo się to co miało się poronić. Chyba, że się rozpadło i to przegapiłam 🥺 Ciagle mam silne skurcze i duże skrzepy, więc na dwoje babka wróżyła. Zobaczymy co wyjdzie w USG.

Kochana, przybijam piątkę. Ja też nienawidzę robactwa, więc mnie też nie zaciągnięcie pod namiot 😅

Jak się czujesz i co u Ciebie słychać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2023, 10:42

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
  • Echo Autorytet

Wysłany: 7 października 2023, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Izzy ja w czwartek przyniosłam cały koszyk prawdziwków większość ususzyłam na wigilię ale wczoraj były placki ziemniaczane z grzybami a dla dzieci racuszki. Dzisiaj rano Paweł pojechał i już dzwonił jak ja to zrobiłam bo on nie ma prawie nic😅😅😅😅

Stresuje się już poniedziałkowym ginem. Oby powiedział że jest ok a potem żeby jak najszybciej przyszła @ żebym miała już etap drożności z głowy

Dawaj znać jak będziesz po wizycie. Trzymamy kciuki żeby wszystko było po Twojej myśli 😘 okropnie długo się z tym wszystkim męczysz, przydałaby się odrobina spokoju

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
‹‹ 479 480 481 482 483 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ