Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Moni, tak bardzo mi przykro 😪😭 przytulam Cię najmocniej 🫂😘29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Elza1234 wrote:Muszę Wam przyznać dziewczyny, ze jak czytam Wasze historie, a ostatnio same straty tutaj mamy, to tak bardzo pęka mi serce. I mam w sobie tyle strachu, strachu, ze moja ciąża jeśli kiedyś jeszcze będzie skończy się tak samo. To musi być wstrząsające usłyszeć serce a po kilku tyg dowiedzieć się, ze nie bije. Nie umiem sobie nawet tego wyobrazić bo ja nigdy nie doczekałam serca.
Wg mój nowy doktor rzucił ostatnio do mnie takim tekstem, nie wiedziałam czy się nim z wami dzielić, ale może któraś z was akurat zacznie się badać i coś wyjdzie.
Lekarz mi powiedział, ze tak jak u mnie bety nigdy nie były za wielkie, to to jest głównie wina moich komórek, ze przez PCOS są słabe. Ale jeśli kobiety ronią w 8-10 tyg, kiedy jest serce, to wg niego to już sprawa immunologiczna.
Obserwuje na instagramie dziewczynę, która ma nieprawidłowy kariotyp. Mimo to strata się naturalnie co miesiąc, 4 razy poroniła, dwa razy właśnie już w 8 tyg. Zrzucała to na karb tego złego kariotypu. Ale miała w tym tyg wizytę u Pasnika i on tez jej powiedział, ze statystycznie któreś dziecko było zdrowe. I ze musi zrobić immunologiczne badania, bo wyglda jakby odrzucała te zarodki.
Nie wiem dziewczyny jak mam się czasem zachowywać, czy Was pocieszać, czy pisać jakieś głupoty. Nie umiem sobie wyobrazić waszego bólu
A wasz ból to tez trochę mój..
To jest bardzo ważne co piszesz. Moja ginekolog jak rozmawiałyśmy odrazu po 2 poronieniu powiedziała, że to wygląda jej na immunologię, bo jakby organizm się nauczył i jeszcze szybciej teraz niż w styczniu zwalczył dla siebie obce ciało. Ale ja nie wkręcam sobie tego że immunologia, bo tak jak piszecie IO, PCOS a co za tym idzie słabe komórki. Przeraża mnie to, że właśnie te bety rosły ładnie ale nie było to przyrosty jak dziewczyny mają po 300%, tylko 150. Wiem, że nic nie wiem.29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
Moni89 wrote:Ile czekałaś na poronienie? Mam odstawić progesteron i acard i czekać do poniedziałku 16.10 .
Ja we wtorek się dowiedziałam, a w czwartek poszłam do szpitala więc długo nie czekałam. Nie dałabym rady psychicznie tak czekać, poza tym potrzebowałam dostać zastrzyk z immunoglobulinami anty D.
Elza, Twój lekarz wydaje się mądrze mówić. Mi po drugim poronieniu też nagle wszyscy zaczęli mówić, że to musi być jakiś większy problem niż tylko genetyka i ja w to wierzę. Musi coś być, że serduszko jest i przestaje bić, coś co je hamuje. Moze to trochę głupie, ale mam nadzieję że wyjdzie mi ta trombofilia albo zespół antyfosfolipidowy, żebym chociaż wiedziała, bo immunologia to czarna magia.
Ale lekarz mówi, że i tak nawet bez diagnostyki ze względu na wcześniejsze poronienia na pewno będzie acard i heparyna.
A immunologię i tak będę badać, bo chciałabym wykluczyć wszystko.
Miałam dzisiaj pobierać przeciwciała przeciw antygenom łożyska, ale okazało się że wszędzie je wycofali, dzwoniłam do wielu miejsc w Warszawie i już nie robią ☹️ -
Magdanka wrote:Ja we wtorek się dowiedziałam, a w czwartek poszłam do szpitala więc długo nie czekałam. Nie dałabym rady psychicznie tak czekać, poza tym potrzebowałam dostać zastrzyk z immunoglobulinami anty D.
Elza, Twój lekarz wydaje się mądrze mówić. Mi po drugim poronieniu też nagle wszyscy zaczęli mówić, że to musi być jakiś większy problem niż tylko genetyka i ja w to wierzę. Musi coś być, że serduszko jest i przestaje bić, coś co je hamuje. Moze to trochę głupie, ale mam nadzieję że wyjdzie mi ta trombofilia albo zespół antyfosfolipidowy, żebym chociaż wiedziała, bo immunologia to czarna magia.
Ale lekarz mówi, że i tak nawet bez diagnostyki ze względu na wcześniejsze poronienia na pewno będzie acard i heparyna.
A immunologię i tak będę badać, bo chciałabym wykluczyć wszystko.
Miałam dzisiaj pobierać przeciwciała przeciw antygenom łożyska, ale okazało się że wszędzie je wycofali, dzwoniłam do wielu miejsc w Warszawie i już nie robią ☹️
Magdanka, szukałam tego badania wczoraj na necie i nie znalazłam gdzie to można zrobić. Może Twoj lekarz podpowie gdzie to zrobić?29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
Butterfly23 wrote:Echo podasz mi nazwisko tego lekarza? Chętnie bym się z nim umówiła na teleporadę.
Moni tak bardzo mi przykro 🥺
Ja dziś spędziłam wieczór z dwoma przesłodkimi dziewczynkami. I dziś pierwszy raz sztucznie się uśmiechałam. Dziś bolało. Szczególnie jak patrzyłam na męża, który się z nimi tak super bawił…
Jesień niestety nie sprzyja dobremu samopoczuciu. Szczególnie ten początek jak jest przeskok pogodowy. U mnie dziś pogoda paskudna. Ale miałam dziś pyszne śniadanko na mieście, żeby poprawić sobie humor.
Nie mogę patrzeć na siebie w lustrze. Na plusie 2 kg, ale ja czuję się jakby przybyło mi 20. I najgorsze jest to, że nie mogę się zmotywować do trzymania diety…
Echo, jeśli chodzi o basen to na spokojnie. Nie ma co popadać ze skrajności w skrajność. Rób to co lubisz 😘
Bardzo mi przykro, że Twój mąż tak cierpi 🥺
Syska super, że okres przyszedł. Jedno zmartwienie z głowy mniej.
Moja kochana Butterfly23 🫂
Rozumiem doskonale Twój ból. Widzę tez jak mój mąż patrzy na swoją chrześnice, jak się z nią bawi. Pęka mi serce wtedy bo bardzo bym chciała żeby tak bawil nasze dziecko. Nie proszę o więcej tylko o jedno zdrowe dziecko 🥺
Mój brat wczoraj jak przyjechał odebrać swoje dzieci od mojej mamy i zobaczyłam jak oni wyskakują na niego i krzyczą tata, całują go. Doszło do mnie, że mzoe mi to nigdy nie bedxie dane i będę żyć w zgryzocie i smutku. Wątpię że taki ból kiedyś ustaje29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
Odczułam na własnej skórze,że po drugim poronieniu lekarze zaczynają inaczej rozmawiać. Traktują to poważnie, zlecają badania i niezależnie od ich wyników zapisują zestaw imprezowy Acard+heparyna.2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Echo masz rację, wtedy dopiero do nich dociera, że to już nie przypadek. Szkoda, że tyle musimy przejść, żeby dopiero zaczęli zlecać więcej badań 😕
Ja jestem głupia bo mogłam sama z siebie zacząć szukać i badać, ale robiłam tylko podstawy i wierzyłam, że to był przypadek 😪 teraz to w ogóle nie chce już myśleć o staraniach, nawet jak pomyślę o seksie to się boję.Echo lubi tę wiadomość
-
syska wrote:Moja kochana Butterfly23 🫂
Rozumiem doskonale Twój ból. Widzę tez jak mój mąż patrzy na swoją chrześnice, jak się z nią bawi. Pęka mi serce wtedy bo bardzo bym chciała żeby tak bawil nasze dziecko. Nie proszę o więcej tylko o jedno zdrowe dziecko 🥺
Mój brat wczoraj jak przyjechał odebrać swoje dzieci od mojej mamy i zobaczyłam jak oni wyskakują na niego i krzyczą tata, całują go. Doszło do mnie, że mzoe mi to nigdy nie bedxie dane i będę żyć w zgryzocie i smutku. Wątpię że taki ból kiedyś ustaje
Wiem jak się czujesz 😔 Takie sytuacje mnie rozwalają na łopatki i coraz ciężej jest mi się z tego podnieść 😔
Wierzę, że będzie Ci dane być szczęśliwą mamą 🍀🍭🌈❤️ Droga będzie kręta, wyboista, ale ostatecznie doprowadzi Cię do upragnionego celu 😘
Pinkflower lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Magdanka wrote:Echo masz rację, wtedy dopiero do nich dociera, że to już nie przypadek. Szkoda, że tyle musimy przejść, żeby dopiero zaczęli zlecać więcej badań 😕
Ja jestem głupia bo mogłam sama z siebie zacząć szukać i badać, ale robiłam tylko podstawy i wierzyłam, że to był przypadek 😪 teraz to w ogóle nie chce już myśleć o staraniach, nawet jak pomyślę o seksie to się boję.
Nie wyrzucaj sobie tego, nie zrobiłaś nic złego. Ja zrobiłam WSZYSTKIE badania na własną rękę, byłam zabezpieczona Accofilem, Acardem i Encortonem, a i tak straciłam ciążę. I to szybciej niż poprzednim razem, bo nie doczekałam się widoku maluszka i serduszka, co jeszcze bardziej mnie boli💔
Zrób badania. Jeszcze będzie dobrze, zobaczysz 😘❤️❤️Magdanka lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
syska wrote:Hej dziewczynki, ja tylko na szybko wpadam.
Daje znać co się dowiedziałam, może będzie to przydatne.
Dzwoniłam nas umówić na allo i cross match. Pani powiedziała, że pacjentki po poronieniach muszą odczekać 3,4 tygodnie żeby badanie wykonać. Trzeba być zdrowym bo jakakolwiek infekcja czy osłabienie może fałszować wynik badania. Więc nam się za tydzień nie uda bo mój mąż jest przeziębiony i musi dojść do siebie. Plus moja infekcja. No ale dobrze, że informują.
Dziękuję za info ❤️
Czyli w Gyncentrum zalecają zrobić cross-match i allo mlr do 6 tyg.?2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Echo wrote:Dziękuję za info ❤️
Czyli w Gyncentrum zalecają zrobić cross-match i allo mlr do 6 tyg.?
Nie, nie. Bardziej ubezpieczają żeby nie zrobić wcześniej niz te 3 4 tygodnie po poronieniu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2023, 09:50
Echo lubi tę wiadomość
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
Magdanka wrote:Echo masz rację, wtedy dopiero do nich dociera, że to już nie przypadek. Szkoda, że tyle musimy przejść, żeby dopiero zaczęli zlecać więcej badań 😕
Ja jestem głupia bo mogłam sama z siebie zacząć szukać i badać, ale robiłam tylko podstawy i wierzyłam, że to był przypadek 😪 teraz to w ogóle nie chce już myśleć o staraniach, nawet jak pomyślę o seksie to się boję.
Magdanka, znam ten strach. Boję się że prezerwatywa pęknie i los ze mnie zakpi. To glupie ale tak mam 😪29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
Ideałem byłoby jakby lekarze to wszystko zlecali sami z siebie, żebyśmy nie musiały przeszukiwać forów i internetu w poszukiwaniu przyczyn niepowodzeń bo ciężko jest trafić na specjalistę który by nam jakoś pomógł.
Większość lekarzy albo nie widzi problemy albo dostrzega go po latach starań.
Moja dawna lekarka przez dwa lata nawet hormonow mi nie zleciła. Robiłam je sama z siebie, na blizne nawet nie spojrzała a jak zapytałam o drożność to stwierdziła że po co jak trzy razy byłam w ciąży to jajowody na pewno nie są zatkane, tylko że po łyżeczkowaniu może się coś przestawić ale ona to gdzieś miała grunt że kasa za wizytę wpadałaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2023, 10:48
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożec89 wrote:Ideałem byłoby jakby lekarze to wszystko zlecali sami z siebie, żebyśmy nie musiały przeszukiwać forów i internetu w poszukiwaniu przyczyn niepowodzeń bo ciężko jest trafić na specjalistę który by nam jakoś pomógł.
Większość lekarzy albo nie widzi problemy albo dostrzega go po latach starań.
Moja dawna lekarka przez dwa lata nawet hormonow mi nie zleciła. Robiłam je sama z siebie, na blizne nawet nie spojrzała a jak zapytałam o drożność to stwierdziła że po co jak trzy razy byłam w ciąży to jajowody na pewno nie są zatkane, tylko że po łyżeczkowaniu może się coś przestawić ale ona to gdzieś miała grunt że kasa za wizytę wpadała
Dokładnie tak jak piszesz Jednorożec 100% prawdy. A przecież od tego są żeby pomóc, bo przecież tyle lat się uczyli. Naprawdę dobrze ze jest internet i takie foraWiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2023, 13:32
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
Witam się z Wami w to piątkowe popołudnie 🤗
A propos fantazji o ciąży, to mnie się włączyła fantazja, że może jednak miałam owu, jakąś bezobjawową 😂 i upieram się, że nie miałam, nie mam i mieć nie będę, a nagle kuku, 2 kreski. Fajnie by było 😍
Ja już dziś po pracy jestem, więc mogę wypoczywać. Może sięgnę po książkę, poczytam.Pinkflower lubi tę wiadomość
17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
Dziewczyny polecajka:
https://www.sephora.pl/p/sleeping-mask-lip---intensywnie-regenerujaca-nocna-maseczka-do-ust-615224.html?gbraid=0AAAAAofcY7l1NfPpDuNxGd9gAKXaCOqvo&gclid=CjwKCAjw4P6oBhBsEiwAKYVkq75hxS6RobQ4hsJvVwO-OpVQzZyneOxUVxUdWR415EeSuLUy3TAbdBoCYFYQAvD_BwE
Jak macie spierzchnięte usta, trudno jest wam je nawilżyć to polecam tę maskę. Drogie cholerstwo, ale bardzo wydajne. Po jednym użyciu już ogromna różnica 😍Pinkflower, Echo, Kasiek789 lubią tę wiadomość
-
S.Roszpunka wrote:Witam się z Wami w to piątkowe popołudnie 🤗
A propos fantazji o ciąży, to mnie się włączyła fantazja, że może jednak miałam owu, jakąś bezobjawową 😂 i upieram się, że nie miałam, nie mam i mieć nie będę, a nagle kuku, 2 kreski. Fajnie by było 😍
Ja już dziś po pracy jestem, więc mogę wypoczywać. Może sięgnę po książkę, poczytam. -
Butterfly23 wrote:Dziewczyny polecajka:
https://www.sephora.pl/p/sleeping-mask-lip---intensywnie-regenerujaca-nocna-maseczka-do-ust-615224.html?gbraid=0AAAAAofcY7l1NfPpDuNxGd9gAKXaCOqvo&gclid=CjwKCAjw4P6oBhBsEiwAKYVkq75hxS6RobQ4hsJvVwO-OpVQzZyneOxUVxUdWR415EeSuLUy3TAbdBoCYFYQAvD_BwE
Jak macie spierzchnięte usta, trudno jest wam je nawilżyć to polecam tę maskę. Drogie cholerstwo, ale bardzo wydajne. Po jednym użyciu już ogromna różnica 😍
Super polecajka, dzięki wielkie ❤️ i jest duży wybór zapachów! Jak oceniasz, lepsze od peelingu do ust?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2023, 14:17
Kasiek789 lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki...