Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry kochane.
Nie pisze ostatnio ale czytam i wspieram Was w duchu wszystkie. Czekałam na test Kasiek dlatego piszę bo musze pogratulować ❤️❤️
A u mnie ogólnie psychika siada.
Może przypomnę bo pewnie nie pamiętacie.kiedys spotkałam w trakcie 3 ciąży koleżankę u gin. (Powiedziała mi o ciąży a ja nie) ale jej mąż wydzwaniał do mojego i w końcu mu powiedział że też jestem ale że u nas jeszcze nic nie wiadomo. Spotkałam go jakoś tydzień po poronieniu i mi pogratulował... mąż potem odkręcał wszystko. Było mi cholernie ciężko.
Wczoraj była u nas siostra z mężem i dziećmi. W pewnym momencie powiedziała że jest w ciąży... 10 tydzień. Kurwa ja też bym właśnie była w tym tygodniu.
Najlepsze że mąż mi mówił tydzień temu że ona jest chyba w ciazy. Widzialam.ze trochę ma brzuszek ale powiedziałam że mi mówiła przy 2 dziecku, że genetyk im nie zalecał kolejnej ciąży bo podejrzewali jakąś chorobę genetyczna u drugiego dziecka.
A tu BANG.
Dobiło mnie to. Poczułam ogromny żal do siebie, że ja nie mogę mieć nawet jednego.
W tym wszystkim oczywiście mąż mnie nie rozumie, że znów becze.
Sorry za wywód ale wiem, że wy zrozumiecie.
A co do tej koleżanki .. to nie widzieliśmy się z nimi od dłuższego czasu a zaprasza nas na urodziny bliźniaków i męża . I nie widziałam co jej powiedzieć, teraz już jestem oewna, że nie dam rady.( dowiedziałam się że rodzi za miesiąc. Wtedy też miałam termin )
Jeden malutki plusik, że już jutro wieczorem wizyta u gin S.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2023, 10:01
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
02.04 pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
16.04 mamy ♥️ 152ud, CRL 1.32
29.04 CRL 2.59
15.05 ♥️158ud, 5.29 Maluszka
20.05 I prenatalne, niskie ryzyka
12.06 150g dziewczynki 💗
02.07 262g 🎀
15.07 II prenatalne, 336g 🌸
30.07 530g 💖
27.08 1kg małej pandzi 🐼
19.09 III prenatalne, 1404g
24.09 1668g 🥰
22.10 2525g 💕
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match
❌
Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium -> antybiotyk
On:
✅
Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
👩🏼95'
👨🏼93'
-
Pandzia, każda z nas ma prawo inaczej reagować na te ciąże wokół.
Ja każda przeplakuje i przeżywam mocno w zaciszu domowym.
Ja dzisiaj jestem jakieś 8/9 dpo. Test biały jak łza. Niby jeszcze wczesnie, ale dobrze wiem, ze i tak nic z tego nie będzie, bo czemu miałoby..
o dziwo nawet łzy nie uronilamPCOS
3 lata starań
2 straty
2024 - in vitro
I transfer - ❌
II transfer - 💔
III transfer - ❌
IV transfer - 10dpt beta 448 🥹
11dpt beta 724 🥳
12 dpt beta 986 ❤️
14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️ -
pandzia 🐼 wrote:Dzień dobry kochane.
Nie pisze ostatnio ale czytam i wspieram Was w duchu wszystkie. Czekałam na test Kasiek dlatego piszę bo musze pogratulować ❤️❤️
Może przypomnę bo pewnie nie pamiętacie.kiedys spotkałam w trakcie 3 ciąży koleżankę u gin. (Powiedziała mi o ciąży a ja nie) ale jej mąż wydzwaniał do mojego i w końcu mu powiedział że też jestem ale że u nas jeszcze nic nie wiadomo. Spotkałam go jakoś tydzień po poronieniu i mi pogratulował... mąż potem odkręcał wszystko. Było mi cholernie ciężko.
Wczoraj była u nas siostra z mężem i dziećmi. W pewnym momencie powiedziała że jest w ciąży... 10 tydzień. Kurwa ja też bym właśnie była w tym tygodniu.
Najlepsze że mąż mi mówił tydzień temu że ona jest chyba w ciazy. Widzialam.ze trochę ma brzuszek ale powiedziałam że mi mówiła przy 2 dziecku, że genetyk im nie zalecał kolejnej ciąży bo podejrzewali jakąś chorobę genetyczna u drugiego dziecka.
A tu BANG.
Dobiło mnie to. Poczułam ogromny żal do siebie, że ja nie mogę mieć nawet jednego.
A co do tej koleżanki .. to nie widzieliśmy się z nimi od dłuższego czasu a zaprasza nas na urodziny bliźniaków i męża . I nie widziałam co jej powiedzieć, teraz już jestem oewna, że nie dam rady.( dowiedziałam się że rodzi za miesiąc. Wtedy też miałam termin )
Jeden malutki plusik, że już jutro wieczorem wizyta u gin S.
Przykro mi bardzo😔 mój brat ma bliźniaki i jak ich widzę jak rosną to mi gula też stoi w gardle bo moje pierwsze dziecko powinno już mieć ponad 4 lata 😢
Jestem ciekawa co ci zaleci ginekolog, długo już do nirgo chodzisz?
Widziałam że zaczyna specjalizację z immunologii. -
Echo wrote:Dzień dobry, miłego dnia ❤️
U mnie krwawienie ustaje, chyba jest po wszystkim. Jakoś tak mi smutno 🥺 Potrzymajcie proszę jeszcze chwilę kiuki za USG 🤞🤞 jutro pojadę do poradni w szpitalu, oby wszystko było ok 🍀
Cześć, u mnie wczoraj się rozkreciło. Mam nadzieję, że najgorsze już za mną.
Dziś krwawie ale już nie tak mocno.
Trzymam kciuki , żeby USG wyszło dobrze .
Trzymaj się Kochana, wiem co czujesz. Mi też smutno:-(Echo lubi tę wiadomość
Starania 2023:
I ciąża- poronienie 6.03- 7 tydz. (zabieg łyżeczkowania)
II ciąża- poronienie 7.10 - 6 tydz.
Mięśniaki macicy (śródścienne) -
Elza będę zaciskać kciuki z całych sił. Mam nadzieję,że za jakieś 2-3 dni będziesz zaskoczona pozytywnie. ❤️
Kobea, po dzieciach widać jak czas leci.. ale już za niedługo będziesz obserwować to u siebie 😚
Byłam tylko na jednej wizycie. Mówił żeby się starać tak czy siak no i zaszłam w ciążę od razu. Bardzo mi pomógł mailowo wystawił receptę na encortonz utrogestan, duphaston, acard i już nie pamiętam co. Ale niestety nie udało się i tak. Teraz mam mieć ocenę pęcherzyków antralnych, ocenę budowy macicy i z wynikami naszych badań idę. Czekałam długo na wizytę bo miałam być między 2 a 8dc. A potem ciąża i jeszcze inne badania i dopiero nadszedł ten cykl.2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
29.04 CRL 2.59
12.06 150g dziewczynki 💗
02.07 262g 🎀
30.07 530g 💖
27.08 1kg małej pandzi 🐼
24.09 1668g 🥰
22.10 2525g 💕
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match
❌
On:
✅
👩🏼95'
👨🏼93'
-
Moni89 wrote:Cześć, u mnie wczoraj się rozkreciło. Mam nadzieję, że najgorsze już za mną.
Trzymaj się Kochana, wiem co czujesz. Mi też smutno:-(
Przytulam.
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
29.04 CRL 2.59
12.06 150g dziewczynki 💗
02.07 262g 🎀
30.07 530g 💖
27.08 1kg małej pandzi 🐼
24.09 1668g 🥰
22.10 2525g 💕
✅
❌
On:
✅
👩🏼95'
👨🏼93'
-
Kasiek 😍😍😍 kciuki mocno mocno zaciskam 🍀🍀🍀
Niech Kropek rośnie zdrowo 🥳
Echo myślę o Tobie i cały czas trzymam kciuki żeby wszystko już było ok 😘
Pandzia 🥺 nie wiem co mam Ci napisać. Jest mi bardzo przykro. Najgorzej, że Twój mąż nie rozumie co Ty czujesz. A masz prawo czuć i złość i zazdrość i żal. Pozwól sobie na te emocje, żeby oczyścić głowę.
U mnie też gorszy czas psychiczny. Zbliża się termin mojego porodu i jak pomyślę, że za kilka dni byłabym mamą i tuliła moje tak wyczekane maleństwo… 🥺 odpędzam od siebie te myśli, bo już czuję obniżony nastrój, nie wychodzę z domu, ba z łóżka nie wychodzę. Żywię się fastfoodami, bo gotować mi się nie chce. Wiem, że nie chce się temu poddać, nie chce się tak czuć, bo już się tak czułam i walczę. Ale jest ciężko 🥺 depresja to sukaEcho lubi tę wiadomość
-
pandzia 🐼 wrote:Dzień dobry kochane.
A tu BANG.
Jeden malutki plusik, że już jutro wieczorem wizyta u gin S.
Pandzia, tak bardzo chciałabym Cię przytulić 🫂🥺
Doskonale Cię rozumiem i reaguje na ciąże znajomych tak samo. Obecnie się boję (jest to okropne) że moja przyjaciółka zaraz mi wypali że jest w ciąży. Przecież ja nie mogę jej zabronić. I ten żal do siebie też rozumiem żadna z nas nie chciałaby tego czuć 😔
Co do mężów, mam wrażenie że oni nie chcą się przed nami pokazać, że też im ciężko. Plus mój ma w sobie jakiś ogromny optymizm że będzie dobrze. Mówi że jakby zaczął tak rozmyślać jak ja to by się załamał całkiem, bo że nie jest na tyle silny.
Cieszę się że jutro masz wizytę i trzymam kciuki 🤞🤞🤞😘29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Elza1234 wrote:Pandzia, każda z nas ma prawo inaczej reagować na te ciąże wokół.
Ja każda przeplakuje i przeżywam mocno w zaciszu domowym.
Ja dzisiaj jestem jakieś 8/9 dpo. Test biały jak łza. Niby jeszcze wczesnie, ale dobrze wiem, ze i tak nic z tego nie będzie, bo czemu miałoby..
o dziwo nawet łzy nie uronilam
Elza 🫂🫂🫂🫂29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
Moni89 wrote:Cześć, u mnie wczoraj się rozkreciło. Mam nadzieję, że najgorsze już za mną.
Trzymaj się Kochana, wiem co czujesz. Mi też smutno:-(
Moni 🥺🥺🥺 przytulam Cię mocno 🫂🫂🫂 bardzo mi przykro 💔29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
Butterfly23 wrote:Kasiek 😍😍😍 kciuki mocno mocno zaciskam 🍀🍀🍀
Niech Kropek rośnie zdrowo 🥳
Echo myślę o Tobie i cały czas trzymam kciuki żeby wszystko już było ok 😘
Pandzia 🥺 nie wiem co mam Ci napisać. Jest mi bardzo przykro. Najgorzej, że Twój mąż nie rozumie co Ty czujesz. A masz prawo czuć i złość i zazdrość i żal. Pozwól sobie na te emocje, żeby oczyścić głowę.
U mnie też gorszy czas psychiczny. Zbliża się termin mojego porodu i jak pomyślę, że za kilka dni byłabym mamą i tuliła moje tak wyczekane maleństwo… 🥺 odpędzam od siebie te myśli, bo już czuję obniżony nastrój, nie wychodzę z domu, ba z łóżka nie wychodzę. Żywię się fastfoodami, bo gotować mi się nie chce. Wiem, że nie chce się temu poddać, nie chce się tak czuć, bo już się tak czułam i walczę. Ale jest ciężko 🥺 depresja to suka
Motylku nasz kochany, bardzo ciężki jest ten czas kiedy mialybyc porody. Przeżyj to tak jak potrzebujesz 😘🫂29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
Popłakałam się dziewczyny 😭🥺
Jestem bardzo zła, ze nie możemy pogadać o wózkach, ubrankach i miłych rzeczach tylko ciągle się bać. Boże niech się wreszcie los dla nas obróci, błagam. 🙏🙏🙏29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
pandzia 🐼 wrote:Elza będę zaciskać kciuki z całych sił. Mam nadzieję,że za jakieś 2-3 dni będziesz zaskoczona pozytywnie. ❤️
Kobea, po dzieciach widać jak czas leci.. ale już za niedługo będziesz obserwować to u siebie 😚
Byłam tylko na jednej wizycie. Mówił żeby się starać tak czy siak no i zaszłam w ciążę od razu. Bardzo mi pomógł mailowo wystawił receptę na encortonz utrogestan, duphaston, acard i już nie pamiętam co. Ale niestety nie udało się i tak. Teraz mam mieć ocenę pęcherzyków antralnych, ocenę budowy macicy i z wynikami naszych badań idę. Czekałam długo na wizytę bo miałam być między 2 a 8dc. A potem ciąża i jeszcze inne badania i dopiero nadszedł ten cykl.
Myślę że on cię dobrze poprawadzi bo wydaje się bardzo profesjonalny i jest pasjonatem🙂 -
nick nieaktualnyNa tym wątku zawsze będzie smutek że szczęściem przeplatany, choć wiadomo aby tego drugiego było znaczenie więcej.
Ja się poważnie zaczynam zastanawiać czy dobrze robimy podejmując sie kolejnych starań...
Wczoraj złapałam doła, przez którego noc nie przespana bo kolejna rozkmina.
U mojego czterolatka oficjalnie w tym tygodniu potwierdzony spektrum autyzmu w stopniu umiarkowanym, na szczęście intelektualnie jest wszytko prawidłowo 🥺. Usłyszałam, że pozytywnie powinniśmy patrzeć na jego przyszłość, bo rokuje dobrze.
Ale wracając do tego co mnie zdołowalo to słowa teściowej, powiedziała mi wczoraj, że mój drugi synek też pewnie byłby w spektrum jak by się urodził.
Noż kurwa nie godzę się na to. Owszem kolejna ciąża wiąże się zawszez tym, że w moim przypadku jest większe prawdopodobieństwo, ale nie przekreśla to.
Jest mi źle, czuje że zaczynam tracić już grunt. Ten rok to dla mnie najgorszy w moim życiu. Część z Was ma też już dzieci, i znacie ten niepokój rodzica, który pojawia się z dniem narodzin, teraz aktualnie doświadczam go że zdwojoną siłą. Ale dlaczego ktoś takimi słowami chce mi odebrać wiarę w to, że kolejne dziecko też może to mieć. Milion myśli czy mój nienarodzony synek byłby taki jak mój starszak 😭.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2023, 11:14
-
nick nieaktualnyPandzia mocno tulę, wiem, że jest Ci mega przykro🫂
Mamy też znajomych, którzy zostali świeżo rodzicami. Nasza koleżanka pyta się mnie wszytko przez mojego męża, a nie w prost do mnie, bo jej podobno głupio. Może to być chamskie ale powiedziałam mężowi, że bardzo dobrze, że nie pyta się mnie, bo nie mam ochoty na rozmowy. -
Kasia ale fajnie:) trzymam kciuki za kropeczke
Pandzie bardzo Ci współczuję tych emocji i je rozumiem ale i dla Ciebie zaświeci słońce.
Spodziewam się okresu w przyszłym tygodniu nie wiem ile jestem dni po ale dziasiaj rano kusił mnie test z łazience . Nie zrobiłam go bo szkoda testu i moich nerwów bo ciążą jest bardzo mało prawdopodobnaDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Syska ja też mam takie myśli. I boję się tego, że przyjaciółka będzie pierwsza w ciąży…
Stela nie myśl tak. Czy coś się zmienia w Twojej miłości do syna? Nie. I jeżeli nawet Twój drugi synek również byłby w spectrum, kochałabyś go tak samo jakby był zdrowy. Teściowa nie miała prawa Ci mówić takich rzeczy.
Przytulam Cię bardzo mocno 🫂Stela lubi tę wiadomość
-
Butterfly, dokładnie rozumiem. Data porodu to jak przeżywanie jeszcze raz poronienia, żałoby. Wszystko wraca. Postaraj się wyjść chociaż na spacer kochana. Nie poddaj się złym myślom. Ja rano też nie miałam ochoty na nic. Tylko zostać i płakać w domu. Ale zmusilam żeby wyjść i jestem na studiach właśnie.
Syska, mój mąż jest mega silny. On nie płacze. Mocno stąpa po ziemi. I jego przytłacza moj płacz. Dziś rano mnie przytulił i powiedział żebym się nie denerwowała, bo będziemy mieć dziecko. I że jutro mamy wizytę, zrobimy wszystkie badania.
Kobea, widać,że się bardzo angażuje w to co robi. I mam do niego zaufanie więc nie mogę się doczekać jutra.
Echo, a Ty o której masz jutro wizytę?
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
29.04 CRL 2.59
12.06 150g dziewczynki 💗
02.07 262g 🎀
30.07 530g 💖
27.08 1kg małej pandzi 🐼
24.09 1668g 🥰
22.10 2525g 💕
✅
❌
On:
✅
👩🏼95'
👨🏼93'