Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Stela wrote:Na tym wątku zawsze będzie smutek że szczęściem przeplatany, choć wiadomo aby tego drugiego było znaczenie więcej.
Ja się poważnie zaczynam zastanawiać czy dobrze robimy podejmując sie kolejnych starań...
Wczoraj złapałam doła, przez którego noc nie przespana bo kolejna rozkmina.
U mojego czterolatka oficjalnie w tym tygodniu potwierdzony spektrum autyzmu w stopniu umiarkowanym, na szczęście intelektualnie jest wszytko prawidłowo 🥺. Usłyszałam, że pozytywnie powinniśmy patrzeć na jego przyszłość, bo rokuje dobrze.
Ale wracając do tego co mnie zdołowalo to słowa teściowej, powiedziała mi wczoraj, że mój drugi synek też pewnie byłby w spektrum jak by się urodził.
Noż kurwa nie godzę się na to. Owszem kolejna ciąża wiąże się zawszez tym, że w moim przypadku jest większe prawdopodobieństwo, ale nie przekreśla to.
Jest mi źle, czuje że zaczynam tracić już grunt. Ten rok to dla mnie najgorszy w moim życiu. Część z Was ma też już dzieci, i znacie ten niepokój rodzica, który pojawia się z dniem narodzin, teraz aktualnie doświadczam go że zdwojoną siłą. Ale dlaczego ktoś takimi słowami chce mi odebrać wiarę w to, że kolejne dziecko też może to mieć. Milion myśli czy mój nienarodzony synek byłby taki jak mój starszak 😭.Stela lubi tę wiadomość
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
02.04 pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
16.04 mamy ♥️ 152ud, CRL 1.32
29.04 CRL 2.59
15.05 ♥️158ud, 5.29 Maluszka
20.05 I prenatalne, niskie ryzyka
12.06 150g dziewczynki 💗
02.07 262g 🎀
15.07 II prenatalne, 336g 🌸
30.07 530g 💖
27.08 1kg małej pandzi 🐼
19.09 III prenatalne, 1404g
24.09 1668g 🥰
22.10 2525g 💕
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match
❌
Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium -> antybiotyk
On:
✅
Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
👩🏼95'
👨🏼93'
-
Stela wrote:Na tym wątku zawsze będzie smutek że szczęściem przeplatany, choć wiadomo aby tego drugiego było znaczenie więcej.
Ja się poważnie zaczynam zastanawiać czy dobrze robimy podejmując sie kolejnych starań...
U mojego czterolatka oficjalnie w tym tygodniu potwierdzony spektrum autyzmu w stopniu umiarkowanym, na szczęście intelektualnie jest wszytko prawidłowo 🥺. Usłyszałam, że pozytywnie powinniśmy patrzeć na jego przyszłość, bo rokuje dobrze.
Ale wracając do tego co mnie zdołowalo to słowa teściowej, powiedziała mi wczoraj, że mój drugi synek też pewnie byłby w spektrum jak by się urodził.
Noż kurwa nie godzę się na to. Owszem kolejna ciąża wiąże się zawszez tym, że w moim przypadku jest większe prawdopodobieństwo, ale nie przekreśla to.
Jest mi źle, czuje że zaczynam tracić już grunt. Ten rok to dla mnie najgorszy w moim życiu. Część z Was ma też już dzieci, i znacie ten niepokój rodzica, który pojawia się z dniem narodzin, teraz aktualnie doświadczam go że zdwojoną siłą. Ale dlaczego ktoś takimi słowami chce mi odebrać wiarę w to, że kolejne dziecko też może to mieć. Milion myśli czy mój nienarodzony synek byłby taki jak mój starszak 😭.
Stela, nie zrozumiem nigdy jak teściowa, może takie słowa powiedzieć. Zamiast żeby wspierać w ciężkiej sytuacji, to tylko dokłada. Kurde kobieta kobiecie dowala. Czemu... 🫂Stela lubi tę wiadomość
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Ja nie wiem co ci ludzie mają w głowach, przepraszam za sformułowanie ale stare babki są czasem najgorsze potrafią tak człowiekowi sypnąć że nogi się uginają
Stela lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
pandzia 🐼 wrote:Echo, a Ty o której masz jutro wizytę?
To jest poradnia w szpitalu, więc muszę być tam ok 7:30, ale przyjmą mnie pewnie ok 11:00... będę otoczona kobietami w ciąży i z niemowlakami na rękach...tak jak ostatnio... 😔 Tak to działa, nie mogę nic z tym zrobić, a muszę tam iść, bo potrzebuje tej histeroskopii...
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
pandzia 🐼 wrote:Dzień dobry kochane.
Nie pisze ostatnio ale czytam i wspieram Was w duchu wszystkie. Czekałam na test Kasiek dlatego piszę bo musze pogratulować ❤️❤️
A u mnie ogólnie psychika siada.
Może przypomnę bo pewnie nie pamiętacie.kiedys spotkałam w trakcie 3 ciąży koleżankę u gin. (Powiedziała mi o ciąży a ja nie) ale jej mąż wydzwaniał do mojego i w końcu mu powiedział że też jestem ale że u nas jeszcze nic nie wiadomo. Spotkałam go jakoś tydzień po poronieniu i mi pogratulował... mąż potem odkręcał wszystko. Było mi cholernie ciężko.
Wczoraj była u nas siostra z mężem i dziećmi. W pewnym momencie powiedziała że jest w ciąży... 10 tydzień. Kurwa ja też bym właśnie była w tym tygodniu.
Najlepsze że mąż mi mówił tydzień temu że ona jest chyba w ciazy. Widzialam.ze trochę ma brzuszek ale powiedziałam że mi mówiła przy 2 dziecku, że genetyk im nie zalecał kolejnej ciąży bo podejrzewali jakąś chorobę genetyczna u drugiego dziecka.
A tu BANG.
Dobiło mnie to. Poczułam ogromny żal do siebie, że ja nie mogę mieć nawet jednego.
W tym wszystkim oczywiście mąż mnie nie rozumie, że znów becze.
Sorry za wywód ale wiem, że wy zrozumiecie.
A co do tej koleżanki .. to nie widzieliśmy się z nimi od dłuższego czasu a zaprasza nas na urodziny bliźniaków i męża . I nie widziałam co jej powiedzieć, teraz już jestem oewna, że nie dam rady.( dowiedziałam się że rodzi za miesiąc. Wtedy też miałam termin )
Jeden malutki plusik, że już jutro wieczorem wizyta u gin S.
Wiem jak się czujesz, tego wszystkiego jest za dużo 😔💔 musisz znaleźć sposób żeby złapać oddech, wyciszyć się. Ja musiałam się odciąć od kilku osób lub ograniczyć kontakt, bo nie dawałam już rady. Czasem nie ma wyjścia 😔2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Moni89 wrote:Cześć, u mnie wczoraj się rozkreciło. Mam nadzieję, że najgorsze już za mną.
Dziś krwawie ale już nie tak mocno.
Trzymam kciuki , żeby USG wyszło dobrze .
Trzymaj się Kochana, wiem co czujesz. Mi też smutno:-(
Jak się czujesz i kiedy wybierasz się na USG? Trzymaj się tam kochana ❤️❤️2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Butterfly23 wrote:Kasiek 😍😍😍 kciuki mocno mocno zaciskam 🍀🍀🍀
Niech Kropek rośnie zdrowo 🥳
Echo myślę o Tobie i cały czas trzymam kciuki żeby wszystko już było ok 😘
Pandzia 🥺 nie wiem co mam Ci napisać. Jest mi bardzo przykro. Najgorzej, że Twój mąż nie rozumie co Ty czujesz. A masz prawo czuć i złość i zazdrość i żal. Pozwól sobie na te emocje, żeby oczyścić głowę.
U mnie też gorszy czas psychiczny. Zbliża się termin mojego porodu i jak pomyślę, że za kilka dni byłabym mamą i tuliła moje tak wyczekane maleństwo… 🥺 odpędzam od siebie te myśli, bo już czuję obniżony nastrój, nie wychodzę z domu, ba z łóżka nie wychodzę. Żywię się fastfoodami, bo gotować mi się nie chce. Wiem, że nie chce się temu poddać, nie chce się tak czuć, bo już się tak czułam i walczę. Ale jest ciężko 🥺 depresja to suka
Przytulam ❤️❤️ wiem jak się czujesz 😔
W nocy śpię krótko i z przerwami,a w ciągu dnia ledwo żyje, przysypiam, nie mam na nic siły... pozdrawiam z łóżka, każdy dzień jest dla mnie walka...
Trzymaj się ciepło ❤️ jeszcze będziemy się motywować ❤️2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Jest mi źle, czuje że zaczynam tracić już grunt. Ten rok to dla mnie najgorszy w moim życiu. Część z Was ma też już dzieci, i znacie ten niepokój rodzica, który pojawia się z dniem narodzin, teraz aktualnie doświadczam go że zdwojoną siłą. Ale dlaczego ktoś takimi słowami chce mi odebrać wiarę w to, że kolejne dziecko też może to mieć. Milion myśli czy mój nienarodzony synek byłby taki jak mój starszak 😭.
Kochana, dziecko bardzo dobrze rokuje i lekarz jest optymistycznie nastawiony, a to naprawdę dużo ❤️ Wszystko się ułoży, zobaczysz 😘 A z teściową trzeba przejść na ograniczony kontakt,bo jest toksyczna. Jakie to ma znaczenie czy utracone dziecko byłoby takie czy inne? Byłloby idealne tak jak to pierwsze I byłoby kochane z całego serca ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2023, 16:03
Stela lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Kupiłam tą maseczkę do ust 🙈 Z takimi polecajkami za chwilę nie będę musiała się obawiać przejścia na dietę, bo po prostu nie będę mieć kasy na jedzenie 🙈😂🤣 Ale za to jakie piękne będę mieć usta 💋!
Kasiek789, Butterfly23 lubią tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Echo wrote:Jak się czujesz i kiedy wybierasz się na USG? Trzymaj się tam kochana ❤️❤️
Staram się jakoś trzymać, ale jest ciężko.
Chyba obkurcza się to wszystko, bo brzuch mnie boli dość mocno
Pójdę w przyszłym tygodniu, pewnie w czwartek.
Może już nie będę krwawić. Narazie biorę antybiotyk który przepisał mi dr i kazał brać po poronieniu.Starania 2023:
I ciąża- poronienie 6.03- 7 tydz. (zabieg łyżeczkowania)
II ciąża- poronienie 7.10 - 6 tydz.
Mięśniaki macicy (śródścienne) -
Moni89 wrote:Staram się jakoś trzymać, ale jest ciężko.
Chyba obkurcza się to wszystko, bo brzuch mnie boli dość mocno
Pójdę w przyszłym tygodniu, pewnie w czwartek.
Może już nie będę krwawić. Narazie biorę antybiotyk który przepisał mi dr i kazał brać po poronieniu.
Mam nadzieję, że szybko i całkowicie się oczyścisz 😔🍀
Czy masz już plan co robić dalej? Planujesz poszerzyć diagnostykę? Nie masz stopki, a ja przez swoje przeżycia mam problem z przypomnieniem sobie czy już o to pytałam, przepraszam 😔2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
nick nieaktualnyZ teściową mam od zawsze dobre relację. Ale to co powiedziała, to ukuło mnie w serce. Dziwię się ponieważ sama jest pielęgniarką i inaczej powinna na to patrzeć, no ale jak widać myliłam się. Mój synek jest kochany, nie zamieniłabym go na nikogo innego. W tym wszystkim najbardziej boję się o jego przyszłość. I czekam na moment jak podrośnie, że sam poczuje, że inaczej odbiera świat i będzie nierozumiany przez rówieśników.
Ale ok koniec nostalgii. Dzisiaj z rana Kasiek odczarowała ten wątek 🍀, oby jak najwięcej takich wieści. -
Echo wrote:Mam nadzieję, że szybko i całkowicie się oczyścisz 😔🍀
Czy masz już plan co robić dalej? Planujesz poszerzyć diagnostykę? Nie masz stopki, a ja przez swoje przeżycia mam problem z przypomnieniem sobie czy już o to pytałam, przepraszam 😔
Nie wiem, jak stopkę ustawić 🤦♀️muszę poszperać i popatrzeć jak to zrobić...
W marcu po pierwszym poronieniu nie robiłam większych badań, sprawdziłam tarczycę, zrobiłam podstawowe badania krwi. Mialam brac acard na noc i caly czas prenatal uno. Po 3 miesiącach miałam zielone światło i miałam się starać. Tyle że niestety skończyło się podobnie...
Teraz wdrażamy diagnostykę tak mi powiedział dr, ma mi dać wykaz badań, zobaczymy co każe zrobić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2023, 17:55
Starania 2023:
Monia to historia tak jak u mnie, po pierwszym poronieniu 'tak się zdarza' i standardowy zestaw badań, a po drugim zacznie się obszerna diagnostyka. Na pewno znajdziemy naszego wroga!
Też muszę kupić tą maseczkę do ust skoro tak polecacie, jutro obowiązkowe zakupy 🙂
Stela co do teściowej, to mogła zostawić dla siebie swoje przypuszczenia, bo były całkiem z czapy, chociaż domyślam się, że próbowała to sobie jakoś wyjaśnić. Ja często słyszałam, że lepiej że poroniłam niz miałoby się urodzić chore 😑 nie wiem, chyba tak w ramach pocieszenia -
Moni89 wrote:Nie wiem, jak stopkę ustawić 🤦♀️muszę poszperać i popatrzeć jak to zrobić...
W marcu po pierwszym poronieniu nie robiłam większych badań, sprawdziłam tarczycę, zrobiłam podstawowe badania krwi. Mialam brac acard na noc i caly czas prenatal uno. Po 3 miesiącach miałam zielone światło i miałam się starać. Tyle że niestety skończyło się podobnie...
Teraz wdrażamy diagnostykę tak mi powiedział dr, ma mi dać wykaz badań, zobaczymy co każe zrobić.
Po pierwszym poronieniu zrobiłam pełną diagnostykę i teraz lekarze głupieją, bo nie wiedzą za bardzo na co jeszcze mnie zbadać, więc muszę zrobić histeroskopię z biopsją - tylko to mi zostało. Piszę to żebyś nie miała wyrzutów sumienia, że nie zrobiłaś więcej badań. Z pewnością dostaniesz takie same zalecenia jak my wszystkie,więc jak tylko będziesz mieć jakieś pytania/wątpliwości, to pisz śmiało. Pomożemy Ci przez to przejść
Butterfly powyżej dobrze opisała schemat ustawiania stopki. Wchodzisz na ovu na komputerze, logujesz się, następnie po prawej u góry klikasz "ustawienia" i w zakładce "społeczność" ustawiasz stopkę w okienku "Twój podpis na Forum"Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2023, 18:53
Moni89 lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Magdanka wrote:Monia to historia tak jak u mnie, po pierwszym poronieniu 'tak się zdarza' i standardowy zestaw badań, a po drugim zacznie się obszerna diagnostyka. Na pewno znajdziemy naszego wroga!
Też muszę kupić tą maseczkę do ust skoro tak polecacie, jutro obowiązkowe zakupy 🙂
Stela co do teściowej, to mogła zostawić dla siebie swoje przypuszczenia, bo były całkiem z czapy, chociaż domyślam się, że próbowała to sobie jakoś wyjaśnić. Ja często słyszałam, że lepiej że poroniłam niz miałoby się urodzić chore 😑 nie wiem, chyba tak w ramach pocieszenia
Ehh...to oczywiste, że każda z nas marzy o zdrowym dziecku... Moim zdaniem tego rodzaju słowa "pocieszenia" są bardzo nieprzemyślane i po prostu nie na miejscu. Dla mnie osobiście brzmią jakby rozmówca bagatelizował problem, bo przekształca moją tragedię w coś pozytywnego. Ja nie wiem jak na to reagować inaczej niż milczeniem.2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Butterfly23 wrote:Moni stopka tylko z przeglądarki. W ustawieniach są dwie zakładki i ta druga zakładka zjeżdżasz niżej i piszesz swoją historię
To dlatego nie mogłam znaleźć gdzie to ustawić Dziękuję, spróbuje to na dniach ogarnąćStarania 2023:
Moni89 wrote:To dlatego nie mogłam znaleźć gdzie to ustawić Dziękuję, spróbuje to na dniach ogarnąć
Ja dziewczyny w środę idę na wymazy muchy. Będą wysyłane do Krosna, bo tam badają genetycznie.
W listopadzie lub może uda mi się w październiku jeszcze będę robić allo mlr, cross match i cytokiny th1/th2. Jeśli tu wyjdzie wszystko ok, to wezmę się za endometrium. I chyba będę molestować lekarza o skierowanie na histeroskopię z tymi wycinkami.
Biorę się za to już teraz, bo jak wszystko dobrze pójdzie, to będziemy startować z in vitro już na początku roku 😍
Jutro idę na krew. Morfologia, ob, ferrytyna. Cukrów nie robię, bo bez sensu, bo moja dieta leży i kwiczy.
Nie wiem czy pamiętacie, że moja dr chciała wdrożyć encorton, ale najpierw badania typu crp i najlepiej jeszcze toksoplazmozę. I zastanawiam się czy jak będę u niej w środę nie pogadać o tym…
I taki jest właśnie mózg staraczki… Tu chcesz odpocząć, zaprzestać wszystkiego, ale cały czas tli się nadzieja, że może na tych lekach by się udało… Ale chyba odpuszczę. Nie chcę już się naturalnie starać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2023, 19:34
-
Motylku, taki jest mózg staraczki 😅
Jak ja powiedziałam lekarzowi, ze mamy dość i chcemy odpocząć do in vitro, to powiedział: Ok, ale może chociaż Aromek i dexametazon z dwa cykle, zeby miała pani chociaż owulacje i szanse na naturalne starania?
A ja co? No jaszka, jak bez usg to wchodzę w to jak dzik w żołędzie.
I tyle z odpuszczeniem.
Pojechaliśmy dzisiaj z mężem na wycieczkę na taką agroturystykę, maja tam małe zoo, karmilismy lamy i kozy i jest tam milion dynii teraz. I nie pomyślałam, ze tez będzie milion bąbelków z rodzicami.. jestem tak przebodzcowana tym, plus jeszcze ten ujemy test rano, No masakra jakaśWiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2023, 19:43
PCOS
3 lata starań
2 straty
2024 - in vitro
I transfer - ❌
II transfer - 💔
III transfer - ❌
IV transfer - 10dpt beta 448 🥹
11dpt beta 724 🥳
12 dpt beta 986 ❤️
14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️