Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
Odpowiedz

Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚

Oceń ten wątek:
  • Pinkflower Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2023, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Kochana, dobrze trafiłaś ❤️ Ten wątek został stworzony przez osoby, które poznały się w najgorszym momencie ich życia, na wątku poronienie. Dobrze wiemy jak smakuje strata, dlatego my też jesteśmy bardzo ostrożne. Znajdziesz tutaj zrozumienie i wsparcie, nikt nikogo nie ocenia i żal posty są w pełni akceptowane 😍❤️ Jak podczytujesz to wiesz, bo ja jestem autorem wielu z nich 😂😂😂

Hope, witaj 😊 Echo tutaj idealnie wszystko podsumowała. ❤My tu wszystkie czekamy na 2 kreski ale już niestety przeszłyśmy swoje.

Hope..., Wron Kraa, Echo lubią tę wiadomość

29🙋‍♀️ 31🙋‍♂️
    2023-2 💔

05.2024- powrót do starań

06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
    13.07 ⏸️
    22.07 pęcherzyk w macicy
    31.07, 5+6 ❤️
    07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
    19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
    26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
    10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
    17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
    25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
    16.10 205 gram księżniczki 🩷
    18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
    05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
    18.11 544 g słodkiej 🍓

Zostań proszę 🙏🙏🙏
    Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈

Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
    💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
    Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150

preg.png
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2023, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Hope. Ja najbardziej to lubię tych kuzynów cieni cienia 🤣 z jednej strony też tak myślę, kurczę jeszcze wcześnie, wszystko się może zdarzyć, ale z drugiej trzeba się cieszyć chwilą i tym co los przynosi.
    Elza super wieści no ale z trojaczkami to byś przesadziła 🤣
    Bardzo się cieszę z Twojej wizyty 😍 oby to był początek czegoś pięknego 🤞🏻🍀

Hope..., Elza1234 lubią tę wiadomość

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
  • Hope... Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2023, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Kochana, dobrze trafiłaś ❤️ Ten wątek został stworzony przez osoby, które poznały się w najgorszym momencie ich życia, na wątku poronienie. Dobrze wiemy jak smakuje strata, dlatego my też jesteśmy bardzo ostrożne. Znajdziesz tutaj zrozumienie i wsparcie, nikt nikogo nie ocenia i żal posty są w pełni akceptowane 😍❤️ Jak podczytujesz to wiesz, bo ja jestem autorem wielu z nich 😂😂😂

Dzięki 🥰
    Dla każdej z Was za miłe przyjęcie ❤

Minął mi okres dosłownie psychozy na punkcie kolejnej ciąży... A może sobie to wyparłam (?), sama nie wiem. Idę na monit w piątek, ale bez bez motyli w brzuchu.

• 01lilibeth01 Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2023, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Wieści z frontu.
    Oba pęcherze pękły, okazało się ze pod nimi był jeszcze jeden, 12 mm, ale ten już dal spokój 😅
    Pani dr powiedziała, ze mam bardzo ładne endometrium, 13 mm, także już bez dodatkowych wspomagaczy. I co? Czekamy :)
    Pytałam o Acard, powiedziała, ze w sumie nie zaszkodzi, mogę spróbować. Codziennie na noc 1 tabletka 75 mg, przez 2 miesiące. Bez odstawiania na czas okresu.
    Śmiałam się do niej, ze próbowałam już po owulacji duphaston, estrofem, Encorton, to mogę i Acard spróbować xD
    Mam się odezwać w grudniu, jak wrócę od Pasnika i stwierdziła, ze możemy wtedy 2 cykle spróbować naturalnie z zaleceniami docenta.
    Pozegnalam sie z nią, z apteka w której zostawiłam miliony monet. Czuje ze zamknęłam jakiś rozdział w staraczkowym życiu.

Kciuki zaciśnięte!

Elza1234 lubi tę wiadomość

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2023, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Wam bardzo ❤️ jesteście wszystkie bardzo wspierające i kochane ❤️

Echo, Pinkflower, Butterfly23, Lia. lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
    35 dpt 1.73 cm człowieczka

preg.png
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2023, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Dziękuje Wam bardzo ❤️ jesteście wszystkie bardzo wspierające i kochane ❤️
    Z całych sił trzymam kciuki za bliźniaki :D. Trojaczki to szczęście, ale patrzę na moją siostrę i wiem jaki to był i jest nadal hardcore. Jest szczęściarą, bo nie dość, że zaszła w ciążę za pierwszym razem, to jeszcze z trójką. Ale tylko ona wie, ile stresu przeżyła przed diagnozą, gdy trafiła do szpitala z krwawieniami, a myślała wtedy, że jest pojedynczej ciąży i przy każdej wizycie, czy są nadal trzy ❤️ i przy szybkim i pilnym cesarskim cięciu. Wiecie, miała dużo szczęścia po prostu 🥹. Ale roboty co nie miara, gdy młode jeszcze były karmione w nocy to bywałam czasami tydzień/półtora miesięcznie by pomóc. 😵 Więc ja los proszę o bliźnięta 😁😁😁.

Elza1234, alauda, Echo lubią tę wiadomość

• Bezimienna Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2023, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://tvn24.pl/go/programy,7/uslyszec-mama-tata-odcinki,745527/odcinek-6,S00E06,1103477 dziewczyny, nowy reportaż z cyklu "Usłyszeć mamo, tato".

Butterfly23 lubi tę wiadomość

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2023, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna wrote:
    Z całych sił trzymam kciuki za bliźniaki :D. Trojaczki to szczęście, ale patrzę na moją siostrę i wiem jaki to był i jest nadal hardcore. Jest szczęściarą, bo nie dość, że zaszła w ciążę za pierwszym razem, to jeszcze z trójką. Ale tylko ona wie, ile stresu przeżyła przed diagnozą, gdy trafiła do szpitala z krwawieniami, a myślała wtedy, że jest pojedynczej ciąży i przy każdej wizycie, czy są nadal trzy ❤️ i przy szybkim i pilnym cesarskim cięciu. Wiecie, miała dużo szczęścia po prostu 🥹. Ale roboty co nie miara, gdy młode jeszcze były karmione w nocy to bywałam czasami tydzień/półtora miesięcznie by pomóc. 😵 Więc ja los proszę o bliźnięta 😁😁😁.
    Trojaczki? O panie drogi :o

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️

preg.png
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2023, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Trojaczki? O panie drogi :o
    No, hardcore na maksa 🫨. Ja się tak szczerze, zadowole jednym bobo. Nie bądźmy wymagający 😂😂😂.

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2023, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna wrote:
    https://tvn24.pl/go/programy,7/uslyszec-mama-tata-odcinki,745527/odcinek-6,S00E06,1103477 dziewczyny, nowy reportaż z cyklu "Usłyszeć mamo, tato".
    Obejrzę jutro.
    Trojaczki o mamuniu 🙈 nie wiem czy bym dała radę

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
  • Magdanka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2023, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po monitoringu i mam całkiem pozytywne wieści 🙂 pęcherzyk pękł sam bez zastrzyku i widać było ciałko żółte oraz płyn gdzieś tam, już nie pamiętam ale to podobno znak że wszystko było prawidłowo 😁 i endometrium 10,5 mm więc też elegancko. Teraz pozostaje tylko czekać. W sobotę wyjeżdżam na dwutygodniowy odpoczynek więc mam nadzieję że nie będę miała czasu na zbędne nakręcanie się 🙂 tylko zastanawiam się czy przed spodziewanym okresem (lub nie) mogę pić alkohol.

S.Roszpunka, Pinkflower, izzy91, Hope..., Butterfly23, alauda, Echo lubią tę wiadomość

08.2022 7tc 💔
    09.2023 10tc 💔

07.09.24 ⏸️🤞

💉💊Euthyrox, acard, encorton, clexane, accofil, cyclogest

preg.png
  • S.Roszpunka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2023, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!

Ale się rozpisałyście! Człowiek poszedł do pracy po kilku miesiącach l4 i ma problem z nadrobieniem 😂

Hope - Witaj w naszych skromnych progach, rozgość się 🍰☕️

Już nawet nie pamiętam której z Was co miałam odpowiedzieć 🙈😂 wstyd!

Echo - chyba Ty pytałaś o termometr. Ja mierzę w pochwie. Mam termometr owulacyjny Microlife. Ma dwa miejsca po przecinku, także wg mnie dokładny. Choc różnie piszą o tych elektronicznych.

Elza - niezłe wyhodowałas jajca hihi 🙈😀

Lia - trzymam mocno kciuki za jutrzejsze testowanie 😘

A mnie boli podbrzusze jak na okres. Dziś dopiero 5 dpo, przedwczoraj miałam jednorazowe plamienie. Także myślę, że progesteron świruje i ogólnie hormony się rozjechały po poronieniu. Trudno, rozpaczać nie będę 😂
    Ależ dziś dzieci w przedszkolu ucieszyly się na mój widok ❤️😍

Dobrego popołudnia kochane moje 😘

Elza1234, Echo, Pinkflower, Lia., Wron Kraa lubią tę wiadomość

17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
    03.2023 💔
    09.2024 💔
  • Hope... Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2023, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdanka wrote:
    Jestem już po monitoringu i mam całkiem pozytywne wieści 🙂 pęcherzyk pękł sam bez zastrzyku i widać było ciałko żółte oraz płyn gdzieś tam, już nie pamiętam ale to podobno znak że wszystko było prawidłowo 😁 i endometrium 10,5 mm więc też elegancko. Teraz pozostaje tylko czekać. W sobotę wyjeżdżam na dwutygodniowy odpoczynek więc mam nadzieję że nie będę miała czasu na zbędne nakręcanie się 🙂 tylko zastanawiam się czy przed spodziewanym okresem (lub nie) mogę pić alkohol.

Płyn w zatoce douglasa ;)
    Kciuki 🤞🏻💚

Magdanka lubi tę wiadomość

• Pinkflower Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2023, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak sie dziś czujecie ? Ja mam totalny zjazd, wstałam rano jak na kacu xd załatwiłam wszystko, wrócilam do domu i tak mnie spanie ścina cały czas 😅 a po tym badaniu tam wszystko na dole czuje

29🙋‍♀️ 31🙋‍♂️
    2023-2 💔

05.2024- powrót do starań

06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
    13.07 ⏸️
    22.07 pęcherzyk w macicy
    31.07, 5+6 ❤️
    07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
    19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
    26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
    10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
    17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
    25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
    16.10 205 gram księżniczki 🩷
    18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
    05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
    18.11 544 g słodkiej 🍓

Zostań proszę 🙏🙏🙏
    Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈

Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
    💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
    Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2023, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syska wrote:
    Dziewczyny, jak sie dziś czujecie ? Ja mam totalny zjazd, wstałam rano jak na kacu xd załatwiłam wszystko, wrócilam do domu i tak mnie spanie ścina cały czas 😅 a po tym badaniu tam wszystko na dole czuje
    Dokładnie tak samo.
    Od rana czuje jakbym nie spała cała noc. Po pracy zasnelam na godzinę, ale teraz zwlekam dupe na siłownie, idę się porozciągać. Choc poszłabym spać dalej 😅

Pinkflower, Lia. lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️

preg.png
  • Lia. Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2023, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same pozytywne wiadomości dzisiaj, tak trzymać ❤️
    Bezimienna, podziwiam siostrę! Szczęściarą jest wielką, trojaczki to raczej ekstremalna rzadkość 😀 Wyobrażam sobie, jak pierwsze miesiące musiały być trudne. W jakim wieku są teraz dzieciaczki?

Roszpunka, to Twój pierwszy dzień w pracy po poronieniu? Jak się trzymałaś, nie było głupich pytań? Pewnie wśród dzieci szybko zapomina się o kłopotach 😊

Co do samopoczucia to u mnie ciężko dziś. Czuję się, jakbym miała z 38 stopni gorączki. Przespałam pół dnia, na szczęście urlop mam 🙈 Ale to prawdopodobnie skutki uboczne zarzio - objawy grypopodobne 🙄

Ja (27):
    ☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
    ⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
    Mąż (37):
    ☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - cb 💔
    listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
    14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
    styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
    luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
    październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳

❄️ 3BB
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2023, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia. wrote:
    Same pozytywne wiadomości dzisiaj, tak trzymać ❤️
    Bezimienna, podziwiam siostrę! Szczęściarą jest wielką, trojaczki to raczej ekstremalna rzadkość 😀 Wyobrażam sobie, jak pierwsze miesiące musiały być trudne. W jakim wieku są teraz dzieciaczki?

Roszpunka, to Twój pierwszy dzień w pracy po poronieniu? Jak się trzymałaś, nie było głupich pytań? Pewnie wśród dzieci szybko zapomina się o kłopotach 😊

Co do samopoczucia to u mnie ciężko dziś. Czuję się, jakbym miała z 38 stopni gorączki. Przespałam pół dnia, na szczęście urlop mam 🙈 Ale to prawdopodobnie skutki uboczne zarzio - objawy grypopodobne 🙄
    Mają skończone sześć lat. No kuzynkami będą starszymi. 😂 W sumie ja też odwlekalam decyzję o dziecku, raz, że chciałam wziąć ślub w swojej sukni ślubnej, a termin ślubu był zmianiany trzykrotnie, to jeszcze sama miałam chwilę wahania czy to już jest czas na dziecko? Była pandemia, strajki kobiet, dużo rzeczy się wydarzyło. Choroba mojej babci, zmarła na raka, leczyła się dwa lata po trzeciej wznowie. Potem zmiana pracy, dlatego, że w tej, w której lubiłam pracować, potraktowali mnie fatalnie. Decyzja o dziecku była podjęta w zeszłym roku po ślubie. Ale nacisk ze strony rodziny był wcześniej. A amba fatima, po poronieniu już nikt nie ma odwagi się zapytać kiedy dziecko, ile dzieci będziemy mieli i jak długo mamy zamiar czekać. Młode jeszcze korzystają, bo ciocia ma dużo czasu dla nich 🤪, ale nie jeżdżę już tak często, bo dzięki nas odległość 100 km, a też jestem już starsza i lubię posiedzieć w domku 😁.

Ogólnie, siostra na bank będzie chciała wziąć moje bobo w przyszłości, aby sobie mieć takiego malucha w spokoju. Z młodymi w związku ze były wcześniakami, karmienie, przewijanie co trzy godziny. Wyglądało to jak na taśmie produkcyjnej. Więc ciężko, ale jest radość. Bez pomocy rodziny, na bank byłoby im trudniej. Bo państwo nie zapewnia żadnej pomocy. Od gminy dostali foteliki, ale poza tym żadnego wsparcia. Tylko tyle,co położna wpadła raz na jakiś czas, ale siostra wolała jej nie mieć. No i wieczne wizyty u lekarzy. Wszystko ok, bo na NFZ, ale zalecali lekarze fizjoterapie, która już była prywatnie. I tu już było jeszcze gorzej. No i ciągle dojazdy do lekarzy, miesiąc były w szpitalu, i dwa tygodnie po pobycie w domu była wizyta u lekarza. I tak co 2/3 tygodnie, przez pół roku. Więc... Ciężko. Szczęście, że to było przed tą tragiczną inflacja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2023, 19:29

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2023, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdanka wrote:
    Super! 😍 obyś na wyjeździe wyłączyła głowę 🥳
    Co do alko, to ja jestem zdania, że normalnie można się napić. Może nie codziennie i nie do upadłego 😂
    Dziewczyny piją alko będąc w ciąży, o której nie wiedzą i nic się nie dzieje. Zarodek na początku jest pod szczególną ochroną

Magdanka lubi tę wiadomość

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2023, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roszpunka, a może to plamienie implantacyjne?
    A ja się dziś czuje bardzo dobrze 😁 wczorajsze wypłakanie się nie poszło na marne. Choć po tych wynikach miałam lekkiego doła. Ale porozmawialiśmy z mężem, ustaliliśmy plan działania, przypieczętowaliśmy warunki umowy 🤣
    Właśnie ogarniam nam jedzonko na jutro i później pogramy w planszówki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2023, 19:31

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2023, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od jutra pierwszy dzień pudełek. Ja jestem wybredna w jedzeniu, mam nadzieję, że nawet jeśli będzie coś, czego nie lubię, to ze smakiem zjem. 😵‍💫

‹‹ 47 48 49 50 51 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ