Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Lia. wrote:Ale równocześnie przyjmuję prograf na jej obniżenie.
Nie wiem o co kaman.
Ale mindfuck 🙈 Pewnie w tym przypadku zadziałała patrząc na wycinek problemu, tzn jest opryszczka to działamy na opryszczkę. Jest mało lekarzy, którzy potrafią zdziałać nieszablonowo2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖ nieudana mezoterapia
- 11.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Echo wrote:Jak czujesz się z każdym dniem gorzej, to może przemyśl L4? Ewidentnie Twój organizm woła o odpoczynek Co do lekarstw to nie powinny zaszkodzić. A w którym jesteś dpo?
Właśnie czuje się dobrze tylko ten kaszel. To chyba od klimy w aucie. L4 odpada bo od poniedziałku juz urlop.
Ja dziś chyba 4 dpo dopiero.29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
18.11 544 g słodkiej 🍓
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Bezimienna wrote:Z tego co wiem, to luteina podnosi temperaturę. A duphaston nie. Ja akurat nie biorę ani jednego ani drugiego, nie wiem jak Elza.
Mam wyniki KIR. Wariant Bx, mam 4 z 5 tych implantacyjnych receptorów.
Kierwa, ja jestem zdrowa. Ja sobie ubzdurałam ta niepłodność.Butterfly23, Lia., Echo lubią tę wiadomość
-
Elza1234 wrote:W tym cyklu nic nie biorę.
Kierwa, ja jestem zdrowa. Ja sobie ubzdurałam ta niepłodność.
Elza, jest ta niepłodność idiopatyczna, i nikt nie jest w stanie tego wyjaśnić. Dlatego o ile warto się diagnozować, to czasami też trzeba iść na wakajki staraniowe.
Ej, w ogóle, czy ja jestem jedynym przypadkiem na forum, który nie bierze dupka lub luteiny? 🧐Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2023, 09:26
-
Bezimienna wrote:W ogóle nie mam przepisanego, nie miałam problemu z krwawieniami między miesiączkami, niedomogą lutealną. Tak samo było w ciąży, też nie miałam plamień, żadnych wskazań do dupka czy luteiny. Też robiłam proga, przy becie 300 wtedy miałam proga ponad 22, czy jakoś tak. Po konsultacji u dwóch gin żaden nie zalecił dodatkowej suplementacji. 🤪 No i jedynym ginekologiem, który kazał mi brać dupka to ta, która w ciemno od 16dc kazała brać. A teraz już 4 lekarz też nie widzi wskazań do duphastonu 🤪. U nas raczej problem z zajściem był ze względu na słaba morofologie męża, ale otrzymał wyniki przed świętami w grudniu, a w styczniu byłam w ciąży. Więc przy morofologii 0 też można zajść 😂. Od tego czasu się suplementuje i zmienił dietę, ma też więcej ruchu. Ale do lekarza uparcie nie chce iść.
Ja mam wyniki praktycznie idealne, a mąż ma trochę kiepskie. Uważam, że powinien iść do lekarza, ale jak nic nie zaskoczy do końca grudnia, to będzie musiał 😂
Badania robił w invimed i oni tam zaniżają w ogóle wyniki xD. Jak dostaliśmy wyniki to szukałam info o tej klinice i 2/10, od razu kierują na invitro. Chodzi tylko o siano.
Podejście kliniki pierwsza klasa… Ale niestety, wiele klinik się kieruje zarobkiem. Koniecznie musi iść do lekarza się przebadać wzdłuż i wszerz. Faceta chyba „łatwiej” jest podrasować niż kobietę. Ja polecam koenzym q10, wit E, C, D, l-arginina. To naprotechnolog kazała mężowi łykać żeby poprawić nasienie.03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Dzisiaj skoczyła mi temperatura ale wczoraj były % i nawet tego nie zapisuję bo może być zakłamana, co do niepokalanka jeśli chcę się go brać to warto zbadać prolaktynę bo on jest typowo na jej zbicie, jeżeli jest w normie to niepokalanek nic nie dajeDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Bezimienna wrote:Ej, w ogóle, czy ja jestem jedynym przypadkiem na forum, który nie bierze dupka lub luteiny? 🧐
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2023, 09:30
03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Butterfly23 wrote:Aaa bo tak piszesz o progesteronie, że się zle czujesz i myślałam ze piszesz o tabletkach a nie swoim własnym wyhodowanym 😁
Podejście kliniki pierwsza klasa… Ale niestety, wiele klinik się kieruje zarobkiem. Koniecznie musi iść do lekarza się przebadać wzdłuż i wszerz. Faceta chyba „łatwiej” jest podrasować niż kobietę. Ja polecam koenzym q10, wit E, C, D, l-arginina. To naprotechnolog kazała mężowi łykać żeby poprawić nasienie.
W ogóle śniło mi się, że dla babci zamówiłam koncert, na który zaprosiłam całą rodzinę. Śpiewał na moim podwórku pod blokiem, na wielkiej scenie Zbigniew Wodecki Lubię wracać tam gdzie byłem. 🫠 Babcia miała zaśpiewać z nim, ale powiedziała, że z jej sprawnością fizyczną szkoda zabierać scenę. Wodecki nie żyje od 6 lat, a mój mózg takie jazdy mi robi. 😵💫 -
Jednorożec89 wrote:Dzisiaj skoczyła mi temperatura ale wczoraj były % i nawet tego nie zapisuję bo może być zakłamana, co do niepokalanka jeśli chcę się go brać to warto zbadać prolaktynę bo on jest typowo na jej zbicie, jeżeli jest w normie to niepokalanek nic nie daje
-
Elza1234 wrote:W tym cyklu nic nie biorę.
Kierwa, ja jestem zdrowa. Ja sobie ubzdurałam ta niepłodność.
Niestety tak jak Bezimienna pisze, jest ta niepłodność idiopatyczna. Czy wierzę w to, że wystarczy odpuścić i już? Nie. Ale wierzę w czystą głowę.03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Butterfly23 wrote:Elza super 🥳
Niestety tak jak Bezimienna pisze, jest ta niepłodność idiopatyczna. Czy wierzę w to, że wystarczy odpuścić i już? Nie. Ale wierzę w czystą głowę. -
Bezimienna wrote:Mam to samo. 😵 U mnie zaskoczyło w cyklu w którym stwierdziłam, a ok, zmieniam pracę, w ciążę szybko nie zajdę, będę już miała dłuższą umowę. Po podpisaniu umowy na okres próbny tydzień później miałam pozytywny test. Więc też wiem, że wiele siedzi w mojej głowie. Wtedy suplementowalam inofem, prenatal, selen, cynk i niepokalanka. Niepokalanka był to drugi miesiąc. I podejrzewam, że wrócę do niepokalanka, cynk odpuszczę. A selen mam zapisany przez endo. W ogóle właśnie jestem w szoku, ubrałam spodnie, które były za ciasne w zeszłym roku. W tej chwili mam dużo luzu :o. Ja jestem z wagą na bakier, i na nią nie wchodzę. 😀
Elza, jest ta niepłodność idiopatyczna, i nikt nie jest w stanie tego wyjaśnić. Dlatego o ile warto się diagnozować, to czasami też trzeba iść na wakajki staraniowe.
Ej, w ogóle, czy ja jestem jedynym przypadkiem na forum, który nie bierze dupka lub luteiny? 🧐
Ahh jak Ci dobrze! Tak bardzo chciałabym schudnąć, ale wiecie, jagodzianki 😂😂😂
Jeśli chodzi o progesteron, to dostałam go pierwszy raz w życiu chociaż moje wyniki były dobre. Przyjmuję Cyclogest i mam go odstawić jak tylko beta będzie negatywna2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Hej, ja biorę luteinę 🤗 ale to ze względu na wcześniejsze plamienia w drugiej fazie cyklu, które wynikały z cyklu bezowulacyjnych. Myślałam żeby zbadać sobie progesteron i prolaktynę 7dpo ale to chyba bez sensu skoro owulacja potwierdzona i biorę proga
-
Syska, liczę jednak na to, że ten cykl wcale nie będzie stracony 😘 Nie wiem jak Wy, ale ja w cyklu ciążowym czułam się identycznie jak na okres i miałam naprawdę kosmiczny pms. W życiu bym nie powiedziała, że to ciąża.
No i zdrówka Ci życzę 😊 Staraj się dużo odpoczywać.
Echo, ja jej nie mówiłam, że mam wirusa opryszczki - nawet by mi to na myśl nie przyszło, bo mam go raczej rzadko. A ona sama z siebie kazała mi to zbadać i przepisała leki. Ale pisałam z innymi dziewczynami od niej i wszystkim wyszło to samo w badaniach (w końcu większość naszego społeczeństwa ma wirusa opryszczki) i im przepisała tę samą kurację. Także widocznie jest to jej jakiś sposób leczenia, sama nie wiem. W sumie podpytam się jej o to w piątekEcho lubi tę wiadomość
Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
Mąż (37):
☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
Ja mam brać luteinę po owulacjiDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
U mnie już całość wyników badań na zespół antyfosfolipidowy. Wszystkie przeciwciała poniżej 2, badania na toczeń też negatywne. A 6 tygodni po poronieniu miałam przeleciała kardiolipinowe. Wiecie, obstawiam, że badania genetyczne wyjdą w porządku. Żałuję, że badania zarodka nie doszły do skutku, bo źle pobrali materiał. Bo dla mnie to nadal zagadka. Ale chyba czas sobie odpuścić rozwiązywanie🤪.
Echo lubi tę wiadomość
-
Lia. wrote:Echo, ja jej nie mówiłam, że mam wirusa opryszczki - nawet by mi to na myśl nie przyszło, bo mam go raczej rzadko. A ona sama z siebie kazała mi to zbadać i przepisała leki. Ale pisałam z innymi dziewczynami od niej i wszystkim wyszło to samo w badaniach (w końcu większość naszego społeczeństwa ma wirusa opryszczki) i im przepisała tę samą kurację. Także widocznie jest to jej jakiś sposób leczenia, sama nie wiem. W sumie podpytam się jej o to w piątek
Ah, ok, rozumiem. Ona po prostu ma taki sposób działania, a to oznacza, że z pewnością ma dobre doświadczenia2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Bezimienna wrote:U mnie już całość wyników badań na zespół antyfosfolipidowy. Wszystkie przeciwciała poniżej 2, badania na toczeń też negatywne. A 6 tygodni po poronieniu miałam przeleciała kardiolipinowe. Wiecie, obstawiam, że badania genetyczne wyjdą w porządku. Żałuję, że badania zarodka nie doszły do skutku, bo źle pobrali materiał. Bo dla mnie to nadal zagadka. Ale chyba czas sobie odpuścić rozwiązywanie🤪.
Ale super! Jak to dobrze, że wyniki są dobre
Ja też żałuję, że mam przebadanego zarodka po poronieniu, ale teraz już nie cofniemy czasu. Masz rację, trzeba odpuścić i iść dalej. Najważniejsze, że się nie poddajesz 🍀2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Bezimienna wrote:Ej, w ogóle, czy ja jestem jedynym przypadkiem na forum, który nie bierze dupka lub luteiny? 🧐
Też nie biorę. Brałam progesteron jedynie w ciąży. Ale poza nią nie.
Byłam u wampirów spuścić trochę krwi na progesteron w 7 dpo 🙂
Dopiero na 12 do pracy mam, ale tylko 3 godziny. I jeszcze do tego 30 min nieszczęsnych "godzin dostępności dla rodziców", tzw. "czarnkowe". Wymyślił se minister. Wszyscy nauczyciele i specjaliści są dostępni na każde zawołanie rodziców, a na te "czarnkowe" żaden rodzic nie przychodzi 🤦🏼♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2023, 10:07
17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
Syska, ja w poprzednią ciążę zaszłam mająć chyba jakąś jelitówkę. Opryszczka też mi wychodziła w tym czasie i w momencie owulacji i kilka dni po, brałam Heviran. Nie sądzę, że to zaszkodziło ciąży, ale obiecałam sobie, że od owulacji nie będę brała zadnych leków, jeśli naprawdę ich nie potrzebuję. Tak na wszelki wypadek.
Ale myślę, że to że byłam chora całą ciążę miało na nią wpływ. Ja jeszcze nawet będąć w szpitalu na zabiegu nie byłam w pełni zdrowa. Pewnie co chwiła łapałam jakieś wirusowe infekcje od córki. Nie wyszłam z jednej choroby a już złapałam coś innego.
A tak w ogóle, opryszczka jest jedynie groźna dla ciąży, jeśli pierwszy raz miałabyś styczność z wirusem, a jeśli już tam gdzieś u Ciebie krąży to nie ma się co martwić83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
-> cienkie endo, brak możliwości transferu