Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
Odpowiedz

Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚

Oceń ten wątek:
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S.Roszpunka wrote:
    Jak tak się chwalimy naszymi futerkowymi dziećmi, to przedstawiam Wam moją córeczkę https://ibb.co/ynNPLFB 😍
    Piękne są Wasze psiaki ❤️. Każdy jeden, i wszystkie tak samo kochane. 🥹 Ale bym tuliła. Rąk do głasków by nie starczyło 🥹.

S.Roszpunka, Lia. lubią tę wiadomość

• Lia. Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojaa rozpływam się ❤️ Jakie piękne psiulki, dawać mi je tu, wszystkie wycałuję ❤️❤️

Ja (27):
    ☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
    ⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
    Mąż (37):
    ☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - cb 💔
    listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
    14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
    styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
    luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
    październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳

❄️ 3BB
  • Echo Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie śliczne pieski <3 <3! Przebiły swoją słodyczą nawet słodycz jagodzianek <3 <3 Tak bardzo kocham pieski <3

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖ nieudana mezoterapia
    - 11.2024 ✖

---
    Każda kropla morzem dla mej łódki...
  • Echo Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie miałam żadnych objawów ciąży. Miałam jedynie lekko podniesioną temperaturę, która spadła jak ciąża przestała się prawidłowo rozwijać, a wiec dość szybko. Natomiast wszystie kobiety jakie znam bardzo źle przechodziły ciążę i zastanawiałam się wtedy czy to własnie nie jest zwiastunem zdrowej ciąży...im bardziej poniewiera tym lepiej. Wiem, że każdy przypadek jest inny, ale dzisiaj chciałabym żeby mnie sponiewierało ;)

Lia., Bezimienna lubią tę wiadomość

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 11.2024 ✖

---
  • Lia. Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki!
    Po 10 tygodniach dostałam nareszcie wyniki badań na krzepnięcie! I to aż 50 różnych rzeczy zostało przebadanych 🙈
    Wykluczono wszystko, co może powodować skłonność do poronień, tj. V-Leiden, mutacja genu protrombiny, białko C, białko S, zespół antyfosfolipidowy. Do tego Tsh, homocysteina, kreatynina - wszystko w normie Nawet PAI-1 mi wyszło ok 😳
    Ale się cieszę ❤️
    Jest napisane, że nie ma u mnie żadnych wskazań do przyjmowania leków rozrzedzających krew, nawet profilaktycznie patrząc na moje 3 poronienia.
    Teraz się oczywiście zastanawiam, czy ja się nie wykrwawilam w ciąży przez heparynę i acard. Ale. drugiej strony jakbym ich nie brała i straciła ciążę, to też pewnie bym sobie nie wybaczyła.

Echo, alauda, Pinkflower, Bezimienna , Butterfly23, S.Roszpunka, 01lilibeth01, Hope... lubią tę wiadomość

Ja (27):
    ☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
    Mąż (37):

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - cb 💔
    październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳

❄️ 3BB
  • Echo Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia. wrote:
    Dziewczynki!
    Po 10 tygodniach dostałam nareszcie wyniki badań na krzepnięcie! I to aż 50 różnych rzeczy zostało przebadanych 🙈
    Wykluczono wszystko, co może powodować skłonność do poronień, tj. V-Leiden, mutacja genu protrombiny, białko C, białko S, zespół antyfosfolipidowy. Do tego Tsh, homocysteina, kreatynina - wszystko w normie Nawet PAI-1 mi wyszło ok 😳
    Ale się cieszę ❤️
    Jest napisane, że nie ma u mnie żadnych wskazań do przyjmowania leków rozrzedzających krew, nawet profilaktycznie patrząc na moje 3 poronienia.
    Teraz się oczywiście zastanawiam, czy ja się nie wykrwawilam w ciąży przez heparynę i acard. Ale. drugiej strony jakbym ich nie brała i straciła ciążę, to też pewnie bym sobie nie wybaczyła.

Co za wspaniała wiadomość! Takie wyniki to rzadkość <3 Tak się cieszę <3 <3!

To już całą diagnostykę masz za sobą, prawda? Czy masz w planie jakieś jeszcze badania?

Lia. lubi tę wiadomość

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 11.2024 ✖

---
  • Lia. Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Ja też nie miałam żadnych objawów ciąży. Miałam jedynie lekko podniesioną temperaturę, która spadła jak ciąża przestała się prawidłowo rozwijać, a wiec dość szybko. Natomiast wszystie kobiety jakie znam bardzo źle przechodziły ciążę i zastanawiałam się wtedy czy to własnie nie jest zwiastunem zdrowej ciąży...im bardziej poniewiera tym lepiej. Wiem, że każdy przypadek jest inny, ale dzisiaj chciałabym żeby mnie sponiewierało ;)

Moja koleżanka urodziła zdrową córeczkę, a pierwszym objawem jaki miała była zgaga w 3 trymestrze :) Codziennie robiła po 10-15 tys. kroków, nawet po górach chodziła.
    Moja mama mi opowiadała, że w jej obu ciążach jedynym objawem był rosnący brzuch 🙈
    Ja w ciąży też się dobrze czułam, żadnych mdłości, tylko lekkie zmęczenie. Najpierw myślałam że super, że mam to po mamie. Ale gdy zaczęły się problemy to też marzyłam, aby wymioty mnie sponiewierały 🫣

Echo lubi tę wiadomość

Ja (27):
    Mąż (37):

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - cb 💔

❄️ 3BB
  • Pinkflower Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:

Ja z objawów to bylam mega śpiąca, po pracy zawsze wlatywala drzemka. Pamiętam jak pod koniec mi to ustało, to może był znak. Też bym chciała żeby mnie sponiewierało naprawdę 😔

Echo lubi tę wiadomość

29🙋‍♀️ 31🙋‍♂️
    2023-2 💔

05.2024- powrót do starań

06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
    13.07 ⏸️
    22.07 pęcherzyk w macicy
    31.07, 5+6 ❤️
    07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
    19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
    26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
    10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
    17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
    25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
    16.10 205 gram księżniczki 🩷
    18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
    05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
    18.11 544 g słodkiej 🍓

Zostań proszę 🙏🙏🙏
    Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈

Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
    💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
    Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150

preg.png
  • Pinkflower Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia. wrote:
    Dziewczynki!
    Ale się cieszę ❤️

Piękne wyniki, super ! ❤

Lia. lubi tę wiadomość

29🙋‍♀️ 31🙋‍♂️
    2023-2 💔

05.2024- powrót do starań

06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
    13.07 ⏸️
    22.07 pęcherzyk w macicy
    31.07, 5+6 ❤️
    07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
    19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
    26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
    10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
    17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
    25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
    16.10 205 gram księżniczki 🩷
    18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
    05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
    18.11 544 g słodkiej 🍓

Zostań proszę 🙏🙏🙏
    Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈

Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
    💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
    Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150

preg.png
  • Lia. Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Co za wspaniała wiadomość! Takie wyniki to rzadkość <3 Tak się cieszę <3 <3!

To już całą diagnostykę masz za sobą, prawda? Czy masz w planie jakieś jeszcze badania?

Sama nie wiem co trzeba więcej zbadać.
    Chyba większość mam.
    Jedyne, co mi tak naprawdę wyszło źle, to kir AA na który nie mam wpływu. Ale trochę nie wierzę, że to może mieć aż taki wpływ. Polubiłam się z moim kirem :)
    8 sierpnia mam histero z biopsją no i później idziemy w ivf.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2023, 11:32

Ja (27):
    Mąż (37):

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - cb 💔

❄️ 3BB
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    O to to to. Też bym wolała, aby mnie sponiewierało. Siostra w ciąży nie miała żadnych objawów. Dopiero zgaga przy 6 miesiącu, bo dzieciaki ja uciskały w żołądek. Więc ja też podeszłam do tego, że lajtowa ciąża jest możliwa. 😀 Ale stanowczo, wolałabym z łóżka się nie ruszać, bo chciałoby mi się 🤮 albo byłabym tak padnięta.

Echo lubi tę wiadomość

• Bezimienna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia. wrote:
    Chyba większość mam.
    Jedyne, co mi tak naprawdę wyszło źle, to kir AA na który nie mam wpływu. Ale trochę nie wierzę, że to może mieć aż taki wpływ. Polubiłam się z moim kirem :)
    Nie puszczam kciuków, może jeszcze cyk przed inv będzie tym waszym 🥹.

Lia., Echo, Pinkflower lubią tę wiadomość

• Lia. Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna wrote:
    Nie puszczam kciuków, może jeszcze cyk przed inv będzie tym waszym 🥹.

❤️❤️❤️
    ja was kocham normalnie 😀❤️

Bezimienna , Echo, Pinkflower, S.Roszpunka lubią tę wiadomość

Ja (27):
    Mąż (37):

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - cb 💔

❄️ 3BB
  • Echo Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia. wrote:
    Chyba większość mam.

Jeszcze masz czas do ivf, póki co walczymy dalej <3! #jakinastepnycykl #jakieinvitro #walczymydalej 😄🤭❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2023, 11:44

Butterfly23, Lia., izzy91, Pinkflower lubią tę wiadomość

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 11.2024 ✖

---
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    #nie_poddamy_się
    💪

Mam nadzieję, że dziś żołądek będzie dla mnie bardziej łaskawy. 😵‍💫

Echo, Lia., Pinkflower lubią tę wiadomość

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia cudowne wieści 😍
    Ja też bym chciała być sponiewierana 🙈 mój mąż mi życzy I trymestru nad kibelkiem! Taki mąż to skarb 🤣
    Ja tez byłam tylko słaba. Godz 20:00 i już w łóżeczku do spania, gdzie ja chodziłam spać po północy. Na szczęście to mi zostało i już o 22 śpię 😂
    Myślę, że nam nie było dane jeszcze poczuć objawów tak na całego, bo wcześnie straciłyśmy ciąże.
    Ale spoko, wszystko przed nami 🍀🤞🏻 i niech no wtedy któraś się poskarży, że z miską śpi 🤪

Echo, Lia., izzy91, Pinkflower lubią tę wiadomość

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Jeszcze masz czas do ivf, póki co walczymy dalej <3! #jakinastepnycykl #jakieinvitro #walczymydalej 😄🤭❤️
    Uwielbiam nasze hashtagi 🤭

Echo, Lia. lubią tę wiadomość

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Lia cudowne wieści 😍
    Ja też bym chciała być sponiewierana 🙈 mój mąż mi życzy I trymestru nad kibelkiem! Taki mąż to skarb 🤣
    Ja tez byłam tylko słaba. Godz 20:00 i już w łóżeczku do spania, gdzie ja chodziłam spać po północy. Na szczęście to mi zostało i już o 22 śpię 😂
    Myślę, że nam nie było dane jeszcze poczuć objawów tak na całego, bo wcześnie straciłyśmy ciąże.
    Ale spoko, wszystko przed nami 🍀🤞🏻 i niech no wtedy któraś się poskarży, że z miską śpi 🤪
    Ja mogę nawet nad klozetem spać. 😂 A moje miejsce w łóżku zajmie pies 😂. Mogę mieć taką ciążę jak z simsów. Po prostu rano wstaje, lecę z rana do kibelka i się robię zielona. Zganiam na grupę żołądkową, a potem się okazuje, że to ciąża 😂😂😂.

#ciążanassponiewiera xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2023, 11:50

Echo, Lia., Pinkflower, Butterfly23, alauda, S.Roszpunka lubią tę wiadomość

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro chwalimy się psikami, to tu mój dzentelmen :)
    https://zapodaj.net/plik-sZneSvuF3h
    Adoptowany rok temu w styczniu, uratował nasze dusze

Bezimienna , Lia., izzy91, Pinkflower, Butterfly23, Echo, S.Roszpunka lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
    35 dpt 1.73 cm człowieczka

preg.png
  • Lia. Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:

hahahah uwielbiam 😂❤️ nie ma to jak dobra motywacja ❤️ jeszcze przez dwa cykle postaram się być team #jakieinvitro 😄
    Butterfly23 wrote:

Nie odezwę się ani słowem, obiecuję! zrobię sobie królestwo pod kiblem - kocyk, netflix, popcorn 🤣

Butterfly23, Echo, S.Roszpunka lubią tę wiadomość

Ja (27):
    Mąż (37):

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - cb 💔

❄️ 3BB
‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ