Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
Odpowiedz

Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚

Oceń ten wątek:
  • Lia. Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna wrote:
    Ja mogę nawet nad klozetem spać. 😂 A moje miejsce w łóżku zajmie pies 😂. Mogę mieć taką ciążę jak z simsów. Po prostu rano wstaje, lecę z rana do kibelka i się robię zielona. Zganiam na grupę żołądkową, a potem się okazuje, że to ciąża 😂😂😂.

#ciążanassponiewiera xD

😂😂😂
    Mąż się mnie pyta co się tak głupio cieszę do telefonu 😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2023, 11:53

S.Roszpunka lubi tę wiadomość

Ja (27):
    ☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
    ⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
    Mąż (37):
    ☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - cb 💔
    listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
    14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
    styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
    luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
    październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳

❄️ 3BB
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia. wrote:
    😂😂😂
    Mąż się mnie pyta co się tak głupio cieszę do telefonu 😆
    😂 Powiedz mu, żeby już szykował dla ciebie stanowisko pod kibelkiem, bo czuję, że w tym roku spędzimy nad nim dużo czasu 😂😂😂.

Lia., Echo, S.Roszpunka lubią tę wiadomość

• Bezimienna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza piękny spaniel 🥹. Jak z Zakochanego kundla. ❤️

Elza1234 lubi tę wiadomość

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna wrote:
    Elza piękny spaniel 🥹. Jak z Zakochanego kundla. ❤️
    Tak! Jak zobaczyłam zdjęcie dotyczące adopcji i ten jego pyszczek to się po prostu zakochałam. I tak sobie żyjemy w trójkę a on ma w sumie jak paczek w maśle u nas 😅 swój pokój, szafka ze smaczkami itd

Echo, Pinkflower lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
    35 dpt 1.73 cm człowieczka

preg.png
  • Lia. Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Skoro chwalimy się psikami, to tu mój dzentelmen :)
    https://zapodaj.net/plik-sZneSvuF3h
    Adoptowany rok temu w styczniu, uratował nasze dusze

Przepiękny piesek ❤️ Musi mieć taaką mięciutką sierść 🥰
    Dużo z Was adoptowało psiaki! Też o tym myślałam 😊My zamiast kwiatów na wesele prosiliśmy gości o datek na schronisko. Uzbieraliśmy 2 tys. zł i rozdzieliliśmy na dwa ośrodki 😊

Butterfly23, izzy91, Echo, Wron Kraa lubią tę wiadomość

Ja (27):
    ☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
    Mąż (37):

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - cb 💔
    październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳

❄️ 3BB
  • Pinkflower Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie piękne słodkie pieski wszystkie 🥰

Dziewczyny, ja nie chce psuć humorów, będzie żalpost. Nie mogę się pozbyć tego poczucia że jestem gorsza bo poroniłam/nie mam dziecka a tu juz prawie 2 lata po ślubie 😞 boję się spotkań rodzinnych i pytan. Dziś znowu płakałam.

Wiecie jak jest myślę sobie ze pewnie nic z tego cyklu, głowa jednak jeszcze na coś liczy chociaż potem znowu zjazd, że nie. Ale dopóki nie robię testu tak naprawdę mam ogromne nadzieję i boję się znowu tego rozczarowania. Do testowania jeszcze daleko bo 15 mam mieć miesiączkę. Dobiją mnie to, że myślę tylko o jednym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2023, 12:09

29🙋‍♀️ 31🙋‍♂️
    2023-2 💔

05.2024- powrót do starań

06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
    13.07 ⏸️
    22.07 pęcherzyk w macicy
    31.07, 5+6 ❤️
    07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
    19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
    26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
    10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
    17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
    25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
    16.10 205 gram księżniczki 🩷
    18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
    05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
    18.11 544 g słodkiej 🍓

Zostań proszę 🙏🙏🙏
    Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈

Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
    💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
    Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150

preg.png
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syska wrote:
    Jakie piękne słodkie pieski wszystkie 🥰

Dziewczyny, ja nie chce psuć humorów, będzie żalpost. Nie mogę się pozbyć tego poczucia że jestem gorsza bo poroniłam/nie mam dziecka a tu juz prawie 2 lata po ślubie 😞 boję się spotkań rodzinnych i pytan. Dziś znowu płakałam.

Wiecie jak jest myślę sobie ze pewnie nic z tego cyklu, głowa jednak jeszcze na coś liczy chociaż potem znowu zjazd, że nie. Ale dopóki nie robię testu tak naprawdę mam ogromne nadzieję i boję się znowu tego rozczarowania. Do testowania jeszcze daleko bo 15 mam mieć miesiączkę. Dobiją mnie to, że myślę tylko o jednym.
    Nie psujesz. Od tego jest ten wątek. Ja też mam chwilę zwątpienia i myślę sobie, co że mnie za kobieta, której ciało zabija dziecko. Po diagnozie chciałam powiedzieć mężowi, jak możesz mnie dotykać, skoro noszę w sobie martwe dziecko. Do teraz mam zjazdy, i wiem, że zawsze mogę liczyć na wsparcie ze strony dziewczyn tutaj. ❤️ Uwierz, każda z nas ma gorsze dni i nie jest to nic złego.

U mnie praktycznie cały czerwiec do @ minął pod hasłem, jestem beznadziejna, poroniłam, nie mam niby owulacji, wszystko jest beznadziejnie. Jeszcze te chrzciny bratanicy męża, i narodziny małej, i że ja muszę stanąć oko w oko z rodziną, która będzie się pytać "kiedy czas na was?" Albo tłumaczyć sięz tego, że nie umiemy robić dzieci.
    Przeszło, ale od końca maja do 18 czerwca w dzień w dzień leciały mi łzy. Tylko mój pies to jest w stanie potwierdzić, bo łzami zalewalam się na spacerach z nim. Były dni, że nie miałam siły wstać z łóżka. 😪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2023, 12:17

Pinkflower lubi tę wiadomość

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza ale piękny psiak 😍
    Syska musisz koniecznie zmienić myślenie. Zadbaj o swoją głowę. Puść sobie jakieś podcasty, albo przeczytaj eBook o niepłodności co Elza polecała. Później mogę Ci napisać tytuł bo nie pamiętam. Zadbaj o swój stan psychiczny. Jeśli sobie nie radzisz, to skontaktuj się może z fundacją Ernesta? Ty jesteś dopiero kilka dni po owulacji, a już masz czarne myśli. A powiedz, jeżeli się nie uda w tym cyklu. Zmieni się coś? Nie. Dalej będziesz się starać. Będziesz się badać, chodzić na monitoring, przyjmować suple. Dalej będziesz dążyć do tego, żeby zajść w ciążę. Miej tą świadomość, że możesz zajść w ciążę teraz, możesz za miesiąc, możesz za dwa. To nie jest takie proste jakbyśmy chciały… Przechodzimy dokładnie przez to samo co Ty, ale nie pozwalamy, żeby starania tak nam ryły głowę. Bo nasze zamartwianie się, wmawianie sobie, że się nie udało, działa tylko na niekorzyść. Trzy głębokie wdechy i co ma być to będzie. Po prostu. 🫂

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna wrote:
    Nie psujesz. Od tego jest ten wątek. Ja też mam chwilę zwątpienia i myślę sobie, co że mnie za kobieta, której ciało zabija dziecko. Po diagnozie chciałam powiedzieć mężowi, jak możesz mnie dotykać, skoro noszę w sobie martwe dziecko. Do teraz mam zjazdy, i wiem, że zawsze mogę liczyć na wsparcie ze strony dziewczyn tutaj. ❤️ Uwierz, każda z nas ma gorsze dni i nie jest to nic złego.

U mnie praktycznie cały czerwiec do @ minął pod hasłem, jestem beznadziejna, poroniłam, nie mam niby owulacji, wszystko jest beznadziejnie. Jeszcze te chrzciny bratanicy męża, i narodziny małej, i że ja muszę stanąć oko w oko z rodziną, która będzie się pytać "kiedy czas na was?" Albo tłumaczyć sięz tego, że nie umiemy robić dzieci.
    Przeszło, ale od końca maja do 18 czerwca w dzień w dzień leciały mi łzy. Tylko mój pies to jest w stanie potwierdzić, bo łzami zalewalam się na spacerach z nim. Były dni, że nie miałam siły wstać z łóżka. 😪
    Są gorsze dni, każda z nas je ma i mamy prawo je mieć. Jeszcze jak rodzina dokłada… Ja też się czuje nie-kobietą, bo nie jestem w stanie swojemu mężowi dać dziecka. Myślę, że z inną to by już i czwórkę miał. Ale uważam, że dopóki będziemy żyły stratą, to nie ruszymy do przodu. Musimy mieć tą nadzieję na powodzenie. A nasze samopoczucie jest najważniejsze dlatego musimy o nie tak bardzo dbać podczas tej nierównej walki. Poprawić koronę jeżeli się osunie i ruszyć dalej. Po swoje.

Pinkflower, Bezimienna lubią tę wiadomość

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
  • Lia. Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Elza ale piękny psiak 😍
    Syska musisz koniecznie zmienić myślenie. Zadbaj o swoją głowę. Puść sobie jakieś podcasty, albo przeczytaj eBook o niepłodności co Elza polecała. Później mogę Ci napisać tytuł bo nie pamiętam. Zadbaj o swój stan psychiczny. Jeśli sobie nie radzisz, to skontaktuj się może z fundacją Ernesta? Ty jesteś dopiero kilka dni po owulacji, a już masz czarne myśli. A powiedz, jeżeli się nie uda w tym cyklu. Zmieni się coś? Nie. Dalej będziesz się starać. Będziesz się badać, chodzić na monitoring, przyjmować suple. Dalej będziesz dążyć do tego, żeby zajść w ciążę. Miej tą świadomość, że możesz zajść w ciążę teraz, możesz za miesiąc, możesz za dwa. To nie jest takie proste jakbyśmy chciały… Przechodzimy dokładnie przez to samo co Ty, ale nie pozwalamy, żeby starania tak nam ryły głowę. Bo nasze zamartwianie się, wmawianie sobie, że się nie udało, działa tylko na niekorzyść. Trzy głębokie wdechy i co ma być to będzie. Po prostu. 🫂

Syska, zgadzam się z Butterfly!
    Ale dobrze, że dzielisz się z nami swoimi przemyśleniami, po to tu jesteśmy.
    Widzę, że często jesteś smutna Kochana. Zadbaj o siebie. Myślałaś o rozmowie z psychologiem, który specjalizuje się w temacie niepłodności? Ja też się nigdy nie mogłam do tego przekonać bo myślałam, że nie potrzebuję, ale po poronieniu stwierdziłam, że przeżyłam taką tragedię jaką jest strata własnego dziecka i należy mi się taka rozmowa. Dużo mi lepiej po tym było.
    Warto ułożyć sobie jakiś plan. Przestań odliczać od testu do testu. Nastaw się, że test może być negatywny i ty NIC na to nie możesz. Twój świat się wtedy nie skończy, tylko życie idzie dalej. Jesli będziesz w złym stanie psychicznym a każdy okres będziesz przypłacała depresją, jak ma rozwijać się w Twoim organizmie małe życie? Twoje zdrowie psychiczne powinno być teraz na pierwszym miejscu tym bardziej, że wszystkie wiemy, że potrzebujesz odpoczynku. Twój organizm daje ci jasne sygnały, że to za dużo dla Ciebie. Czasem ciężko sobie poradzić z takimi problemami, ale może właśnie warto porozmawiać z kimś, kto zmieni Twoje myślenie i pokaże odpowiednią drogę.

Butterfly23, Pinkflower lubią tę wiadomość

Ja (27):
    Mąż (37):

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - cb 💔

❄️ 3BB
  • izzy91 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska mam często takie same myśli. I też szybko zaczynam wątpić że tym razem się uda.
    Ale jedna dziewczyna mi kiedyś tu napisała "w którymś cyklu nie będziesz wierzyć a jednak pojawią się te dwie kreski". I staram się o tym pamiętać.

Mnie najbardziej boli jak mama mi przekazuje kolejne ciążę kuzynek, które są młodsze, krócej po ślubie, jedno dziecko za drugim. I czuję podświadomie że myśli wtedy kiedy ona się doczeka i jest mi przykro że u mnie się nie udaje, a nawet jak już się udało, to nie zdążyłam jej powiedzieć :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2023, 12:35

03.2023 - 9tc 💔

25.03.2024 - Zuzia 💓 3300g, 53cm 🌈

age.png
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się bardzo cieszę, że piszesz nam tutaj o swoich obawach, że nie dusisz tego w sobie. Co miesiąc przeżywamy żałobę. Żałobę po dziecku, które się nie poczęło. Trzeba to wypłakać. Ale trzeba później się otrząsnąć, wstać, ułożyć właśnie plan działania i walczyć dalej. Nic innego nam nie zostało. Musimy uzbroić się w cierpliwość. Tyle ile możemy to robimy. A na niektóre rzeczy kompletnie nie mamy wpływu.

Właśnie miałam iść z psem na dwór. Leje jak… 🙈🙈🙈

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Są gorsze dni, każda z nas je ma i mamy prawo je mieć. Jeszcze jak rodzina dokłada… Ja też się czuje nie-kobietą, bo nie jestem w stanie swojemu mężowi dać dziecka. Myślę, że z inną to by już i czwórkę miał. Ale uważam, że dopóki będziemy żyły stratą, to nie ruszymy do przodu. Musimy mieć tą nadzieję na powodzenie. A nasze samopoczucie jest najważniejsze dlatego musimy o nie tak bardzo dbać podczas tej nierównej walki. Poprawić koronę jeżeli się osunie i ruszyć dalej. Po swoje.
    Otóż tak, za to od dwóch tygodni jestem naładowana bardzo dobrze. No pracować nie mam ochoty, ale psychika jest na dobrym etapie. Tak naprawdę od czasu ostatniej @ i wizyty o nowej gin jest stanowczo lepiej.

Macie wrażenie, że przy staraniach o dziecko tak naprawdę najbardziej nie zawodzimy siebie samych, a swojego męża, czy bliskich? Tak naprawdę, wiele z nas wspomina o bliskich mówiąc, że nie wiemy kiedy mąż zostanie tatą, rodzice dziadkami. Ja przynajmniej mam poczucie, że najbardziej zawodze swojego męża. A on jest mniej cierpliwy niż ja i pamiętam jego wk... W październiku, czy mi w ogóle zależy na dziecku, bo nawet kalendarzyka nie prowadzę. A ja na to, że może takiego pisemnego nie, są aplikacje od tego. I już mu mina zrzedła, że tak na mnie wyjechał. Ale to on nie chce iść do lekarza, a nie ja 😂. A jak się dowiedział, że mam Hashimoto,.to się naczytal, że takie dzieci z Hashimoto często rodzą się z wadami. Mój chłop i jego wiedza. 🫠tłumaczyłam mu jak wygląda owulacja, i pewnie już zapomniał. 😂 Ale mnie to nie rusza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2023, 12:40

• Hope... Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Super, tak trzymaj 💪🏻! Co ćwiczysz? Jak nie możesz zasnąć, to spróbuj ćwiczeń oddechowych czy relaksacji ;) Ja dzisiaj idę na fizjoterapię, ale niech Was to nie zmyli - to jest normalny gestapo, z którym się ćwiczy na siłce a nie masuje na leżance 🙈😂

Oj to jakbyś nie powiedziała to myślałabym o leżance 🤣🤣🤣

Na razie to jak ja to mówię bicie piany ;) cardio i trochę ćwiczeń na brzuch i pośladki. Generalnie pod kątem jędrności bo rzucać niemam czego, ale ciało wiotkie (po ciąży -18kg w dość krótkim czasie) w ubraniach super bez niekoniecznie ;)
    Plus walczę z łuszczyca na ciele (zwłaszcza nogi), która po stracie Synka mocno się nasiliła...

• Hope... Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia. wrote:
    Dzień dobry dziewczynki ❤️
    Butterfly, to życzę nudnej ciąży 🤪😘
    Ja mam urlop w tym tygodniu, ale taki na pozałatwianie spraw. Od piątku się nawet na minutę z mężem nie rozstałam. A mimo to dziś z rana mnie przytulił i nie chciał puścić 😅🥰
    A jakie plany u Was?

Edit: byłyście szybsze i nie widziałam wiadomości 😀
    Hope, oddaj trochę energii 😪😀
    Echo, smacznej jagodzianki, nie żałuj sobie 🤤❤️ Który masz dpo?

Bierz Kochana ile chcesz, lecę zaraz drewno układać pod wiatę, zeby było ładnie 🤣🙈 mówię Ci mam tę moc 💪🏻🥰

Lia. lubi tę wiadomość

• Pinkflower Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zawsze Wasze wsparcie jest nieocenione. ❤

Czekam juz tylko na urlop żeby odpocząć po drodze w sobotę te badania. No jakie będą wyniki takie będą trudno. Może nawet jak ten prog bedzie niski to i tak będzie szansa na ciążę? Bo widziałam różne historie na forum.

Grupa rodzinna od strony męża na messengerze atakuje oczywiście zdjęciami dzieci meza siostry i zachwytami. A mi serce pęka. No wiem że tak nie mogę ale to boli.

Butterfly23, staram się cały czas żeby iść do przodu. Najgorsze jest to że np z czegoś się cieszę bo coś mi sie uda a zaraz mam przestań, nie możesz. Nie masz dziecka. No okropne to 😔

29🙋‍♀️ 31🙋‍♂️
    2023-2 💔

05.2024- powrót do starań

06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
    13.07 ⏸️
    22.07 pęcherzyk w macicy
    31.07, 5+6 ❤️
    07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
    19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
    26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
    10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
    17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
    25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
    16.10 205 gram księżniczki 🩷
    18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
    05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
    18.11 544 g słodkiej 🍓

Zostań proszę 🙏🙏🙏
    Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈

Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
    💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
    Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150

preg.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne te wasze psiaki adopciaki, ja też chciałam wziąć jakiegoś ze schroniska ale mam małe dzeci i troche się obawiałam że ich relacje może się nie układać, dlatego mamy border collie z hodowli

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Hope... Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Niestety nie wiem dokładnie 😞 owulacja prawdopodobnie była 24.06 lub 25.06, więc powiedzmy 10dpo

Echo mi poprzednio w 9dpo beta ujemna wyszła (tak się spieszyłam 🙈), a w 12 cień cienia i dopiero dodatnia, także nie trać jeszcze nadziei 💚

Echo lubi tę wiadomość

• izzy91 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna wrote:
    Macie wrażenie, że przy staraniach o dziecko tak naprawdę najbardziej nie zawodzimy siebie samych, a swojego męża, czy bliskich? Tak naprawdę, wiele z nas wspomina o bliskich mówiąc, że nie wiemy kiedy mąż zostanie tatą, rodzice dziadkami. Ja przynajmniej mam poczucie, że najbardziej zawodze swojego męża. A on jest mniej cierpliwy niż ja i pamiętam jego wk... W październiku, czy mi w ogóle zależy na dziecku, bo nawet kalendarzyka nie prowadzę. A ja na to, że może takiego pisemnego nie, są aplikacje od tego. I już mu mina zrzedła, że tak na mnie wyjechał. Ale to on nie chce iść do lekarza, a nie ja 😂. A jak się dowiedział, że mam Hashimoto,.to się naczytal, że takie dzieci z Hashimoto często rodzą się z wadami. Mój chłop i jego wiedza. 🫠tłumaczyłam mu jak wygląda owulacja, i pewnie już zapomniał. 😂 Ale mnie to nie rusza.

O tak, nawet o tym nie pomyślałam, ale faktycznie najbardziej czuję że zawodze swoich rodziców, i jak myślę jakimi byliby super dziadkami (zresztą teściowe też) to chce mi się płakać 😭 co do męża to tu nie mam az takiej presji bo i on nie ma presji. Mówi że jak się uda to się uda, chyba bardziej się martwi że ja się martwię niż że sam czuję jakieś ciśnienie na dziecko. Fajne jest to że do tych starań podchodzi lekko, zadowolony ze częściej ❤️ 😅

03.2023 - 9tc 💔

25.03.2024 - Zuzia 💓 3300g, 53cm 🌈

age.png
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Piękne te wasze psiaki adopciaki, ja też chciałam wziąć jakiegoś ze schroniska ale mam małe dzeci i troche się obawiałam że ich relacje może się nie układać, dlatego mamy border collie z hodowli
    Border collie są cudowne 😍. A nie ma Twój tendencji zaganiania dzieci jak owce? 😂 Bo słyszałam o takich przypadkach.

‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ