Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
izzy91 wrote:Syska mam często takie same myśli. I też szybko zaczynam wątpić że tym razem się uda.
Ale jedna dziewczyna mi kiedyś tu napisała "w którymś cyklu nie będziesz wierzyć a jednak pojawią się te dwie kreski". I staram się o tym pamiętać.
Mnie najbardziej boli jak mama mi przekazuje kolejne ciążę kuzynek, które są młodsze, krócej po ślubie, jedno dziecko za drugim. I czuję podświadomie że myśli wtedy kiedy ona się doczeka i jest mi przykro że u mnie się nie udaje, a nawet jak już się udało, to nie zdążyłam jej powiedzieć
Izzy, muszę zapamiętać ten tekst. Tak miałam w grudniu zrobilam test I nic, olałam wszystko. Po tygodniu znowu zrobiłam i były 2 kreski nie do końca spodziewane, wszystko na luzie było. Myślę, że na pewno trochę muszę odpuścić bo się wykończę29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
18.11 544 g słodkiej 🍓
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Bezimienna wrote:Otóż tak, za to od dwóch tygodni jestem naładowana bardzo dobrze. No pracować nie mam ochoty, ale psychika jest na dobrym etapie. Tak naprawdę od czasu ostatniej @ i wizyty o nowej gin jest stanowczo lepiej.
Macie wrażenie, że przy staraniach o dziecko tak naprawdę najbardziej nie zawodzimy siebie samych, a swojego męża, czy bliskich? Tak naprawdę, wiele z nas wspomina o bliskich mówiąc, że nie wiemy kiedy mąż zostanie tatą, rodzice dziadkami. Ja przynajmniej mam poczucie, że najbardziej zawodze swojego męża. A on jest mniej cierpliwy niż ja i pamiętam jego wk... W październiku, czy mi w ogóle zależy na dziecku, bo nawet kalendarzyka nie prowadzę. A ja na to, że może takiego pisemnego nie, są aplikacje od tego. I już mu mina zrzedła, że tak na mnie wyjechał. Ale to on nie chce iść do lekarza, a nie ja 😂. A jak się dowiedział, że mam Hashimoto,.to się naczytal, że takie dzieci z Hashimoto często rodzą się z wadami. Mój chłop i jego wiedza. 🫠tłumaczyłam mu jak wygląda owulacja, i pewnie już zapomniał. 😂 Ale mnie to nie rusza.
Tak, masz racje. Najbardziej czuje, że zawodzę swojego męża. Bo na co mu taka zepsuta żona. Mama, która czeka na wnuka, choć na ich brak nie narzeka. Każdy dzidziuś w reklamie: oooo jaki słodki. Już mnie to nie rusza, ale na początku irytowało. Choć moja mama nigdy się nie zapytała no to kiedy dziecko? Ja czasami sobie myśle, że czas na dziecko już minął. Lubię się wyspać, obejrzeć seriale. Jak nie zrobię obiadu to nic się nie stanie. Już się taka wygodna zrobiłam. Ale nie usłyszeć nigdy tego mama…03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Hope... wrote:Echo mi poprzednio w 9dpo beta ujemna wyszła (tak się spieszyłam 🙈), a w 12 cień cienia i dopiero dodatnia, także nie trać jeszcze nadziei 💚👩 29l.
👧 Lena 2014r
👦 Aleksander 2015r
👦Kajtuś 2017r
👼 Dawidek 2022r
7CS🍀🌈
23.10.2023r 11dpo ⏸🤰
23.10.2023r 11dpo bhcg 10,8mIU/ml , progesteron 9,34ng/ml
25.10.2023r 13dpo bhcg 40,9mIU/ml, progesteron 14,97ng/ml
06.11.2023r mamy pęcherzyk ciążowy USG 5+6, OM 6+3
20.11.2023r mamy serduszko 👶🏼🩷
20.12.2023r prenatalne dziewczynka 👧🏼
28.02.2024r II prenatalne dziewczynka 👧🏼
-
syska wrote:Izzy, muszę zapamiętać ten tekst. Tak miałam w grudniu zrobilam test I nic, olałam wszystko. Po tygodniu znowu zrobiłam i były 2 kreski nie do końca spodziewane, wszystko na luzie było. Myślę, że na pewno trochę muszę odpuścić bo się wykończę
Spokojna głowa to podstawa w tej walce, naprawdę. Nie dasz przeciwnikowi wyprowadzić się z równowagi i później wytoczysz lewy sierpowy i yeah! 😁Pinkflower lubi tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Lia. wrote:Syska, zgadzam się z Butterfly!
Ale dobrze, że dzielisz się z nami swoimi przemyśleniami, po to tu jesteśmy.
Widzę, że często jesteś smutna Kochana. Zadbaj o siebie. Myślałaś o rozmowie z psychologiem, który specjalizuje się w temacie niepłodności? Ja też się nigdy nie mogłam do tego przekonać bo myślałam, że nie potrzebuję, ale po poronieniu stwierdziłam, że przeżyłam taką tragedię jaką jest strata własnego dziecka i należy mi się taka rozmowa. Dużo mi lepiej po tym było.
Warto ułożyć sobie jakiś plan. Przestań odliczać od testu do testu. Nastaw się, że test może być negatywny i ty NIC na to nie możesz. Twój świat się wtedy nie skończy, tylko życie idzie dalej. Jesli będziesz w złym stanie psychicznym a każdy okres będziesz przypłacała depresją, jak ma rozwijać się w Twoim organizmie małe życie? Twoje zdrowie psychiczne powinno być teraz na pierwszym miejscu tym bardziej, że wszystkie wiemy, że potrzebujesz odpoczynku. Twój organizm daje ci jasne sygnały, że to za dużo dla Ciebie. Czasem ciężko sobie poradzić z takimi problemami, ale może właśnie warto porozmawiać z kimś, kto zmieni Twoje myślenie i pokaże odpowiednią drogę.
Lia,często jesteś smutna to 100% o mnie, po poronieniu to już zupełnie się nasiliło. Zależy jaki mam dzień taki humor. Rozmawiałam z psychologiem z Fundacji Ernesta i pomogło mi to. Ale ja czuje, że muszę sama o siebie zawalczyć, ogarnąć się. Mąż mnie wspiera ale jemu jest bardzo ciężko ten temat podejmować, zamyka się w sobie.29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
18.11 544 g słodkiej 🍓
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
syska wrote:Jak zawsze Wasze wsparcie jest nieocenione. ❤
Czekam juz tylko na urlop żeby odpocząć po drodze w sobotę te badania. No jakie będą wyniki takie będą trudno. Może nawet jak ten prog bedzie niski to i tak będzie szansa na ciążę? Bo widziałam różne historie na forum.
Grupa rodzinna od strony męża na messengerze atakuje oczywiście zdjęciami dzieci meza siostry i zachwytami. A mi serce pęka. No wiem że tak nie mogę ale to boli.
Butterfly23, staram się cały czas żeby iść do przodu. Najgorsze jest to że np z czegoś się cieszę bo coś mi sie uda a zaraz mam przestań, nie możesz. Nie masz dziecka. No okropne to 😔
To, że nie masz dziecka, nie znaczy, że nie masz prawa się z czegoś cieszyć.Pinkflower, Hope... lubią tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Butterfly23 wrote:Prog może być niski, ale to nie ma znaczenia, bo przyjmujesz duphaston. A on nie wychodzi z krwi. Więc nie będziesz znała jego wartości. A jak zajdziesz w ciążę i zrobisz proga i wyjdzie np niski, to dla swojego spokoju poproś o luteinę, która już z krwi wychodzi i będziesz mogła to kontrolować.
To, że nie masz dziecka, nie znaczy, że nie masz prawa się z czegoś cieszyć.
Szefowa, jesteś super ❤ Niech Ci Bóg w dzieciach wynagrodzi naprawdę.
Tak bym chciała mieć jakiś pilot i moc przesunąć te wszystkie nasze przejścia do momentu aż każda z Nas będzie w ciąży.29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
18.11 544 g słodkiej 🍓
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
Bezimienna wrote:Border collie są cudowne 😍. A nie ma Twój tendencji zaganiania dzieci jak owce? 😂 Bo słyszałam o takich przypadkach.
Moja na szczęście nie i ma cudowną cierpliwość do dzieci zwłaszcza do mojego dwulatka on może naprawdę z nią wszytko jakieś pociągnięcie za ucho czy ogon nie stanowi problemu, mimo że tłumaczymy młodemu że tak nie można to niestety się zdarza.
Przestanę robić testy owulacyjne bo tylko się przez nie wkurzam, wczoraj kreska była już wyraźna, myślałam że coś się rusza a dzisiaj ledwo widoczny bladziochDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożec89 wrote:Moja na szczęście nie i ma cudowną cierpliwość do dzieci zwłaszcza do mojego dwulatka on może naprawdę z nią wszytko jakieś pociągnięcie za ucho czy ogon nie stanowi problemu, mimo że tłumaczymy młodemu że tak nie można to niestety się zdarza.
Przestanę robić testy owulacyjne bo tylko się przez nie wkurzam, wczoraj kreska była już wyraźna, myślałam że coś się rusza a dzisiaj ledwo widoczny bladzioch
https://ibb.co/w0dZmgq załączam, możecie popatrzeć sobie na te wybryki mojego lh .S.Roszpunka lubi tę wiadomość
-
Bezimienna wrote:Ja zrobiłam testy owu wczoraj, dziś i przedwczoraj. Dziś ściemniał. 😂 Już wiecie co głowa ze mną robi. ale to nadal A wcześnie. Nie wiem po co mi te owulaki, ale chyba dlatego, że kupiłam 50 szt za 30 zł i mi nie szkoda 😂.
https://ibb.co/w0dZmgq załączam, możecie popatrzeć sobie na te wybryki mojego lh . -
syska wrote:Szefowa, jesteś super ❤ Niech Ci Bóg w dzieciach wynagrodzi naprawdę.
Tak bym chciała mieć jakiś pilot i moc przesunąć te wszystkie nasze przejścia do momentu aż każda z Nas będzie w ciąży.
Ojjj taaaak, taki pilot to byłby sztosPinkflower lubi tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
syska, tak jak Dziewczyny piszą - jeszcze zobaczysz te dwie kreski i to w najmniej spodziewanym momencie.
Dla mnie obie ciąże były zaskoczeniem. Fakt, staraliśmy się ale dla mnie akurat te cykle były kompletnie bez szans a jednak coś zacyknęło.
Mam naprawdę dobre przerzucia co do tej grupy i wiem, że każdej z nas się prędzej czy później uda❤️izzy91, Pinkflower, Butterfly23, Jednorożec89, Lia. lubią tę wiadomość
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
-> cienkie endo, brak możliwości transferu -
Dziewczyno ale robisz smaka!
Za mną dziś burgery chodzą, powiedziałam mężowi że może byśmy zamówili, a on na to że jak mam ochotę to on nam zrobi w domu ❤️ a trzeba mu przyznać że kucharzem jest świetnym 🥰Butterfly23 lubi tę wiadomość
-
Syska, masz ogromne szanse na bycie mamą. Od momentu, w którym Twoje serce pękło zrobiłaś nieprawdopodobnie dużo żeby te szanse jeszcze bardziej zwiększyć. Zrobiłaś szereg badań, które wykazały jak zdrowy jest Twój organizm, a i tak jesteś pod stałą kontrolą bardzo dobrego ginekologa-endokrynologa. Odnoszę wrażenie, że żadna z nas nie ma tak solidnego monitoringu jak Ty, a do tego jesteś w pełni zabezpieczona lekami. Dzięki swojej sile i determinacji osiagnęłaś tak wiele! Jestem pewna, że w nowym domu zamieszka nie jedno Wasze dziecko Daj sobie czas, nie brakuje Ci go.
Wiem, że porównywanie się do innych ludzi jest niewłaściwe na wielu płaszczyznach, ale czasem może warto usłyszeć, że może być gorzej. Mam bardzo niską rezerwę jajnikową. Ona z każdym cyklem maleje i nie można tego zatrzymać. Żyję w poczuciu, że niedługo będę sterylna i jedyną moją szansą może być adopcja zarodka. Jeśli będę mieć szczęście i procedura się uda, to moje dziecko nawet nie będzie do mnie podobne... Nie wspominam tu już o kosztach, bo kwoty są niebotyczne, a ja wciąż nie mam pracy i naprawdę nie wiem skąd wziąć na to pieniądze. Ja też myślę o tym jak się z tym wszystkim czuje mój mąż, który na codzień nie potrafi się uśmiechnąć, a jest cały w skowronkach jak widzi się z dziećmi jego brata. I zastanawiam się czasem kiedy przyjdzie ten dzień, w którym będę musiała mu dać szansę odejść, bo nie spełnię jego największego pragnienia.
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖ nieudana mezoterapia
- 11.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
izzy91 wrote:Dziewczyno ale robisz smaka!
Za mną dziś burgery chodzą, powiedziałam mężowi że może byśmy zamówili, a on na to że jak mam ochotę to on nam zrobi w domu ❤️ a trzeba mu przyznać że kucharzem jest świetnym 🥰03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Mam wyniki. B12 515 norma do 663 wiec jest super. Ale kwas foliowy 30,9 norma do 26,8. Łykam tylko i wyłącznie folian. 0,8 bo chciałam tą homocysteinę zbić 🙄 ale chyba muszę zajść na 0,4. A co najlepsze, teraz homocysteina 9,62 a dwa lata temu jak łykałam zwykły kwas foliowy 8,9. I bądź tu mądry człowieku 😫03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Butterfly23 wrote:Mam wyniki. B12 515 norma do 663 wiec jest super. Ale kwas foliowy 30,9 norma do 26,8. Łykam tylko i wyłącznie folian. 0,8 bo chciałam tą homocysteinę zbić 🙄 ale chyba muszę zajść na 0,4. A co najlepsze, teraz homocysteina 9,62 a dwa lata temu jak łykałam zwykły kwas foliowy 8,9. I bądź tu mądry człowieku 😫
Te wyniki nie są takie złe! Dobrze, że masz to sprawdzone bo teraz możesz wprowadzić lekkie modyfikacje i będzie cudnie2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖ nieudana mezoterapia
- 11.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Echo wrote:Te wyniki nie są takie złe! Dobrze, że masz to sprawdzone bo teraz możesz wprowadzić lekkie modyfikacje i będzie cudnie03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf