Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
Odpowiedz

Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚

Oceń ten wątek:
  • alauda Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś Dziewczyny będę mniej aktywna. Wstałam chyba lewą nogą, jestem skisła do granic możliwości. Aż tak skisła, że jestem na NIE na wszystko.... nawet na dzidziusia. Chyba nawet pyszne jagodzianki by mi nie pomogły :(

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)

05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
    -> cienkie endo, brak możliwości transferu
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym móc wrzucić na taki chill jak mój pieseł https://ibb.co/8KzSC1M .
    I tak od rana, zjeść, potem smaczki, pokradnie mi pranie z pralki 😂, uwielbia skarpetki łapać, sporo tulasków, a potem spanko. Chyba też potrzebuje takiego życia. 😂

Lia., S.Roszpunka, izzy91 lubią tę wiadomość

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:
    Ja dziś Dziewczyny będę mniej aktywna. Wstałam chyba lewą nogą, jestem skisła do granic możliwości. Aż tak skisła, że jestem na NIE na wszystko.... nawet na dzidziusia. Chyba nawet pyszne jagodzianki by mi nie pomogły :(
    Nie martw się kochana. Takie dni też są ok. Przytulam 🫂

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna wrote:
    I tak od rana, zjeść, potem smaczki, pokradnie mi pranie z pralki 😂, uwielbia skarpetki łapać, sporo tulasków, a potem spanko. Chyba też potrzebuje takiego życia. 😂
    Ooooo ❤️ slodziaczek. Ja mam psa i kota. 5000 zdjęć w telefonie, z czego 4500 to są ich pozy spania 🤣

S.Roszpunka lubi tę wiadomość

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
  • 01lilibeth01 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2023, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna wrote:
    Mam to samo. 😵 U mnie zaskoczyło w cyklu w którym stwierdziłam, a ok, zmieniam pracę, w ciążę szybko nie zajdę, będę już miała dłuższą umowę. Po podpisaniu umowy na okres próbny tydzień później miałam pozytywny test. Więc też wiem, że wiele siedzi w mojej głowie. Wtedy suplementowalam inofem, prenatal, selen, cynk i niepokalanka. Niepokalanka był to drugi miesiąc. I podejrzewam, że wrócę do niepokalanka, cynk odpuszczę. A selen mam zapisany przez endo. W ogóle właśnie jestem w szoku, ubrałam spodnie, które były za ciasne w zeszłym roku. W tej chwili mam dużo luzu :o. Ja jestem z wagą na bakier, i na nią nie wchodzę. 😀

Elza, jest ta niepłodność idiopatyczna, i nikt nie jest w stanie tego wyjaśnić. Dlatego o ile warto się diagnozować, to czasami też trzeba iść na wakajki staraniowe. :D

Ej, w ogóle, czy ja jestem jedynym przypadkiem na forum, który nie bierze dupka lub luteiny? 🧐

Ja też nie biorę.

Cześć we wtorek! Wczoraj miałam fatalny dzień w pracy, robiłam nadgodziny. Myślałam, że ze zmęczenia szybko zasnę a tu się rzucałam się na łóżku do 4 nad ranem ;/ Teraz jestem jak zombie. Z pozytywnych rzeczy to okres mi się kończy i wracamy do starań :D

Butterfly23 lubi tę wiadomość

• Echo Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:

Takie dni się zdarzają i to też jest ok. Przytulam mocno <3 <3

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖ nieudana mezoterapia
    - 11.2024 ✖

---
    Każda kropla morzem dla mej łódki...
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdanka wrote:
    Hej, ja biorę luteinę 🤗 ale to ze względu na wcześniejsze plamienia w drugiej fazie cyklu, które wynikały z cyklu bezowulacyjnych. Myślałam żeby zbadać sobie progesteron i prolaktynę 7dpo ale to chyba bez sensu skoro owulacja potwierdzona i biorę proga
    Kochana prolaktyna 2-5 dc. 7 dpo chyba się nie bada 🤔
    Jak już bierzesz proga (nie dupka) to nie ma sensu robić

Magdanka lubi tę wiadomość

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
  • Echo Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna wrote:

Jaki słodziak <3! Jest taki szczęśliwy <3 <3

Przytulaski i snaczki? A kto by nie chciał takiego życia 😂

Bezimienna lubi tę wiadomość

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 11.2024 ✖

---
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia. wrote:
    Syska, liczę jednak na to, że ten cykl wcale nie będzie stracony 😘 Nie wiem jak Wy, ale ja w cyklu ciążowym czułam się identycznie jak na okres i miałam naprawdę kosmiczny pms. W życiu bym nie powiedziała, że to ciąża.
    Ja zrobiłam test tylko dlatego, że plamienia brak, okresu brak a to był już 28dc, a ja miesiączki mam 24-26 dc i od 22 dc plamienia. Ale do zatestowania zmusiła mnie tak naprawdę moja reakcja na mojego psa 🙈 ja ją kocham przeokrutnie, to jest moja córcia, zawdzięczam jej wiele. Przytulaski, całuski to na porządku dziennym. No ale wtedy to do przesady. Ja nie mogłam przejść obok niej obojętnie. Ona leży a ja ją zaczepiałam, brałam na ręce. I tak dzień czy dwa dni przed testem sobie myślę ale mi się instynkt macierzyński załączył 😂

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
  • Echo Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    01lilibeth01 wrote:
    Ja też nie biorę.

Cześć we wtorek! Wczoraj miałam fatalny dzień w pracy, robiłam nadgodziny. Myślałam, że ze zmęczenia szybko zasnę a tu się rzucałam się na łóżku do 4 nad ranem ;/ Teraz jestem jak zombie. Z pozytywnych rzeczy to okres mi się kończy i wracamy do starań :D

Po takim ciężkim dniu ja też nie mogę zasnąć, to z przebodźcowania. Wspólczuję :(

Trzymam kciuki za starania <3 <3

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 11.2024 ✖

---
  • Lia. Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna wrote:

omg zakochałam się 😍 mogłabym patrzeć na ten pyszczek cały czas 🥰 pieski to miłość

Ja (27):
    ☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
    ⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
    Mąż (37):
    ☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - cb 💔
    listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
    14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
    styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
    luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
    październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳

❄️ 3BB
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Jaki słodziak <3! Jest taki szczęśliwy <3 <3

Przytulaski i snaczki? A kto by nie chciał takiego życia 😂
    To jest kundelek arystokrata. Musi mieć puszki do spania. A jak śpi w legowisku, to układa sobie koce tak, aby mieć wyżej łeb. Nie lubi deszczu, karmę musi mieć 100% mięso, bo po reszcie ma rewolucje. No i smaczki też ma ulubione, wybrane. Najlepiej mu się śpi w naszej sypialni. 😂 Ale kocham tego małego szkraba. Mimo, że to mały zdrajca, bo najbardziej kocha mojego męża. Piesełowi czasami mówię, pamiętaj na kogo jest umowa adopcyjna. 😂😂

Echo lubi tę wiadomość

• S.Roszpunka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna wrote:

Sama słodycz 😍

17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
    03.2023 💔
    09.2024 💔
  • Lia. Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:

Takie dni są potrzebne dla równowagi w naszym życiu. Nie znam nikogo, kto codziennie wstawalby prawą nogą i był wiecznie uśmiechnięty. A nawet jeśli sprawia takie wrażenie, to nieźle udaje 😉
    Także pozwól sobie dziś na gorszy dzień a my Cię tu postaramy zabawić 😘

Ja (27):
    ☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
    ⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
    Mąż (37):
    ☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - cb 💔
    listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
    14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
    styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
    luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
    październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳

❄️ 3BB
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ibb.co/hK8NKrp macie jeszcze jedno foto pieska. Ale on przyjmuje takie pozy, że siedzę z nim od godziny, coś czytam i co chwilę na niego spoglądam.

Myślałam, że to my go ratujemy, biorąc gada ze schroniska. Ale wiecie, że tak naprawdę, to on mnie uratował przed depresją i wszystkim co najgorsze po stracie? Jestem mu wdzięczna, za to że jest. ❤️ Odmienił nasze życie o 180 stopni. Gdyby on wiedział, ile dla nas znaczy, to by wysępił wszystkie smaczki. 😂

S.Roszpunka, Lia. lubią tę wiadomość

• izzy91 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Ja zrobiłam test tylko dlatego, że plamienia brak, okresu brak a to był już 28dc, a ja miesiączki mam 24-26 dc i od 22 dc plamienia. Ale do zatestowania zmusiła mnie tak naprawdę moja reakcja na mojego psa 🙈 ja ją kocham przeokrutnie, to jest moja córcia, zawdzięczam jej wiele. Przytulaski, całuski to na porządku dziennym. No ale wtedy to do przesady. Ja nie mogłam przejść obok niej obojętnie. Ona leży a ja ją zaczepiałam, brałam na ręce. I tak dzień czy dwa dni przed testem sobie myślę ale mi się instynkt macierzyński załączył 😂
    Ja pamiętam mój szczęśliwy cykl jakby to było wczoraj. Zrobiłam test 10dpo i biało to się załamałam, mówię do męża, umawiaj badania nasienia 🤣 pojechałam w delegację na kilka dni, pół torby tamponów podpaski, zero objawów ciążowych, ale też pamiętam że mówiłam ddo koleżanki że czekam na 🐒 a nawet PMSu nie mam, ale ja mam czasem takie cykle lajtowe że w ogóle go nie czuje 😁 pierwsze objawy pojawiły się w dniu zrobienia testu dzień po planowej miesiaczce, po czym po kilku dniach się okazało że to grypa żołądkowa bo maz też złapał 😁 ale mimo to wiedząc że poprzednio nie miałam żadnych objawów przed testem to teraz ich wyszukuje ! Gdzie tu sens i logika 🥴

03.2023 - 9tc 💔

25.03.2024 - Zuzia 💓 3300g, 53cm 🌈

age.png
  • izzy91 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna wrote:
    https://ibb.co/hK8NKrp macie jeszcze jedno foto pieska. Ale on przyjmuje takie pozy, że siedzę z nim od godziny, coś czytam i co chwilę na niego spoglądam.

Myślałam, że to my go ratujemy, biorąc gada ze schroniska. Ale wiecie, że tak naprawdę, to on mnie uratował przed depresją i wszystkim co najgorsze po stracie? Jestem mu wdzięczna, za to że jest. ❤️ Odmienił nasze życie o 180 stopni. Gdyby on wiedział, ile dla nas znaczy, to by wysępił wszystkie smaczki. 😂
    Przeslodki! Ale totalnie rozumiem, bo ze mną siedzi takie coś 😆 https://ibb.co/BnwtK3N

Bezimienna , S.Roszpunka, Lia. lubią tę wiadomość

03.2023 - 9tc 💔

25.03.2024 - Zuzia 💓 3300g, 53cm 🌈

age.png
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam żadnych objawów. Tylko temperatura trzymała się na poziomie 36,9-37.00. w styczniu obstawiałam na cykl bezowulacyjny, bo straaaasznie się ciągnął. Nie było owu w 14dc, tylko w 18 albo 20. I mówię ciul, nic z tego nie będzie, jedyne ❤️ przed owu było 2 dni przed 18 dc. Miałam lekkie mdłości na rano, gdy nic nie zjadłam i ból cycków. Ale cycki mnie zawsze bolały 7dpo. Więc też stwierdziłam, że skoro bolą mnie na okres to na ciążę nie powinny w ogóle boleć. Jedyne co, to byłam straaaasznie zmęczona, musiałam sobie robić drzemki przed pracą. Po pracy, ogólnie byłam nie do życia. I ciężko było mi się skupić, ale zganiałam to na stres związany z pracą. Nawet zaznaczyłam na wykresie z podpisem "zaczął się stresowy pierdolec". 😂 Więc koniec końców testowałam dopiero w 35dc, bo mi dziewczyny kibicowały. Też to pamiętam dosyć dobrze. Poszłam z pozytywnym testem do męża i się poryczalam..chyba dotarło do mnie, że zmieni się nasze życie. 😂 Jedyne co się różniło w tym cyklu, od poprzednich, że nie miałam momentu, że chciało mi się płakać. Bo ja po prostu po owu byle co i chce mi się ryczeć. 😬

S.Roszpunka, Lia., izzy91 lubią tę wiadomość

• Bezimienna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izzy91 wrote:
    Przeslodki! Ale totalnie rozumiem, bo ze mną siedzi takie coś 😆 https://ibb.co/BnwtK3N
    O mamusiu, jaki mały szkrab 🥹. Ale bym tuliła. Kocham pieski, mimo, że przed adopcja psiaka byłam 10000% kociara. Ale mąż kotów nie znosi. Ale nie żałuję, kot nie zmusiłby nas do aktywności fizycznej:D.

izzy91 lubi tę wiadomość

• S.Roszpunka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak się chwalimy naszymi futerkowymi dziećmi, to przedstawiam Wam moją córeczkę https://ibb.co/ynNPLFB 😍

Bezimienna , Lia., izzy91, 01lilibeth01 lubią tę wiadomość

17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
    03.2023 💔
    09.2024 💔
‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ