Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Zdrowych, spokojnych Świąt Dziewczynki 🎄
Miłej, rodzinnej atmosfery ( bez wscibskich pytań i nieodpowiednich życzeń ) .
A w Nowym Roku pomyślności i spełnienia marzeń, zwłaszcza tego najważniejszego dla każdej z nas ❤
Pinkflower, Butterfly23, alauda lubią tę wiadomość
Starania 2023:
I ciąża- poronienie 6.03- 7 tydz. (zabieg łyżeczkowania)
II ciąża- poronienie 7.10 - 6 tydz.
Mięśniaki macicy (śródścienne) -
Kochane wpadłam tylko życzyć zdrowych, rodzinnych ale przy tym spokojnych Świąt 🎄 odpocznijcie przed Nowym Rokiem bo czeka nas sporo pracy 🔥🔥
Jednorożec widziałam, że owulka z dwóch jajników,trzymam kciuki!alauda, Moni89, Pinkflower lubią tę wiadomość
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
słabe przyrosty bety-> zwiększenie Accofilu ✅
26.11 Gabriela 2890g 54cm 💖
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match i inne
❌
Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium
On:
✅
Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
👩🏼95'
👨🏼93'
-
Moje kochane:) mam dwie przypinki mamy ginekolog jestem w ciąży. Jakby któraś z was chciała to jedną chętnie się podzielęDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożec89 wrote:Moje kochane:) mam dwie przypinki mamy ginekolog jestem w ciąży. Jakby któraś z was chciała to jedną chętnie się podzielę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2023, 12:47
-
Magdanka wrote:Hej, ja chętnie bym skorzystała 🙂 moze z przypinką stanie się jakiś cud że w końcu utrzymam ciążę 🙂 ale może któraś z was potrzebuje szybciej bo ja będę się starać dopiero na wiosnę. Może Pinkflower? 🙂
Kochane, ja byłabym chętna i poluje na vinted. Magdanka, byłaś pierwsza także śmiało ❤ ale dziękuję że o mnie pomyślałaś.29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
18.11 544 g słodkiej 🍓
09.12 874 g 🩷
23.12 1119 g 👸
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Zrobiłam test żeby mieć punkt odniesienia. Jest jakiś tam minimalny cień cienia czyli zastrzyk praktycznie się wypłukał
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2023, 09:02
Stela lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożec89 wrote:Zrobiłam test żeby mieć punkt odniesienia. Jest jakiś tam minimalny cień cienia czyli zastrzyk praktycznie soe wyplikal
Jednorożec, to teraz trzymam kciuki 01.01 za testowanie 🤞❤29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
18.11 544 g słodkiej 🍓
09.12 874 g 🩷
23.12 1119 g 👸
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
Świąteczne dzień dobry 🎄
Jak się macie? Jak spędziłyście wigilię? Obyło się bez nieprzyjemnych sytuacji?
Jednorożec no to odliczamy do testowania 🤞🏻03.2023💔 8tc 👼
01/25- start IVF
25.01 ET 5.1.2 (+EG) 💔 7tc 👼
💊 equoral, encorton, hydroxychloroquine, avamina, letrox, acard
Allo mlr- 29% | Crossmatch- 42,9%
Mamy ❄️❄️ (3.1.1 i 3.1.2) -
Pinkflower wrote:Jednorożec, to teraz trzymam kciuki 01.01 za testowanie 🤞❤
Chcesz tą przypinkę?Dawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
Butterfly23 wrote:Świąteczne dzień dobry 🎄
Jednorożec no to odliczamy do testowania 🤞🏻
Hejo Butterfly, bardzo się cieszę, bo u mnie na obu wigiliach wszyscy z klasą, bez żadnych ciężkich zyczen i tematów. Juz się ogarniam na dziś a jutro juz praca.
Aczkolwiek, ten czas świąteczny jest mocno ciężki, co chwilę zdjęcia sesji brzuszkowych albo znajomych z dziećmi. Ktoś wziął ledwo ślub rok temu i cyk już święta z dzieckiem. Wiem, że kogoś ciążą nie zabierze mi mojej itd po prostu smutek wraca ale nie jest najgorzej.
A jak u Ciebie? 😘29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
18.11 544 g słodkiej 🍓
09.12 874 g 🩷
23.12 1119 g 👸
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
Jednorożec89 wrote:Chyba nie wytrzymam tyle jak już wiem że Ovitrelle ze mnie zeszedł. Pod koniec tygodnia sikne ale się nie nastawiam. .
Chcesz tą przypinkę?
Jednorożec, rozumiem kochana 🤞
Jestem chętna na przypinkę ale Magdanka ma pierwszeństwo jak coś ❤29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
18.11 544 g słodkiej 🍓
09.12 874 g 🩷
23.12 1119 g 👸
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
Butterfly23 wrote:Świąteczne dzień dobry 🎄
Jednorożec no to odliczamy do testowania 🤞🏻
wigilia i pierwsze święto bez nieprzyjemnych tematów i pytań. Obawiam się dzisiejszego dnia.
Emocjonalnie ciężki czas, jeszcze się dzień przed wigilia pożarłam że starym. O pracę, bo nie wiem czy widzialyscie info jak w jednym z marketów nożownik zaatakował kierownika 🤦. No i dostałam nakaz zmiany pracy. A ja na rozkazy reaguje źle 😅.
No i w końcu w tym wszystkim rzuciłam hasło, że w tym roku nic mi nie wyszło, ani zmiana pracy, ani ciąża i ogólnie wszystko źle. I za tym poleciał zjazd emocjonalny. 🫠 Bo tak defacto, przez te stagnację i czekanie na ciążę i ciężki początek roku czuje się, że przeieprzyłam cały rok. Następnego nie pozwolę sobie stracić 😂.
Poza tym wszystko w porządku, nie ma tragedii. O dziwo, nie ma wysypu zdjęć w ciąży w internecie, za to wysyp bejbików z tego roku.
Widzę pary, które od paru lat są po ślubie i pojawiły się pierwsze zdjęcia w zaawansowanej ciąży. I tak do mnie dotarło, że też się długo być może starali. Bo czasami jak patrzyłam, to miałam wrażenie, że kobiety zachodzą w ciążę od tak, bez żadnych problemów, tylko ja np z mojego rocznika na studiach jestem felerna. A wiecie, u mnie na kierunku zaledwie jakieś 20% stanowiły kobiety 😂. Internet zakłamuje rzeczywistość, i prawda taka, że co piąta kobieta mogła stracić dziecko i część z nich długo czekała na ciążę. Ale w głowie pojawia się myśl, mało racjonalna, że tylko nas to spotyka.
Ogólnie to jestem przejedzona i zmęczona 😂. Święta, święta i po świętach. -
Cześć, ja już się cieszę, że prawie po świętach. Nie lubię ich i nigdy nie będę lubić. W każdy dzień musiałam gdzieś tam po kryjomu trochę sobie popłakać - ze zmęczenia, z bólu ….
Wszystko ogarnęłam sama. Maz do pomocy się nie garnął. Wprawdzie przed Wigilią mnie przeprosił ale co mi z przeprosin, jak i tak wiem, że nic się nie zmieni.
Nie pisałam Wam, ale w zeszłym tygodniu byłam na wizycie. Mam już receptę na leki stymulujące. Teraz czekam na @, już się rozkręca. Jeśli przyjdzie jutro, to procedurę przekładamy na kolejny cykl, bo monitoring wypadłby w Nowy Rok. Jesli w czwartek lub później, to chyba zaczynamy … chyba … ostatnio mam myśli, żeby dać sobie już spokój. Małż badal nasienie - morfologia 0%. Totalne załamanie / nie chorował, bierze suple a wynik spadł na łeb na szyję. Jeśli chodzi o ivf, to nie jest to problemem, ale aby zajść w ciążę naturalnie to możemy zapomnieć. Do tego przeraza mnie fakt wydania 5000zl na leki na stymulację, wiedząc że będę mieć maksymalnie 4 pęcherzyki. Jak będę 2 to chyba już będzie dobrze….. Ogólnie jest ch***o.
Może te święta mnie tak dobiły i dały mi do zrozumienia, że jestem zwykłą kurą domową i dla nikogo nic nie znaczę, no może oprócz mojej córki, dla której jestem wszystkim.
Edit. Do tego znów mam polipa. Witaj wieczna 🐒🎉Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2023, 21:05
10.2021 -👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
AMH 0,73
02/24➡️1 IVF -> ❄️
1x FET ❌
08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
3x FET ❌
04/25➡️3IVF ->
1xET ❓
+ ❄️ -
Alauda, z tą morfologią jest tak różnie, że ona nie jest wyrocznią... Często się zmienia, dodatkowo zależy, czy badania są robione manualnie czy komputerowo. Dla nas to też był szok, potem faktycznie w ciążę zaszłam, miesiąc po wynikach. Ważniejsze są parametry jak ilość, ruchliwość, defragmentacja itd...
Echo lubi tę wiadomość
-
Bezimienna wrote:Alauda, z tą morfologią jest tak różnie, że ona nie jest wyrocznią... Często się zmienia, dodatkowo zależy, czy badania są robione manualnie czy komputerowo. Dla nas to też był szok, potem faktycznie w ciążę zaszłam, miesiąc po wynikach. Ważniejsze są parametry jak ilość, ruchliwość, defragmentacja itd...
Lekarz to samo powiedział - ilość, ruchliwość itd ma ponad normę. Jutro mąż idzie właśnie zrobić fragmentację. Zobaczymy jak to wyjdzie.Echo lubi tę wiadomość
10.2021 -👧🏻 ❤️
AMH 0,73
02/24➡️1 IVF -> ❄️
1x FET ❌
08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
3x FET ❌
04/25➡️3IVF ->
1xET ❓
+ ❄️ -
alauda wrote:Cześć, ja już się cieszę, że prawie po świętach. Nie lubię ich i nigdy nie będę lubić. W każdy dzień musiałam gdzieś tam po kryjomu trochę sobie popłakać - ze zmęczenia, z bólu ….
Wszystko ogarnęłam sama. Maz do pomocy się garnął. Wprawdzie przed Wigilią mnie przeprosił ale co mi z przeprosin, jak i tak wiem, że nic się nie zmieni.
Nie pisałam Wam, ale w zeszłym tygodniu byłam na wizycie. Mam już receptę na leki stymulujące. Teraz czekam na @, już się rozkręca. Jeśli przyjdzie jutro, to procedurę przekładamy na kolejny cykl, bo monitoring wypadłby w Nowy Rok. Jesli w czwartek lub później, to chyba zaczynamy … chyba … ostatnio mam myśli, żeby dać sobie już spokój. Małż badal nasienie - morfologia 0%. Totalne załamanie / nie chorował, bierze suple a wynik spadł na łeb na szyję. Jeśli chodzi o ivf, to nie jest to problemem, ale aby zajść w ciążę naturalnie to możemy zapomnieć. Do tego przeraza mnie fakt wydania 5000zl na leki na stymulację, wiedząc że będę mieć maksymalnie 4 pęcherzyki. Jak będę 2 to chyba już będzie dobrze….. Ogólnie jest ch***o.
Może te święta mnie tak dobiły i dały mi do zrozumienia, że jestem zwykłą kurą domową i dla nikogo nic nie znaczę, no może oprócz mojej córki, dla której jestem wszystkim.
Edit. Do tego znów mam polipa. Witaj wieczna 🐒🎉
Alauda, ja tex mam trochę dość. Urobi się człowiek i zaraz po świętach.
Przykro mi, ze wyniki męża są słabe. Mój tez musi zbadac w styczniu znowu czy się morfologia się poprawiła. Jak inne parametry?
Dla mnie in vitro to czarna magia zupełnie. A ile pęcherzyków można mieć?
Nie mów tak, że nic nie znaczysz. Proszę, jesteś wspaniałą kobietą, mamą i żoną. Ale rozumiem, że chciałabyś docenienia, należy Ci się to. Też bym chciała czasem usłyszeć dobre słowo.
Jaki może być powód powstawania polipów?
Przytulam Cię bardzo mocno kochana 🫂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2023, 14:00
alauda lubi tę wiadomość
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
18.11 544 g słodkiej 🍓
09.12 874 g 🩷
23.12 1119 g 👸
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
Niska morfologia nie może być oceniana sama tylko ale trzeba spojrzeć na inne parametry. Nam jak wyszła morfologia 1 procent też się przejęłam, ale potem mi lekarz wytłumaczył że inne wyniki są ponad normę o badanie całościowo wypada całkiem nieźle
alauda lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
Pinkflower wrote:Alauda, ja tex mam trochę dość. Urobi się człowiek i zaraz po świętach.
Przykro mi, ze wyniki męża są słabe. Mój tez musi zbadac w styczniu znowu czy się morfologia się poprawiła. Jak inne parametry?
Dla mnie in vitro to czarna magia zupełnie. A ile pęcherzyków można mieć?
Nie mów tak, że nic nie znaczysz. Proszę, jesteś wspaniałą kobietą, mamą i żoną. Ale rozumiem, że chciałabyś docenienia, należy Ci się to. Też bym chciała czasem usłyszeć dobre słowo.
Jaki może być powód powstawania polipów?
Przytulam Cię bardzo mocno kochana 🫂
Ta reklama Yes z tym portretem kobiecym to jest 100 % prawdy w tym wierszu. Bo od kobiety mozna wymagać wszystkiego i powiedzieć jej co tylko się chce.
Inne parametry są ponad normę, więc lekarz zbytnio się tym 0% nie przejął.
Jeśli chodzi o pęcherzyki, to można mieć i 10, 15 i więcej. Ale przy niskiej rezerwie jajnikowej, nie jest możliwe wystymulowanie takiej liczby. W poprzednim cyklu miałam widocznych pięć pęcherzyków anytralnych, więc to byłby maks. Na ten moment mam 3-4. Jakby urosły cztery to byłabym wniebowzięta.
Ja najwidoczniej mam tendencję do polipów. Zaczęło się jak byłam w ciąży. Najprawdopodniej to od zmian hormonalnych a w moim wieku ryzyko ich powstawania znacznie wzrasta. Nie są groźne ale są upierdliwe.10.2021 -👧🏻 ❤️
AMH 0,73
02/24➡️1 IVF -> ❄️
1x FET ❌
08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
3x FET ❌
04/25➡️3IVF ->
1xET ❓
+ ❄️ -
Ja na wigilii usłyszałam całe mnóstwo życzeń ciąży ale wtedy byłam w powizutowej euforii więc się cieszyłam ale teraz już mam coraz większe wrażenie że nic z tego i zaczyam łapać dołaDawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
alauda wrote:Cześć, ja już się cieszę, że prawie po świętach. Nie lubię ich i nigdy nie będę lubić. W każdy dzień musiałam gdzieś tam po kryjomu trochę sobie popłakać - ze zmęczenia, z bólu ….
Wszystko ogarnęłam sama. Maz do pomocy się garnął. Wprawdzie przed Wigilią mnie przeprosił ale co mi z przeprosin, jak i tak wiem, że nic się nie zmieni.
Edit. Do tego znów mam polipa. Witaj wieczna 🐒🎉
Alauda, nie martw się, morfologia nie ma znaczenia. Żaden lekarz, z którym rozmawiałam nie zwraca uwagi na ten parametr.
A Ty jesteś wspaniała i wyjątkowa. Znaczysz dla ludzi wokół Ciebie (nie tylko bliskich) więcej niż możesz sobie wyobrazic. Nie znamy się osobiście,ale dla mnie jesteś absolutnie niesamowita i bardzo Cię podziwiam 💋❤️
Trzymam bardzo mocno kciuki za IVF 🤞🍀❤️ Nie liczy się ilość, a jakość. Myślę, że masz bardzo duże szanse. Ja mogę pomarzyć o 5 pęcherzykach i muszę liczyć, że moje 1-2 przynajmniej będą dobre.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2023, 16:01
alauda lubi tę wiadomość
AMH 0,08, APS, adenomioza, endometrioza
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 3 IVF - ✖
- Mezoterapia jajników - ✖
- 1 ❄️ zdrowy genetycznie
2025 ♡ - IVF ✰
- 1 IVF - ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki...