Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
izzy91 wrote:Ja na badaniach się nie znam to chociaż o jedzeniu się wypowiem 😂
Moje ulubione śniadanie to grzanki z awokado (awokado trzeba tak pociapac widelcem i wymieszać z przyprawami, ja daję paprykę, chilli, czosnek i trochę soli), i do tego kilka plasterków sera halloumi zgrillowanego, pyszne to jest 🥰 ewentualnie zamiast halloumi można dać jajko sadzone 🤩 no i do tego jakieś pomidorki czy inne warzywo ☺️03.2023💔 8tc 👼
01/25- start IVF
25.01 ET 5.1.2 (+EG) 💔 7tc 👼
💊 equoral, encorton, hydroxychloroquine, avamina, letrox, acard
Allo mlr- 29% | Crossmatch- 42,9%
Mamy ❄️❄️ (3.1.1 i 3.1.2) -
Wszystkie przepisy sobie zapisze, bo czasami totalnie brak pomysłów na śniadanie i jem zwykłą kanapkę. Tortilla z jajkiem mega pycha, również polecam 🤤
Co do bardzo otyłych zachodzących w ciążę ja się zawsze zastanawiam JAK i również czuje niesprawiedliwość. Opowiadałam wam kiedyś o mojej koleżance z pracy z wagą 120kg, cukry i insulina w kosmosie i wiele innych schorzeń z powodu otyłości a zaszła w ciążę kiedy chciała i urodziła zdrowe dziecko. Tymczasem ja waga 50 kg, ćwiczę kilka razy w tygodniu, pilnuje diety i biorę metforminę i dwa razy straciłam ciążę. Niestety ja tego nie pojmuje.Butterfly23, Echo, pandzia 🐼 lubią tę wiadomość
-
Butterfly23 wrote:Nie liczy się indeks a ładunek glikemiczny całej potrawy ☺️
I np taki banan ma wysoki, ale w owsiance dobrze zbilansowanej będzie miał średni i od czasu do czasu można zjeść 😊
O tak masz racje! 👍🏻
To ja dorzucę Wam przepis: placek tortilla a w środku łosoś/ tuńczyk plus warzywa, trochę majonezu! Podsmażyć na suchej patelni. Laski to jest sztos 👍🏻🙂Butterfly23, Pinkflower lubią tę wiadomość
-
Magdanka wrote:Wszystkie przepisy sobie zapisze, bo czasami totalnie brak pomysłów na śniadanie i jem zwykłą kanapkę. Tortilla z jajkiem mega pycha, również polecam 🤤
Co do bardzo otyłych zachodzących w ciążę ja się zawsze zastanawiam JAK i również czuje niesprawiedliwość. Opowiadałam wam kiedyś o mojej koleżance z pracy z wagą 120kg, cukry i insulina w kosmosie i wiele innych schorzeń z powodu otyłości a zaszła w ciążę kiedy chciała i urodziła zdrowe dziecko. Tymczasem ja waga 50 kg, ćwiczę kilka razy w tygodniu, pilnuje diety i biorę metforminę i dwa razy straciłam ciążę. Niestety ja tego nie pojmuje.Magdanka lubi tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01/25- start IVF
Smerfetkaa wrote:O tak masz racje! 👍🏻
To ja dorzucę Wam przepis: placek tortilla a w środku łosoś/ tuńczyk plus warzywa, trochę majonezu! Podsmażyć na suchej patelni. Laski to jest sztos 👍🏻🙂03.2023💔 8tc 👼
01/25- start IVF
Smerfetkaa wrote:O tak masz racje! 👍🏻
To ja dorzucę Wam przepis: placek tortilla a w środku łosoś/ tuńczyk plus warzywa, trochę majonezu! Podsmażyć na suchej patelni. Laski to jest sztos 👍🏻🙂
Yummy 😀29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
18.11 544 g słodkiej 🍓
09.12 874 g 🩷
23.12 1119 g 👸
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Dziewczynki podaje kompletny przepis na owsiankę z puddingiem 😁
75g skyru może być waniliowy, 20ml mleka, 25g płatków owsianych, łyżeczka erytrytolu, 100g puddingu czekoladowego lub karmelowego,
Płatki dokładnie mieszamy ze skyrem, mlekiem i erytrytolem. Na dno słoiczka pół puddingu, na to owsianka, na to plastry banana, reszta puddingu i banana. I do lodówki na noc.Magdanka, pandzia 🐼, Pinkflower, S.Roszpunka lubią tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01/25- start IVF
Magdanka polubiłam bo zgadzam się,ze nie ma w tym sprawiedliwości.
Świetne przepisy 🤤
Ja zrobiłam ostatnio takie smarowidło z 🥑 pycha, nawet mężowi smakowało
Podrzucam przepis
1 dojrzałe awokado, garść szpinaku, ząbek czosnku, dwie łyżki jogurtu naturalnego ,sol, pieprz, 150g sera feta ( ja dodałam zwykły serek śmietankowy) -wszystko zmiksowac
Jadłam właśnie z grillowanym halloumi i pomidorkami, jajkiem poszetowym. Super połączenie 😊Pinkflower, Butterfly23 lubią tę wiadomość
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
słabe przyrosty bety-> zwiększenie Accofilu ✅
26.11 Gabriela 2890g 54cm 💖
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match i inne
❌
Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium
On:
✅
Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
👩🏼95'
👨🏼93'
-
Ja np jak odkryłam IO przy wadze 66 kg to internistka mi powiedziała że to skrajnie nieodpowiedzialne że chce zajść w ciążę w takim stanie.
No ale nie jestem od 2.5 nie jestem więc chyba nie wzięła tego pod uwagę 😅 -
Butterfly23 wrote:Dziewczynki podaje kompletny przepis na owsiankę z puddingiem 😁
75g skyru może być waniliowy, 20ml mleka, 25g płatków owsianych, łyżeczka erytrytolu, 100g puddingu czekoladowego lub karmelowego,
Płatki dokładnie mieszamy ze skyrem, mlekiem i erytrytolem. Na dno słoiczka pół puddingu, na to owsianka, na to plastry banana, reszta puddingu i banana. I do lodówki na noc.zapisuje
Butterfly23 lubi tę wiadomość
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match i inne
❌
On:
✅
👩🏼95'
👨🏼93'
-
Gdyby waga, wysokie cukry i insulina były tylko naszym przeciwnikiem w zachodzeniu w ciążę… 🫠
Ja zaszłam w ciążę mając nadprogramowe kg i mają dobre wyniki cukrowe, a nie mogę zajść w momencie gdy mam naprawdę dobrą wagę i ogólnie dobrze się czuję 😅. Niby nadwagi genetycznie nie ma na świecie, ale ja mam niestety te geny po mojej mamie i wiem, że muszę uważać. Moja mama zaszła w ciążę nie mając wagi idealnej i bez problemu oby dwie donosiła.
Lekarze tak gadają by nas zbyć. I tyle.
Ja dziś po kolejnej rozmowie, tyle, że ja mam miesięczny okres wypowiedzenia, jak mi faktycznie odpowiedzą do 9 lutego to trochę późno 😅. Ale też mam rozmowę w agencji pracy i tu proszę o moc kciuków, bo w końcu ktoś się do mnie odezwał z branży HR 😅. A poza tym jutro i pojutrze kolejne rozmowy, ale to są już ostatnie etapy. Trochę się tego nazbierało.
Ja nie mam dla Was żadnych niskoglikemicznych przepisów, od ponad pół roku karmią mnie pudełka, a a weekendy jem co chce, czy to sałatka czy makaron :<… nie będę Was kusić i sprowadzać na złą drogę 🥺. -
Tak, tortilla z jajecznica i np plasterkiem sera zapieczona. Sztooos. Widzę że wszystkie kochamy tortillki ❤ ja jeszcze polecam jako np podwieczorek kefir z borowkami truskawkami i kawałkiem banana albo masłem orzechowym. Pysznee
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2024, 13:48
Butterfly23 lubi tę wiadomość
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
18.11 544 g słodkiej 🍓
09.12 874 g 🩷
23.12 1119 g 👸
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
To jeszcze polecę tortilke sniadaniową z jajecznica, awokado, pomidorkami i szpinakiem. Pycha 😊
Pinkflower, Butterfly23 lubią tę wiadomość
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
✅
❌
On:
✅
👩🏼95'
👨🏼93'
-
Bezimienna wrote:Gdyby waga, wysokie cukry i insulina były tylko naszym przeciwnikiem w zachodzeniu w ciążę… 🫠
Ja zaszłam w ciążę mając nadprogramowe kg i mają dobre wyniki cukrowe, a nie mogę zajść w momencie gdy mam naprawdę dobrą wagę i ogólnie dobrze się czuję 😅. Niby nadwagi genetycznie nie ma na świecie, ale ja mam niestety te geny po mojej mamie i wiem, że muszę uważać. Moja mama zaszła w ciążę nie mając wagi idealnej i bez problemu oby dwie donosiła.
Lekarze tak gadają by nas zbyć. I tyle.
Ja dziś po kolejnej rozmowie, tyle, że ja mam miesięczny okres wypowiedzenia, jak mi faktycznie odpowiedzą do 9 lutego to trochę późno 😅. Ale też mam rozmowę w agencji pracy i tu proszę o moc kciuków, bo w końcu ktoś się do mnie odezwał z branży HR 😅. A poza tym jutro i pojutrze kolejne rozmowy, ale to są już ostatnie etapy. Trochę się tego nazbierało.
Ja nie mam dla Was żadnych niskoglikemicznych przepisów, od ponad pół roku karmią mnie pudełka, a a weekendy jem co chce, czy to sałatka czy makaron :<… nie będę Was kusić i sprowadzać na złą drogę 🥺.
Bezimienna, z pudełek jakieś fajne kombinacje smakowe i sztosy też podrzucaj 😘
Woow ile rozmow i szans, mega 🥰 Ile już za Tobą? Powiedz mi nie stresuja Cię one ? Bo ja bardzo nie lubię tego maglowania. Chyba że się to zmieniło, bo od 5 lat w jednym miejscu.29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
18.11 544 g słodkiej 🍓
09.12 874 g 🩷
23.12 1119 g 👸
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
To dziś miałam naleśniki jagodowe na mące bezglutenowej i jogurt naturalny z owocami. Ale ostatnio miałam twarożek pomidorowy z pieczywem i ogórkiem kiszonym i pudding chia kakaowo-wiśniowy 😍. Ja mam ogólnie teraz te bezglutenowa i bezlaktozowa, ale będę podpatrywać co ma czasami mój mąż 😅.
Rozmowy mnie nie stresuja, ale stresuje mnie rozmowa w języku angielskim bo to mój słaby punkt, ale wynika to z tego, że nie mam gdzie używać języka, rozumiem większość, ale wiecie jak jest z nieużywanym językiem. Poza tym, najgorsze pytanie jest jak pada dlaczego chce zmienić pracę. No i tu jest prawdziwa żonglerka, w zależności gdzie aplikuję, w agencji pracy powiedziałam, że ze względu na dalszy rozwój w branży HR, I ogólnie dla mnie rekrutacja zawsze była ciekawa dziedzina i mimo, że nie jest to moje główne zadanie zawsze to lubiłam i że szukam pracy, która byłaby bardziej bezpieczna niż teraz, ze względu na to, że ilość sytuacji trudnych, kradzieży czy z marginesu społecznego jest aktualnie bardzo duża. Więc w takich miejscach mówię wprost - bezpieczeństwo. W gastro mówię co innego, w innych miejscach co innego. Nie mam problemu by dużo mówić, zresztą same widzicie. 😂
Jedynie co to jest to męczące, że nie mam dnia wolnego, albo wciskam rozmowy przed pracą/po pracy, a przy pracy zmianowej, kończę pracę przed 23, a o 6 wstaje by lecieć na rozmowy. Więc też czasu na odpoczynek nie ma za dużo.
Aktualnie toczy się 6 procesów rekrutacyjnych, trzy na ostatnim etapie 😅. Z trzech zrezygnowałam w trakcie, i w jednej dostałam odmowę po dwóch etapach ze względu na okres wypowiedzenia i w dwóch mnie nie targali dalej tylko powiedzieli, że za długi okres wypowiedzenia. Najważniejsze by sie do mnie odezwali, bo umiem się dobrze „sprzedać” 🤭.Pinkflower lubi tę wiadomość
-
Z pudełek uwielbiałam pieczoną owsiankę z serem twarogowym i to było z vikinga. O matko, super to było, do tego jakieś owoce jeszcze dawali, albo jogurt 😁.
https://ladyochmistrzyni.pl/pieczona-owsianka-z-twarogiem/ To było coś takiego 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2024, 14:06
Pinkflower lubi tę wiadomość
-
Butterfly23 wrote:Tak, myślę, że 140 kg to nie jest dobra waga na ciążę. I nie jest to odpowiedzialne. Nie naraża tylko swojego zdrowia, ale również dziecka, które nie jest niczemu winne. To jest moja opinia i moje zdanie, do którego mam prawo 🙂 Ty się z tym zgadzać nie musisz.
Gdybym miała inne zdanie, to bym nie starała się zrzucić kg 🙂 ja po prostu wychodzę z założenia, że i otyłość i skrajna niedowaga jest czymś złym. Ale każdy ma prawo robić jak chce i tyle 🙂 jeśli ta dziewczyna chciała być w ciąży, dążyła do tego, to spoko, jej sprawa 🤷🏼♀️
Każdy czynnik problemu z zajściem w ciążę trzeba niwelować maksymalnie. Ja walczę z moją otyłością, inne dziewczyny walczą z czymś innym. Róbmy to świadomie i zdrowo by zostać mamami 🙂
Swoją drogą, jestem przekonana, że nawet jak będą moje kg lecieć w dół to i tak nie zajdę w ciążę tak po prostu. Samo schudnięcie, albo to słynne "odpuszczenie" nie jest lekarstwem na ciążę i dobrze o tym wiemy.
Pinkflower, moj plan na urlop jest taki, że przyjedzie do nas moja chrześnica, z moją Magdą spędzą razem czas, a ja w spokoju będę pisać sprawozdanie z mojej pracy z ostatnich 2 lat 🤦🏼♀️ wczoraj się dowiedziałam że mam napisać 🤷🏼♀️17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔
11.2023 AMH 2,27
KIR - AA, brak implantacyjnych
02.2025 kwalifikacja do ivf
AMH 1,05
Nasienie ✖️
Kariotypy: 👱♀️✅️ 🧑✅️
🧑AZF i CFTR - prawidłowe✅️
31.03.2025 stymulacja start (Menopur 200j i Rekovelle 12ug)
05.04. podgląd 🥚 (małe, drobne) dołożony lek
• Cetrotide 0,25 (rano)
• Menopur 200j
• Rekovelle 12ug
09.04. podgląd 🥚 - ładnie urosly
• 11 dc Cetrotide
• 12 dc Ovitrelle x2
• 12.04. punkcja
• ❄️ AA i ❄️ AB -
Muszę pozapisywać te wszystkie przepisy 🙈 zrobiło się zbyt smacznie i apetycznie tutaj 😂
Uwielbiam owsianki! 🤤
Czy u Was też dziś jest takie lodowisko na ulicy? Dzisiaj w drodze do pracy (szłam pieszo) 2 razy walczyłam o pion! W kręgosłupie coś mi łupnęło przy tej walce 🤦🏼♀️ mam nadzieję że nic sobie nie zrobiłam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2024, 14:38
17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔
11.2023 AMH 2,27
KIR - AA, brak implantacyjnych
02.2025 kwalifikacja do ivf
AMH 1,05
Nasienie ✖️
Kariotypy: 👱♀️✅️ 🧑✅️
🧑AZF i CFTR - prawidłowe✅️
31.03.2025 stymulacja start (Menopur 200j i Rekovelle 12ug)
05.04. podgląd 🥚 (małe, drobne) dołożony lek
• Cetrotide 0,25 (rano)
• Menopur 200j
• Rekovelle 12ug
09.04. podgląd 🥚 - ładnie urosly
• 11 dc Cetrotide
• 12 dc Ovitrelle x2
• 12.04. punkcja
• ❄️ AA i ❄️ AB -
Dziewczynki, z ciekawości, jesteście może na redukcji? Liczycie kalorie? Pytam, bo różne kalkulatory podpowiadały mi 1200kcal żeby schudnąć, ale wydawało mi się to za mało i zdecydowałam się na pudełka 1500 kcal. Jestem bardzo głodna i myślę, że to dlatego, że od dłuższego czasu jadłam dużo więcej. Byłoby mi łatwiej to przetrwać gdyby coś się ruszyło, ale mimo tego waga stoi w miejscu 😅AMH 0,08, APS, adenomioza, endometrioza
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 3 IVF - ✖
- Mezoterapia jajników - ✖
- 1 ❄️ zdrowy genetycznie
2025 ♡ - IVF ✰
- 1 IVF - ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki...