Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Butterfly23 wrote:Z tego co się orientuję, to jak kobieta ma AA to nawet nie każą badać hla-c partnera. I dr S mówi, że to też szkoda pieniędzy. Od razu przy takim genotypie jest podawany accofil. Nawet mój pan dr powiedział, że gdybym miała AA to bez mrugnięcia okiem by mi go przepisał. A jak on już tak powiedział… 😅
Aha to M jak widać zupełnie inne teorie xD
To może mu chodziło o cross match? Bo mam 20% ale kojarzy mi się że Pinki miała coś takiego i było dobrze. Allo mlr nie było badane.
Teleporade mam na 25 czerwca, ale pani powiedziała zeby dzwonić i dopytywać bo może zwolnią się wcześniej jakieś miejsca. Myślę że i tak ten czas szybko zleci 🙂 i za wizytę zapłaciłam 385 zł. Pisze bo Elza chciała widzieć 🙂 -
Butterfly23 wrote:Z tego co się orientuję, to jak kobieta ma AA to nawet nie każą badać hla-c partnera. I dr S mówi, że to też szkoda pieniędzy. Od razu przy takim genotypie jest podawany accofil. Nawet mój pan dr powiedział, że gdybym miała AA to bez mrugnięcia okiem by mi go przepisał. A jak on już tak powiedział… 😅2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
02.04 pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
16.04 mamy ♥️ 152ud, CRL 1.32
29.04 CRL 2.59
15.05 ♥️158ud, 5.29 Maluszka
20.05 I prenatalne, niskie ryzyka
12.06 150g dziewczynki 💗
02.07 262g 🎀
15.07 II prenatalne, 336g 🌸
30.07 530g 💖
27.08 1kg małej pandzi 🐼
19.09 III prenatalne, 1404g
24.09 1668g 🥰
22.10 2525g 💕
05.11 2936g
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match
❌
Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium -> antybiotyk
On:
✅
Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
👩🏼95'
👨🏼93'
-
Nie chce się wtrącać ale przecież pod szczepienia jest allo mlr, a cross świadczy o stanie zapalnym lub braku.
Tak przynajmniej Paśnik i moja stara gin mówiły.
Ja miała Allo jakoś 28- powiedział, że ok.
Cross miałam 24 - powiedział że jest przewlekły stan zapalny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja, 13:53
-
Tak, Allo MLR bada się jeśli się rozważa szczepienia. Ważne jest jednak, żeby wykonać to badanie do 14tygodni od poronienia! Później wynik jest niemiarodajny2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖ nieudana mezoterapia
- 11.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Dr S nie bada hla-c, po prostu zapisuje Accofil gdy brakuje Kirow implantacyjnych - niezależnie od tego czy jest to Kir bx czy Kir Aa. A cross-match sprawadza żeby się upewnić, że się "nie uczulilysmy na partnera" (cytat)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja, 14:11
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
No to czyli zostaliśmy naciągnięci na badania a i tak niezależnie od ich wyniku zostały przepisane szczepienia bo dr sobie dorobił teorie. Właśnie mi coś zaczęło nie grać jak mówił niezgodność tkankowa bo mąż ma c2c2.
To dobrze że chociaż allo mlr nie było badane bo już minęło dużo czasu od poronienia.
To w takim razie co znaczy cross match 20%? -
Magdanka wrote:No to czyli zostaliśmy naciągnięci na badania a i tak niezależnie od ich wyniku zostały przepisane szczepienia bo dr sobie dorobił teorie. Właśnie mi coś zaczęło nie grać jak mówił niezgodność tkankowa bo mąż ma c2c2.
To dobrze że chociaż allo mlr nie było badane bo już minęło dużo czasu od poronienia.
To w takim razie co znaczy cross match 20%?
Pewnie Paśnik zaleciłby antybiotyk lub biopsję endometrium, jeśli nie miałaś. -
Magdanka wrote:Aha to M jak widać zupełnie inne teorie xD
To może mu chodziło o cross match? Bo mam 20% ale kojarzy mi się że Pinki miała coś takiego i było dobrze. Allo mlr nie było badane.
Teleporade mam na 25 czerwca, ale pani powiedziała zeby dzwonić i dopytywać bo może zwolnią się wcześniej jakieś miejsca. Myślę że i tak ten czas szybko zleci 🙂 i za wizytę zapłaciłam 385 zł. Pisze bo Elza chciała widzieć 🙂
Crossmatch mialam jakoś inaczej zupełnie opisany, coś o komórkach było. S powiedzial tylko ze ok. A allo miałam prawie 70 % czyli ok bo ja właśnie badałam jakoś 8 tygodni po poronieniu. Dalej tego nie ogarniam trochę. A na rozjazd w cytokinach miałam antybiotyki które jak widać nie pomogły bo stan zapalny dalej byl więc się cieszę że histero I biopsję zrobiłam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja, 14:27
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
18.11 544 g słodkiej 🍓
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Magdanka my mamy 36% i S mi podważył wynik z APC, gdzie to jest laboratorium od takich rzeczy. Powiedział, że wynik na pewno jest dobry i dla pewności mam powtórzyć w gamecie. Mi na ten wynik mój dr niestety nic nie chce dać do starań naturalnych. Ale biopsja wykonana, czekam na wyniki. Ale on powiedział, że szczerze wątpi żeby coś tam było.💔 8tc 👼 03.2023
01.2025🔜 ivf -
Już mi głowa paruje od analizowania tego wszystkiego. Tak naprawdę nie wiem co jest dobrze a co źle. Wiem że komórki NK mam też podwyższone bo aż 20% a idealnie do starań to 10%, ale nie wiem co dalej z tym zrobić.
No nic, muszę czekać po prostu na kolejną konsultację. -
Magdanka wrote:Już mi głowa paruje od analizowania tego wszystkiego. Tak naprawdę nie wiem co jest dobrze a co źle. Wiem że komórki NK mam też podwyższone bo aż 20% a idealnie do starań to 10%, ale nie wiem co dalej z tym zrobić.
No nic, muszę czekać po prostu na kolejną konsultację.
Dr S nigdy nie zleca NK z krwi,bo uważa,że ten wynik o niczym nie świadczy. Dla niego istotny jest wynik NK z biopsji macicy.2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Echo wrote:Dr S nigdy nie zleca NK z krwi,bo uważa,że ten wynik o niczym nie świadczy. Dla niego istotny jest wynik NK z biopsji macicy.
-
Nie zaśmiecasz. Dobrze jest uporządkować informacje, a my bardzo chętnie pomożemy 😘 Jak masz jeszcze jakieś pytania, to wal śmiało2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Cześć dziewczynki.
Echo, Elza...... nawet nie wiem co napisać. Jest mi cholernie przykro, że tyle Was spotyka złego 💔💔
Ja powoli zbieram siły na nową walkę. Metforminę nadal biorę, ale albo dawka jest nie taka, albo na mnie nie działa. Nie dość że ogólnie jestem gruba, to zauważyłam, że mam potwornie wzdęty brzuch po Metforminie 🤦🏼♀️ czy mam mniejszy apetyt po niej? Nie. Wspomagam się innymi suplementami na zmniejszenie apetytu. Cykle tez na pewno sie nie skracają jak "obiecywał" lekarz. Wrecz sie wydłużają. Ten tydzień bez treningu jakiegokolwiek, bo jestem po usunięciu zęba 🤷🏼♀️
24.05. mam wizytę u nowej lekarki. Czemu? Po przemyśleniu (długo mi to zajęło 😂) stwierdzam, że lekarz, który przepisał Metforminę ma ochotę mnie zbywać. Jeśli jego podejście pokryje się z nową lekarką, to spoko. Ale odczuwam jakiś niepokój i lekkie marnowanie czasu. Tę lekarkę obserwuję na IG (poleca ją dziewczyna, która stracila już kilka ciąż). I ostatnio coś u tej lekarki skomentowałam, na co lekarka odpisała jak ona podeszłaby do problemu. Także przeanalizowaliśmy z mężem i uznaliśmy, że możemy jedynie (albo aż?) stracić tylko pieniądze. Ale jeśli miałaby konkretny plan na mnie, to możemy więcej jednak zyskać.
A poza tym co u mnie? Troszkę odpoczęliśmy w górach, ale jednak było stanowczo za krótko.
Myślę, że będę już troszkę częściej tu zaglądać 🙂 ściskam Was mocno! ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja, 16:53
Elza1234, Butterfly23 lubią tę wiadomość
17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
Roszpunko, miło Cię widzieć ❤️ zdecydowanie coś jest nie tak i bardzo dobrze, że chcesz zasięgnąć drugiej opinii. Zwłaszcza, jeśli masz takie odczucia wobec swojego lekarza. Nie powinnaś być zbywana... Może przez niego niepotrzebnie tracisz czas? A jak u Ciebie z dietą? Może sama dieta wyplaszczajaca krzywe cukrowe byłaby wystarczająca i nie musiałabyś brać metforminy?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja, 17:20
S.Roszpunka lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Dziewczynki, w temacie diety - czytalyscie może książkę Glukozowa rewolucja? Jeśli nie, to bardzo Wam polecam2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Echo wrote:Roszpunko, miło Cię widzieć ❤️ zdecydowanie coś jest nie tak i bardzo dobrze, że chcesz zasięgnąć drugiej opinii. Zwłaszcza, jeśli masz takie odczucia wobec swojego lekarza. Nie powinnaś być zbywana... Może przez niego niepotrzebnie tracisz czas? A jak u Ciebie z dietą? Może sama dieta wyplaszczajaca krzywe cukrowe byłaby wystarczająca i nie musiałabyś brać metforminy?
Właśnie to jest dziwne, bo jedno badanie wskazało mi IO, od razu wdrożyłam dietę, pilnowałam by pewnych rzeczy unikać, coś innego wprowadzić. Już nie pamiętam po jakim czasie, ale było to krótko, może nawet niecały miesiąc i robiłam krzywe, i tam nie wyszło totalnie nic niepokojącego, żadnej IO.
Aktualnie dieta jest taka jaka była, z mniejszymi i większymi grzeszkami. Te większe były na wyjeździe 🙈😂 teraz dieta półpłynna i głównie na jogurtach przez tego usuniętego zęba, bo jeszcze ciężko mi się gryzie, żuchwa dość mocno mnie boli po ekstrakcji (było skomplikowane usuwanie).
Co do książki- nie znam. Jakieś przepisy w niej również są?17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
Widzisz, czyli u Ciebie wystarczyła dieta. Może niepotrzebnie bierzesz metformine? Niestety przez te jogurty możesz się tak czuć jak opisujesz 😔 Biedna jesteś z tym zębem,ale dobrze że już po wszystkim ❤️
Jest osobna książka z przepisami,ale najpierw przeczytaj tę pierwszą:
https://www.empik.com/glukozowa-reolucja-jessie-inchauspe,p1370360242,ksiazka-p?utm_source=app&utm_medium=share&utm_content=produkt
To jest kopalnia wiedzy na temat cukru, jego wpływu i wyplaszczania krzywej. Wyjaśnia też PCOS, z czego się bierze i jak można sobie pomóc. Jej metody się sprawdzaja. Naprawdę warto 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja, 18:34
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki...