Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do mamygin to ona jest tak cringowa, że aż mi słabo.
Nie można powiedzieć, jest mega przedsiębiorcza, ale w życiu bym do niej jako do lekarza nie poszła
Ale 500 zł za wizytę u giną to lekka przesada już. Co to za lekarz wg? Jakiś znany na insta? -
Magdanka super,że jest 🐒a Tobie Jednorożec nieco spokoju życzę ✊
500 zł za wizytę a pewnie dowiesz się tyle co nic. Ja płacę 330, raz jak byłam na monitoringu to stówka ale też wizyta była szybka.
Magdanka, idziesz na żywioł w tym cyklu?🔥🔥2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
02.04 pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
16.04 mamy ♥️ 152ud, CRL 1.32
29.04 CRL 2.59
15.05 ♥️158ud, 5.29 Maluszka
20.05 I prenatalne, niskie ryzyka
12.06 150g dziewczynki 💗
02.07 262g 🎀
15.07 II prenatalne, 336g 🌸
30.07 530g 💖
27.08 1kg małej pandzi 🐼
19.09 III prenatalne, 1404g
24.09 1668g 🥰
22.10 2525g 💕
05.11 2936g
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match
❌
Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium -> antybiotyk
On:
✅
Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
👩🏼95'
👨🏼93'
-
pandzia 🐼 wrote:Magdanka super,że jest 🐒a Tobie Jednorożec nieco spokoju życzę ✊
500 zł za wizytę a pewnie dowiesz się tyle co nic. Ja płacę 330, raz jak byłam na monitoringu to stówka ale też wizyta była szybka.
Magdanka, idziesz na żywioł w tym cyklu?🔥🔥
Kochana, całą noc szukałam i szukałam opinii o lekarzach i najbardziej przekonała mnie dr Dądalska, która podobno współpracuje z dietetykiem, rozumie i akceptuje zalecenia immunologa, a dodatkowo przyjmuje blisko mnie. Zapisałam do do pani dr na wizytę 1 lipca. Wtedy będę już po konsultacji z immuno więc będę już trochę do przodu 🙂 a w tym miesiącu odpuszczę
A co u Ciebie? Jak się czujesz? -
Pewnie przeszukałaś pół internetów, żeby znaleźć kogoś sensownego. Oby to był strzał w dziesiątkę. Dobry ginekolog prowadzący, godny zaufania to podstawa dobrej współpracy
Dziękuję,że pytasz. Ja się czuję dobrze. Dzisiaj miałam wizytę u dentysty więc już odhaczone. A w niedzielę powiemy rodzicom o ciąży. Zamówiłam takie magnesy z napisem i USG już dłużej i tak nie ukryję brzucha. Dzisiaj porównałam zdjęcia z dzisiaj i z początku ciąży to wow, trochę urósł 😊Elza1234, Pinkflower lubią tę wiadomość
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
02.04 pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
16.04 mamy ♥️ 152ud, CRL 1.32
29.04 CRL 2.59
15.05 ♥️158ud, 5.29 Maluszka
20.05 I prenatalne, niskie ryzyka
12.06 150g dziewczynki 💗
02.07 262g 🎀
15.07 II prenatalne, 336g 🌸
30.07 530g 💖
27.08 1kg małej pandzi 🐼
19.09 III prenatalne, 1404g
24.09 1668g 🥰
22.10 2525g 💕
05.11 2936g
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match
❌
Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium -> antybiotyk
On:
✅
Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
👩🏼95'
👨🏼93'
-
Co do mamygin.... dla mnie to jest po prostu influencerka, a nie lekarz, bizneswoman. Absolutnie nie umniejszalabym jej wiedzy, bo ma na pewno mega dużo. Ale też i za dużo jej jest. Kiedyś swój IG prowadziła bardzo medycznie, teraz sklepowo niestety.17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
Mój gin jeżeli chodził o kasę jest naprawdę w porządku, jak ma dużą obsuwę wizyta jest gratis, wejście po receptę też jest gratis. Ostatnio jak wystraszyłam się tych plamień i poszłam to sprawdzić to policzył mi jak za monit 120 złotych, a regularna wizyta to 250.
Co do mamy gin mam od niej segregator ciążowy, bardzo praktyczny, ale nie podoba mi się jej działalność, teraz jej profil z ginekologią nie ma nic wspólnego to jest czysta reklama sklepuDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożec czyli to taki "ludzki" lekarz, chce pomóc, ale nie zdziera kasy na byle czym.
Mój pierwszy gin też taki jest, często wizyty za darmo i zawsze pod telefonem, niestety jego możliwości diagnostyczne się skończyły i nie miał dalej pomysłu.
Też mam nadzieję, że znajdę w końcu kogoś kto będzie miał na mnie plan 🙂
Co do influencerow to jest też drugi popularny ginekolog, który kiedyś zadawał się z mamą gin. On to dopiero jest wystrzelony 😂 miałam z nim zajęcia na studiach, ciągle nawijał o swoich bogatych serdecznych przyjaciołach i nagrywał relacje, wiele nie wyniosłam z jego nauk.
Pandzia rodzice na pewno się ucieszą z takiej niespodzianki 🥰 też chętnie zobaczymy zdjęcia rosnącego brzuszka o ile Ty chcesz pokazać 🥰 -
Również jestem posiadaczką tego segregatora.... zaczęłam go wypełniać w ciąży.... niestety wiadomo jak się skończyło. I tak sobie leży. Ale na pewno jest przydatny.
Dziewczyny, muszę pomarudzić. Boję się jutrzejszej wizyty u nowej lekarki niesamowicie. Jestem bardzo negatywnie nastawiona, bardzo pesymistycznie podchodzę do tej wizyty. Boję się, że nie otrzymam pomocy. I spodziewam się tego, że jutro to będzie moja pierwsza i ostatnia wizyta u tej pani doktor. A wtedy już odstawiam wszystkie suple, które biorę.17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
Magdanka wrote:Jednorożec czyli to taki "ludzki" lekarz, chce pomóc, ale nie zdziera kasy na byle czym.
Mój pierwszy gin też taki jest, często wizyty za darmo i zawsze pod telefonem, niestety jego możliwości diagnostyczne się skończyły i nie miał dalej pomysłu.
Też mam nadzieję, że znajdę w końcu kogoś kto będzie miał na mnie plan 🙂
Co do influencerow to jest też drugi popularny ginekolog, który kiedyś zadawał się z mamą gin. On to dopiero jest wystrzelony 😂 miałam z nim zajęcia na studiach, ciągle nawijał o swoich bogatych serdecznych przyjaciołach i nagrywał relacje, wiele nie wyniosłam z jego nauk.
Pandzia rodzice na pewno się ucieszą z takiej niespodzianki 🥰 też chętnie zobaczymy zdjęcia rosnącego brzuszka o ile Ty chcesz pokazać 🥰Butterfly23, Magdanka lubią tę wiadomość
-
S.Roszpunka wrote:Również jestem posiadaczką tego segregatora.... zaczęłam go wypełniać w ciąży.... niestety wiadomo jak się skończyło. I tak sobie leży. Ale na pewno jest przydatny.
Dziewczyny, muszę pomarudzić. Boję się jutrzejszej wizyty u nowej lekarki niesamowicie. Jestem bardzo negatywnie nastawiona, bardzo pesymistycznie podchodzę do tej wizyty. Boję się, że nie otrzymam pomocy. I spodziewam się tego, że jutro to będzie moja pierwsza i ostatnia wizyta u tej pani doktor. A wtedy już odstawiam wszystkie suple, które biorę.
Roszpunko, a jakie opinie ma ta Pani doktor ?
Chyba wszystkie tu rozumiemy ten strach czy zostanie nam udzielona pomoc.
Bardzo trzymam kciuki żebyś się pozytywnie zaskoczyła 🤞🤞🤞🤞🫂❤️S.Roszpunka lubi tę wiadomość
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Pinkflower wrote:Roszpunko, a jakie opinie ma ta Pani doktor ?
Chyba wszystkie tu rozumiemy ten strach czy zostanie nam udzielona pomoc.
Bardzo trzymam kciuki żebyś się pozytywnie zaskoczyła 🤞🤞🤞🤞🫂❤️
Bardzo dobre ma opinie. Ale stwierdzam, że ktoś kto ma złe opinie, to ja mogę być zachwycona. Ktoś może mieć mega dobre, a ja będę niezadowolona. Wiemy jak to działa.... nie każdemu się dogodzi.17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
S.Roszpunka wrote:Dziewczyny, muszę pomarudzić. Boję się jutrzejszej wizyty u nowej lekarki niesamowicie. Jestem bardzo negatywnie nastawiona, bardzo pesymistycznie podchodzę do tej wizyty. Boję się, że nie otrzymam pomocy. I spodziewam się tego, że jutro to będzie moja pierwsza i ostatnia wizyta u tej pani doktor. A wtedy już odstawiam wszystkie suple, które biorę.
O której masz wizytę? -
S.Roszpunka wrote:Bardzo dobre ma opinie. Ale stwierdzam, że ktoś kto ma złe opinie, to ja mogę być zachwycona. Ktoś może mieć mega dobre, a ja będę niezadowolona. Wiemy jak to działa.... nie każdemu się dogodzi.
No tak, rozumiem.
Mam nadzieję, że będzie miała jakiś plan 🤞🤞🤞
U mnie wśród znajomych dziś wysyp brzuszków. I wiecie co cholernie zazdroszczę a czuje się z tym okropnie 😞29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
Roszpunko, daj znać po jak odczucia
Pink - zazdrość to całkowicie naturalna reakcja. Dla mnie zbliża się najgorsze 30 dni: dzień matki, dziecka i ojca. Od 3 lat to dla mnie trauma, mimo, że mam swoich rodziców.
Wyłączę chyba wtedy telefon, bo nie wytrzymam tych postów i relacji na instaS.Roszpunka lubi tę wiadomość
-
Hejka 🙂
Co do mamy gin to mam takie same odczucia😃 kiedyś bardzo lubiłam ale teraz to jest tragedia. Miałam segregator i książkę o ciąży, bardzo mi się przydały 🙂 lubię też jej książki kulinarne 😃
Z tymi cenami to już naprawdę przeginają.... A wizyta u niektórych 5 minut i zero zaangażowania.
Jednorożec to jestem w szoku, że u Janowca wizyta tylko 250, myślałam że z 500 to min. -
Elza1234 wrote:Roszpunko, daj znać po jak odczucia
Pink - zazdrość to całkowicie naturalna reakcja. Dla mnie zbliża się najgorsze 30 dni: dzień matki, dziecka i ojca. Od 3 lat to dla mnie trauma, mimo, że mam swoich rodziców.
Wyłączę chyba wtedy telefon, bo nie wytrzymam tych postów i relacji na insta
Przytulam mocno 🫂🫂🫂 ja do wczoraj czułam się silna, myślałam że w tym roku nie będzie tak źle ale to jednak wraca i uderza.S.Roszpunka lubi tę wiadomość
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
Pinkflower wrote:No tak, rozumiem.
Mam nadzieję, że będzie miała jakiś plan 🤞🤞🤞
U mnie wśród znajomych dziś wysyp brzuszków. I wiecie co cholernie zazdroszczę a czuje się z tym okropnie 😞