Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Wron Kraa wrote:Roszpunko gratulacje! 🤞 Ale niespodzianka!
Babeczki, a macie tak, że po poronieniu inaczej odczuwacie dolegliwości? Ja mialam wrażenie że niemal codziennie od połowy cyklu coś mnie ciągnęło i gniotło w podbrzuszu. Wcześniej tak nie miałam. Moze nie zwracałam uwagi? -
Wron Kraa wrote:Roszpunko gratulacje! 🤞 Ale niespodzianka!
Babeczki, a macie tak, że po poronieniu inaczej odczuwacie dolegliwości? Ja mialam wrażenie że niemal codziennie od połowy cyklu coś mnie ciągnęło i gniotło w podbrzuszu. Wcześniej tak nie miałam. Moze nie zwracałam uwagi?
Ja tęsknię za moimi przedciążowymi bolącymi cyckami 😭 W ciążowym cyklu mnie tak, że się dotknąć nie mogłam, i teraz przed każdą @ mam wrażenie, że się nie udało, bo mnie nie bolą 😕 a to już 5 miesięcy...Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
Mąż (37):
☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
Lia. wrote:Ja tęsknię za moimi przedciążowymi bolącymi cyckami 😭 W ciążowym cyklu mnie tak, że się dotknąć nie mogłam, i teraz przed każdą @ mam wrażenie, że się nie udało, bo mnie nie bolą 😕 a to już 5 miesięcy...
W ogóle, właśnie mi się przypomniało apropo @ przygód. Wiecie jaka ta zdzira jest wredna? 😂 W maju zeszłego roku złapałam anginę, miałam mocne antybiotyki, @ się przesunęła. Ale wiecie kiedy przyszła? Zaraz po tym jak wróciłam z własnego wesela i ślubu, by się położyć spać... 😂 To był dramat, czułam się ciągle napuchnięta, cyce ciągle bolały. Ogólnie dramat, masakra. Czy te zdzirki-@ mogą być mniej wredne? 😂 Mogę docenić, że nie przyszła w godzinie, kiedy składaliśmy przysięgę. Bo to byłby numer roku. Najbardziej z tego dnia bym zapamiętała, że składałam mężowi przysięgę z okresem ramię w ramię. 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2023, 10:22
-
Lia. wrote:Dziewczynki moje, jeśli klucz ptaków przynosi szczęście, to będziemy miały go dużo, bo widziałam wczoraj chyba z 15 🥹
Pomyślałam o każdej z Was 😘
https://ibb.co/m44B4Pw
Jak tam pięknie 😍❤️Lia. lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖ nieudana mezoterapia
- 11.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Butterfly, co do plamień to tak, biopsję endometrium też warto zrobić, ale ja miałam i mi akurat nic tam nie wyszło. Może warto się zapisać na NFZ jednak? Mi powiedzieli, że prywatnie mogę mieć histero za tydzień, a na NFZ za chyba 3 miesiące, więc od biedy też można poczekać.
Ale jak ja przyszłam do mojej dr z plamieniami to kazała mi pobrać krew miesiączkową i zrobić te dwa badania: https://diag.pl/sklep/badania/wymaz-z-pochwy-tlenowobeztlenowomykologia/ i https://diag.pl/sklep/badania/wymaz-z-pochwy-beztlenowo-bad-bakter/
Jedno kosztuje chyna ok. 70 zł.
Ta krew miesiączkowa to taki trik mojej doktor i widocznie dzieki temu badają złuszczone endometrium (co daje więcej info), a nie tylko wymaz z pochwy. Mi wyszła bakteria, dostałam antybiotyk i po zaleczeniu miałam dwa cykle już bez plamień.Butterfly23 lubi tę wiadomość
Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
Mąż (37):
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
To i ja trochę posmutkam...
Pisalam Wam, że jedziemy do znajomych na weekend, wczoraj mielismy ognisko, przyszli ich znajomi, od których dostałam mnóstwo ciuszków po ich Maluchu... Pierwszy raz ich widziałam i ich Malucha... Rozpadłam się na milion kawałków. Wieczór przetrwania miałam, łzy same ciekły, musiałam się dosłownie chować 😔
Dzisiaj wracamy do domu, pomimo tego, że to był fajny weekend (zobaczcie jakie widoki), odliczam żeby wrócić i pomilczeć.
-
Hope... wrote:To i ja trochę posmutkam...
Pisalam Wam, że jedziemy do znajomych na weekend, wczoraj mielismy ognisko, przyszli ich znajomi, od których dostałam mnóstwo ciuszków po ich Maluchu... Pierwszy raz ich widziałam i ich Malucha... Rozpadłam się na milion kawałków. Wieczór przetrwania miałam, łzy same ciekły, musiałam się dosłownie chować 😔
Dzisiaj wracamy do domu, pomimo tego, że to był fajny weekend (zobaczcie jakie widoki), odliczam żeby wrócić i pomilczeć.
Jesteśmy silne babki, i wiem, że Ty też dasz radę. Daj sobie czas na chwilę wytchnienia.
Wiecie, mam wrażenie, że każda z nas się boi, że nigdy więcej nie zajdziemy w ciążę. I ten strach jest dość zrozumiały. Choć mam przeczucie, że szczęście się do nas uśmiechnie już niedługo. Zobaczycie..💪 -
S.Roszpunka wrote:Cześć dziewczyny w niedzielę....
No bo chyba jest druga kreska.... mąż też ją widzi. Na żywo ciut mocniej. Na zdjęciu widać ledwo co..... https://ibb.co/99jWhh8
Jeśli jest faktycznie, to w 11 dpo (w sumie dzień przed małpiskiem) ma prawo być ledwo widoczna. W zasadzie to w poronionej ciąży była jeszcze bledsza....
Chyba jestem w szoku.....
Hejo Roszpunko, ja widzę, widzę 🤞❤S.Roszpunka lubi tę wiadomość
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
18.11 544 g słodkiej 🍓
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Przepiękne widoki 😍❤️ wiem jak się czujesz, ja mam cały czas łzy w oczach, nie umiem tego opanować. Przytulam 😘❤️
PS. Na zdjęciu widzę jakąś przepiękna kobietę 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2023, 10:48
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Bezimienna wrote:Wiecie, mam wrażenie, że każda z nas się boi, że nigdy więcej nie zajdziemy w ciążę. I ten strach jest dość zrozumiały. Choć mam przeczucie, że szczęście się do nas uśmiechnie już niedługo. Zobaczycie..💪
Ja to się chyba bardziej boje co będzie jak już w tą ciążę zajde.. boje się że znów bede to samo przechodzić 💔
Pisałam rano że nie mam żadnych objawów - właśnie zaczął mnie boleć i kluc jajnik, tak jak zwykle w cyklach kiedy się nie udało. Więc trochę mi opada zapał 😭 -
Ja Ci się wcale nie dziwię. Też bym ryczała jak bóbr 😔 Mam nadzieję, że znajomi zrozumieli Twoje emocje? Dziwne byłoby, gdyby Cię to nie ruszało..
PS. to Ty na zdjęciu? Jaka piękna kobieta 🤗Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2023, 10:35
Ja (27):
Mąż (37):
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
❄️ 3BB -
Lia. wrote:Jejku, trochę mnie tu nie było, a tu takie nowinki!
Roszpunka, no ja prawie z butów wypadłam!!! 🤩 Co za informacja!! Jak masz testy i Ci się chce to siknij jeszcze wieczorem, kreska może być ciemniejsza ❤️ W każdym razie mocno trzymam kciuki za jutrzejszą betę!
Echo i Elza, moje kochane, wiecie że ja nadal w Was wierzę, ale jeśli małpa przyjdzie to jesteśmy w tym razem i będziemy płakać razem. Jeśli Wam źle to wyrzucajcie z siebie co chcecie, biorę Wasze smutki na klatę i będę pocieszać.
Wieczorem nie wiem czy siknę, bo na rano nie będę mieć hahaha a na rano zostanie mi tylko Pink jakby co 😂
Jeszcze mam apteo, ale na nie chyba też nie mam co liczyć17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
Echo wrote:U mnie nic się nie zmieniło, wciąż ⚪ 😞 Jest 26dc, owulacja była prawdopodobnie w 12dc. Zgodnie z zaleceniem powinnam wykonać betę w 11 lub 12 dniu od rozpoczęcia przyjmowania progesteronu i zastanawiam się czy jest sens czekać do jutra. Mogłabym zrobić dzisiaj betę (11dzień) i już dzisiaj odstawić progesteron...
Echo, dalej trzymam 🤞 Może zrób betę, będziesz mieć jasność. To będzie pewniejsze niż test.Echo lubi tę wiadomość
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
18.11 544 g słodkiej 🍓
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
Elza1234 wrote:Przepraszam, ale po prostu nie mam już w sobie żadnej wiary.
Za każdym razem przypomina mi się mój sen, sprzed 8 lat. Jeszcze męża mojego wtedy nie znałam. Śniła mi się moja nieżyjąca prababcia, powiedziała mi, ze mogę jej zadać 1 pytanie. I ja, naprawdę nie wiem dlaczego maja 21 lat zadałam akurat to, zapytałam czy będę miała kiedyś dzieci. A ona spojrzała tak na mnie smutno, pokiwala głowa i powiedziała „nie, przykro mi, nie będziesz miała”.
Obudziłam się z płaczem, wyłam jak bóbr.
W każdym miesiącu mam to w głowie.
Nie będę wam tu smutać, przetrawie to.
Elza kochana, zawsze mama mi mówi, że sny czyta się na odwrót. ❤❤❤Elza1234 lubi tę wiadomość
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
18.11 544 g słodkiej 🍓
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
Lia. wrote:Dziewczynki moje, jeśli klucz ptaków przynosi szczęście, to będziemy miały go dużo, bo widziałam wczoraj chyba z 15 🥹
Pomyślałam o każdej z Was 😘
https://ibb.co/m44B4Pw
Jakie cudowne 🥰🥰🥰🥰Lia. lubi tę wiadomość
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
18.11 544 g słodkiej 🍓
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
Hope, kochana mocno Cię ściskam 🫂 mam to samo za każdym razem jak widzę córkę siostry męża. Chowam się i płacze na początku, dostaje jakiegoś uderzenia. Dużo z Nas Cię rozumie. Niby miły czas ale jednak serce zakłuło. Nie mamy wyjścia jak tylko z tym jakoś próbować walczyć. Liczę że bedzie u Ciebie lepiej kochana 🤞😘
Widoki naprawdę piękne i Ty też piękna ❤29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
18.11 544 g słodkiej 🍓
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
Bezimienna wrote:Mam to samo, zawsze mnie bolały, w tym cyklu bolą, ale nie tak samo jak przed 💔. I to był znak zawsze, że jestem 7dpo. 🤣 W ogóle, kiedyś czytałam, że PMS czy bóle cyca biorą się z przewagi estrogenowej i ponoć to wcale niedobrze. A później gdzieś czytałam, że to normalne że bolą. Więc cholera wie 🤣. Na bank ciało jest teraz inne i to czuję.
W ogóle, właśnie mi się przypomniało apropo @ przygód. Wiecie jaka ta zdzira jest wredna? 😂 W maju zeszłego roku złapałam anginę, miałam mocne antybiotyki, @ się przesunęła. Ale wiecie kiedy przyszła? Zaraz po tym jak wróciłam z własnego wesela i ślubu, by się położyć spać... 😂 To był dramat, czułam się ciągle napuchnięta, cyce ciągle bolały. Ogólnie dramat, masakra. Czy te zdzirki-@ mogą być mniej wredne? 😂 Mogę docenić, że nie przyszła w godzinie, kiedy składaliśmy przysięgę. Bo to byłby numer roku. Najbardziej z tego dnia bym zapamiętała, że składałam mężowi przysięgę z okresem ramię w ramię. 🤣
Małpiska to nigdy nie mają wyczucia!17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
Bezimienna wrote:
Wiecie, mam wrażenie, że każda z nas się boi, że nigdy więcej nie zajdziemy w ciążę. I ten strach jest dość zrozumiały. Choć mam przeczucie, że szczęście się do nas uśmiechnie już niedługo. Zobaczycie..💪
Tak, ja mam takie obawy. Czuję głęboko w sobie, że nie będzie mi dane nigdy być mamą 😞 Od lekarzy słyszę, że mam marne szanse. Od znajomych i rodziny słyszę pytania co jest ze mną nie tak, że nie mam dzieci i może powinnam się nad sobą zastanowić. Mój mąż słyszy drwiny i pytania czy mu jakoś pomoc i pokazać jak się robi dzieci, bo chyba tego nie potrafi... Wiesz, na takie myślenie składa się naprawdę wiele czynników, więc nic dziwnego, że psychika siada.
Wiem jak to brzmi, ale ja jestem dziwnie spokojna o Was i mam bardzo pozytywne przeczucia 😘🍀🌈 widzicie, już jedna teamu wyrusza na betę potwierdzającą 😍🍀 Musimy uzbroić się w cierpliwość, bo kolejne bety przed nami 🤞🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2023, 10:56
Wron Kraa lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki...