Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi się z teściową dobrze trafiło, czasami ma jazdy. Ale poza tym nie jest szkodliwa. Ani nie dopytuje, ani nie rzuca głupimi komentarzami. Cieszy się jak mnie widzi, mówi, że jestem jej córeczką 😂. Mąż ma ze swoimi rodzicami ciężką relacje, to się w ogóle nadaje na poważną psychoterapie rodzinną. Ale czasami mnie traktuje lepiej niż swojego syna. To jest ogólnie skomplikowane. Jak jej napisał mąż, że straciliśmy dziecko, napisała, że jest jej bardzo przykro i jest z nami myślami.
No i jest taki problem, że ona ze swojej wnuczki, która się urodziła w maju, nie umie się na 100% cieszyć przez naszą stratę. No i po drugie, ma ograniczoną ilość wizyt u wnuczki i widzeń z nią. Więc jest trochę jej smutno. 😪
Ale nie mogę narzekać.
Tym, który dopytywał się ile i kiedy będzie mieli dzieci, to kuzyn, który przez wiele lat nie miał dziewczyny. 🙉 Jeszcze raz Wam przytoczę tekst, którego przeciwko niemu użyłam. "Dziecko było, ale było zbyt wścibskie, więc utopiliśmy." Spalił buraka przy swojej dziewczynie i wsio. 😂Echo lubi tę wiadomość
-
izzy91 wrote:Laski, przyznaje się że siknelam na test 🤣 7dpo nie miało prawa nic się pokazać ale przynajmniej wiem że nie ma żadnych fabrycznych 😁
Kochana, a sikam od drugiego dnia od potencjalnego poczęcia 😂 więc trochę późno zaczynasz 😂Bezimienna , izzy91, S.Roszpunka, Lia. lubią tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖ nieudana mezoterapia
- 11.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Echo wrote:Kochana, a sikam od drugiego dnia od potencjalnego poczęcia 😂 więc trochę późno zaczynasz 😂
Trzymajcie kciuki aby tempka mi nie spadła 😂. W ciągu dnia mam 37,4, więc jest szansa że rano będzie wysoka 😂.Echo lubi tę wiadomość
-
Jednorożec89 wrote:Boże co za jędza.
Mam nadzieję że teraz pozytywne testy się posypią jeden za drugim.
Głowa mnie boli, wezmę Apap bo przed iburomem mam opory i idę spać
Biedna, w taki upał mam nadzieję, że szybko poczujesz się lepiej.2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
izzy91 wrote:Laski, przyznaje się że siknelam na test 🤣 7dpo nie miało prawa nic się pokazać ale przynajmniej wiem że nie ma żadnych fabrycznych 😁
Mówię wczoraj staremu że muszę siknać za 10 dni a on oczu wystawia że przed okresem ( żeby on znał prawdę 😅) wytłumaczyłam mu spychologicznie że przy lekach które biorę muszę wiedzieć wcześniejS.Roszpunka lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Elza1234 wrote:Roszpunka, jesteś nasza nadzieja na lepsze jutro. Zdecydowanie twoje dwie kreski i oby piękna beta, będą dla nas kopem, żeby się nie poddawać.
A co do teściowych.. moja dowiedziała się, ze mamy problem, bo mieliśmy dość głupich komentarzy, ze nie pijemy alko czy jemy dużo warzyw (tak, musieliśmy się tłumaczyć z ilości warzyw na naszych talerzach i ograniczeniu miesa…), ale ona od tego czasu unika tematu jak ognia i nie pyta. Dla mnie to lepiej, bo kobieta działa na mnie jak płachta na byka
Ja pie@#$ tego jeszcze nie grali. Trzeba się tłumaczyć z tego co się je 🙈 Dobrze, że chociaż zadziałało i już nie jesteście tak atakowani2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Echo wrote:Ja pie@#$ tego jeszcze nie grali. Trzeba się tłumaczyć z tego co się je 🙈 Dobrze, że chociaż zadziałało i już nie jesteście tak atakowani
-
Bezimienna wrote:Mi się z teściową dobrze trafiło, czasami ma jazdy. Ale poza tym nie jest szkodliwa. Ani nie dopytuje, ani nie rzuca głupimi komentarzami. Cieszy się jak mnie widzi, mówi, że jestem jej córeczką 😂. Mąż ma ze swoimi rodzicami ciężką relacje, to się w ogóle nadaje na poważną psychoterapie rodzinną. Ale czasami mnie traktuje lepiej niż swojego syna. To jest ogólnie skomplikowane. Jak jej napisał mąż, że straciliśmy dziecko, napisała, że jest jej bardzo przykro i jest z nami myślami.
No i jest taki problem, że ona ze swojej wnuczki, która się urodziła w maju, nie umie się na 100% cieszyć przez naszą stratę. No i po drugie, ma ograniczoną ilość wizyt u wnuczki i widzeń z nią. Więc jest trochę jej smutno. 😪
Ale nie mogę narzekać.
Tym, który dopytywał się ile i kiedy będzie mieli dzieci, to kuzyn, który przez wiele lat nie miał dziewczyny. 🙉 Jeszcze raz Wam przytoczę tekst, którego przeciwko niemu użyłam. "Dziecko było, ale było zbyt wścibskie, więc utopiliśmy." Spalił buraka przy swojej dziewczynie i wsio. 😂
Jak wspaniale coś takiego przeczytać Bardzo się cieszę, że masz taką kochającą teściową i że macie takie dobre, zdrowe relacje
A ten tekst do kuzyna jest mocarny 😂2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Elza1234 wrote:Na szczęście skończyły się głupie komentarze, ale nie możemy się doprosić, żeby przestali przy nas palić. Ale ja już mężowi powiedziałam, ze jeżeli będę w ciąży albo będziemy mieć dziecko, a oni nadal tego nie uszanują to m je więcej z dzieckiem nie zobaczą.
OMG! Czy my nie mamy tych samych teściów 😂?? Moi palą tak dużo, że odpalają jednego od drugiego, a do tego palą w domu! Nie potrafią tego uszanować, że my nie palimy i bardzo nam przeszkadza dym. Normalnie siedzą przy stole i dmuchają nam w twarz. Ja oczywiście się duszę i muszę stać przy oknie albo drzwiach balkonowych. Po powrocie do domu wszystko, łącznie z bielizną, mam prześmierdnięte papierosami. Powiedziałam dość, wiecej nie przyjadę.2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Co do teściowych... teść nie żyje. A teściowa jest pijaczką (nie można nawet nazwać alkoholiczką). Jak powiedzieliśmy jej że straciliśmy dziecko, to ani słowem się nie odezwała. Zaczęła coś tam do swojej drugiej synowej gadać..... w ogóle ze strony męża nie mieliśmy żadnego wsparcia. Ale dobrze ze chociaż nie komentują. Uznaliśmy, że jeśli się uda zajść, to dowiedzą się ostatni! Jak wyjdziemy z porodówki 🙈 po mnie marne szanse ze byłoby cokolwiek widać, bo ja gruba jestem 😂 tzn. puszysta i mięciutka 😂
17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
Bezimienna wrote:Aż mnie kusi by od następnego cyklu sikać na ciążowe wcześniej 😂.
Trzymajcie kciuki aby tempka mi nie spadła 😂. W ciągu dnia mam 37,4, więc jest szansa że rano będzie wysoka 😂.
A planujesz mieć kolejny cykl? Czy już myślisz o tym za kilka miesięcy? 😂17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
Echo wrote:OMG! Czy my nie mamy tych samych teściów 😂?? Moi palą tak dużo, że odpalają jednego od drugiego, a do tego palą w domu! Nie potrafią tego uszanować, że my nie palimy i bardzo nam przeszkadza dym. Normalnie siedzą przy stole i dmuchają nam w twarz. Ja oczywiście się duszę i muszę stać przy oknie albo drzwiach balkonowych. Po powrocie do domu wszystko, łącznie z bielizną, mam prześmierdnięte papierosami. Powiedziałam dość, wiecej nie przyjadę.
Ogólnie wydaje mi się, ze uważają mnie tak za jakaś księżniczkę. Alkoholu nie pijam, jem warzywka, na siłownie chodzę regularnie, papierosy mi przeszkadzają..
moja teściowa ogólnie nie ma grosz taktu i wypluwa z siebie słowa bez zastanowienia. W marcu, jak poroniłam, wyglądałam słabo, nie dość ze zapłakana, to byłam zmęczona i ten okres 8 dniowy mnie wykańczał. Przyjechaliśmy tam na obiad, a ona do mnie „ale słabo wygladasz”.
Se myśle, ale jesteś kurwa wspierająca. Powiedziałam jej ze taka mam twarz i nic nie zmienię -
O rany, w takich chwilach cieszę sie że moi teściowe od lat wąchaja 🌼🌻🌼 od spodu. Tylko mój Mily powtarza, że jak oni się tak szybko zawinęli z tego świata (koło 50) to ja mam tez być przygotowana na bycie wdową. Taki czarny humor:)
Babeczki, dziś serwuje gołąbki w liściach winogron (znalazłam jednego 🐌 płucząc liście, ble) a na deser kruche ciasto z bezą i porzeczkami. Kto się wprasza?
👗35l. AMH 2.2
👖36l.
Pierwsza ciąża
27.04.2023 💔 8tc
A teraz:
1.08.2023 ⏸️ Beta 76
3.08 Beta 308
21.08 mamy ❤️ w 6t3d
20.09 3.96 cm w 10t6d
27.09 5.3 cm prenatalne - zdrowy brzdąc:)
18.10/15.11 wszystko ok!
6.12 459g naszego ☀️
27.12 to 💓
17.01 już 1300g 🌞
7.02/28.02 wszystko ok!
19.03 Klara jest już z nami! 36i4, 53 cm, 2750g -
Wron Kraa wrote:O rany, w takich chwilach cieszę sie że moi teściowe od lat wąchaja 🌼🌻🌼 od spodu. Tylko mój Mily powtarza, że jak oni się tak szybko zawinęli z tego świata (koło 50) to ja mam tez być przygotowana na bycie wdową. Taki czarny humor:)
Babeczki, dziś serwuje gołąbki w liściach winogron (znalazłam jednego 🐌 płucząc liście, ble) a na deser kruche ciasto z bezą i porzeczkami. Kto się wprasza? -
Wron Kraa wrote:O rany, w takich chwilach cieszę sie że moi teściowe od lat wąchaja 🌼🌻🌼 od spodu. Tylko mój Mily powtarza, że jak oni się tak szybko zawinęli z tego świata (koło 50) to ja mam tez być przygotowana na bycie wdową. Taki czarny humor:)
Babeczki, dziś serwuje gołąbki w liściach winogron (znalazłam jednego 🐌 płucząc liście, ble) a na deser kruche ciasto z bezą i porzeczkami. Kto się wprasza?
Dawaj adres! Ja poproszę podwójną porcję ciacha! Beza moim życiem 😍17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
Babeczki, dziś serwuje gołąbki w liściach winogron (znalazłam jednego 🐌 płucząc liście, ble) a na deser kruche ciasto z bezą i porzeczkami. Kto się wprasza? -
Ja! Moje ulubione dania Beza to życie.
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Elza1234 wrote:Mamy dokładnie to samo. Palą w domu, przy stole, nawet jeśli stoi na nim jedzenie. Ostatnio po prostu wstaje i odchodzę od stołu, póki nie wypala i przestanie to na mnie lecieć. Włosy mi tak śmierdzą, ze wytrzymać nie mogę.
Ogólnie wydaje mi się, ze uważają mnie tak za jakaś księżniczkę. Alkoholu nie pijam, jem warzywka, na siłownie chodzę regularnie, papierosy mi przeszkadzają..
moja teściowa ogólnie nie ma grosz taktu i wypluwa z siebie słowa bez zastanowienia. W marcu, jak poroniłam, wyglądałam słabo, nie dość ze zapłakana, to byłam zmęczona i ten okres 8 dniowy mnie wykańczał. Przyjechaliśmy tam na obiad, a ona do mnie „ale słabo wygladasz”.
Se myśle, ale jesteś kurwa wspierająca. Powiedziałam jej ze taka mam twarz i nic nie zmienię
Elza, jakbym czytała o sobie, naprawdę. 100% moja sytuacja i też jestem krytykowana za zdrowy tryb życia. Bardzo Ci współczujęElza1234 lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Echo, ja tez Ci współczuje.
Mam ten plus, ze chociaż moi rodzice i siostra są wspierający i mój mąż dogaduje się lepiej z nimi niż z własna rodzina.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2023, 13:47
Echo lubi tę wiadomość
-
S.Roszpunka wrote:Co do teściowych... teść nie żyje. A teściowa jest pijaczką (nie można nawet nazwać alkoholiczką). Jak powiedzieliśmy jej że straciliśmy dziecko, to ani słowem się nie odezwała. Zaczęła coś tam do swojej drugiej synowej gadać..... w ogóle ze strony męża nie mieliśmy żadnego wsparcia. Ale dobrze ze chociaż nie komentują. Uznaliśmy, że jeśli się uda zajść, to dowiedzą się ostatni! Jak wyjdziemy z porodówki 🙈 po mnie marne szanse ze byłoby cokolwiek widać, bo ja gruba jestem 😂 tzn. puszysta i mięciutka 😂
O rany, tak mi przykro alkoholizm to potworna choroba , która mocno odbija się na wszystkich2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki...