Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Echo wrote:Tak, ja mam takie obawy. Czuję głęboko w sobie, że nie będzie mi dane nigdy być mamą 😞 Od lekarzy słyszę, że mam marne szanse. Od znajomych i rodziny słyszę pytania co jest ze mną nie tak, że nie mam dzieci i może powinnam się nad sobą zastanowić. Mój mąż słyszy drwiny i pytania czy mu jakoś pomoc i pokazać jak się robi dzieci, bo chyba tego nie potrafi... Wiesz, na takie myślenie składa się naprawdę wiele czynników, więc nic dziwnego, że psychika siada.
Wiem jak to brzmi, ale ja jestem dziwnie spokojna o Was i mam bardzo pozytywne przeczucia 😘🍀🌈 widzicie, już jedna teamu wyrusza na betę potwierdzającą 😍🍀 Musimy uzbroić się w cierpliwość, bo kolejne bety przed nami 🤞🤞
Wszelkie komentarze, które słyszycie z mężem są totalnie nie na miejscu i zupełnie niezrozumiałe dla żadnej z nas.
Mam nadzieję, że beta u mnie się potwierdzi i będzie nasza ekipa odczarowana ze wszelkimi nieszczęściami.
Jakiś czas temu mąż mnie spytał co ja bym chciała dostać na urodziny. Powiedziałam mu, że chcę wtedy być w ciąży. No to mam nadzieję, że dzisiejszy test się potwierdzi i w moje urodziny będę szczęśliwa, bo może i już wtedy serduszko by było.
Jest mi też dziwnie, że się Wam "chwalę" i przez to mogę którąś z Was urazić. A nie taki mam zamiar przecież.
Wierzę w to, że każda z nas w końcu zobaczy te upragnione dwie kreski. Każdej z Was życzę z całego serducha jak najlepiej ❤️Wron Kraa lubi tę wiadomość
17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
Echo wrote:Tak, ja mam takie obawy. Czuję głęboko w sobie, że nie będzie mi dane nigdy być mamą 😞 Od lekarzy słyszę, że mam marne szanse. Od znajomych i rodziny słyszę pytania czy cos ze mną jest nie tak, że nie mam dzieci. Mój mąż słyszy pytania czy mu jakiś pomoc i pokazać jak się robi dzieci, bo chyba tego nie umie... Wiesz, na takie myślenie składa się naprawdę wiele czynników, więc nic dziwnego, że psychika siada.
Wiem jak to brzmi, ale ja jestem dziwnie spokojna o Was i mam bardzo pozytywne przeczucia 😘🍀🌈 widzicie, już jedna teamu wyrusza na betę potwierdzającą 😍🍀 Musimy uzbroić się w cierpliwość, bo kolejne bety przed nami 🤞🤞
Ja wierzę, że jeśli udało mi się zajść w ciążę raz, to i drugi zajdę. Bo problem jest po stronie męża z nasieniem. Ale raz już zaszliśmy, i to było przed suplementacją. Więc, trochę szczęścia i będzie pięknie. Ja muszę dobrze wypowiedzieć życzenie urodzinowe, przy dmuchaniu świeczek na torcie w sierpniu. 🥹S.Roszpunka lubi tę wiadomość
-
S.Roszpunka wrote:Wszelkie komentarze, które słyszycie z mężem są totalnie nie na miejscu i zupełnie niezrozumiałe dla żadnej z nas.
Mam nadzieję, że beta u mnie się potwierdzi i będzie nasza ekipa odczarowana ze wszelkimi nieszczęściami.
Jakiś czas temu mąż mnie spytał co ja bym chciała dostać na urodziny. Powiedziałam mu, że chcę wtedy być w ciąży. No to mam nadzieję, że dzisiejszy test się potwierdzi i w moje urodziny będę szczęśliwa, bo może i już wtedy serduszko by było.
Jest mi też dziwnie, że się Wam "chwalę" i przez to mogę którąś z Was urazić. A nie taki mam zamiar przecież.
Wierzę w to, że każda z nas w końcu zobaczy te upragnione dwie kreski. Każdej z Was życzę z całego serducha jak najlepiej ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2023, 11:04
Lia., Wron Kraa lubią tę wiadomość
-
Bezimienna wrote:O matko, ty nas nie jesteś w stanie urazić. Czekamy tylko na te informacje, by dostać potwierdzenie, że zajście w ciążę po stracie jest możliwe! Kibicuje Wam z całych sił. 🥹 Przypomnij, ile jesteś dpo?
Dopiero 11 dpo. Teoretycznie jutro powinnam dostać okres. Moje fazy lutealne są krótkie bardzo.17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
Echo wrote:Tak, ja mam takie obawy. Czuję głęboko w sobie, że nie będzie mi dane nigdy być mamą 😞 Od lekarzy słyszę, że mam marne szanse. Od znajomych i rodziny słyszę pytania co jest ze mną nie tak, że nie mam dzieci i może powinnam się nad sobą zastanowić. Mój mąż słyszy drwiny i pytania czy mu jakoś pomoc i pokazać jak się robi dzieci, bo chyba tego nie potrafi... Wiesz, na takie myślenie składa się naprawdę wiele czynników, więc nic dziwnego, że psychika siada.
Tsia, akurat ci co nie powinni to mają najwięcej do powiedzenia. A szczególnie tacy, których ogólnie twoje życie nie obchodzi, ale o dzieci to już zapytają.
Wrr, aż mi się gorąco zrobiło jak to przeczytałam. Ja na szczęście dawno nie słyszałam takich tekstów, ale dojrzałam do tego, żeby mówić, że mam trójkę dzieci. Wszystkie w niebie. W sumie to sama prawda, której się nie wstydzę, a zadający głupie pytania może przemyśli drugi raz swoją głupotę.
Ale przyznam, że społeczeństwo wywiera na nas ogromny nacisk. Nawet same media społecznościowe. Ja ograniczyłam fb i insta do minimum, bo nie mam nerwów na wiadomości o kolejnych ciążach.Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
Mąż (37):
☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
Wiem jak to brzmi, ale ja jestem dziwnie spokojna o Was i mam bardzo pozytywne przeczucia 😘🍀🌈 widzicie, już jedna teamu wyrusza na betę potwierdzającą 😍🍀 Musimy uzbroić się w cierpliwość, bo kolejne bety przed nami 🤞🤞 -
S.Roszpunka wrote:Wszelkie komentarze, które słyszycie z mężem są totalnie nie na miejscu i zupełnie niezrozumiałe dla żadnej z nas.
Wierzę w to, że każda z nas w końcu zobaczy te upragnione dwie kreski. Każdej z Was życzę z całego serducha jak najlepiej ❤️
Coś Ty, nigdy nikogo nie urazilas 😘 jesteś przecudowną, kochaną osobą z wielkim serduszkiem ❤️ Jesteśmy bardzo szczęśliwe jak którejkolwiek z nas coś dobrego się przytrafi, a dwie kreseczki to radość razy 1000 😘😊 Czekam z niecierpliwością na betę 🤞🤞🍀🌈2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖ nieudana mezoterapia
- 11.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
S.Roszpunka wrote:Jest mi też dziwnie, że się Wam "chwalę" i przez to mogę którąś z Was urazić. A nie taki mam zamiar przecież.
Wierzę w to, że każda z nas w końcu zobaczy te upragnione dwie kreski. Każdej z Was życzę z całego serducha jak najlepiej ❤️
Jesteśmy w tym razem, niezależnie od tego która jest na jakim etapie ❤️
I prosze mi się tu chwalić bo jest czym 😁 -
Ja się tylko podepnę do dziewczyn.. 😄
Czekamy z niecierpliwością na potwierdzenie ciąży i dobre wieści. Ktoś musi w końcu zacząć tę ciążową lawinę 😘Pinkflower lubi tę wiadomość
Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
Mąż (37):
☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
izzy91 wrote:Echo z tymi tekstami to doskonale cie rozumiem. Właśnie dlatego w rodzinie nikt nie wie że się staramy i że już jedno poronienie za nami, bo mam takich parę osób tzw jajcarzy, którzy by mieli żarciki typu że może nam pokazać jak to się robi...
Doskonale to rozumiem, bo moja cudowna teściowa też jest taka "jajcara", która potrafi wyśmiać własnego syna, że nie ma dzieci i że ona z ojcem mogą mu pokazać jak się to robi. To jest naprawdę obrzydliwe. Rzygać mi się chce
Edit: nasze rodziny też nie wiedzą. Byłoby tylko gorzej gdyby wiedzieli. Zwłaszcza, że mam taką teściowa, która potrafiłaby powiedzieć, że jej syn powinien mnie zostawić i założyć "prawdziwa" rodzine z kimś innymWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2023, 11:41
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖ nieudana mezoterapia
- 11.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Echo wrote:Doskonale to rozumiem, bo moja cudowna teściowa też jest taka "jajcara", która potrafi wyśmiać własnego syna, że nie ma dzieci i że ona z ojcem mogą mu pokazać jak się to robi. To jest naprawdę obrzydliwe. Rzygać mi się chce
Edit: nasze rodziny też nie wiedzą. Byłoby tylko gorzej gdyby wiedzieli. Zwłaszcza, że mam taką teściowa, która potrafiłaby powiedzieć, że jej syn powinien mnie zostawić i założyć "prawdziwa" rodzine z kimś innym
W głowie mi się to nie miesci 😱 trafiła ci się teściowa z tych najgorszych historii...
Jeśli chodzi o rodziców czy teściów to tu raczej bym nie miala takich głupich tekstów jakby faktycznie wiedzieli że nie wychodzi, ale oni są z drugiej strony typami którzy się nadmiernie martwią, więc miała bym ciągle pytania jak nam idzie, plus rady co badać, co leczyć usłyszane od jakiś losowych ludzi. A ja wolę to "załatwić" miedzy mną a moim mężem.Echo lubi tę wiadomość
-
Echo wrote:Roszpunko, kiedy masz urodziny 🥰?
26 lipca
Co za okropna teściowa!!!!!!! Grrrrrr za kudły ją!!!! Ojjjj aż mi się ciśnienie podniosło 😡Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2023, 11:54
Echo lubi tę wiadomość
03.2023 💔
09.2024 💔 -
Boże co za jędza.
Mam nadzieję że teraz pozytywne testy się posypią jeden za drugim.
Głowa mnie boli, wezmę Apap bo przed iburomem mam opory i idę spaćEcho lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Roszpunka, jesteś nasza nadzieja na lepsze jutro. Zdecydowanie twoje dwie kreski i oby piękna beta, będą dla nas kopem, żeby się nie poddawać.
A co do teściowych.. moja dowiedziała się, ze mamy problem, bo mieliśmy dość głupich komentarzy, ze nie pijemy alko czy jemy dużo warzyw (tak, musieliśmy się tłumaczyć z ilości warzyw na naszych talerzach i ograniczeniu miesa…), ale ona od tego czasu unika tematu jak ognia i nie pyta. Dla mnie to lepiej, bo kobieta działa na mnie jak płachta na bykaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2023, 12:54
Echo, Pinkflower lubią tę wiadomość
-
izzy91 wrote:Laski, przyznaje się że siknelam na test 🤣 7dpo nie miało prawa nic się pokazać ale przynajmniej wiem że nie ma żadnych fabrycznych 😁
izzy91, Pinkflower lubią tę wiadomość
-
Jednorożec89 wrote:Boże co za jędza.
Mam nadzieję że teraz pozytywne testy się posypią jeden za drugim.
Głowa mnie boli, wezmę Apap bo przed iburomem mam opory i idę spać
Połóż sobie jakie zimny oklad na czoło jeszcze. Ja też ibupromu unikam od długiego czasu. Oby Ci szybko minęło 🤗
izzy91 wrote:Laski, przyznaje się że siknelam na test 🤣 7dpo nie miało prawa nic się pokazać ale przynajmniej wiem że nie ma żadnych fabrycznych 😁
Ale to jest sama przyjemność siknąć sobie na test 🙈😂izzy91, Echo lubią tę wiadomość
03.2023 💔
09.2024 💔