X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o trzeciego/czwartego malucha
Odpowiedz

Starania o trzeciego/czwartego malucha

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam dzisiaj lenia :) siedzę w necie i grzebie o dongu, dobrze,że mała śpi to nie mam wyrzutów sumienia ....
    Pogrzebałam w necie Madziu na amerykańskich stronach i kurczę nakręciłam się, mnóstwo dziewczyn pisze,że po nim zachodzi,ale....stosują go w większej dawce. Po jednej na dzień to taka wersja soft na pms a jak na owulację to nawet do 4 sztuk na dobę,ale też uzależnione jest to od wagi. Mam 160 cm i 63 kg więc lekka nadwagę mam i chyba zacznę od 2 na dobę jak Ty Magda :)

Kurcze....a na @ jak zawsze w zegarku i czułam,że się zbliża tak dzisiaj ciiiisza ....cholera!

• Enii Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pomału sie zbieram.

Wynajmowała któraś z Was domek nad Soliną. Mam kilka na oku ale wolałabym sprawdzony :)

💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, muszę jeszcze jakoś ustalić jak długo dawkować bo np. Werka z topiku zielarskiego pisała,że po odstawieniu owulacja pojawia się po około 4 dniach hmm...
    Magda,a jak się w ogóle po dongu czujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2017, 12:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co Dziewczynki, popatrzyłam sobie na wykresy z cykli, w których zaszły w ciążę inne dziewczyny oznaczając kryteria takie jakie ja mam czyli : wiek,naturalne zachodzenie ( eliminowałam nawet leki wspomagające owu) i co praktycznie wszystkie łączy? chora tarczyca!, kurcze muszę sprawdzić też ten parametr....zawsze miałam dobry wynik ,ale lata płyną i to,że 3 lata temu było super to nie znaczy,że teraz jest oki i od tego chyba zacznę w 3dc oznaczę sobie przy okazji estradiolu TSH...

• Marti83 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi77 wrote:
    Wiecie co Dziewczynki, popatrzyłam sobie na wykresy z cykli, w których zaszły w ciążę inne dziewczyny oznaczając kryteria takie jakie ja mam czyli : wiek,naturalne zachodzenie ( eliminowałam nawet leki wspomagające owu) i co praktycznie wszystkie łączy? chora tarczyca!, kurcze muszę sprawdzić też ten parametr....zawsze miałam dobry wynik ,ale lata płyną i to,że 3 lata temu było super to nie znaczy,że teraz jest oki i od tego chyba zacznę w 3dc oznaczę sobie przy okazji estradiolu TSH...
    Justi zrób badania, być może masz w normie ale przy górnej granicy i będziesz musiała zażywać eutyrox. A dlaczego nie ma Cię na fb?

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti83 wrote:
    Justi zrób badania, być może masz w normie ale przy górnej granicy i będziesz musiała zażywać eutyrox. A dlaczego nie ma Cię na fb?

Marti, bo z Mężem się umówiliśmy kiedyś,że nie korzystamy z tego wynalazku ;)

• Marti83 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie mogłabyś założyć konta fikcyjnego :-P

p19uugpjbj6l38jc.png

Potrójna Mama
  • majamia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysiadam... mam dosc... aaaaa!
    Normalnie mi cierpliwosci brakuje.

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • magada Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi77 wrote:
    Magda, muszę jeszcze jakoś ustalić jak długo dawkować bo np. Werka z topiku zielarskiego pisała,że po odstawieniu owulacja pojawia się po około 4 dniach hmm...
    Magda,a jak się w ogóle po dongu czujesz?

Ja czytałam na innym forum i tam dziewczyny bardzo polecały. Tylko że właśnie brały tak do 2 dni po owulacji. Nie zaobserwowałam jakiś innych oznak niż wiecej śluzu.

02.2010 córka
    09.2011 syn
    01.2017 corka(*)
    01.2018 7 tydz.(*)
    12.2018 córka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti83 wrote:
    A nie mogłabyś założyć konta fikcyjnego :-P
    Zawsze można,ale jak się tak umawiam ( nieważne z kim) to już się tego trzymam choćby mnie kroili i soli :) :)

Majamia, spokojnie, spokojnie....możemy rozładować jakoś Twoje ciśnienie ??

Dwie brunetki i blondynka leżą na porodówce. Pierwsza brunetka mówi:
    - Będę miała chłopca, bo podczas poczęcia byłam pod spodem.
    Druga brunetka:
    - Ja będę miała dziewczynkę, bo podczas poczęcia byłam na górze.
    Na to blondynka:
    - A ja będę miała bliźniaki!

Zastanawia się blondynka w ciąży:
    - A może to nie moje?

Grochpaproch, Marti83 lubią tę wiadomość

• Marti83 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi rozumiem :-)

Majamia co się dzieje?

p19uugpjbj6l38jc.png

Potrójna Mama
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej dziewczyny ja od rana u teściów bo pilnuje córki szwagierki bo ona pojechała z teściową na chemię. Ładna pogoda jest to siedzimy na podwórku ale co raz werka mi gdzieś ucieka.

Kurcze tak dawno nie było u nas dobrych wieści...oby te wszystkie ziółka zadziałały ja tak mocno trzymam za was wszystkie kciuki.
    A może któraś z was chce żebym wysłała swoje testy owu ? Zostało mi kilka to bym mogła wysłać wiecie takie z wiruskami ciążowymi. Za darmo bo to takie tanie z allegro były i bym wysłała zwykłym listem

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • majamia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najchetniej dzieci wyslalabym dzis w kosmos. Biegaja po domu. Prosba, tłumaczeniem sie nie da i wysiadm, bo juz krzycze... aaaa! No nie moge!

syn 03-2014 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary , to wszystkim niezaciążonym musiałabyś wysłać hihi , jedyny wirus na jaki się piszę hihihi :);)

Hilary lubi tę wiadomość

• Hilary Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to nie problem ile mam to mogę wysłać tylko nie pamiętam ile mam ale myślę że z 5 to na pewno

W ogóle mi tak czasem głupio jak wy tak się staracie tyle czasu a u mnie raz i już i to takie nie fair jest :/

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Marti83 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary wrote:
    Hej hej dziewczyny ja od rana u teściów bo pilnuje córki szwagierki bo ona pojechała z teściową na chemię. Ładna pogoda jest to siedzimy na podwórku ale co raz werka mi gdzieś ucieka.

Kurcze tak dawno nie było u nas dobrych wieści...oby te wszystkie ziółka zadziałały ja tak mocno trzymam za was wszystkie kciuki.
    A może któraś z was chce żebym wysłała swoje testy owu ? Zostało mi kilka to bym mogła wysłać wiecie takie z wiruskami ciążowymi. Za darmo bo to takie tanie z allegro były i bym wysłała zwykłym listem
    Hilary ja moge ale kupić :-) Przydadzą Ci sie pieniądze :-) I tak miałam kupować na allegro :-D

p19uugpjbj6l38jc.png

Potrójna Mama
  • Grochpaproch Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawy ten dong,ale ja na razie wstrzymuje się z suplementami do czerwcowej wizyty.Zobaczę co tam gin dla mnie ciekawego wymyśli.

Justi,tsh zawsze warto zbadać.Ja miałam zlecone badanie po poronieniu i wyszło podwyższone,mimo że w laboratoryjnej normie.Wcześniej badałam prawie 4.lata temu i było ok.

Majamia,duzo cierpliwości i spokoju życzę.Weź pare głębokich oddechów,zaparz sobie dobrą kawkę czy herbatę i będzie lepiej.Znam ten ból,bo tez ma dwójkę takich szalonych,tylko moje starsze to jeszcze odpyskowac potrafią

Hilary,ja takie wirusy to chętnie przyjmę ;)Ale w sumie mi by były potrzebne teraz dopiero chyba w czerwcu więc może jakaś inna dziewczyna teraz wirusków by potrzebowała :)

WPY2p2.png Kc2Op2.png

Św.Rita-patronka spraw trudnych i beznadziejnych
  • Marti83 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majamia wrote:
    Najchetniej dzieci wyslalabym dzis w kosmos. Biegaja po domu. Prosba, tłumaczeniem sie nie da i wysiadm, bo juz krzycze... aaaa! No nie moge!
    Skąd ja to znam :-( Na nic tłumaczenia, dopiero jak się ze złości czasem popłaczę to wtedy nagle przytomnieją :-(

p19uugpjbj6l38jc.png

Potrójna Mama
  • majamia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grochpaproch - sasiedzi za niedlugo opieke na mnie zesla... nosz masakraaa! Ostatnio dre sie jak opetana, a do nivh nic nie dociera.

syn 03-2014 <3
  • Grochpaproch Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary wrote:

W ogóle mi tak czasem głupio jak wy tak się staracie tyle czasu a u mnie raz i już i to takie nie fair jest :/

Bardzo dobrze,że się udało szybko i nie powinno być tobie wcale głupio.
    Życie dla każdej z nas pisze inny scenariusz i tak naprawdę średni wpływ na to mamy,więc trzeba przyjąć na klatę to co jest.

Marti83, Justi77 lubią tę wiadomość

WPY2p2.png Kc2Op2.png

Św.Rita-patronka spraw trudnych i beznadziejnych
‹‹ 138 139 140 141 142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ