X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o trzeciego/czwartego malucha
Odpowiedz

Starania o trzeciego/czwartego malucha

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola sliczne testy <3 <3 <3 a teraz napisz cos o objawach ;)

Marti i Magada nieustajaco kciukam. U Ryby tez test byl negatywny a za 3 dni juz ladne kreseczki :)

Simon ale nicku nie moge zmienic na tym koncie prawda? Musialabym od nowa konto zakladac?

Enii z mezem juz lepiej?

Basik a moze bedziesz miala niespodzianke i ladnie juz bedzie fasolka widac :)

Pari ja do 12tc tez biore kwas foliowy w duzej dawce, ale u nas jest od razu z innymi wit. i wlasnie go sie bierze do konca 1 trymestru a pozniej to nie wiem bo ja jestem na diecie wege, wiec witamin jem mnustwo. Zobaczymy jakie bede miec wyniki bo do miesa wrocic nie chce.

Kurcze naprawde tez nasz watek jest szczesliwy :)

Moj maz zrobil 2 testy. jeden kreskowy a jeden digital i wyszlo 1-2 tygodnie ciazy ;)

Bylam na rynku i kupilam 1kg czeresni i pistacje i siedze i zajadam na zmiane :)

Enii, Marti83 lubią tę wiadomość

• Basik83 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze juz bedzie cosik widac fajowo by bylo

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Enii Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PodwojnaMama jaki avek śliczny <3

Myslalam ze tak ale jednak nie. Dzwonił na pauzie i pyta sie jak tam. Ja z udawana euforia ze super, extra i w ogóle. I pytam sie go że liczyłam na to ze ja z dziecmi przyjade do niewgo i poxniej jak zacznie urlop to razem wrocimy do Polski. Standardowa gadka, ze mało miejsca (jeszcze niedawno mowił bym materace chlopakom kupiła by mieli na czym spac jak przyjedziemy, ze popływamy Elbą, pójdziemy do Zoo itd), boi sie jak zrobie 1000 km bo niedawno prawko zdałam (wpierw była gadka żebym na dwa dni rozlozyła jazdę) ...
    Juz miałam na koncu jezora powiedziec ze myslałam ze przynajmniej wczesnie bysmy sie postarali o fasolke ale nie dokonczyłam. i tekst ze zaczynam jak wczoraj.

Dzwonil własnie i powiedział ze jak BARDZO CHCĘ to jak bedzie wracał do de to moge z nim jechac.
    Mi nie choidzilo o mnie , mYslałam ze fajnie bo wiecej czasu z chlopcami spedzi.. Pozyjemy, zobaczymy.

Podwójna jak się cieszę :*

Ja jestem w MEGA SZOKU co tu się dzieję.

Malusim fasoleczkom zyczę duzo zdrówka, cieplutkiego milusiego brzuszkowego domku i
    nie kopcie zbytnio mamuni w nocy by sie wysypiała. E-ciotka nie może sie Was doczekac lecz zobaczymy się to dopiero jak już będziecie kochane fasolki na tyle duże by samodzielnie w zdrowiu przywitac ten cudowny świat :*****

PodwojnaMama, Rybaaaa, Basik83 lubią tę wiadomość

💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
  • karolinams Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PodwojnaMama wrote:
    Karola sliczne testy <3 <3 <3 a teraz napisz cos o objawach ;)
    Póki co tylko zgaga od kilku dni, a tak nic cisza i spokój , jestem senna ale to juz od 3-4 miesięcy chodzę jak zombi i dospać się nie mogę, dziś pierwszy raz wstałam w nocy na siku aleeeee wypiłam przed spaniem 1,5 litra wody z cytryną więc nie ma się co dziwić. Dlatego mogę napisać, że póki co objawów zero, ciągnięcie w macicy jak na @. Tylko że ja przy wcześniejszych ciążach też nie miałam żadnych mocnych dolegliwości , szczęściara ze mnie :)

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • karolinams Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PodwójnaMama śliczny avater :)

PodwojnaMama lubi tę wiadomość

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik nie no mysle ze masz duze szanse ze juz ladnie na usg bedzie widac groszka :)

Eni wzruszylam sie Twoim postem ;) dziekuje.

Ech a mezowi sie dziwie. Ja tak jak Ty bym pomyslala i chciala jechac zeby czasu wiecej razem spedzic. Moze przemysli i wszystko sie ulozy po Twojej mysli :)

Mam od wczoraj straszne zawroty glowy. W ciazy z corcia tez tak mialam. Nie mialam mdlosci. Rzygania ale zawroty i straszne to jest bo boje sie ze upadne :/

W ogole ciesze sie ze z duzym bruchem zima bede chodzic. Dla mnie super czas bo zimno a cale upalne lato chodzilam w ciazy z synem i to byl koszmar.

Dzwonilam do gina. W Poniedzialek mam sie stawic po recepte na leki. Do tego lezec ile sie da i nie dzwigac ani kg cukru. I cukier mierzyc 6 razy dziennie bo mam cukrzyce i jak maluszek bedzie mial sie dobrze to od razu musze glukoze zrobic bo mam cukrzyce i trzeba sprawdzic czy dawki insuliny mam ok. No i w Poniedzialek ustalimy termin wizyty ale chcialabym pod koniec Czerwca by sie nie denerwowac jak zawsze. Ale gin juz mowil ze by mnie najchetniej widzial co tydzien bynajmniej do 10tc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ja i bez ciazy w nocy chodze siki min. 6 razy ha ha ale to przez cukrzyce. I ja ogolnie oprocz zawrotow tez dobrze sie czulam. Malo tego. Senna nie bylam jak wiekszosc kobiet i zawsze jestem nocnym markiem ;)

• karolinams Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PodwójnaMama wiesz co ja się cieszę na ten czas porodu, już dwie ciąże tak przeszłam, 23styczeń, i 14luty, nawet jak sporo przybrałam kg to do wiosenki już mi wszystko schodziło i na lato maluszki fajne, a ja czułam się zgrabniutka bez wielkich nadmiarów pozostałości. :)
    Uważaj na te zawroty głowy... ja jutro bete i wtedy idę się zarejestrować do lekarza

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • P_aulinaaa29 Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane. Przepraszam za zniknięcie ale kłopoty w pracy. Szukamy pracowników bo zwolniło nam się kilka osób i muszę być teraz w pracy po 5 czasem 6 dni w tyg. Po ok 10h.
    Widzę że baby boom mamy strasznie się cieszę i życzę powodzenia.
    Nie jestem w stanie niestety nadrobić wszystkich stron przepraszam.

35ada33ff20cdd3a5f969b0c165da935.png
    18.03.2009 Oliwier
    13.08.2012 Jakub
    3/4cs
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik83 wrote:
    Hilary poprosimy o uaktualnienie listy
    Już :) Sprawdźcie czy coś dopisać/poprawić
    I czy kogoś jeszcze wpisać na testowanie ?

Basik83 lubi tę wiadomość

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a qas tez pobolewa brzu h niby na @ale tak tepo i mniej bolesnie..

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwójna Mamo na górze strony, obok "wyloguj" są "ustawienia", w zakładce "społeczność" można zmienić nicka :-)

• simon86 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, jednak nie można :-( kiedyś zmieniałam ale widocznie coś zablokowali :-(

• Hilary Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik83 wrote:
    Dziewczyny a qas tez pobolewa brzu h niby na @ale tak tepo i mniej bolesnie..
    tak mnie tak czasem boli

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Daven Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Rany luda, wchodzę żeby z okazji dzisiejszego święta złożyć Wam życzenia jak najkrótszego oczekiwania na kolejne dzieciątka, a tu widzę że dzieciaczki same postanowiły zrobić prezent na Dzień Dziecka :D.
    Gratuluję Wam wszystkim serdecznie, nudnych i mało dolegliwych ciąż oraz pięknych, zdrowych Wodników :)!

PodwojnaMama wrote:
    Moj maz zrobil 2 testy. jeden kreskowy a jeden digital i wyszlo 1-2 tygodnie ciazy ;)
    Ale Ty tak serio? Twojemu mężowi wyszły pozytywne testy?

Rybaaaa lubi tę wiadomość

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • majamia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale czad! PodwojnaMama, pieknie! Gratuluje zafalsolkowanym :)))

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • Enii Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo za gorącą dziesiątkę

💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daven w sensie ze moj maz zanurzal tetsy w kubeczku z moim moczrm he he bo on tez chcial widziec jak sie kreski pojawiaja ;)

Simon no wlasnie szkoda ze nie ma takiej opcji.

Dzieki Hilary, buziak za ogarniecie listy :)

Basik tak pobolewa ale jednak jest to inny bol niz @. Da sie jednak ten ciazowy rozpoznac ;) tak jak ja do meza dzisiaj mowie. Ze boli mnie brzuch ale tak zdrowo ciazowo a on sie smieje i mowi ze kobiety to naprawde czuja czy jest dobrze czy zle ;)

Karola dokladnie jest tak jak mowisz. Najlepsza pora.

Paulina a mowia ze w Pl bezrobocie a jak widac prac do rak nie macie :/

Ja robie pizze i bawimy sie z dziecmi bo dostaly prezent. Takie kuleczki ktore sie zlacza jak rzepy i robi sie zwierzatka itp. Swietna zabawa.

Daven, Hilary lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary nastepnym razem wpisu mi na liste termin 13.02.2018. ale to spokojnie. Jak bedziesz miala czas :)

• Basik83 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie u rodzinnego dostalam dopegyt 3x1 jezeli cisnienie bedzie ok 2x1

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
‹‹ 178 179 180 181 182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ