Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o trzeciego/czwartego malucha
Odpowiedz

Starania o trzeciego/czwartego malucha

Oceń ten wątek:
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina no widocznie bardzo rósł mi poziom bety. Bo aż w szoku w recepcji była jak dzwoniłam się rejestrować do giną. Ale jak mówię po przytulaniu powiedziałam do mojego " zobaczysz w ciąży będę" i jakoś 5 dni później test robilam i tam mało widoczna, ale była kreska. Nie wiem jak to możliwe, ale widocznie córka była sprytna i raz dwa przez jajniki i przytulisa się do nowego lokum heh :) taka sprytna już była a teraz to mały strus pedziwiatr;) a wiem że wtedy zaszłam bo przed temu chyba prawie 2 tygodnie nic nie było.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2017, 12:43

• karolinams Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamabyc3 super, gratuluję super, czekamy na dalsze wieści, jakie objawy się zaczynają ?

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magada wrote:
    A kiedy powinnaś dostać @? Trzymam kciuki aby twoje przeczucie się sprawdziło?
    Teoretycznie tak 27 marca bo ostatnio 2 faza mi się skrócila. Ale nie nakręcam się bo wiadomo jak czasami jest z tym widzi się to co się chce zobaczyć:)

• Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinams wrote:
    Mamabyc3 super, gratuluję super, czekamy na dalsze wieści, jakie objawy się zaczynają ?
    A tak jak w 2 poprzednich pierwsze to właśnie mnóstwo sluzu "ala" plodne go tyle że bialy/mleczny jakbym @ miała. Stan cery czyli plecy kilka syfkow i ból piersi idący od pach rozpierajacy. Ale mówię wiem że organizm pokazuje czasami to co chcemy zobaczyć/ poczuć. Więc spokojnie żyje sobie jeszcze te kilka dni bez stresu jak zawsze, bo może być gorzkie rozczarowanie:) może w poniedziałek zrobię test choć chciałam w środę;)

• ana79 Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamabyć- trzymam kciuki.

• karolinams Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamabyc3 - ja mam testować 28 marca, korci mnie wcześniej ale nie wiem czy ma to sens. Chyba poczekam spokojnie do 28 :)
    Ciekawe czy to co obserwujesz i widzisz w twoim ciele to już to :)

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamabyc3 kciuki !

A ja już wróciłam i jestem trochę rozczarowana...
    Ciąża potwierdzona. Gin pobrał mi cytologię i od razu tam brzuch pomacał, stwierdził że macica rozpulchniona i że jest ciąża ale wczesna gdzieś 3,5/4 tygodnia więc na usg jeszcze za wcześnie...dostałam skierowanie na badania i następna wizyta...aż 19 kwietnia i wtedy usg...strasznie późno i pewnie wybiorę się prywatnie na usg

ana79 lubi tę wiadomość

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • karolinams Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary wierzę, że liczyłaś na więcej ale kochana spokojnie szybko zleci i już będzie po świętach i będziesz podglądać kruszynkę :)
    Ciesz się, stanem w którym jesteś ;)

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinams ciesze się bardzo :) Ale takim badaniem to nie można sprawdzić cy na 100 jest wszystko ok...pójdę na usg prywatnie i wtedy będę spokojniejsza :)

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • karolinams Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary wrote:
    karolinams ciesze się bardzo :) Ale takim badaniem to nie można sprawdzić cy na 100 jest wszystko ok...pójdę na usg prywatnie i wtedy będę spokojniejsza :)
    Rozumiem, dla swojego spokoju idź prywatnie na wizytę :) , pewnie zrobiłabym podobnie :)

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • ana79 Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary-może dlatego testy wychodziły takie bladziusie bo do zapłodnienia doszło pöźniej.Ja też bym poszła prywatnie ,zobaczyć czy jeden fasolek czy dwa ;)

Hilary lubi tę wiadomość

• Hilary Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana79 wrote:
    Hilary-może dlatego testy wychodziły takie bladziusie bo do zapłodnienia doszło pöźniej.Ja też bym poszła prywatnie ,zobaczyć czy jeden fasolek czy dwa ;)
    nom pewnie tak i tak samo teraz się nie dziwie że objawów za bardzo nie mam :P
    hahah ale by było jakby 2 były :O

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • magada Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary ja bym na twoim miejscu poszła prywatnie spawdzić, nawet to czy zarodek zagnieździł sie w dobrym miejscu. Trochę dziwne, że lekarz nie zrobił USG. Mi zawsze robił na pierwszej wizycie i nie ważne czy to był 5 czy 7 tydz.

A co do bliźniaków to ja bym chciała, ale mało realne bo w rodzinie tylko jeden był taki przypadek. U siostry mojej mamy:)

02.2010 córka
    09.2011 syn
    01.2017 corka(*)
    01.2018 7 tydz.(*)
    12.2018 córka
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary racja idź prywatnie bo z brzucha tobie wyrozyla no nie wiem. Ja bym wolala zobaczyć te kropkę na monitorze ;) ale napewno wszytsko dobrze

Ale ja dziś produktywna jestem umylam wszytskie okna poszłam przekopac chociaż czesc ogrodu bo trzeba zabrać się trochę już. A mój chłop wielce zmęczony... :/ i nie ma kto robić w ogrodzie. Ale bynajmniej się wyzylam trochę ;)

• magada Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamabyc ale masz pałera:) Tak to już jest z tymi facetami:) Jak powie że zrobi to zrobi, i nie trzeba mu co pól roku przypominać:)

Masz swój domek? My w tym roku chyba też zaczniemy budowę, jak działkę sprzedamy. Narazie załatwiamy wszystkie papiery, strasznie długo to wszystko schodzi.

02.2010 córka
    09.2011 syn
    01.2017 corka(*)
    01.2018 7 tydz.(*)
    12.2018 córka
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam w domu jedno rodzinnym podzielonym jakby na 2 mieszkania w 1 części mieszkają moi rodzice w 2 my. Ale ogród mamy swój także nie narzekam :) z resztą na co mam swoje miejsce bez kredytów więc ja jestem szczęśliwa.

• Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby ten mój mąż wogole jeszcze do czegoś się garnal jeśli chodzi o pracę przydomowe bądź by się nauczyć coś naprawić. Ale nie ten to typowy facec z bloku który nigdy węgla nie musiał nosić, ciąć drzewa, kości trawy czy zwykłych śmietnikow wynosić.
    . Zawsze zmęczony zawsze za chwilę. Prędzej ja się za męskie pracę wezmę niż on. To mnie tak irytuje, że w końcu chyba mu pi... w ten pusty czasami le. Co się otrzasnie i zauważy że mieszkając w domu to nie tylko praca po 8h i wolne...

Ahhh znów się wyzalilam i mi lżej:)

• karolinams Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 05:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba się wyrzalic to pomaga. Mybyez mieszkamy w domku z rodzicami, my na jednym pietrze a oni na drugim :)
    Mój znów ciągle w kolo domu, garazu robi ze w domu jest na jedzenie i spanie :)
    Dwie skrajności :)

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • aria40 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, ale mi sie te cykl dłuży, ja chcę już lato.

Co do domu, my się skredytowaliśmy i kupiliśmy nieduży szereg. W tym roku mamy remont salonu (powiększamy go o werandę), aż mam gęsią skórkę jak o tym pomyślę.

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • karolinams Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aria40 fajnie własne to własne, nie trzeba się ustawiać pod innych.
    Powiększacie o tarasik tak? dobrze rozumiem. My mamy też taki plan powiększyć pokój o tarasik/balkon. :)

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ