Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o trzeciego/czwartego malucha
Odpowiedz

Starania o trzeciego/czwartego malucha

Oceń ten wątek:
  • ana79 Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, czy mogę dołączyć- ja też patolka ;)
    Mam 37 lat- jeszcze i 3 córki 19,13,6 lat.No i jeszcze synusia byśmy chcieli :)
    Szpieguję na forum arię - czy przepis na chłopaka znalazła ;)

Jaspis lubi tę wiadomość

• ana79 Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swan wrote:
    A czy ktoras z Was jest moze po 3 cesarkach?
    Niestety kochana ja 2 x rodziłam naturalnie,a ostatnia cesarka

• Pari Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech i dzisiaj spadek znów o stopień .. no zgłupieje normalnie..
    nie wiem już czy ta owulka była czy nie :/

Hilary mi z parę dni temu jakieś morderstwo śniło o zgrozo

Swan witaj.. ja same naturalne porody

ana79 nam by się też przepis na chłopaka marzył hihi

6 c.s <3
    8uneyx8d91qmcrjz.png
  • Swan Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana, ja mam dwoch chlopcow i przytulanie bylo w dniu owulacji i dzien przed. Corcia za to 3 lub 4 dni przed owu.

2010 - synio, 2011 - synio, 2014 - córcia
    Czekamy na Maleństwo
    w4sq3e3kr5poxo4l.png
  • aria40 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Swan, tak niestety, latka lecą, a ja się ciągle łudzę.

Ana79, czytam tyle o tych przepisach różnych, że już sama głupieję. 2 lata temu byłam w ciąży, którą poroniłam. To był chłopiec, nie mogłam uwierzyć, myślałam, że są pary, które są w stanie spłodzić tylko jedną płeć. Ale niestety nie wiem co zadecydowało. Kochaliśmy się w tamtym szczęśliwym cyklu tylko dwa razy. Raz 8 dnia cyklu (ale przerywany) i raz 14 dnia cyklu. Wtedy miałam cykle średnio 26 dni. 8 dnia miałam mega płodny obfity śluz, ale nie pasuje mi to, bo byłoby to sporo przed owulacją i raczej powinna być dziewczynka wg powszechnej teorii. Natomiast 14 dnia cyklu nie było żadnego śluzu, byłam pewna, że już po płodnych.
    24 dnia cyklu wieczorem wyszła blada kreska na teście, a 25go beta 115. Więc pojawia się zadanie matematyczne. Skoro beta przyrasta o 66 % w ciągu doby, a zaczyna przyrastać po implantacji 23go dnia cyklu wynosiła ok. 70, a 21 dnia cyklu (czyli 7 dni po domniemanym zapłodnieniu) 40. Idźmy dalej 2 dni wstecz, czyli 19 dnia cyklu beta ok. 23. Nasuwa mi się wniosek, że musiałam zajść z tego stosunku 8 dnia cyklu, czyli obalałoby to powszechną teorię, że chlopca można począć tylko w samą owulację. Powiem więcej. Starając się o trzecie w dzień owulacji byłam na monitoringu. Pęcherzyk miał 22 mm. Lekarz twierdził, że pęknie w ciągu kilku godzin. Parę godzin później przytulanie i ......dziewczynka. Byłam w ciężkim szoku.

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana79 wrote:
    Witam, czy mogę dołączyć- ja też patolka ;)
    Mam 37 lat- jeszcze i 3 córki 19,13,6 lat.No i jeszcze synusia byśmy chcieli :)
    Szpieguję na forum arię - czy przepis na chłopaka znalazła ;)
    Witaj ja w tym roku 34 wiec nie wiele mniej ;-)

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Swan Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aria no widzisz, nie ma przepisu na płeć. Mi w sumie wszystko jedno, ale tak po cichutku bym chciała dziewczynkę. O ile uda się wogóle...

Czekamy na Maleństwo
    w4sq3e3kr5poxo4l.png
  • Swan Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik tak czytam i śmieję się z tej patolki. Ja w rodzinie nawet nie wspominam, że staramy się o jeszcze jedno, bo by nas zlinczowali zaraz! Mimo, że od lat mówiłam, że chcę 4 dzieci.

Czekamy na Maleństwo
    w4sq3e3kr5poxo4l.png
  • Pari Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    swan u nas druga córcia była celowana w ovu ...wyszło chyba dzień wcześniej .. ja się śmieję, że ona taka pół na pół ;) urocza chłopczyca hihi

no ale w sumie to tylko zwiększa szanse a nie daje 100% pewności na daną płeć

Basik83 ja rok więcej niż Ty w tym roku :)

Ja to się chyba obawiam reakcji mojej mamy :P ... w rodzinie męża trójka a nawet ostatnio usłyszeliśmy, że dwójka to nie rodzina ;)

6 c.s <3
    8uneyx8d91qmcrjz.png
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe to widze kilka z nas po 30-tce ;-)

Ja nie wiem jak zareaguje rodzina mojego P ale w sumie tym sie nie przejmuje za bardzo.
    To bedzie moje dziecko nie ich.

Dziewczyny moje juz duze Madzia skonczy 11 lat Zuzia 9 juz coraz bardziej samowystarczalne potrzebny bobas w domku ;-)

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Swan Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam troszkę bardziej wymagające dzieci. Najstarszy co prawda jest już bardzo pomocny, ale średni ma autyzm...

Czekamy na Maleństwo
    w4sq3e3kr5poxo4l.png
  • Pari Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie 9 i 7 choć boje się reakcji tej starszej ..młodsza to typ opiekuńczy .. starsza ma etap pt. malutkie dzieci są blee...tylko płaczą i jedzą echhh
    ale jak już się uda będzie ok .. mimo pewnie buntu jakiegoś ;)

6 c.s <3
    8uneyx8d91qmcrjz.png
  • JennyXS Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Mam pytanie. Czy któraś zaszła w ciążę karmiąc i nie mając jeszcze @? Jeśli tak to jak się dowiedziała że jest w ciąży? Jakie objawy ?

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • aria40 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swan wrote:
    To ja mam troszkę bardziej wymagające dzieci. Najstarszy co prawda jest już bardzo pomocny, ale średni ma autyzm...

Swan, wy mieliście przerwę w staraniach? Wiem, że zwątpiłaś w któryms momencie.

Tak, ja jestem dość grubo po trzedziestce

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje córy bardzo chca malego dzidziolka obydwie sa bardzo opiekuncze nieraz matkuja mlodszej kuzynce ;-)

Dziewczyny dlugo sie staracie?

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Swan Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny ja karmię nadal córkę, ale okres dostałam 8 mies po porodzie. Zaszłam w sierpniu 2016, ale poronilam.
    Aria jako takiej przerwy nie było, ale też nie bardzo trafiliśmy z przytulaniem. Albo byłam zbyt zmęczona, albo nie miałam humoru...

Czekamy na Maleństwo
    w4sq3e3kr5poxo4l.png
  • Pari Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik83 wrote:
    Moje córy bardzo chca malego dzidziolka obydwie sa bardzo opiekuncze nieraz matkuja mlodszej kuzynce ;-)

Dziewczyny dlugo sie staracie?

ja czwarty cykl..wnet zapewne zacznę 5..
    u mnie młodsza by chciała tyle, że siostrę haha

6 c.s <3
    8uneyx8d91qmcrjz.png
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 9 ty ale mieliśmy dwa miesiace przerwy ze wzgledow zdrowotnych tak to by byl 11

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale napisałyście jak mnie nie było:p

Oj my też nic nikomu nie mówimy że się staramy o trzecie...w mojej rodzinie każdy ma po dwójce a u męża na razie po jednym chociaż siostra jego n8by chce 7demkę dzieci :)

To wychodzi ze ja w ogóle najmłodsza i najbardziej patologiczna bo we wrześniu dopiero 25 lat skończę a trójkę dzieci może zaraz będę mieć hehehe

U nas to z chłopcem była taka dość wpadka więc sama nie wiem kiedy to wyszło:o Za to z córką wydaje mi się że zaskoczyło przed dniem owulacji. Ale szczerze to ja się średnio znam na cyklach i na tym wszystkim bo zawsze w pierwszym miesiącu kilka razy serduszkowalismy bez mierzenia temperatury czy badania śluzu i wychodziła ciąża....
    Chociaż tym razem nie wiem mam jakieś przeczucie ze nic nie wyszło...

A anie dzisiaj doszły do mnie zamówione testy w szoku jestem że tak szybko :p więc chyba jutro nie wytrzymam i zrobię ten test przynajmniej jak wyjdzie 1 kreska to nie będę doszukiwać się objawów:p

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Swan Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary, ja miałam 27 kiedy urodziła się Julcia :-).

Czekamy na Maleństwo
    w4sq3e3kr5poxo4l.png
‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ