Starania o trzeciego/czwartego malucha
-
WIADOMOŚĆ
-
hilary nie sądzę aby ta słabsza krecha mówiła czy była owulacja.. wiem, że u siebie przed owu w poprzednim cyklu miałam kilka dni słabą krechę testową a faktycznie na owulację miała taki sam odcień jak kontrolna.. na następny dzień znów słabsza...
kiedyś też zrobiłam przed lub po @ i też była blada.. więc to chyba zależy od organizmuHilary lubi tę wiadomość
6 c.s
-
spoko hihi .. ja też zaczynam świrować... to rośnie mi nadzieja to spada i rozpaczam, że znów nic i niech w końcu się @ pojawi i zacznie nowy cykl hehe.
To co testujesz jutro faktycznie? jak tak to trzymam kciuki
a czytałyście, że testy ovu czasem pokazują wczesną ciążę ...ale wypowiedzi podzielone więc na dwoje babka wróżyła niestety .. szkoda, że szybciej nie da się dowiedzieć czy się udało czy nie6 c.s
-
ja mam często jasną krechę na owu przed @. Niestety nic to do tej pory nie oznaczało
Spójrzcie na mój wykres. W tym cyklu 6 dni pod rząd +, teraz nie sprawdzam. Może w niedzielę sprawdzę. Mam albo cykl bez owu albo wczesną owulację.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 20:33
-
No właśnie zatestuje jutro bo i tak mam sporo tych testów a przynajmniej jak zobaczę 1 kreskę to nie będę tak sobie nadziei robić. Stwierdzenie że trudno się nie udało i nie będę szukać objawów xd Szczególnie że w piątek chyba spotkam się z koleżanką na picie i jeśli by coś wyszło to wiadomo że nie będę pić.
Też słyszałam tą teorie ale średnio w nią wierzę
I właśnie się dziwię że nikt jeszcze nie wymyślił jakiś ulepszony testów tak żeby wiedzieć od razu...bo tyle się czeka i się o tym myśli że można zwariować...
-
Pari wrote:aria40 nie mam pojęcia kiedy.. teraz coś temp. wzrosła ..mam nadzieję, że późna ovu w końcu była .. więc z 10 dni jeszcze ... bo u mnie faza lutealna 10 dni do tej pory trwała..oprócz ostatniego cyklu ... ale w tedy chyba coś zaskoczyło ale się skończyło .. bo test wyszedł z mocno słabą krechą drugą a za jakieś parę dni przyszła @
Hilary u mnie cykle też nie są jak w zegarku .. u mnie uśrednienie to ok 30 dni.. bo w praktyce jest +/- parę dni.
mam nadzieję, że w końcu ta ovu była... dzisiejsza temp. rozbudziła nadzieję, bo to co wyznaczyło ovu to wg mnie jest błędne
Pari a Ty nie miałaś owu w 17 dniu cyklu? -
A ja robiłam dziś rano test i wyszedł negatywny, nawet cień cienia nie było a patrzyłam na niego pod różnymi katami i z latarką :p Niby może być jeszcze za wcześnie ale czuję że nic z tego i się nie nastawiam. Teraz czekam na okres i zaczynam znowu działać
Majamia oby ten cykl byk szczęśliwy:)
-
Hilary wrote:A ja robiłam dziś rano test i wyszedł negatywny, nawet cień cienia nie było a patrzyłam na niego pod różnymi katami i z latarką :p Niby może być jeszcze za wcześnie ale czuję że nic z tego i się nie nastawiam. Teraz czekam na okres i zaczynam znowu działać
Majamia oby ten cykl byk szczęśliwy:)
Ja cień cienia cieniowatego miałam teraz dzień przed okresem. Później zniknął... chciałam ponowić na drugi dzień, a tu @ przybyła.syn 03-2014
syn 03-2016 kp do 13tc
syn 11-2017 kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'. -
Basik ja chodzę na fitness od dwóch tygodni ale czy to coś pomaga czy szkodzi to nie wiem, chodzę bo koleżanka mnie namówiła żeby z nią chodzić bo sama nie chciała i mi się spodobało
Majamia ahh ta wredna małpa...
No ale teraz masz dobrze bo jesteś po okresie i możecie znowu próbować...ja teraz z tydzień będę czekać na okres potem tydzień będzie okres trwał i więc dopiero za 2 tygodnie i weź tu wytrzymaj :pWiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2017, 10:51
-
Hilary wrote:No właśnie zatestuje jutro bo i tak mam sporo tych testów a przynajmniej jak zobaczę 1 kreskę to nie będę tak sobie nadziei robić. Stwierdzenie że trudno się nie udało i nie będę szukać objawów xd Szczególnie że w piątek chyba spotkam się z koleżanką na picie i jeśli by coś wyszło to wiadomo że nie będę pić.
Też słyszałam tą teorie ale średnio w nią wierzę
I właśnie się dziwię że nikt jeszcze nie wymyślił jakiś ulepszony testów tak żeby wiedzieć od razu...bo tyle się czeka i się o tym myśli że można zwariować...
Przykro mi Hilary , a dlaczego nie mierzysz tempki? Wygląda na to, ze miałaś wczesna owulację i jakiś dość długi cykl prawda?
Fitnes nie ma znaczenia, może w dniach potencjalnej implantacji aż do testu trochę bym wyluzowała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2017, 11:33
-
aria ja nie wiem kiedy miałam owulację bo tamta temperatura to mierzona na czole więc nie dobra, już ją nawet usunęłam Nie mierzę bo to pierwszy cykl starań czyli tak na luzie a nawet w domu termometru nie mam bo mam tylko ten taki elektryczny do czoła.
Cykle mam 35 dniowe i niby owu miała być 23 ale jak badałam sobie śluz to wydaje mi się że była wcześniej ok 14 ale mogłam się pomylić.
Kupiłam sobie testy owulacyjne więc w następnym cyklu sprawdzę, może kupie też termometr i zacznę mierzyć...ale też nie chce się tak mocno nakręcać tylko jeszcze tak na luzie do tego podejść
majamia o kurde to faktycznie nie masz fajnie jak tak późno owulacja
Kurde katar mnie dopadł
Ale mimo wszystko mam jakoś więcej energii może dlatego że nie zajmuje myśli i czasu żeby co raz sprawdzać i wymyślać jakieś objawy
-
aria40 wrote:hej Swan, tak niestety, latka lecą, a ja się ciągle łudzę.
Ana79, czytam tyle o tych przepisach różnych, że już sama głupieję. 2 lata temu byłam w ciąży, którą poroniłam. To był chłopiec, nie mogłam uwierzyć, myślałam, że są pary, które są w stanie spłodzić tylko jedną płeć. Ale niestety nie wiem co zadecydowało. Kochaliśmy się w tamtym szczęśliwym cyklu tylko dwa razy. Raz 8 dnia cyklu (ale przerywany) i raz 14 dnia cyklu. Wtedy miałam cykle średnio 26 dni. 8 dnia miałam mega płodny obfity śluz, ale nie pasuje mi to, bo byłoby to sporo przed owulacją i raczej powinna być dziewczynka wg powszechnej teorii. Natomiast 14 dnia cyklu nie było żadnego śluzu, byłam pewna, że już po płodnych.
24 dnia cyklu wieczorem wyszła blada kreska na teście, a 25go beta 115. Więc pojawia się zadanie matematyczne. Skoro beta przyrasta o 66 % w ciągu doby, a zaczyna przyrastać po implantacji 23go dnia cyklu wynosiła ok. 70, a 21 dnia cyklu (czyli 7 dni po domniemanym zapłodnieniu) 40. Idźmy dalej 2 dni wstecz, czyli 19 dnia cyklu beta ok. 23. Nasuwa mi się wniosek, że musiałam zajść z tego stosunku 8 dnia cyklu, czyli obalałoby to powszechną teorię, że chlopca można począć tylko w samą owulację. Powiem więcej. Starając się o trzecie w dzień owulacji byłam na monitoringu. Pęcherzyk miał 22 mm. Lekarz twierdził, że pęknie w ciągu kilku godzin. Parę godzin później przytulanie i ......dziewczynka. Byłam w ciężkim szoku.
A tak serio to najmłodsza wyliczona ,testami w ovu ustrzelona i nima siurka
Ja tempki nie mierzę ,takie na luzie staranka( gadam tak bo to dopiero 2 cykl-obiecuje że później ześwirujeWiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2017, 15:15