X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o trzeciego/czwartego malucha
Odpowiedz

Starania o trzeciego/czwartego malucha

Oceń ten wątek:
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze sluz to ja jakoś ogarniam bo np w palcach można sprawdzać czy się rozciąga czy nie ale badanie szyjki to już jest dla mnie czarna magia:p

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • P_aulinaaa29 Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pari wrote:
    Ja to czasami się do tej pory zastanawiam czy nie zwariowałam, że się zgodziłam na to 3 hihi.. bo u mnie to mąż musiał mnie przekonywać :)

Ja tez sie zastanawiam czy nie zwariowałam ale z tego co widzę nie tylko ja tak mam hihihi:):)

35ada33ff20cdd3a5f969b0c165da935.png
    18.03.2009 Oliwier
    13.08.2012 Jakub
    3/4cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary wrote:
    Ja bardzo chętnie mogę listę zrobić tylko co dokładnie na niej wpisać? Tylko nasze nicki i termin @ ? Czy jakoś więcej szczegółów np ile już mamy dzieci czy który cykl już się staramy ?
    Moim zdaniem można podać to o czym pisałaś i jeszcze nasz wiek.

Co o tym myślicie kobietki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P_aulinaaa29 wrote:
    Ja tez sie zastanawiam czy nie zwariowałam ale z tego co widzę nie tylko ja tak mam hihihi:):)
    Ja gdy mówiłam rodzinie i znajomym, że chcę mieć 3 dziecko, to chcieli mnie do psychiatry wysyłać :P teraz o 4 nawet nie wspominam, najwyżej pomyślą, że wpadkę zaliczyliśmy :P

P_aulinaaa29, Hilary lubią tę wiadomość

• Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaspis wrote:
    Ja gdy mówiłam rodzinie i znajomym, że chcę mieć 3 dziecko, to chcieli mnie do psychiatry wysyłać :P teraz o 4 nawet nie wspominam, najwyżej pomyślą, że wpadkę zaliczyliśmy :P
    Ale zawsze lepiej być szczęśliwa wariatka niż, nieszczęśliwa ale normalna;)

Jaspis, Hilary lubią tę wiadomość

• Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary wrote:
    Jeszcze sluz to ja jakoś ogarniam bo np w palcach można sprawdzać czy się rozciąga czy nie ale badanie szyjki to już jest dla mnie czarna magia:p
    A ja dziś spróbowałam faktycznie wyczulalam ja. Mam koniec miesiączki czyli powinna być nisko a ledwo ja dotknelam, a jak pójdzie wyżej w dniach płodnych to niewiem jak palce tam wcisne.

• Majzu Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja ciągle się zastanawiam ;( czy ja aby jestem normalna ,że chcę 4 dziecko
    dwoje już praktycznie odchowanych mam ;) oczywiście w tym sensie ,że sami ogarniają wokół siebie ;) moj malutki ma 10 miesiecy i boje sie ,że go zaniedbam :( a wogle to najbardziej boje sie reakcji rodziny .sama nie wiem co ja chcę .

II cykl starań... Zielony :)
    xnw4ugpjwghcrvs8.png

Wysłany: 4 marca 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamabyc3 wrote:
    Ale zawsze lepiej być szczęśliwa wariatka niż, nieszczęśliwa ale normalna;)

ŚWIĘTE SŁOWA:):)

18.03.2009 Oliwier
    13.08.2012 Jakub
    3/4cs

Wysłany: 4 marca 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaspis wrote:
    Moim zdaniem można podać to o czym pisałaś i jeszcze nasz wiek.

Co o tym myślicie kobietki?

Jestem za:):)

18.03.2009 Oliwier
    13.08.2012 Jakub
    3/4cs
  • Pari Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary mi się nigdy nie rozciągał :P

byliśmy na zakupach .. kupiłam testy na zaś ... ale korci mnie zrobić jutro rano ... jak myślicie jest sens .. wg mnie byłoby to 8dpo ?

brzuch jak bolał tak boli

6 c.s <3
    8uneyx8d91qmcrjz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pari, zdecydowanie za wcześnie na test, poczekaj jeszcze kilka dni.

Wysłany: 4 marca 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pari wrote:
    Hilary mi się nigdy nie rozciągał :P

byliśmy na zakupach .. kupiłam testy na zaś ... ale korci mnie zrobić jutro rano ... jak myślicie jest sens .. wg mnie byłoby to 8dpo ?

brzuch jak bolał tak boli

W drugiej ciąży robiłam test 8dpo i wyszedł bardzo ale to bardzo słabiuteńki i z każdym dniem kreska testowa była coraz wyraźniejsza.

18.03.2009 Oliwier
    13.08.2012 Jakub
    3/4cs
  • Pari Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2017, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jeśli drugą fazę mam 10-cio dniową ..czyli 3 dni przed @ większe szanse ..
    jak wytrzymam to się wstrzymam a jak nie to się okaże choć raczej się nie nastawiam, że ujrzę 2 krechy już

pamiętam, że w drugiej ciąży w 14dpo .. i była blada krecha ale, że to był I cykl mierzenia temp. więc nie wiem jak długo trwała druga faza

chyba zaczynam sama siebie nakręcać echh...

a w ogóle wiecie jakie samochody się sprawdzą przy trójce aby wszyscy się zmieścili.. i nie drogie w utrzymaniu.. musimy kupić samochód drugi... możliwość obecnego pożyczania się kończy i tak się zastanawiamy czy brać drugi mały dla mnie czy już na zaś większy .. a mi zostanie obecny.

6 c.s <3
    8uneyx8d91qmcrjz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2017, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pari, u nas już starsi bez fotelików dawno, więc troje bez problemu mieści się w naszym. Z czwórką dzieciaków już byłby problem, choć najstarszy i tak bardzo rzadko z nami gdzieś jeździ.

Ja mam czworo rodzeństwa i pamiętam, że jak mieliśmy jechać np do babci na imieniny, to ja ze starszym bratem PKS em, a młodsze rodzeństwo z rodzicami samochodem. I jakoś dali radę wychować 5 dzieci i nie kupować autobusu :P

• Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe staraczki, powodzenia ;-)
    Pari, u mnie cień cienia w 2 ciąży pojawił się 9 dpo.
    Swan, Ty pytałaś o cc? Nadrabiałam teraz kilka stron a na tel ciężko mi wrócić, więc nie pamiętam czy to Ty ;-)
    Ja wprawdzie po 2 cc, ale w odstępie 1.5 roku i nie wiem czy nie za wcześnie na 3 cc. Znajoma w marcu rodzi 4 córkę i będzie miała 4 cc, co 2 lata mniej więcej. Lelarz mówi, że ok, ale mężowi na boku powiedział, że ma dać jej spokój już z ciążami, bo na 5 cc jej nie chce widzieć.

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie zmieniliśmy samochód, częściowo pod 3 foteliki :-P tzn. to tak w tle przyświecało, a generalnie, żeby wygodnie w 5 podróżować bo czasem z nami teściowa jeździ. Mamy Citroena C4 Grand Picasso. 3 oddzielne fotele z tyłu, takiego właśnie szukaliśmy. Co do kosztów utrzymania to jeszcze nie wiem, bo mamy od tygodnia :-)

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaspis ja też jestem za :-)

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do płci, to bardzo chcielibyśmy chłopca tym razem, ale jakiegoś mega parcia nie mamy. Jak się uda to na pewno płeć chielibyśmy poznać po porodzie ;-)
    1 córka po <3 w dniu owulacji, jedynym w tym cyklu, więc nie mam recepty na płeć męską..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2017, 00:31

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Pari Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no neg. jak nic haha .. teraz grzecznie poczekam do końca tygodnia :P

Rybaaaa dzięki w sprawie samochodu :) .. wow podziwiam chyba bym nie wytrzymała do porodu nie znać płci hihi ..ciekawość górą u mnie

Jaspis ej no ale wtedy to inne czasy były.. moje zresztą za małe na samodzielne wyprawy .. no i jakieś wycieczki czy podobne.

Z naszą mazdą też my czworo i dalszy wyjazd to mocno na styk się mieściliśmy z bagażami i to mocno je ograniczając.

6 c.s <3
    8uneyx8d91qmcrjz.png
  • Pari Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Rybaaaa zerkłam na ten samochód .. u nas wchodzi w grę tylko wersja I (cena i dostępność używanych w województwie ) ale i tak wydaje się fajny ... ciekawe jakie zdanie będzie mieć mój małżonek

6 c.s <3
    8uneyx8d91qmcrjz.png
‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ