Starania o trzeciego/czwartego malucha
-
WIADOMOŚĆ
-
Pari wrote:Ja to czasami się do tej pory zastanawiam czy nie zwariowałam, że się zgodziłam na to 3 hihi.. bo u mnie to mąż musiał mnie przekonywać
Ja tez sie zastanawiam czy nie zwariowałam ale z tego co widzę nie tylko ja tak mam hihihi:) -
nick nieaktualnyHilary wrote:Ja bardzo chętnie mogę listę zrobić tylko co dokładnie na niej wpisać? Tylko nasze nicki i termin @ ? Czy jakoś więcej szczegółów np ile już mamy dzieci czy który cykl już się staramy ?
Co o tym myślicie kobietki? -
nick nieaktualnyP_aulinaaa29 wrote:Ja tez sie zastanawiam czy nie zwariowałam ale z tego co widzę nie tylko ja tak mam hihihi:)
P_aulinaaa29, Hilary lubią tę wiadomość
-
Jaspis wrote:Ja gdy mówiłam rodzinie i znajomym, że chcę mieć 3 dziecko, to chcieli mnie do psychiatry wysyłać teraz o 4 nawet nie wspominam, najwyżej pomyślą, że wpadkę zaliczyliśmy
Jaspis, Hilary lubią tę wiadomość
-
Hilary wrote:Jeszcze sluz to ja jakoś ogarniam bo np w palcach można sprawdzać czy się rozciąga czy nie ale badanie szyjki to już jest dla mnie czarna magia:p
-
a ja ciągle się zastanawiam ;( czy ja aby jestem normalna ,że chcę 4 dziecko
dwoje już praktycznie odchowanych mam oczywiście w tym sensie ,że sami ogarniają wokół siebie moj malutki ma 10 miesiecy i boje sie ,że go zaniedbam a wogle to najbardziej boje sie reakcji rodziny .sama nie wiem co ja chcę .II cykl starań... Zielony
-
nick nieaktualny
-
Pari wrote:Hilary mi się nigdy nie rozciągał
byliśmy na zakupach .. kupiłam testy na zaś ... ale korci mnie zrobić jutro rano ... jak myślicie jest sens .. wg mnie byłoby to 8dpo ?
brzuch jak bolał tak boli
W drugiej ciąży robiłam test 8dpo i wyszedł bardzo ale to bardzo słabiuteńki i z każdym dniem kreska testowa była coraz wyraźniejsza. -
ale jeśli drugą fazę mam 10-cio dniową ..czyli 3 dni przed @ większe szanse ..
jak wytrzymam to się wstrzymam a jak nie to się okaże choć raczej się nie nastawiam, że ujrzę 2 krechy już
pamiętam, że w drugiej ciąży w 14dpo .. i była blada krecha ale, że to był I cykl mierzenia temp. więc nie wiem jak długo trwała druga faza
chyba zaczynam sama siebie nakręcać echh...
a w ogóle wiecie jakie samochody się sprawdzą przy trójce aby wszyscy się zmieścili.. i nie drogie w utrzymaniu.. musimy kupić samochód drugi... możliwość obecnego pożyczania się kończy i tak się zastanawiamy czy brać drugi mały dla mnie czy już na zaś większy .. a mi zostanie obecny.6 c.s
-
nick nieaktualnyPari, u nas już starsi bez fotelików dawno, więc troje bez problemu mieści się w naszym. Z czwórką dzieciaków już byłby problem, choć najstarszy i tak bardzo rzadko z nami gdzieś jeździ.
Ja mam czworo rodzeństwa i pamiętam, że jak mieliśmy jechać np do babci na imieniny, to ja ze starszym bratem PKS em, a młodsze rodzeństwo z rodzicami samochodem. I jakoś dali radę wychować 5 dzieci i nie kupować autobusu -
Witam nowe staraczki, powodzenia
Pari, u mnie cień cienia w 2 ciąży pojawił się 9 dpo.
Swan, Ty pytałaś o cc? Nadrabiałam teraz kilka stron a na tel ciężko mi wrócić, więc nie pamiętam czy to Ty
Ja wprawdzie po 2 cc, ale w odstępie 1.5 roku i nie wiem czy nie za wcześnie na 3 cc. Znajoma w marcu rodzi 4 córkę i będzie miała 4 cc, co 2 lata mniej więcej. Lelarz mówi, że ok, ale mężowi na boku powiedział, że ma dać jej spokój już z ciążami, bo na 5 cc jej nie chce widzieć. -
My właśnie zmieniliśmy samochód, częściowo pod 3 foteliki tzn. to tak w tle przyświecało, a generalnie, żeby wygodnie w 5 podróżować bo czasem z nami teściowa jeździ. Mamy Citroena C4 Grand Picasso. 3 oddzielne fotele z tyłu, takiego właśnie szukaliśmy. Co do kosztów utrzymania to jeszcze nie wiem, bo mamy od tygodnia
-
Co do płci, to bardzo chcielibyśmy chłopca tym razem, ale jakiegoś mega parcia nie mamy. Jak się uda to na pewno płeć chielibyśmy poznać po porodzie
1 córka po w dniu owulacji, jedynym w tym cyklu, więc nie mam recepty na płeć męską..Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2017, 00:31
-
no neg. jak nic haha .. teraz grzecznie poczekam do końca tygodnia
Rybaaaa dzięki w sprawie samochodu .. wow podziwiam chyba bym nie wytrzymała do porodu nie znać płci hihi ..ciekawość górą u mnie
Jaspis ej no ale wtedy to inne czasy były.. moje zresztą za małe na samodzielne wyprawy .. no i jakieś wycieczki czy podobne.
Z naszą mazdą też my czworo i dalszy wyjazd to mocno na styk się mieściliśmy z bagażami i to mocno je ograniczając.6 c.s