X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby zaciekawiłaś mnie z tymi dodatkowymi kg po stymulacji... ciekawe czy te moje dodatkowe 2 kg, co od kilkunastu lat mialam stałą wagę to własnie po stymulacjo ostatniej?

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • agatia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku no to super, że lekarka chce Ci włączyć clexan :-D bo już się martwiłam, że sam acard a to chyba ciut mało przy mutacji.
    Niezły miałaś sen z glistami ;) ja moją suczkę też regularnie odrobaczam, żeby nam jakiegoś bonusa Njie sprzedała bleeee.

Ruby ja noszę rozmiar 42 a kiedyś miałam 38. Niestety problemy z tarczycą zrobiły swoje. Ale ja się wcale nie przejmuję. Zrzucić mi bardzo trudno, trochę w ciąży się udało przy insulinie i diecie. Pilnuję tylko, żeby mi na większy rozmiar nie wlazło.

Bratek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Ruby zaciekawiłaś mnie z tymi dodatkowymi kg po stymulacji... ciekawe czy te moje dodatkowe 2 kg, co od kilkunastu lat mialam stałą wagę to własnie po stymulacjo ostatniej?

obstawiam, że tak :/

Aga czytałam, że niektóre kobiety tyją w oczach właśnie po CLO , bo ostatnio czytałam trochę o tym :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 12:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Bratku no to super, że lekarka chce Ci włączyć clexan :-D bo już się martwiłam, że sam acard a to chyba ciut mało przy mutacji.
    Niezły miałaś sen z glistami ;) ja moją suczkę też regularnie odrobaczam, żeby nam jakiegoś bonusa Njie sprzedała bleeee.

Ruby ja noszę rozmiar 42 a kiedyś miałam 38. Niestety problemy z tarczycą zrobiły swoje. Ale ja się wcale nie przejmuję. Zrzucić mi bardzo trudno, trochę w ciąży się udało przy insulinie i diecie. Pilnuję tylko, żeby mi na większy rozmiar nie wlazło.

Dla mnie dieta to najgorszy ból bo ja wprost kocham jeść, ubóstwiam jedzenie więc najgorszą karą dla mnie jest dieta, ale tyję też niebezpiecznie szybko jak się nie pilnuję i teraz mam właśnie efekty ostatniego roku...bo już wielce miałam rodzić w styczniu :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 12:20

Bratek lubi tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia ja też noszę 42 (zazwyczaj) i mi to nie przeszkadza, poza regionem brzucha :/ Tu bym mogła coś zdziałać, ale coraz mniej wierzę, że się uda. Dlatego wszystkie krótkie koszulki lecą pokolei do wydania, bo cudów się nie spodziewam :) A co do wieku, to ja kończę za miesiąc (i 6 dni) 33 lata a mój luby w tym roku 38 ;) Większość naszych znajomych jest w tym wieku i rodzą się im dzieciaczki, więc wiekiem się nie martwię ;)

Imię_Róży lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka zdołowałam się dziś....poza info od Bratka, która mnie b.cieszy....dowiedziałam się, że chyba za mało suplementów mam przy tej mutacji cholernej, że powinnam być na diecie bezglutenowej (też wskazania przy mutacji) a dla mnie to niewyobrażalne i b.trudne, kocham jeść....no i jeszcze te dodatkowe kg od stymulacji...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Kurka zdołowałam się dziś....poza info od Bratka, która mnie b.cieszy....dowiedziałam się, że chyba za mało suplementów mam przy tej mutacji cholernej, że powinnam być na diecie bezglutenowej (też wskazania przy mutacji) a dla mnie to niewyobrażalne i b.trudne, kocham jeść....no i jeszcze te dodatkowe kg od stymulacji...

czuję się winna , chyba wywołałam wilka z lasu :( suplementy zawsze możesz zacząć brać :)

• AgaL Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby nie czuj się winna...wiesz niedawno mi @ przyszła i jeszcze do końca się nie wygrzebałam chyba ;)
    a suplementy na własną rękę nie chcę... a do gina narazie nie idę. Zresztą ma b.dobre opinie i ufam mu, nie chce nic sugerować sama.

Ruby, Bratek lubią tę wiadomość

• majju Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do kochających jeść. A nade wszystko słodycze :) Mmmm :) Ja po odstawieniu antyków przytyłam 8 kg :(
    Bartku, który to cykl po HSG ten szczęśliwy?

AgaL lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Dołączam do kochających jeść. A nade wszystko słodycze :) Mmmm :) Ja po odstawieniu antyków przytyłam 8 kg :(
    Bartku, który to cykl po HSG ten szczęśliwy?

znaczy, że na antykach chudłaś? wow nie taki diabeł straszny ;)
    chyba, że apetyt ci hamowały...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Ruby nie czuj się winna...wiesz niedawno mi @ przyszła i jeszcze do końca się nie wygrzebałam chyba ;)
    a suplementy na własną rękę nie chcę... a do gina narazie nie idę. Zresztą ma b.dobre opinie i ufam mu, nie chce nic sugerować sama.

no skoro jest dobry to wie jak działać :) nie mam też co przesadzać z suplementami żeby nie przedobrzyć :)

AgaL lubi tę wiadomość

• Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jeść to i ja kocham:-) dziewczyny, trzeba się trzymać w ryzach, ale bez przesady, w konkursie Miss World żadna z nas starować nie będzie:-), więc nie ma się co katować grunt, żeby się swoim m. podobać:-)i żeby nam chcieli te dzieci zrobić;-)), a chudsze koleżanki ... no cóż trzeba przełknąć ich istnienie;-)) zawsze jest szansa, że jak zajdą w ciążę to też przytyją:-))))

ps. Ruby ja tam bym się stymulacji nie bała, nawet jak przytyjesz, co nie jest pewne, to wiesz z dwójką dzieci, to nawet na jedzenie ci czasu braknie, nie wspomnę o śnie i innych podstawowych czynnościach podtrzymujących życie matki w pierwszych trzech miesiącach życia dziecka;-))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 12:44

Ruby, katiuszaa, Jasminowa lubią tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • majju Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    znaczy, że na antykach chudłaś? wow nie taki diabeł straszny ;)
    chyba, że apetyt ci hamowały...
    Nie chudłam ale też nie tyłam, trzymałam się 52 kg :) A potem klops i + 8 do wagi. Ale wtedy seksu było więcej= więcej aktywności fizycznej i libido też było ok. ;)

Bratek lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię R to fakt, jest szansa , że wrócę do czasów świetności tylko muszę tego dzieciaka w końcu drugiego urodzić ;)

Imię_Róży lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    obstawiam, że tak :/

Aga czytałam, że niektóre kobiety tyją w oczach właśnie po CLO , bo ostatnio czytałam trochę o tym :(

No ja czytałam że tycie po CLO i duphastonie ( nabiera się wody) po forach pisały kobitki.Ja teraz wyglądam jak balon :(

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)
    Bratku gratuluję z całego serca i trzymam kciuki za ładny przyrost :)

Aga recepta jest ważna 30 dni, więc Twoja niestety już po terminie. Chyba że masz wpisaną drugą datę w okienku Data realizacji "od dnia", wtedy 30 dni od tej drugiej daty. Recepta na antybiotyk zawsze tylko 7 dni.

Maju ja na Twoim miejscu rozejrzałabym się za innym lekarzem. 140 zł za 7 min w takiej atmosferze to dużo. Ja płacę 100 zł za wizytę z usg, nigdy mnie nie poganiał, przeciwnie zawsze pyta czy wszystko jasne czy mam jakieś pytania. Zawsze miły i kulturalny. Wiadomo, że lekarz to też człowiek i może mieć gorszy dzień, ale to nie tłumaczy takiego zachowania.

Bratek, AgaL lubią tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    No ja czytałam że tycie po CLO i duphastonie ( nabiera się wody) po forach pisały kobitki.Ja teraz wyglądam jak balon :(

tzn że i po luteinie?

• Edycik Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby pewnie każdy organizm jest inny, nie wiem co jest po luteinie.
    Ja nigdy wcześniej dupka nie brałam, a teraz3 mc jak baralam na wywołanie @ i widzę jakie uda dostałam duże,a nie jem z głową i lekko.Spytałam lekarki to mi powiedziala że niektóre dziewczyny po dupku tyją,no a po CLO też niestety to prawda.

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga nie ma co przesadzać z dietą bezglutenową. Na forum sporo dziewczyn miało MTHFR i noe stosowały diety.
    Paryzetko mi opona też najabardziej przeszkadza ;) no ale to najtrudniej zrzucić ;)

AgaL, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Ruby pewnie każdy organizm jest inny, nie wiem co jest po luteinie.
    Ja nigdy wcześniej dupka nie brałam, a teraz3 mc jak baralam na wywołanie @ i widzę jakie uda dostałam duże,a nie jem z głową i lekko.Spytałam lekarki to mi powiedziala że niektóre dziewczyny po dupku tyją,no a po CLO też niestety to prawda.

ja właśnie też uda i tyłek, a też się już pilnuję. Po estrofemie z dnia na dzień tyłam więc po dupku i luteinie miałam pewnie to samo, a człowiek potem się dziwi skąd te kg, jasne z jedzenia też trochę ale hormony jeszcze to wspomagają...

Edycik lubi tę wiadomość

‹‹ 1035 1036 1037 1038 1039 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ