X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Ewelina pięknie!!! Gratuluję!!!!
    Na betę jeżeli pójdziesz dziś po południu to pamiętaj żeby w piątek iść mniej więcej o tej samej porze a nie z rana. Jak nie dasz rady to lepiej jutro nie idź już tylko w piątek i poniedziałek.

Kas ja biorę E25. Jutro lekarz. A endo daje skierowanie na krzywą cukrową i insulinową?

Agatia współczuję cukrzycy <3

Cinnamon fajna historia.
    Na cukier distałam od internisty, ale na insulinę od endo, bo internista nie mógł wystawić. W drugą stronę nie ma problemu

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • majju Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj też już mi się marzy rowerkiem pośmigać. Muszę przyznać, że w moim mieście się bardzo rozbudowała sieć ścieżek rowerowych i naprawdę przyjemnie się jeździ, są też porobione ścieżki rowerowe wokół kilku jezior. Aż mi się zachciało wiosny :)

Paryzetka83, AgaL, cinnamon cookie, Edycik lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa dzięki :) generalnie historia poznania się jest śmieszna, stało się to naprawdę przypadkiem, ale w pierwszej chwili On wpadł mi w oko i ja Mu też ;) i jakoś tak się stało, że ponad 4 miesiące później mi się oświadczył :P

Aga no to faktycznie super sprawa z tymi rowerami, czyli jesteście już zaprawieni w bojach ;) my dopiero będziemy zaczynać, to amatorzy przy Was ;)

majju, Paryzetka83, AgaL lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się pochwalić, że w ubiegłym roku śmigaliśmy nawet po Bieszczadach rowerami, takie trasy ok. 40 km dziennie. Można się już zmęczyć :) Ale to jest jedyny sport, wysiłek fizyczny jaki lubię.

cinnamon cookie, AgaL, Edycik, Paryzetka83, Ejrene lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • midnight Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witanko

Kasia cieszę się że mąż przemyślał sobie, potrzymaj go jeszcze troche oby nie za długo :) teraz to już z górki musi się ułożyć, powodzenia.
    Współczuje strasznie straty...ja 18tc a przeżyłam to ogromnie, więc Tobie na prawde współczuję...Tulę mocno.

Jasminowa dzięki...właśnie w tym rzecz że każdy lekarz ma inne przypuszczenia co do mojej straty ale na razie na przypuszczeniach się kończy...a o takim detektorze nie słyszałam, dobrze wiedzieć. Drogie coś takiego? A na noc może ciepłego mleka ? sama nie lubię...ale podobno w ciepłym mleku wytwarza sie coś -nie pamietam -co pomaga organizmowi zasnać.

Ewelina jaaaaa cieee!!! Gratuluję!!! że słaba to pryszcz, u mnie nigdy mocne nie były, z pierwsza udaną ciążą ledwo zobaczyłam tę drugą kreskę. Gratuluję!!!nie bój się trzymam kciuki.

Cinnamon przytulam za @...żeby sobie szybko poszła

Agatia współczuję cukrzycy...paskudna sprawa

Rowerek też mi się marzy...

Dzięki wielkie dziewczyny, ale przecież nie zapisałam się do Was zeby się użalać :) tylko działać działać. do trzech razy sztuka jak to mówią, choć brzydkie to słowa i nie fair wobec moich aniołków...ale zyć muszę dalej nie mam wyjścia.

Miłego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 10:50

cinnamon cookie, majju, AgaL, Paryzetka83, EwelinaaKa, Jasminowa, Kasia1407 lubią tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • midnight Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju szacun z tym rowerkiem.kiedyś jeździłam po 40 km dziennie ale to było dawnoooo, pośmigałabym. Zazdroszcze i podziwiam :)

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Na cukier distałam od internisty, ale na insulinę od endo, bo internista nie mógł wystawić. W drugą stronę nie ma problemu

O dziękuję Paryzetka. Jutro mam wizytę i tak chciałam poprosić o to badanie i w sumie to nie wiem czy tak normalnie czy coś czarować :-P.

Cinnamon no super :-)
    Mój były nie mógł mnie dobudzić na noc do roboty i oznajmił,że na święta pojedziemy do Polski i się zaręczymy. Dostał zjeby a do grudnia już nie byliśmy razem. Ja się śmieje,że mnie odstraszają tym ślubem :-P. Obecny jest 3 i mu od razu mówiłam,że żadnego ślubu nie chcę i chyba się boi :-P. A tak serio to temat powraca co jakiś czas ale jakoś nie spieszy mi się.

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • agatia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z tą cukrzycą to nie ma tragedii. Wiadomo trochę to upierdliwe z tym kłuciem w paluchy, ale nie mam takich dużych skoków, więc podchodzę na spokojnie. Plus jest taki, że na diecie pięknie się chudnie i jest motuwacja na 7 mc :) najgorsze są śniadania bo cukier skacze, ale jak zajdzie potrzeba to włączę insulinę i będzie z górki na pazurki :-D
    Kjopa daj znać, jak po wizycie u endo.

• kas50 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Ewelina pięknie!!! Gratuluję!!!!
    Na betę jeżeli pójdziesz dziś po południu to pamiętaj żeby w piątek iść mniej więcej o tej samej porze a nie z rana. Jak nie dasz rady to lepiej jutro nie idź już tylko w piątek i poniedziałek.

Kas ja biorę E25. Jutro lekarz. A endo daje skierowanie na krzywą cukrową i insulinową?

Agatia współczuję cukrzycy <3

Cinnamon fajna historia.
    Rodzinny na krzywą glukozy a insulinowa robilam prywatnie 60zł.

Ja dziś poproszę gina o wymaz bo martwi mnie że po codziennych ♥ zawsze coś zlapie:-( dziś piecze mnie od środka brrrr może mam jakieś stałe bakterie? Muszę kupić Provag i brać chyba systematycznie. Albo podraznienie co jak ♥ jest co dwa dni to nic się nie dzieje hihi

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Edycik Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie kobitki dziś rano jak mierzyłam temperaturke przez chwilę miałam ochotę wywalić termometr do kosza,tak sobie myślałam po co głupia mierzysz pewnie i tak się nie udało.Od rana takie myśli mi towarzyszyły,ale jakoś nie miałam odwagi wywalić termometru.
    Tak wiem głóópia ja.

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik solidaryzuje się z Tobą, mam te same odczucia. Dziś będę mieć nową baterię do mojego termometru, więc pewnie jutro zmierzę....bo ciekawość mnie będzie zżerać...

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • majju Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To samo dziś rano myślałam Edycik! Że na cholerę ja mierzę jak sama gin powiedziała, że w tym cyklu już nic nie będzie. A ja głupia mierząc tempkę rano liczyłam na super skok temperatury, który by jednak owu pokazał... Ale już pomierzę ten cykl do końca jak zaczęłam...
    Zastanawiałam się nawet czy nie zbadać proga żeby zobaczyć czy coś było.

AgaL lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAAaa my to jednak mamy podobnie kochane.Myślałam,że dzis tylko ja takie uczucie miałam od rana.Tyle stresów z tym pomiarem zawsze rano,że szkoda gadać.
    majju jak możesz zbadaj progesteron :) coś będzie wiadomo ....
    Aguś niech nowa bateria przyniesie Ci szczęście,

AgaL lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja do swojego gina zaniosłam raz wydrukowany wykres z OF :P sprawdził co i jak, powiedział co nieco i..... kazał przestać :) powiedział że to ostatni raz jak mierzę tempkę i robię wykres, bo robiąc to, nigdy nie wyluzuję i nie zajdę... I wtedy właśnie popukał mnie w głowę :P

Edycik, AgaL lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka - ja cię zmotywowałam, to miło że umiem kogoś zmotywować ;) Ja nie cierpię Zumby. To nie jest sport dla biuściastych dziewczyn - strasznie potem cierpię. ;) A jak ten indor Cycling bo właśnie o tym myśl

Edycik. Fuu w stringach. Masz racje na basen sportowy to wygodny kostium i pływamy a nie ..... Może pomyliła z Solarium?

Mdzik nie wiem co może oznaczać tak wysoki progesteron. Na pewno miałaś owulację to niepodważalny fakt. Mogłaś mieć ją w dwóch jajników wtedy ciałko żółte x2 produkuje albo po prostu taki twój urok. Najważniejsze że nie ma się co przejmować w tej fazie im wyżej tym lepiej.

Ruby ale ty we mnie wierzysz hmm no tak stara już jestem to za mędrca mam robić?

Kasiu urodzinki dziękuję bardzo miłe. Mąż zabrał mnie na obiad na spagetti które sobie wymarzyłam, pyszne winko, gra z mężem w cywilizację (wieki już w to nie grałam) a potem od tak pojechaliśmy przyjąć na świat cielaczka ;) widzę że masz charakter podobny do mojego. Facet już się chce godzić a we mnie nadal jakaś zadra tkwi i nie mogę. Cieszę się że już jest między wami lepiej.

Agatia - współczuje cukrzycy ale to chyba norma w ciąży. Mam nadzieję że diabetyk Ci wszystko wyprostuje i ciąża będzie bez problemowa.

Ewelinka no nie wiem co powiedzieć. Po cichaczu gratuluję. Kiedy beta?

Cinnamon potrzebna łopata? a Może majstra z winem Ci przysłać? A poza tym jak się czujesz bo o ile pamiętam zawsze w okolicach @ byłaś chora

Ejrene ja też wolę pilates ;)
    Kas na notoryczne jakieś zakażenia tam polecam globulki z kwasem mlekowym. mój gin powiedział że u mnie właśnie za mało tego kwasu i organizm nie radzi sobie z najprostszymi bakteriami. Trzymam kciuki za Wizytę.

A mnie dziś prawy jajnik kłuje wtf. 4 dzień cyklu to trochę za wcześnie. Oj dziwny ten mój organizm ostatnio. Pogadałam wczoraj trochę z moim mężulkiem o staraniach dawno tak spokojnie o tym nie gadaliśmy.

majju, Edycik, AgaL, EwelinaaKa, madzikk, Kasia1407, Jasminowa lubią tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak miałam nie raz ale jak zaczęłam mierzyć to mi szkoda było przestać. No i ja mierzę regularnie to mi OF zawsze dobrze wyznacza owulację i zawsze 12 dni fazy owulacyjnej. Więc u mnie akurat nie przekłamuje. Może dlatego mnie to wkręca :-)

AgaL lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • majju Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Katiuszka jak fajnie, że miło spędziliście urodziny :)

Cinnamonku mi to chyba mierzenie temperatury daje jakieś poczucie jakbym miała to pod kontrolą, nadzorowała więc pewnie nie zaprzestanę chociaż czasem się wściekam :D

Aga a Twojego wykresiku nie widać. Ukrywasz przed nami? ;)

AgaL lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mierzenie nie stresuje samo w sobie, jak mi się niw chce to nie mierzę a of i tak owulkę wyznacza ;) Jak nic nie czuję w jajnikach to dla mnie to jedyny znak, że owu była :) Ciekawe czy po Sroce będę coś czuć?

Katiusza o rowerkach wypowiem się za tydzień, bo jeszcze nie byłam :) Pilates też bardzo lubię ale koło mnie jest tylko o 20 a o tej porze to już się nie ruszę z domu ;)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszka cieszę się bardzo, że z mężem takie relacje dobre :) spokojna rozmowa to podstawa :) a dzięki, że pytasz o mnie, na szczęście tylko typowy ból jak przy @ i nic więcej (tfu tfu!) za to mojego M rozkłada, chyba przejął na siebie :P

katiuszaa, AgaL lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Katiuszka cieszę się bardzo, że z mężem takie relacje dobre :) spokojna rozmowa to podstawa :) a dzięki, że pytasz o mnie, na szczęście tylko typowy ból jak przy @ i nic więcej (tfu tfu!) za to mojego M rozkłada, chyba przejął na siebie :P
    To się dopiero nazywa współodczuwanie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 12:14

Paryzetka83, cinnamon cookie, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
‹‹ 1157 1158 1159 1160 1161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ