X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Pytanie do Cinnamonka, ale ja odpowiem:P swego czasu jak z M byliśmy na bezmięsnej diecie to robiliśmy bez, też smaczne, nawet bardzo:)
    teraz zazwyczaj robię z kurczaczkiem ;)
    dzięki dobra kobieto ;)

Majju ja też preferuję mięsne, ale nie mam żadnego w lodówce i nie chce mi się cisnąć do sklepu :D

AgaL lubi tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby dziewczyny już odpowiedziały za mnie :) da się, aczkolwiek lepsze z ;) a w zamrażarce nic nie masz? Krewetki też się nadają, ewentualnie niektórzy kroją rybę w kostkę ale nie próbowałam tak... No i jest przepis na danie z tofu :) aczkolwiek nie próbowałam to się nie wypowiem ;)

Ruby, AgaL lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmmm krewetki to bym zjadła

Paryzetka83, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby ja dla odmiany mam tylko mięso w lodówce :)

Ruby, AgaL lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Ruby dziewczyny już odpowiedziały za mnie :) da się, aczkolwiek lepsze z ;) a w zamrażarce nic nie masz? Krewetki też się nadają, ewentualnie niektórzy kroją rybę w kostkę ale nie próbowałam tak... No i jest przepis na danie z tofu :) aczkolwiek nie próbowałam to się nie wypowiem ;)

mam tylko rybę mrożoną , ale boję się ryzykować, postanowiłam w takim razie, że kupię mięso i zrobię wieczorem na jutro do pracy chińszczyznę ;) a dzisiaj odmrożę barszcz i uszka na obiad :P (znalezione w zamrażalniku :D )

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    mmmm krewetki to bym zjadła
    ja też uwielbiam, ale m nie tyka tego więc rzadko robię tylko dla siebie ;)

Edycik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    ja też uwielbiam, ale m nie tyka tego więc rzadko robię tylko dla siebie ;)
    a mój też uwielbia ale rzadko jemy. Najlepsze na świecie robi mój teść ale daleko do niego mamy

Edycik lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krewetki mmm z zieloną pietruszką i czosnkiem na białym winku duszone :D mmmm

Ruby, Paryzetka83, cinnamon cookie, Jasminowa lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    krewetki mmm z zieloną pietruszką i czosnkiem na białym winku duszone :D mmmm
    o właśnie takie

Edycik, majju, AgaL lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejkuu zróbcie takie krewetki i mnie zaproście :)
    ja przed chwilą wciełam zapiekankę :P

Edycik lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś zrobię i zapraszam :)

AgaL lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Aguś zrobię i zapraszam :)
    się też wpraszam :P
    robię też takie, ale nigdy wina nie dodawałam, muszę spróbować :)

AgaL lubi tę wiadomość

• kas50 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiusza a Ty bierzesz jakieś konkretne tabletki z tym kwasem? Doustne czy dopochwowe?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Katiusza a Ty bierzesz jakieś konkretne tabletki z tym kwasem? Doustne czy dopochwowe?
    Zdecydowanie dopochwowe bo najszybciej docierają do celu. ja brałam https://www.doz.pl/apteka/p112621-Lactacyd_Intimed_kapsulki_dopochwowe_twarde_8_szt.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Zdecydowanie dopochwowe bo najszybciej docierają do celu. ja brałam https://www.doz.pl/apteka/p112621-Lactacyd_Intimed_kapsulki_dopochwowe_twarde_8_szt.

mi te co pisałaś - iladian direct plus też pomogły na swędzenie i pieczenie mimo, że mądra głowa powiedziała, że za dużo reklam oglądam to jednak ustąpiły przykre dolegliwości :)Piszą na nich, że przy częstych infekcjach można profilaktycznie raz w tyg aplikować sobie.

Kiedyś jeszcze brałam doustne lacibios femina i też były spoko, ale to było kilka lat temu po porodzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 13:34

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja zapraszam Was na takie krewetki tylko z grilla :D byle do wiosny i trzeba ruszać z sezonem grillowania ;) ja zrobię krewetki a Wy przywozicie wino, spać jest gdzie :)

Edycik, AgaL, majju, midnight, madzikk, Kjopa3 lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight, ależ to nie wstyd.
    Dobrze Jasminowa pisze - może problem z szyjką?
    A jak u Ciebie z badaniami w kierunku MTHFR (i całej reszty krążącej wokół chorób zakrzepowo-zatorowych, trombofilii itd.?) - wprawdzie kiedyś pisałam o tym, ale moja siostra cioteczna straciła jedną ciążę w 6-ym tygodniu, a dwie jakoś w 6/7 miesiącu (!!!). Problemy się skończyły na Clexane (usprawnia przepływ krwi, zarówno na początku, jak też potem, w dobrze wykształconym łożysku) i Encortonie (steryd) - jest teraz matką dwójki zdrowych dzieciaczków :-*
    Co do wstydu... Chryste Panie Kochany, czego tu się wstydzić????? Przecież TO NIE TWOJA WINA, Kobito!!!!!! <przytulam>

Kasiu - cieszę się, że M.odpuszcza. Mam nadzieję, że sobie wszystko wyjaśnicie do końca :-*
    A odstresowanie - dobra rzecz :)))

Jasminowa - ooooo, też masz problemy ze snem? Wczoraj, to jakaś masakra była ;/ Wszystko mnie wkurzało, wybudzało, w końcu zgłodniałam - to od jedzenia zrobiło mi się niedobrze.... i tak do 3:00. A potem byle co koty majstrowały, a ja od razu oczka otwarte... Echh :)
    Eeeee, piwo i czekolada? Taaaaaaaak, sąąąąąąąąą na liście ;)))))
    Dałaś radę wtrąbić całą czekoladę nadziewaną???? Wowwww :) Powiem Ci, że chociaż ja koszmaaarnie słodyczożerna jestem, to teraz szybko się zamulam (co mnie niewymownie cieszy i dobrze by było, gdyby tak zostało ;/ bo cały czas mam wizję groźby rozwinięcia się cukrzycy ciążowej).

agatia - buuuuu, szkoda, ale może się jeszcze cukry uspokoją. Fajnie, bo ciężarne bez problemu dostają pompy, a to jest wygodne :)

Ewelinka, TAK!!!!!!! Wiedziałam, jupi jupi jupiiii. Aż Małżowi powiedziałam, że potem mi wszystko opowie - najpierw muszę się przez wątek przekopać i sprawdzić twoje dzisiejsze sikanko ;)))
    GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Zamiast się martwić kolorem, idź na betę!!!!!!! Te kolory są bardzo niemiarodajne, serio serio :-* Kiedy? Najlepiej w miarę jak najszybciej, to się uspokoisz i przekonasz, że ta bladość nie ma znaczenia - chyba, że jesteś w stanie wyluzować :) A potem powtórz po 48-72h :)
    A co dalej? Na razie nic ;) Ciesz się ;) Możesz się do gina umówić ok.6-ego tygodnia - tylko, żeby gin miał dobry sprzęt i był przyjaźnie nastawiony (bo w tym momencie zobaczysz raczej tylko pęcherzyk-który może być pusty-ale przynajmniej widzisz, że jest w macicy, a nie np.w jajowodzie, a niektórzy lekarz potrafią walnąć mało pocieszające teksty).
    Jeśli masz więcej cierpliwości, możesz klepnąć termin dopiero w 7/8 tygodniu - wtedy masz szansę zobaczyć serduszko :) (chociaż w tym 7-ym, to też lepiej nie sensownym sprzęcie, tak na wszelki wypadek), a do tego czasu cieszyć się, pilnować z jedzeniem, lekami etc. i... czekać :)

cinnamon_, a co Twój Małż robił na zumbie? B-) Tez kręcił tyłkiem i innymi częściami ciała???? B-)
    P.S. 4 m-ce??? To się nazywa miłość od pierwszego wejrzenia!!!! :-D

katiuszkaa, super, że urodzinki udane :)

kas, buuuuuu, chyba by Ci się przydała jakaś regularna kuracja dobrymi bakteriami. A żel (do mycia, ale i ewent drugi-do wspomagania w trakcie ;) ) masz dobry? Nie podrażnia Ci?

Aguś-serio?????? Ło matko, ja się modliłam, żeby nie było bliźniaków :P Jedno wystarczająco mnie przeraża ;)))

A tak w ogóle, patrząc na wpis Ewelinki, który zresztą jest piękną odpowiedzią na moje wczorajszo-dzisiejsze myśli - a widzicie????? BRAK objawów :))))) To już kolejna, przy której Detektor Oznak ;) (nieważne czy ten z OF, czy taki wewnętrzny, siedzący w naszej głowie ;) ) nic by nie poszalał :)
    Serio serio, właśnie sobie o tym m.in.dziś myślałam. Żadne tam szczególne bóle, inne śluzy czy coś. Eeeeeeee tam.
    To bardziej dopiero później - gdzie już 3 tygodnie po testowaniu jesteśmy :)

Aaaaa właśnie, chciałam zgłosić, że jeden objaw ciąży jest absolutnie cudowny - chwilo trwajjjjjjjj!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Wprawdzie bywa bolesny i tkliwy :( ale.... ROŚNIE MI CYC!!!! A nawet DWA!!!! :P
    TADAMMMMMMM cycki.gif
    Ja wiem, że może brzmi to nieco paskudnie, że zamiast mówić tylko o cudownym Nowym Życiu bla bla ;) (choć myślę, że znacie mój prawdziwy, meeeega pozytywny stosunek do tematu i rozwijającego się Pana Wielorybka <3) , śmiem tu się cieszyć takimi sprawami, ale ja jestem tak koszmarnie nieproporcjonalna, że masakra. D... mam, jak 4-drzwiowa szafa (ojjj tak, tu geny zadziałały), pilnować muszę, by się nie roztyć (taaaak, tu geny też podziałały), ale choliba jasna żadna bab w mojej rodzinie nie jest tak koszmarnie płaska, jak ja 06icon_ban.gif)
    Echhh, gdyby tak choć ciuuuuuutkę z tego zostało po ciąży.... buja_w_oblokach.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 13:48

Edycik, AgaL, majju, EwelinaaKa, MamaTuśka, Jasminowa, Kasia1407 lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • AgaL Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nadal polecam do mycia, w celach profilaktycznych żel pliva fem :)
    są dwa rodzaje F i B, jeden kojący, drugi działanie przeciwgrzybiczne

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    To ja zapraszam Was na takie krewetki tylko z grilla :D byle do wiosny i trzeba ruszać z sezonem grillowania ;) ja zrobię krewetki a Wy przywozicie wino, spać jest gdzie :)

Ja was porozwożę jak co bo przecież w ciąży będę więc mogę robić za kierowcę :D za to zjem za dwóch :P

Edycik, cinnamon cookie, majju, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj kobitki z Wami tu zawsze wesoło :)

Paryzetko dziś basen?

Bratku zazdroszczę że cycki Ci rosną :)

Bratek lubi tę wiadomość

‹‹ 1159 1160 1161 1162 1163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ