X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamon na grilluuu ??:) mniam,,, piszę się :)

Bratku niech rosną i choć trochę zostanie na dłużej ;)

Bratek, Edycik, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku odpowiadając na Twoje pytanie.... Tak!!! Kręcił tyłkiem i to tak, że żadnego nowego układu nie mogłam zapamiętać! (specjalnie stanęłam za Nim... sa sa sa ;)). A co robił? Najpierw chodziła Jego mama i siostra ( więc siłą rzeczy je poznałam najpierw ;)) i po pewnym czasie siostra zaszła w ciążę a dopiero co opłaciła nowy karnet.... Więęęc namówiła brata, by dokończył :D

Bratek, majju, AgaL, Edycik, Ejrene, Kjopa3 lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pora obiadowa a Wy tak kusicie dziewuszki. Cinnamonku uważaj bo kiedyś skorzystam z zaproszenia :) obczaiłam wiesz gdzie, że od mojego Teścia do Ciebie 30 km :)

Bratku, na ten efekt w ciąży też liczę mocno, w dodatku mam nadzieję, że mi zostaną troszkę większe :)

Bratek, cinnamon cookie, Edycik lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamon świetna historia :) normalnie nadaje się na komedię romantyczną w stylu "Step up " :)

Edycik, cinnamon cookie, Bratek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    To ja zapraszam Was na takie krewetki tylko z grilla :D byle do wiosny i trzeba ruszać z sezonem grillowania ;) ja zrobię krewetki a Wy przywozicie wino, spać jest gdzie :)
    Lubię to ;)

Edycik, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju jak najbardziej mówię poważnie! :) wiem, że to może wydać się szalonym pomysłem ale np w lato co szkodzi wyrwać się na weekend od mężów? :) zapraszam więc na Mazury ;)

AgaL, majju, katiuszaa lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem za!! tym bardziej, ze wstyd przyznać....ale nigdy na Mazurach nie byłam...

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Majju jak najbardziej mówię poważnie! :) wiem, że to może wydać się szalonym pomysłem ale np w lato co szkodzi wyrwać się na weekend od mężów? :) zapraszam więc na Mazury ;)
    cholera ale daleko ode mnie :( nie wiem czy sama bym się zapuściła ...

AgaL lubi tę wiadomość

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Cinnamon świetna historia :) normalnie nadaje się na komedię romantyczną w stylu "Step up " :)
    Hahah Aguś aż tak romantycznie to nie było :P a i zdolności taneczne trochę odbiegają od tych filmowych :D ale to fakt, nietypowe było nasze pierwsze spotkanie ;)

..... A dodam jeszcze, że zajęcia były na boisku w lato i był upał, więc zdjął koszulkę.... Ohohooooo :D

Edycik, AgaL lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    cholera ale daleko ode mnie :( nie wiem czy sama bym się zapuściła ...
    W pociąg albo autobus i po kolei się będziecie dosiadać :D ja już tak byłam dwa razy we Wrocku u koleżanki :) na dodatek autobus jedzie w nocy więc nie marnuje się dnia na podróż :)

AgaL lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Hahah Aguś aż tak romantycznie to nie było :P a i zdolności taneczne trochę odbiegają od tych filmowych :D ale to fakt, nietypowe było nasze pierwsze spotkanie ;)

..... A dodam jeszcze, że zajęcia były na boisku w lato i był upał, więc zdjął koszulkę.... Ohohooooo :D

no no no piękne początki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    W pociąg albo autobus i po kolei się będziecie dosiadać :D ja już tak byłam dwa razy we Wrocku u koleżanki :) na dodatek autobus jedzie w nocy więc nie marnuje się dnia na podróż :)

Byłoby wspaniale się tak spotkać i stopniowo poznawać w trakcie drogi :) pomysł na prawdę nienaganny , trochę chęci i można by jakoś to ogarnąć i zrealizować :) może prościej by było w centralnej PL ale ja też na Mazurach nie byłam i chętnie bym zobaczyła :)

Edycik, cinnamon cookie, midnight, AgaL, madzikk, Jasminowa lubią tę wiadomość

• majju Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ode mnie z Warmii najbliżej :) Chociaż jak dziewczyny będą przejeżdżały przez moje miasto to tak się zachwycą, że dalej nie pojadą :)

cinnamon cookie, Ruby, AgaL, midnight lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:
    midnight, ależ to nie wstyd.
    Dobrze Jasminowa pisze - może problem z szyjką?
    A jak u Ciebie z badaniami w kierunku MTHFR (i całej reszty krążącej wokół chorób zakrzepowo-zatorowych, trombofilii itd.?) - wprawdzie kiedyś pisałam o tym, ale moja siostra cioteczna straciła jedną ciążę w 6-ym tygodniu, a dwie jakoś w 6/7 miesiącu (!!!). Problemy się skończyły na Clexane (usprawnia przepływ krwi, zarówno na początku, jak też potem, w dobrze wykształconym łożysku) i Encortonie (steryd) - jest teraz matką dwójki zdrowych dzieciaczków :-*
    Co do wstydu... Chryste Panie Kochany, czego tu się wstydzić????? Przecież TO NIE TWOJA WINA, Kobito!!!!!! <przytulam>

Kasiu - cieszę się, że M.odpuszcza. Mam nadzieję, że sobie wszystko wyjaśnicie do końca :-*
    A odstresowanie - dobra rzecz :)))

Jasminowa - ooooo, też masz problemy ze snem? Wczoraj, to jakaś masakra była ;/ Wszystko mnie wkurzało, wybudzało, w końcu zgłodniałam - to od jedzenia zrobiło mi się niedobrze.... i tak do 3:00. A potem byle co koty majstrowały, a ja od razu oczka otwarte... Echh :)
    Eeeee, piwo i czekolada? Taaaaaaaak, sąąąąąąąąą na liście ;)))))
    Dałaś radę wtrąbić całą czekoladę nadziewaną???? Wowwww :) Powiem Ci, że chociaż ja koszmaaarnie słodyczożerna jestem, to teraz szybko się zamulam (co mnie niewymownie cieszy i dobrze by było, gdyby tak zostało ;/ bo cały czas mam wizję groźby rozwinięcia się cukrzycy ciążowej).

agatia - buuuuu, szkoda, ale może się jeszcze cukry uspokoją. Fajnie, bo ciężarne bez problemu dostają pompy, a to jest wygodne :)

Ewelinka, TAK!!!!!!! Wiedziałam, jupi jupi jupiiii. Aż Małżowi powiedziałam, że potem mi wszystko opowie - najpierw muszę się przez wątek przekopać i sprawdzić twoje dzisiejsze sikanko ;)))
    GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Zamiast się martwić kolorem, idź na betę!!!!!!! Te kolory są bardzo niemiarodajne, serio serio :-* Kiedy? Najlepiej w miarę jak najszybciej, to się uspokoisz i przekonasz, że ta bladość nie ma znaczenia - chyba, że jesteś w stanie wyluzować :) A potem powtórz po 48-72h :)
    A co dalej? Na razie nic ;) Ciesz się ;) Możesz się do gina umówić ok.6-ego tygodnia - tylko, żeby gin miał dobry sprzęt i był przyjaźnie nastawiony (bo w tym momencie zobaczysz raczej tylko pęcherzyk-który może być pusty-ale przynajmniej widzisz, że jest w macicy, a nie np.w jajowodzie, a niektórzy lekarz potrafią walnąć mało pocieszające teksty).
    Jeśli masz więcej cierpliwości, możesz klepnąć termin dopiero w 7/8 tygodniu - wtedy masz szansę zobaczyć serduszko :) (chociaż w tym 7-ym, to też lepiej nie sensownym sprzęcie, tak na wszelki wypadek), a do tego czasu cieszyć się, pilnować z jedzeniem, lekami etc. i... czekać :)

cinnamon_, a co Twój Małż robił na zumbie? B-) Tez kręcił tyłkiem i innymi częściami ciała???? B-)
    P.S. 4 m-ce??? To się nazywa miłość od pierwszego wejrzenia!!!! :-D

katiuszkaa, super, że urodzinki udane :)

kas, buuuuuu, chyba by Ci się przydała jakaś regularna kuracja dobrymi bakteriami. A żel (do mycia, ale i ewent drugi-do wspomagania w trakcie ;) ) masz dobry? Nie podrażnia Ci?

Aguś-serio?????? Ło matko, ja się modliłam, żeby nie było bliźniaków :P Jedno wystarczająco mnie przeraża ;)))

A tak w ogóle, patrząc na wpis Ewelinki, który zresztą jest piękną odpowiedzią na moje wczorajszo-dzisiejsze myśli - a widzicie????? BRAK objawów :))))) To już kolejna, przy której Detektor Oznak ;) (nieważne czy ten z OF, czy taki wewnętrzny, siedzący w naszej głowie ;) ) nic by nie poszalał :)
    Serio serio, właśnie sobie o tym m.in.dziś myślałam. Żadne tam szczególne bóle, inne śluzy czy coś. Eeeeeeee tam.
    To bardziej dopiero później - gdzie już 3 tygodnie po testowaniu jesteśmy :)

Aaaaa właśnie, chciałam zgłosić, że jeden objaw ciąży jest absolutnie cudowny - chwilo trwajjjjjjjj!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Wprawdzie bywa bolesny i tkliwy :( ale.... ROŚNIE MI CYC!!!! A nawet DWA!!!! :P
    TADAMMMMMMM cycki.gif
    Ja wiem, że może brzmi to nieco paskudnie, że zamiast mówić tylko o cudownym Nowym Życiu bla bla ;) (choć myślę, że znacie mój prawdziwy, meeeega pozytywny stosunek do tematu i rozwijającego się Pana Wielorybka <3) , śmiem tu się cieszyć takimi sprawami, ale ja jestem tak koszmarnie nieproporcjonalna, że masakra. D... mam, jak 4-drzwiowa szafa (ojjj tak, tu geny zadziałały), pilnować muszę, by się nie roztyć (taaaak, tu geny też podziałały), ale choliba jasna żadna bab w mojej rodzinie nie jest tak koszmarnie płaska, jak ja 06icon_ban.gif)
    Echhh, gdyby tak choć ciuuuuuutkę z tego zostało po ciąży.... buja_w_oblokach.gif
    Bratku do mycia mam Plivafem a wewnątrz czasem wspomagam się Conceive Plus. Teraz ptzechodzi, to było takie pieczenie, sluzu już dziś mało szyjka twardsza i jakoś w środku wąsko więc przypuszczam że już po ogu i może wczoraj trochę podraznilam. Obstawiam że ovu była 13dc gdy czułam ból prawego jajnika,♥ w 13 i 14dc no zobaczymy. Może gin potwierdzi i poproszę jeszcze o ten wymaz tylko nie wiem czy wyjdzie miarodajny przezwczorajsze ♥. Kurcze a te probiotyki to kiedyś kupiłam GineIntima i masakra. Poczytam o tych które wy stosujecie i dopytam dziś na wizycie ale myślę nad wspomagajacym Provagiem. Wizyta o 16.00

Bratek lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby dokładnie :) centralna Pl też przeszła mi przez głowę ;) aczkolwiek trzeba by było pewnie szukać jakiś hotel.. A u mnie już niedługo zwalnia się dół w domu więc już w wakacje na pewno będzie gdzie spać :) i ogród z grillem też mam :) w sumie to.... Mamy jeszcze czas ;) ale pomysł wydaje mi się dobry :)

majju, AgaL lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Ruby dokładnie :) centralna Pl też przeszła mi przez głowę ;) aczkolwiek trzeba by było pewnie szukać jakiś hotel.. A u mnie już niedługo zwalnia się dół w domu więc już w wakacje na pewno będzie gdzie spać :) i ogród z grillem też mam :) w sumie to.... Mamy jeszcze czas ;) ale pomysł wydaje mi się dobry :)
    Pamiętaj, że każda z nas będzie do lata z brzuszkiem, więc krewetki chyba wtedy odpadają :) no i każda będzie jadła za dwie osoby :D

Edycik, AgaL, cinnamon cookie, Bratek lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:

Kilka dziewczyn z Łodzi jest więc się wprosimy co się będziemy po hotelach szlajać :D
    spoko na wiosnę wrócimy do tematu ;)

Edycik, AgaL, cinnamon cookie, Paryzetka83, midnight, Kasia1407 lubią tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krewetkami się wtedy nie najemy :P

ja proponuje pierogi ruskie albo gołabki

midnight, AgaL lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby po drodze zgarniesz mnie :) i dalej pojedziemy w Polskę!
    oj pomysł SUPER!! aż mi się buzia śmieje. Lubię takie wojaże, zawsze kusiła mnie podróż koleją transsyberyjską, ale to inna bajka :D

cinnamon cookie, Ruby lubią tę wiadomość

• midnight Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku dzięki :) po wyniki sprubóje się jutro dopchać, odpalę głupa i może mnie przyjmie.
    Zapisałam sie na genetyczne, ale to dopiero 26.04...Cycki dobra rzecz :) zostać z Tobą powinny, a nawet jeszcze urosnąć, chyba że mocno schudniesz po porodzie ;)

Bratek lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
‹‹ 1160 1161 1162 1163 1164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ