X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    mi się śniło, że mój kolega z pracy ma romans na boku i tak mi było żal jego żony i dwójki dzieci, i jeszcze do tego, że to drugie dziecko było po to by ratowac małżeństwo - to są dopiero sny! ale realne jak cholera się to wydawało!
    A mi sie dzisiaj snily krokodyle...

AgaL, Ruby lubią tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikk wrote:
    A mi sie dzisiaj snily krokodyle...
    co jedna to lepsza ;)

madzikk lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby my też walentynek nie obchodzimy.... :P

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej. Ja wreszcie mam chwilkę.
    No więc, Ruby, wracając do luzu i mając nadzieję, że tym razem wszsytko ok. Miałam takie same chwile zwątpienia jak Ty i jak doszło to choróbsko, które mnie z nóg zwaliło (ani spać, ani oddychać, ani myśleć), to przychodziły mi do głowy pomysły "no po co mi to, jak przy katarze nie wyrabiam". Jestem pewna (tak, tak, pewna), że zobaczysz dwie kreski i wtedy uznasz, że wszystko w normie i nie Ty jedna czekasz miesiącami :), ale wiem, że zanim się pojawią, człowiek świruje. Opiszę Wam MOJE, podkreślam tylko moje przemyślenia z ostatnich tygodni Nikogo tu nie naprowadzam, nic nie sugeruję.
    Ja sobie postanowiłam, że nie będę się każdego dnia zajmowała na okrągło własną du.. :), bo ileż można. Jakoś ten swój organizm znam i niby cuda techniki i w ogóle dziś są dostępne, ale... przypomniał mi się film Kieślowskiego Dekalog I. Kto nie oglądał już mówię, w czym rzecz. Ojciec przy pomocy komputera (dekad temu dwie ogromna nowość!) wylicza grubość pokrywy lodowej na jeziorze. Na bank nie pęknie. Puszcza syna na to jezioro właśnie, syn tonie. Nie przewidział, że przy brzegu jest rura odprowadzająca do jeziora ścieki z ciepłą wodą... Nie będziesz miał bogów cudzych przede Mną... I jak tak siedziałam z nosem w kalendarzu i palcem wiecie gdzie, żeby sprawdzać wysokość, twardość i co się tam da jeszcze to pomyślałam w końcu, że chyba mi odbiło. Potem jeszcze jedna myśl - modlę się o zdrową i szczęśliwą ciążę, a jak przychodzi @ jestem zła. Czyli co... modlitwa czy koncert życzeń to był u mnie?
    Będziesz w ciąży. Wszystkie będziecie w szczęśliwych ciążach, jestem tego pewna. Tylko kiedy jak nie teraz mamy się dowiedzieć, że człowiek (na szczęście) nie jest panem wszystkiego. Lekcja trudna dla mnie ale wciąż się uczę.

Katiusza, z tym pikiem lh to mogło być tak, że był pomiędzy tymi najciemniejszymi u Ciebie testami. Nie wstrzelisz się przecież dokładnie w godzinę. A i stężenie moczu może byż różne. Trzymam kciuki.

Moje drogie testujące. 10 dpo miałam biel, więc bez nastawiania warto sprawdzić jeszcze raz. I jeszcze co ciekawe, testy już w terminie @ wybarwiały się tak, ze czułość 25 była intensywniejsza o czasie niż czułość 10 :). Ja chyba najbardziej polegam na pink testach i bobo testach.

Kas... to 5 cykl... przybij piątkę ;)

midnight, AgaL, Edycik, kas50, Bratek lubią tę wiadomość

• Wiola90 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga bardzo mi przykro, ale cieszę się że dół już zakopany. Korzystaj ile możesz bo później będziesz na wyprawkę oszczędzać ;)
    Edycik 10 dni po to rzeczywiście może być za wcześnie. Nadal trzymam kciuki za betę. Dzielne babki jesteście ;)

AgaL, Edycik lubią tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka dobre myślenie:) dlatego ja też już sama z niczym nie eksperymentuje. Wszystko co mogę już wysprawdzałam, teraz dam nam czas. Ale cieżko jest wierzyć i ufać...bez tego "ale dlaczego znowu się nie udało"....choć staram się :)

Wiola dzięki :* ciekawe kiedy @ przyjdzie....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 10:45

MamaTuśka lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka skoro Ty też 10dpo miałaś biel to chyba dobrze zrobiłam idąc dziś na betę.
    Wiadomo z krwi jak ma coś wyjść to wyjdzie a ja będę wiedziała brac dupka dalej czy nie.

Wiolka spojrzałam na Twój suwaczek ale ten czas pędzi.

AgaL, MamaTuśka, Wiola90 lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka mądrze prawisz! Polać sok tej Pani ;)

midnight, MamaTuśka, Edycik, AgaL lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik kiedy wynik bety?

Dzwonila pielegniarka z labo w sprawie wyników córki, morfologia k, ASO poniżej 20, norma do 200 więc antybiotyk nie będzie potrzebny, tak myślę choć bedę dzwonić jeszcze do lekarki. Ja mam mega chęć na czekoladę. ..dieta legla w gruzach, ale jutro idę po Siofor i od nastepnego cyklu zaczynam się pilnować:-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Edycik Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie Imię Rózy, Agatia ?

U mnie w pracy dziś armagedon jest naprawdę. Już marzę by iśc do domku.Padam ze zmęczenia.

• AgaL Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik ja też marzę o domku... jakieś myśli mnie dopadają, że nie czuję się na @.... i nie ma jej. Nie wiem czy to dupek....bo z reguły mi się nie spóźnia.

• Edycik Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś a Ty który masz dziś dzien po owulce?
    Może @ nie przyjdzie :P

• AgaL Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik 14 dpo.
    Ech nie wiem, dupka nie brałam rano juz.... zobaczymy. Jak nie przyjdzie do czwartku to chyba zrobię betę.
    Edycik ile dupka brałaś? raz dziennie?

Nie chodzi już o jakiegoś doła czy coś...tylko lubię wiedzieć na czym stoję, a okresy miałam zawsze regularne...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 11:54

• Edycik Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś no ja wedle zaleceń nowego doktorka 1 dziennie przez 9 dni.
    Ja mam dziś 10 dpo może na test za wczesnie na prawdę ale wyniki bety rozwieją moje wątpliwości i będę konkretnie wiedziała na czym stoję.

Rzeczywiście jak do czwartku nie dostaniesz @ zrób betę będziesz spokojniejsza.

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś jak nie dostaniesz @ to jutro rób betę! :)

AgaL lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja:) już nie świruje...bo się zablokuje albo co.

• AgaL Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Aguś jak nie dostaniesz @ to jutro rób betę! :)

Nie wiem Cinnamonek, bo tak czytam o tym dupku i mógł mi przesunąć @....

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nawet wiesiołek i magnez wydłużały cykle.

AgaL lubi tę wiadomość

• madzikk Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Nie wiem Cinnamonek, bo tak czytam o tym dupku i mógł mi przesunąć @....
    Agulek @ nadchodzi dopiero po spadku progesteronu (tak to wyglada jak sie nie wspomadasz lekami), ale ze dupek to progesteron to wg mojej logiki on spowodowal opoznienie, ja bym jeszcze kilka dni odczekala.

AgaL lubi tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikk po prostu poczekać na @ spokojnie?

‹‹ 1194 1195 1196 1197 1198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ